Sevgili arkadaşlar merhaba. Lütfen bana akıl verin; çıkmazda hissediyorum.
Arkadaşlar ben öğretmenim ve şu anda işsizim. Deli gibi sıkılıyorum işimi yapmak istiyorum ama insanca çalışabileceğim kurum çok az. Kolejler emek sömürüsü malum ama mecbur kalınca oraya da başvurdum çaresiz. Bir kolej pazartesi görüşmeye çağırdı. Ders saatleri dışında da etkinlik aktivite isteriz imasında bulundu. Şu dönemde nasıl bir aktivite olacaksa bilmiyorum. Daha önce yine bir kolejde 8 gün çalışma deneyimim olmuştu. Rezil bir 8 gündü. Günlük rapor yaz, haftalık rapor yaz, aylık rapor yaz. Günlük plan yaz, haftalık plan yap, aylık plan yap. Günde 8 saat ders anlat. Kamerayla bu dersler didik didik incelensin minik minik yüzlerce kusur bulunsun hepsi için hesap ver. Yönetici azarlasın, zümre başkanı azarlasın, Veli azarlasın. Öğle yemeğine bile çıkama. Asgari ücrete talim et.
Hal böyleyken kolej konusuna çok mesafeliyim. Bir de tek başına bir çocuk büyütüyorum. Çocuğu okula ben bırakıp alıyorum. Bu saatlere uyumlu bir iş olmalı. Çocuğumu alıp bırakacak kimsem yok.
Eski eşe 2 ay önce nafaka artırım davası açmıştım. Sigortalı bir işte çalışırsam nafaka artmayacak büyük ihtimalle. Artacak nafaka miktarı aşağı yukarı 750-1000 tl arası. İşe girsem 3000-3500 alacağım. Dava günü temmuzda. O zamana kadar çalışmadan beklersem çatlayacağım. Biraz daha iyi koşullarda bir iş mi bakayım, davanın bitmesini mi bekleyeyim? Sigortasız mı çalışayım ne yapayım bilemedim. Aklım çok dağınık. Hadi tatlı kk hatunları bana bir el verin..