• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıl almam gereken bir durum var

nilufersu

Guru
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2014
193
308
303
Adana
Hanımlar, eşimle evliyken ama kredisini benim çekip ödediğim bir evimiz var. Evi kiraya vermek istiyoruz ama yurt dışına yeni taşındığımız için eşimin bir akrabasına vekalet vermemiz lazım. Eşim kira ödemesi için kendi hesap numarasını vermiş ama ben paranın kendi hesabıma yatmasını istiyorum kripto gibi işlere girme ihtimaline karşın. Daha önce girip para kaybetmişliği var çünkü. Vekalet verirken kendi hesap numaramı özellikle belirtebilir miyim ? Ben çalışmıyorum ve bu paranın çocuğumun geleceği için biriktirmek istiyorum açıkçası.

Tabiki bunu esinle cozeceksin. Para benim hesabima yatirilsin diye net soyle. Krediyi senin cektigine dair arada mesaj olarakta at ona. Hatirlasin evin sahibinin kim oldugunu. Boyle adamlar cunku kumarda kriptoda sanalda kendilerini zengin saniyorlar. Birlikte alinan malin mulkun sahibi kendinilerinin saniyorlar.direk cocugun gelecegi icin toplayacagim de.

Eşim savurgan bir insan değil, ama etrafta duyuyoruz görüyoruz kriptoda binlerce para kaybedenler var. Bizim böyle bir para kaybedecek maddi durumumuz yok. Oğlumuz engelli, varımızı yoğumuzu ona harcadık, onun geleceği için işsiz kaldım. Dolayısıyla kesinlikle paranın benim hesabıma geçmesini istiyorum

Vekaleti güvenilir birine verin. Vekalet verirken de ne için verdiğinizi detaylandırın. Süresini de süresiz yapmayın.

Evin kredisini siz ödüyorsanız ev sahibi sizsiniz. Kendi hesabınızı verin.
Vekalet vereceğimiz kişiyi de kiracıları da ben tanımıyorum. Tüm iletişim eşimde. O yüzden vekalete yazarsam iyi olur diye düşündüm. Çünkü eşim mesajla kendi hesap numarasını göndermiş

Aranızda tatsızlık çıkmaması için eşinizle konuşsanız da o vekalet verilecek kişiye sizin hesap numaranizi iletse daha iyi olur sanki.

Aranızda tatsızlık çıkmaması için eşinizle konuşsanız da o vekalet verilecek kişiye sizin hesap numaranizi iletse daha iyi olur sanki.
Konuştum ama kesinlikle kabul etmiyor. Vekalet kira sözleşmesine eşimin hesap nosunu yazarsa sonra benim hiç bir yaptırımım olmayacak. Ben de özlemimi baştan almak istiyorum

Vekalet vereceğimiz kişiyi de kiracıları da ben tanımıyorum. Tüm iletişim eşimde. O yüzden vekalete yazarsam iyi olur diye düşündüm. Çünkü eşim mesajla kendi hesap numarasını göndermiş
Kiracı güvenilir mi? Krediyi siz ödediğiniz için kendi hesabınıza aktarılmasını isteyin. Ev sahibi olmayan kişiye kira yatırılır mı ki? Yatırılıyorsa ne saçma. Vekalette ne için, kime, ne kadar süreyle vekalet vereceğiniz yazar. Notere iki taraf da gider ama siz yurt dışındasınız. Noter dışında nerede vekalet verilir, yurt dışında nasıl olur bilmiyorum.

Konuştum ama kesinlikle kabul etmiyor. Vekalet kira sözleşmesine eşimin hesap nosunu yazarsa sonra benim hiç bir yaptırımım olmayacak. Ben de özlemimi baştan almak istiyorum
Vekaleti avukata verin. Kocanıza noluyor? Benim içime kurt düşerdi.

Niye kesinlikle kabul etmiyor? Sebep neymiş? Siz kredi çekip ödemişsiniz ama kiraya almaya gelince evi sadece kendi malı gibi görme sebebi neymiş?
Kabul etmiyorsa sizde vermeyin kiraya,kimse kusura bakmasın cidden bazen eşe de güven olmuyor.
Bir arkadaşım böyle eşine inanarak arsa ve evinden oldu, kadından habersiz satılmış para nerde bilen yok.İş kurma planı yüzünden kızın evini yedi adam dışardan bakınca hiç kumarı cart curtu olan biri değildi. Kirayı almıyorsanız sizde oralı olmayın,süreci kendi yakınlarınız ya da direkt kendiniz yönetin,temkinli olun.

Siz ödediyseniz eşinize ne oluyor ? Kolay mı kredi ödemek yani. Ev sizin üzerinize değil mi neden her işlemi eşiniz yapıyor ?
Şöyle ki benim oğlum arka arkasına baya ameliyatlar geçirdi. Biz de o zaman evi ameliyatı olduğu şehirde aldık hastaneye gidip gelirken kolay olsun diye. O şehirde benim hiç tanıdığım yok. Evi alırken de bu vekalet vereceğimiz kişi yardımcı olmuştu.

Şöyle ki benim oğlum arka arkasına baya ameliyatlar geçirdi. Biz de o zaman evi ameliyatı olduğu şehirde aldık hastaneye gidip gelirken kolay olsun diye. O şehirde benim hiç tanıdığım yok. Evi alırken de bu vekalet vereceğimiz kişi yardımcı olmuştu.
Kiraya vermeyin bir süre. İlla kiraya vermek istiyorsanız emlakçıya verin.

Sizin tanımanız gerekmiyor ki ev sizin üzerinize değil mi ? Kiraya veren de siz olmalısınız o yüzden eşinizin hesabı değil sizin hesabınız yazılmalı. Eşinize söyleyin benim hesabıma gelmeyecekse vermiyorum vekâlet diye. Ama ev sizin üzerinize değilse bişey yapamazsınız galiba

Sizin tanımanız gerekmiyor ki ev sizin üzerinize değil mi ? Kiraya veren de siz olmalısınız o yüzden eşinizin hesabı değil sizin hesabınız yazılmalı. Eşinize söyleyin benim hesabıma gelmeyecekse vermiyorum vekâlet diye. Ama ev sizin üzerinize değilse bişey yapamazsınız galiba
İşte benim merak ettiğim tam olarak da bu. Benim hesap numaramın verildiğinden nasıl emin olabilirim. Bana vekalet alana kadar tamam der sonra gider kendi hesap numarasını verir. Ben bundan emin olmak istiyorum

Back