Akciğer kanseri tanısı ve mücadele.. Dualarınızı eksik etmeyiniz..

Annemi kaybettim ben bu hastalıktan 6 ay içinde
Annemin hücre türü agresif tipliydi.Çok çabuk yayıldı.
@guneykarimkure ye katılıyorum
Dua edin çok çektirmesin diyin
Bu hastalık grip gibi değil ne yazık ki
Umarım sonuçlarınız güzel çıkar
Ama çok zor
Allah dayanma gücü versin size

Başın sağolsun, Rabbim size sabır versin. Bu hastalığın türü maalesef hep olumsuzu çekiyor, iyi düşünmeye çalıştıkça içindeki kurt kemiriyor insanı. Amin sağolun, teşekkür ederm.

Umarım iyi çıkar sonuçlar ayrıca ilk evrede olabilir henüz ve o zaman tedavisi de daha kolay olur Allah şifa versin inşallah benim annemde çok sigara içiyor KOAH teşhisi konuldu doktor asla sigara içmemen lazım dedi ama dinlemiyor hava çekiyor hergün. Grip olduğunda çok çok kötü oluyor konuşamıyor bile ileride oksijene bağlı yaşayacaksın bile dedi doktorlar geceleri de çok öksürüyor ama elimden hiçbirşey gelmiyor Allah tüm şifa bekleyenlere de size de şifalar versin

Allah amcanıza şifa versin, maşallah daha iyi olsun, umarım iyi huylu çıkar patoloji sonucumuz. biz de öyle düşünüyoruz. Yalnız kaldıkça daha çok kurar kafada. Kendi sorunumla ilgili doktora gittim bugün, doktorum bağışıklık sistemi güçlenmesi lazım hastalık yayılmaması için.dedi. Hangi hastanede tedavi gördünüz? Yazarım. :KK43:
Biz Fransayiz canim, ama arastirdik once, en iysine yatirmak icin baya ugrastik. Baslarda cok kotuydu morali, hic yanlis birakmayin annenizi, Allah acil sifalar versin. Akliniza kotuyu getirmeyin.
Kefir yazmislar yukarda, amcamda iciyo kefir.

Allah ım acil şifalar versin inşallah sonuçları temiz çıkar
sigara kullanır mı anneniz L lionyez
Allah razı olsun, inşallah temiz çıkar inşallah. Hayır hiç kullanmazdı aksine içilen yerde durmaz , içenlere tanıdık tanımadık herkese açıkça sitem ederdi. Ama babaannem bu hastalığa yakanıp ileri evrede 5,5 yıl annem herşeyi ile ilgilendi. Tüm radyasyon testlerinde, kemoterapilerinde, hastanede ondan dolayı olabilir mi?

Allah yardımcınız olsun.
Çok duyuyorum çevremde bu aralar.
Babamı bu hastalıktan kaybettim.Doktorların ilk sorduğu sigara kullanıp kullanmadığı.
Umarım hiç kullanmamıştır.Babamın küçük hücreli kanser tipiydi.
Küçük hücrelilerin daha hızlı yayıldığını biliyorum.

Çok geçmiş olsun Allahım şifa versin. Şimdi durumu nasıl?
Hatırlatmak istemezdim ama beni en iyi sen anlıyorsun. Allah razı olsun , amin.
Canım evet seni çok iyi anlıyorum o yüzden hemen yazdım konunu görünce. Çok zor günlerdi gerçekten allah kimseye yaşatmasın. Memesi alındı o dönemde psikolojisi çok bozuldu hele kemoterapi süreci günlerce komada gibi yatardı. Hiçbir zaman düzelemeyecek derdim. Kemoterapi Işın tedavisi bittikten sonra akciğerinde lekeler gözüktü. Metasztatsn şüphe edildi. Işın’dan dediler sonra. Antibiyotik tedavisi gördü. Ya ondan mı bilmiyorum o dönemde ne oldu çörek otu yedi beslenmesine çok dikkat etti bal polen karışımları yaptık. Ama ben çörek otuna bağlıyorum dün kontrolü vardı tertemiz çıktı her şeyi. Doktor dedi düzeldin atlattın sen bu hastalığı çok şükür bunu duymak hepimiz mutluluktan ağladık. Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah. Ama çörek otu tarzı şeyler bütün tedavi süreci bittkten sonra aklında bulunsun. Moral çok ama çok önemli ne zaman istersen yaz her zaman yardımcı olmaya çalışırım. Rabbim şifa versin inşallah.

Merhaba çok geçmiş olsun. Benimde kayınpederim akciğer kanseri şuan tedavi aşamasındayız. Rabbim herhastaya şifa versin inşallah. Evre patoloji sonucuna göre belirleniyor. Pet tüm vücut kanser taraması yapıyor balka bölgelerde yayılma var mı diye. Onkoloji hastanelerine yönlendirecekler zaten sizi patoloji ve pet sonucuna göre. Oradaki onkolog kemoterapi alıp almayacağına karar verecek. Tecrübeli arkadaşlarında dediği gibi hastanın ve sizin moralinizin yüksek olması en önemli şey , bu hastalıkta çok önemli. Bu hastalık inişli çıkışlı uzun bi yol. Ve çokk sıkı takip gerektiriyor. Yani ameliyat oldu bitti radyoterapi aldı oldu bitti gibi bişey değil. Dr unuzunda dediği gibi özel hastaneler maddi açıdan çok yoruyor nerdeyse her hafta hastanedeyiz bi hafta başka bölüme bi hfta başka bölüme yönlendiriyorlar her gittiğimizde 300 400 tl nin altında çıkmıyoruz nerdeyse. Ama devlette de maalesef sıra sonuç bekleme süreleri uzun .. size verebileceğim en iyi tavsiye etrafınızdaki diğer hastalık sahibi kişilerle durumunuzu evrenizi tedavinizi kıyaslamayın. Benim kv şu kanserdi şu kadar yaşadı şunun evresi buydu bu kadar yaşadı diye diye hem kendi hemde eşinin psikolojisini bozuyor. Bu hastalık direkt bağışıklık sistemiyle alakalı ve her kişinin tedaviye vereceği cevap ,süre tepki farklı. Allah yardımcımız olsun bu yolda mücadele eden herbirimizin
Öncelikle Rabbim sizin hastanızında şifasını versin. Dediklerinizde o kadar haklısınız ki çok uzun bir süreç. Sonuçlarına bağlı olarak umarım artık kendimizi toparlayacağız, şuana hala çok sıcak ama gerekli olanın moral olduğunun çok farkındayız ama kendimize engel olamamak sanırım. Her bu hastalık kesinleşenler için ameliyat şart mı? Yapıyorlar mı?
"Kıyaslama" önerinizi dikkate alacağım. Bağışıklık güçlendirmesi için ekstra bir takviye veriyorlar mı?
Allah razı olsun yardımzımız olsun. çok zor. :dua:

O kadar çok farklı görüş varki...kime, neye inanacağını anlamak çok zor. Ben de ailemden birini bu hastılık vesilesiyle kaybettim. O dönem bize asla ameliyat olmayın, ameliyat ile yayılır dediler. Tipik kemo, ışın ..uzun bir tedavi süreci, bir sürü yan etki...iyleşti dedik bir ara...işte..

Ama bizimle aynı dönem rahatsızlığa yakalanan başka biri ise ameliyat oldu. Kanserli parça alınmış, ve o kişi maşallah hala iyi.

İnşallah anneciğiniz kanser bile değildir. Farklı doktorlara da danışın. Bir başka tanıdığıma da resmen gün biçmişler, tüm çevresiyle helaleşti, meğer sadece yanlış bir teşhismiş, çok şükür.

Tabii öyle.
Ancak benim kastettiğim o değildi. Para ile ot çöp satan umut sömürücülerine dikkat edin.
Biz bu hastalıkla 3 yıldır savaşıyoruz.
Akciğerdeki kitleniz kanser olmayabilir ya da kanserse primeri akciğer olmayabilir yani başka kanser türünün metastazı görülmüş olabilir . O yüzden şimdiden düşünmeyin .
Teşhisiniz konduğunda özelden haberleşiriz tedavi sürecimizi .
Anladım. Yok zaten toplumda bilinen her şey yalan ısırgan otu ezelden beri iyi gelir derler ama aksine hücre yenilermiş.
Peki başka kanser metastazı var ise bu PET de çıkar mı?
Teşekkür ederim yazacağım size. Allah razı olsun.

Çok üzüldüm çok geçmiş olsun
Konu hakkında bilgim yok ama dualarım sizinle

Allah yardımcınız olsun.
Çok duyuyorum çevremde bu aralar.
Babamı bu hastalıktan kaybettim.Doktorların ilk sorduğu sigara kullanıp kullanmadığı.
Umarım hiç kullanmamıştır.Babamın küçük hücreli kanser tipiydi.
Küçük hücrelilerin daha hızlı yayıldığını biliyorum.

Başınız sağolsun, Allahım merhameti ile rahmet eylesin. Hayır hiç kullanmadı, içeni de içilen ortamı da sevmez.
Küçük hücreli olduğu MR sonucunda filan belli olmuyor dimi? patolojide çıkar. ?

Allah bin kererazı olsun, ne güzel sizde bir annesiniz, Rabbim size de çocuğunuza uzun sağlıklı ömür versim.
Çok teşekkür ederim
Dualarınız için çok sağ olun çok
Allah anneciğinizde sizin güzel yüreğinize bağışlasın

O kadar çok farklı görüş varki...kime, neye inanacağını anlamak çok zor. Ben de ailemden birini bu hastılık vesilesiyle kaybettim. O dönem bize asla ameliyat olmayın, ameliyat ile yayılır dediler. Tipik kemo, ışın ..uzun bir tedavi süreci, bir sürü yan etki...iyleşti dedik bir ara...işte..

Ama bizimle aynı dönem rahatsızlığa yakalanan başka biri ise ameliyat oldu. Kanserli parça alınmış, ve o kişi maşallah hala iyi.

İnşallah anneciğiniz kanser bile değildir. Farklı doktorlara da danışın. Bir başka tanıdığıma da resmen gün biçmişler, tüm çevresiyle helaleşti, meğer sadece yanlış bir teşhismiş, çok şükür.

Yani 3 paragrafta başka başka sonuçlar. Halk arasında malesef böyle bir söylenti vari bıçak deyen yer dağılır, kötü olur vs. gibi.Ve maalesef ki annemde bu toplum arasındaki söylentileri dinliyor. Ama tedavi buysa bencede olmalı. Annem inşallah bize yardımcı olacak. Uygun şekilde konuşacağız.

Yani 3 paragrafta başka başka sonuçlar. Halk arasında malesef böyle bir söylenti vari bıçak deyen yer dağılır, kötü olur vs. gibi.Ve maalesef ki annemde bu toplum arasındaki söylentileri dinliyor. Ama tedavi buysa bencede olmalı. Annem inşallah bize yardımcı olacak. Uygun şekilde konuşacağız.
Kaç yaşında anneniz? İnşallah kanser ile uzaktan yakından bi alakası olmasın. Meme kanserlerinde çok fazla yanlış teşhis oluyormuş, biliyor muydunuz? Kanser diye tedavi görenlerin bir kısmı aslında hasta bile değilmiş. :KK64:

Ya kurtuluyorlar zaten çok başındaysa.Hülya Koçyiğit bakın ameliyat oldu geldi.Başındaydı sanırım.Birde dayımdan duymuşdum ben kurtuldu diye.:KK200:

Allah razı olsun Şafi ismi yüzü suyu hürmetine Rabbim sizin hastanıza da şifa versin. Siz nerede tedavi görüyorsunuz? Tüp bebek doktorum ile konuştum sağolsun çok anlayışlı biri ona sordum özel onkoloji ile devlet onkolojisi nereden destek alalım diye aynı tedavi uygulanacaktır, maddi olarak özel çok yorar dedi. Yedikule Göğüs hastalıklarında Doç Dr Hasan Akın a sorun dedi.
Onkoloji konusunda evet aynı sistemi uyguluyor devlet ve özel hastaneler. Ayni ilacı veriyorlar, kendi hastalığımızdan bildiğim kadarıyla.. fakat eğer ameliyatlık bir durum varsa orada doktor çok önemli maalesef. Biz hastalığı üniversite hastanesinde farkettik ama bazen o kadar komik tarihlere randevu veriyorlar ki kanser hastası için bu süreler çok önemli olabiliyor. Biz tedavimizi Acıbadem Maslak hastanesinde olduk. Ameliyattan sonraki kemoterapi, radyoterapi ve üç ayda bir çekilen pet için bir ücret ödemiyoruz bunları devlet karşılıyor. Fakat muayene ve ameliyat ücretleri maalesef çok çok pahalı. İnşallah iyi sonuçlar çıkar da bunlara gerek kalmaz :) allah hepimizin hastasına şifa versin

X