• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akademisyenlerin kapıları işaretleniyor

Dersim katliami gercekten okullarda egitilmesi gereken tarih konularindan biri olmaliydi ama yapilmiyordur tahminim.
Nazi dönemini bize kusana kadar ögrettiler Almanya`da. Yani her bir alman bu konuda doktora yapacak kadar bilgisi var.
Yaslilari okula davet eder, birde onlardan dinlerdik. Yetmedi her hafta illaki Hitleri anlatan belgesel ve yapilan hatalar, tartisilir konusulur. Niye ???
Cünkü ülkesinin tarihini bilemeyen ülkesinin gelecegini insa edemez. Gelecegi göremez.
Benim düsüncem devletin sehirlerin icinde isi yok, pkk dagda yasiyor, gidip orada dagda temizlemeye baslayacaklar.
Sehirlerin icinde isi yok, halkinida koruyacak ve normal sartlardaki gibi herkes isine, okuluna hayatina devam edecekti, böyle olmasi herkes tarafindan daha iyi karsilanirdi.
Kimse niye PKK ya vuruyorsunuz demiyor, tabiki vuracak ama sehirlerde yasayan insanlarin yasam hakkini, özgürlük hakkini ve güven hakkini zedelemeden.
Koskoca Türkiye ve dünya liderimiz var, o zaman halkimizi koruyacak, güven verecek, vatandasina kucak acacak kadar metanetli ve cesur görmek istiyoruz.
Korkmayin Türkiye sizin arkanizda demesi gerekirken, halkini orada ölümle yüz yüze getirmenin hic bir manasi yok. Bize yakismaz.

Dersim katliami gercekten okullarda egitilmesi gereken tarih konularindan biri olmaliydi ama yapilmiyordur tahminim.
Nazi dönemini bize kusana kadar ögrettiler Almanya`da. Yani her bir alman bu konuda doktora yapacak kadar bilgisi var.
Yaslilari okula davet eder, birde onlardan dinlerdik. Yetmedi her hafta illaki Hitleri anlatan belgesel ve yapilan hatalar, tartisilir konusulur. Niye ???
Cünkü ülkesinin tarihini bilemeyen ülkesinin gelecegini insa edemez. Gelecegi göremez.
Benim düsüncem devletin sehirlerin icinde isi yok, pkk dagda yasiyor, gidip orada dagda temizlemeye baslayacaklar.
Sehirlerin icinde isi yok, halkinida koruyacak ve normal sartlardaki gibi herkes isine, okuluna hayatina devam edecekti, böyle olmasi herkes tarafindan daha iyi karsilanirdi.
Kimse niye PKK ya vuruyorsunuz demiyor, tabiki vuracak ama sehirlerde yasayan insanlarin yasam hakkini, özgürlük hakkini ve güven hakkini zedelemeden.
Koskoca Türkiye ve dünya liderimiz var, o zaman halkimizi koruyacak, güven verecek, vatandasina kucak acacak kadar metanetli ve cesur görmek istiyoruz.
Korkmayin Türkiye sizin arkanizda demesi gerekirken, halkini orada ölümle yüz yüze getirmenin hic bir manasi yok. Bize yakismaz.
Nazi filmlerini bilirsin olıvıa
Piyanist ,Hayat güzeldir,Okuyucu gibi bir dolu örneği var.
Almanlar bu konuyu çözmüşler.

Biz de Malazgirt Savaşını Kürtlerle beraber kazandık.
Bu gerçek de gizlenir çoğu yerde .
Paşa paşa beraber yaşamayı öğrenmemiz lazım.

Konu acaba ne zaman atatürkün öldürdüğü 'zavallı' yunan çeteleri ve askerlerine gelecek çok merak ediyorum.
Isgalci Türkleri kovma fırsatı gecmisti ellerine! Ne yapsinlar! Barbar Türkler onlari da katletti.!

Bilerek askerligi polisligi secenler sonuçlarının ne olacağını biliyordur cümlesine deginecektim ama o kadar mide bulandirici ki deginmekten vazgectim!

Evet, aynen A atlantistengelenkadin
Birde biz türkler fazla tarihimizi bilmeyiz, bize ögretmezler okullarda, sadece iyi yanlarini anlatirlar ama gercekleri yani kötü olanlari degil. Onun icin dikkat ediyorumda KK`da tarih bilgisi sifir sadece takim tutar gibi parti tutuyoruz ve ölümüne onlarin teorilerini savunuyoruz.
Neden, nicin, niye bize cok zor geliyor sormak arastirmak veya kendi kendimizi bilgi sahibi etmek.
Evet tarih dogru anlatilmadi bize bari kendimiz okuyup arastiralim.
Türkiye hep sagdi, bu eskiden beri böyle simdi sagin üstüne dinde geldi, onun icin cok zor objektif konusmak veya tartismak.

Birde biz türkler fazla tarihimizi bilmeyiz, bize ögretmezler okullarda, sadece iyi yanlarini anlatirlar ama gercekleri yani kötü olanlari degil. Onun icin dikkat ediyorumda KK`da tarih bilgisi sifir sadece takim tutar gibi parti tutuyoruz ve ölümüne onlarin teorilerini savunuyoruz.
Neden, nicin, niye bize cok zor geliyor sormak arastirmak veya kendi kendimizi bilgi sahibi etmek.
Türkiye hep sagdi, bu eskiden beri böyle simdi sagin üstüne dinde geldi, onun icin cok zor objektif konusmak veya tartismak.
Tarih ilgi alanımdır.Şu an için amatörlüğün biraz üzerindeyim ama tam değilim.Bazı şeyler okul kitaplarında yazıldığı gibi değildir.
Biz okulda hain Vahdettin gemiye kaçtı gitti diye öğrendik dimi?
DEğil aslında .Mustafa Kemal'i Samsun'a gönderen Vahdettindir.
Türkiye Cumhuriyetinin inşaası için Vahdettin 'in gitmesi gerekiyordu.
Gönüllü olarak Mustafa Kemal ile anlaşarak gitmiştir.
Kaçmadı yani.
Öyle olması gerektiği için öyle davrandı.

Bunu gibi bir dolu farklı bilgiler vardır tarihimizde.

Baksana simdi bunuda senden ögrenmis oldum, tesekkürler.
Piyanist, Hayat güzeldir ve Okuyucu, Schindler`s Listesi cok cok güzel filmler, insani düsündüren, gercekleri yansitan.
Bizde varmi tarihimizi iyisiyle kötüsüyle alatan bir tane filim.
Belki cok kenarindan tarihe deginen, "Salkim hanimin taneleri" filminde gayrimüslümlere yapilan haksizlara deginiyor.
Keske tarihimizi gercek yüzüyle anlatan daha cok filimler olsa su sacma sapan diziler olacagina. Belki bu zamani daha insancil analiz ederdik.

Baksana simdi bunuda senden ögrenmis oldum, tesekkürler.
Piyanist, Hayat güzeldir ve Okuyucu, Schindler`s Listesi cok cok güzel filmler, insani düsündüren, gercekleri yansitan.
Bizde varmi tarihimizi iyisiyle kötüsüyle alatan bir tane filim.
Belki cok kenarindan tarihe deginen, "Salkim hanimin taneleri" filminde gayrimüslümlere yapilan haksizlara deginiyor.
Keske tarihimizi gercek yüzüyle anlatan daha cok filimler olsa su sacma sapan diziler olacagina. Belki bu zamani daha insancil analiz ederdik.
Okuyucu filminde dikkat et.
Kadın mahkemede yargılanıyor.
Aslında hiç suçu yok ama sırf okuma yazma bilmediği anlaşılmasın diye suçu kabulleniyor.

Bir taraftan da kendilerini gururlu göstermeyi ihmal etmiyorlar.

Gayrimüslimlere yapılan en büyük haksızlıklardan bir tanesi 6 7 eylül olaylarıdır ama onu kimlerin planladığı net olarak anlaşılabilmiş değil.Bu tuhaf bir olaydır mesela.

Şimdi almanya yahudi katliamını kabul etti haydiii biz de bize yöneltilen tüm suçlamaları kabul edelim diye bir şey yok.
Bir defa holokost suçunu almanlar nazilere atarlar benim bildiğim ve nazilerin yönettiği alman imparatorluğu(3. Reich mi diyorlardı) şu an yok. Ayrıca bu naziler 2. Dünya savaşının kaybedeni. Bence yakın tarihteki en büyük hezimeti yaşamış adamlar. Ve yahudilerin de en büyük dostu bugün dünyada süper güç olan abd.
Yani okullarda namibya katliamını da öğretiyorlar mı, bununla ilgili film vesaire yapılıyor mu. Zannetmiyorum.
1. Dünya savaşında almanlarla müttefiktik. Ve itilaf devletleri biz ve almanlar hakkında kötü propoganda kitapları hazırladılar. Hatta bunlardan biri mavi biri kırmızı mı neydi. Bizimkisi çok yakından bildiğimiz ermeni meselesi yok stüdyolarda fotoğraflar bilmemneler, diğeri de almanların belçikada yaptığı soykırımlar, hatta ermenilerle olandan daha vahşi daha dehşete düşürücü falan. Sonra almanlarla barış yapıldıktan sonra bu iddialar evet bubir savaş propogandasıydı, böyle olaylar olmadı deyip üzerini kapattılar bitti.
Şimdi başka birsürü parametre vardır, belki din belki kültür belki o dönemki anadolunun hali, bizimki kaldı ve öyle ki bu sözde soykırımı kabul eden ülkeler bunu araştırmayı bile yasaklar hale geldiler. Biz böyle bir iddia attık,biz ne dersek kabul edeceksiniz kendinizi savunma hakkınız da yok diyorlar bize.
Bence de ermeni meselesi çok iyi öğretilmeli okulllarda sonra bizim cahil insanımızı kıskıvrak yakalıyorlar. Ya ben de atalarımın soykırımcı olduğunu kabul edeyim kurtulayım şunların gözüne girerim belki diye bir düşünceye esir oluyorlar.

Şimdi almanya yahudi katliamını kabul etti haydiii biz de bize yöneltilen tüm suçlamaları kabul edelim diye bir şey yok.
Bir defa holokost suçunu almanlar nazilere atarlar benim bildiğim ve nazilerin yönettiği alman imparatorluğu(3. Reich mi diyorlardı) şu an yok. Ayrıca bu naziler 2. Dünya savaşının kaybedeni. Bence yakın tarihteki en büyük hezimeti yaşamış adamlar. Ve yahudilerin de en büyük dostu bugün dünyada süper güç olan abd.
Yani okullarda namibya katliamını da öğretiyorlar mı, bununla ilgili film vesaire yapılıyor mu. Zannetmiyorum.
1. Dünya savaşında almanlarla müttefiktik. Ve itilaf devletleri biz ve almanlar hakkında kötü propoganda kitapları hazırladılar. Hatta bunlardan biri mavi biri kırmızı mı neydi. Bizimkisi çok yakından bildiğimiz ermeni meselesi yok stüdyolarda fotoğraflar bilmemneler, diğeri de almanların belçikada yaptığı soykırımlar, hatta ermenilerle olandan daha vahşi daha dehşete düşürücü falan. Sonra almanlarla barış yapıldıktan sonra bu iddialar evet bubir savaş propogandasıydı, böyle olaylar olmadı deyip üzerini kapattılar bitti.
Şimdi başka birsürü parametre vardır, belki din belki kültür belki o dönemki anadolunun hali, bizimki kaldı ve öyle ki bu sözde soykırımı kabul eden ülkeler bunu araştırmayı bile yasaklar hale geldiler. Biz böyle bir iddia attık,biz ne dersek kabul edeceksiniz kendinizi savunma hakkınız da yok diyorlar bize.
Bence de ermeni meselesi çok iyi öğretilmeli okulllarda sonra bizim cahil insanımızı kıskıvrak yakalıyorlar. Ya ben de atalarımın soykırımcı olduğunu kabul edeyim kurtulayım şunların gözüne girerim belki diye bir düşünceye esir oluyorlar.
Ermeni soykırımı meselesi evet benim de en çok rahatsız olduğum konulardandır.

Ermeni soykırımı meselesi evet benim de en çok rahatsız olduğum konulardandır.
Şimdi bir iki yere bakıyordum bu propoganda kitaplarını yazanlar ingiliz ortal dil avantajıyla amerikada da etki sağlıyorlar ve esasında türklere bu kadar saldırgan davranmalarının sebebi de türklerin almanlara olan yakınlığı ve almanlar yanında savaşa girersek ilk etapta almanyanın doğudaki kolunu kesivermek için diğer bir bahane üretmek. Yani kimsenin öyle ermeniyi bilmem neyi falan umursadığı yok bugün olduğu gibi.
Bugün kürtleri umursuyor mu kimse asla. Ve kürtlere daha önce de sözler verildi mesela ermenilere de. Ermenilerin devletini kurdular. Çünkü kültür aynı. Bir kültür üzerindeki en büyük etki din. Belki bir süre sonra milletler ateist olur ama dinin oluşturduğu kültür yakınlığı her zaman kalıyor. Neyse işte o zaman kürtleri yüzüstü bıraktılar, biraz tuncelide falan denediler kışkırtmaya ama başarılı olamadılar. Şimdi de yine aynısı olacak. Yine birsürü sözle hayatlarını mahvettiler insanların ülkelerini dağıttılar ama yine olmayacak çünkü bir avrupalının bir amerikalının gözünde ermeniyle kürt bir değildir. Onlar için Kürt her zaman için çok çok aşağıdadır. Her şey bittiğinde ki bu dünyada petrol rezervlerinin tükenmesi ya da tamamen başka bir enerji kaynağı bulunduğunda olur, buralarda darmadağın olmuş nesiller ve ülkeler kalacak.

Resmi olmayan gerçek tarihi araştırmada sol kesim sağ kesimle kıyaslanamaz bile çünkü dinini yaşamak isteyen insanlar, tek tip kültürü dikte eden rejimden çok çekmişlerdir ki bu konularda ciltlerce kitaplar yazılmıştır. Bir de dini engel gibi yazmışsınız...

Pkkyı yazacağına pkkya yazmış, zaman zaman oluyor işte tlfdan falan yazınca. Anlam kayması olmuş.
Buradan bir kriz çıkmasın şimdi.
anladım, bütünlük sağlamıyor zaten yazdığıyla uyanamadım, yanlış anladım diye düşündüm

Evet haklısın mahatma gandi de nelson mandela adolf hitlerde stalin düşünen insanlar
Savaş ve barış bir arada
Savaş mı istersin barışımı
Ben oyumu barıştan yana kullanıyorum

Karşımda Hitler varken niye Gandhi olayım ki? Aptallık degil midir bu? Hoş... Gandhi de barışçıl degilmiş pek ama konumuz Gandhi degil...

Karşımda silahını dogrultmuş, beni öldürmek isteyen varken ben neden kucagımı açayım ki?

Senin istedigin barış degil, ''ne istiyorlarsa verelim de kurtulalım yaaa'' düşüncesi. Bunun farkında ol bence. Bu topraklar benim babamın malı degil, ya da parasını verip satın aldıgım bir şey degil. O yüzden ''verelim gitsin'' diyebilecek bir durumda degilim. Her ne kadar günün şartlarına göre degerlendirme yapılması gerekse de ben bu kararı verecek konumda degilim. Aksi hadsizlik olur.

Uzun lafın kısası sen oyunu ''ne istiyorlarsa yapalım'' dan yana kullanıyorsun, barıştan yana degili. Ama ben o kadar rahat degilim.

Back