• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akademisyenlerin kapıları işaretleniyor

Öncelikle bu bildiriyi bırakın imzalamayı ,pek çok akademisyenin de kınama yazısı yazdığını belirteyim ki ülkedeki tüm akademisyenler aynı zihniyetteymiş imajı oluşturulmasın.
Bunlar sözde çok okuyan bilen kesimdir ama pek matematik hesabına basmaz kafaları.Hani hep eleştirdikleri AKP seçmeni var ya " bunları size kim öğretiyor, hepiniz aynı kitapları okuyup aynı şeyi mi düşünüyorsunuz" diye, aslında kendilerin aynı kalıptan olduğunu göremezler. Çünkü onlara daha çok şey öğretilmiştir.
Sözde hümanist takılıp belli kesimlere pozitif ayrımcılığı savunurlar.
"İşid " i sorsanız " tartışmasız kafa kesen caniler" dir onlar," PKK yı "sorarsanız cümlenin başında veya sonunda mutlaka bir " ama" kelimesi kullanacaklardır.
Sebep ne?
Hümanist onlar, barış istiyor!!!
E o mantıkla işid lede masaya oturalım o zaman, sonuçta onlarda insan öldürüyor, bir soralım bakalım, dertleri neymiş? Ne istiyorlar bizden?Anlaşalım değil mi?
Şu cümleyi herhangi birine söyleseniz size gülerler. Ama onlar PKK ile masaya oturalım dediğinde etrafında onlara güldüğünü hesaplayamazlar işte!
Kendilerini bile inandırmışlardır " iyi olduklarından " çok düşündüklerinden" herkesten farklı baktıklarına.
" Hem PKK Kürt halkını temsil etmiyor, biz PKK yı savunmuyoruz" deyip , hem " savaş olmasın , barış olsun bu iş masada çözülsün" derken aslında 2. Cümle ile kendi 1. Cümlelerini yalanladıklarını farkedemezler.
Herkese eşitlik, herkese özgürlük deyip bizleri faşistlikle suçlarken kendileri Kürt halkına pozitif ayrımcılık isterler.Askerlere de , dağa çıkan caniye de üzülürler. Ama askerin orda olmak ve öldürülmek kendi seçimi değilken , dağa çıkan câninin bilerek, isteyerek insan öldürdüğünün farkına varamazlar . Empati tek taraflı çalışır bu arkadaşlarda.
"Masa, masa,masa" diye sayıklarken ülkenin 3 senedir masada olduğunu ama PKK nın bu masa sürecini daha da güçlenmek ve silahlanmak için kullandığını göremezler. Görmüşlerdir aslında da yine bir " ama" ları vardır.
Kürt halkına özerklik verilsin derken , PKK nın tüm Türkiye nin başına bela olacağını, Doğu yetmeyip güneydoğu ya, içanadoluya göz dikeceğini hesap edemezler.
Dedin ya bunlar çok okumaktan matematik hesabı yapmayı unutmuşlardır.Hani derler ya " matematik hayatımızın her alanında gereklidir." Matematik bilmeyeni akademisyen yapmamak lazım arkadaş!!!
aynı şeyi caharlie hebdo nun karikatürü sonrası suikast yapan islamcılar için de söylemişlerdi.
vahşet kötü ama
cinayet kötü ama gibi üstü kapalı o pislik suikasti makul gösteren insanlar vardı ya.
Sevgili Metin Üstündağ yazmıştı Amanıza ...... yazmıştı.
bunlarınki de ona benziyor.
aynı şeyi İslamcılar da yapıyor maalesef.

Pısırık tutumlarla üç beş çapulcuyu adam kisvesine büründürdüler.. Özellikle eğitimci geçinenlerin ekmek yedikleri kaba pislemelerini ve bunu öğrencilerine, kendilerini örnek alanlara çeşitli yollarla aşılamalarını kabul edemiyorum.. Düşman oldukları devletin parasıyla bi yerlere gelenlere canım okulumda normal davranılmamalıydı zaten..

bkz: Gazili olmak ayrılacalıktır!..:KK53:
ben de çapulcuyum.
az gaz yemedik taksimde.

Satır arasından laf sokup hepimizi terorist yerine mi koyuyor ben mi totomdan anladım?
valla ben de anlamadım.
kendini ifade edememiş ama pkklılara çapulcu demesi zoruma gitti.
gezi olaylarından beri o kelimenin manası değişti.
çapulcu demek sağduyulu ,ülkesine sahip çıkan ,doğayı seven,Topçu kışlasının yapılmasını istemeyen insan demek o zamandır bu zamandır . :))))))))))))))))))))))))))

valla ben de anlamadım.
kendini ifade edememiş ama pkklılara çapulcu demesi zoruma gitti.
gezi olaylarından beri o kelimenin manası değişti.
çapulcu demek sağduyulu ,ülkesine sahip çıkan ,doğayı seven,Topçu kışlasının yapılmasını istemeyen insan demek o zamandır bu zamandır . :))))))))))))))))))))))))))

Pkklılara demis dimi? İste satır arasından tum gezicilere terorist mi diyor yani?

Cogni nerde ya? Meal istiyorum bu satırlara:mad:

aynı şeyi caharlie hebdo nun karikatürü sonrası suikast yapan islamcılar için de söylemişlerdi.
vahşet kötü ama
cinayet kötü ama gibi üstü kapalı o pislik suikasti makul gösteren insanlar vardı ya.
Sevgili Metin Üstündağ yazmıştı Amanıza ...... yazmıştı.
bunlarınki de ona benziyor.
aynı şeyi İslamcılar da yapıyor maalesef.
Hepsinin fanatiği tehlikeli atlantis.
Benim kitabımda sağcılık, solculuk, İslamcılık yok. Kendi yorumladığımca " doğru ve yanlış" var.
Dediğin örnekleri hep görüyoruz , en komiğime giden de " çaldı ama çalıştı" lafı.

Hepsinin fanatiği tehlikeli atlantis.
Benim kitabımda sağcılık, solculuk, İslamcılık yok. Kendi yorumladığımca " doğru ve yanlış" var.
Dediğin örnekleri hep görüyoruz , en komiğime giden de " çaldı ama çalıştı" lafı.
benim kitabımda da yok işte.
senle aynı tarzdayız.
solun da aşırısı tehlikeli.

güzel kardeşim ben zaten söyledim.
Kürt olsaydım ne hissederdim kestiremiyorum diye.

Koskoca .bir döneme hüküm sürmüş en büyük imparatorluklardan bir tanesi olan Osmanlı^dan elimizde zaten bir avuç toprak kalmıştı.
O zaman ayaklanmaların bastırılması gerekiyordu.
Mustafa Suphi de zarar gördü ,Şeyh Sait de ,şeriatçılar da .
Sizce ne yapılabilirdi o kaos ortamında?
Birileri ayaklanıyor biz kendi imparatorluğumuzu kuracağız diyor yani İngilizden Fransız dan farkı kalmıyor .
Kürtler içinde de bir yığın farklı topluluk var.Zazalar var kırmançeler var.Birbiri ile uyumsuz lehçeleri olanlar var.
Alevi olanları var,Sünni olanları var.O bölgede yerleşik Türkmenler var.
Türklerin anavatanı Ortaasya diye buraları terki diyar edip göç mü etseydik?
İzmir'i Yunanistan'a ,Doğuyu Fransaya mı bıraksaydık ki zaten amaç da oydu işgaldeki.

SAkın ha sakın Erdoğan ile Atatürk ü kıyas etmeyin.
Erdoğan'ın Özal 'dan Demirel'den farkı yok.
Koltukları bir dönem kullanırlar hizmet yapmak amaçlı ,bir dönem sonra da giderler.

Atatürk ile kıyaslamayın.

disari cikmak zorunda kaldigim icin bazi seyleri eksik ifade ettim.

ilk olarak erdoganla atatürk arasindaki benzerlik su acidan.erdogan yandaslari erdogani atatürk benzeri bir konumda görüyorlar.ve bence erdogan`da kendisini atatürk`ün türkiye`de sahip oldugu konumda görmek istiyor.yani bir süre sonra atatürk`e ait olan bütün sembollerin yerine kendi sembollerinin konulmasini arzu ediyor.Bu benim kisisel tahminim.Ve ben atatürk`ün gercekten de putlastirilmis oldugunu düsünüyorum.Ben elde ettigi basarilari yadsimiyorum ki var olan bir gercegi dile getiriyorum.Birini saygi ve sevgiyle anmak baska ama bizde oldugu gibi ilahlastirmak baska.

Sizin kürt olsam ne hissederdim bilmiyorum demenizi göz ardi etmedim bu cümlenizde bir sorun yok.Ama atatürk döneminde yapilan bu katliami normallestirmeniz sorunlu ve can acitici.Bu da aslinda atatürk`ün nasil ilahlastirildigina dair bir örnek.Atatürk yaptiysa affedilir ya da sorun degil.Böyle bir anlam cikiyor ortaya.

disari cikmak zorunda kaldigim icin bazi seyleri eksik ifade ettim.

ilk olarak erdoganla atatürk arasindaki benzerlik su acidan.erdogan yandaslari erdogani atatürk benzeri bir konumda görüyorlar.ve bence erdogan`da kendisini atatürk`ün türkiye`de sahip oldugu konumda görmek istiyor.yani bir süre sonra atatürk`e ait olan bütün sembollerin yerine kendi sembollerinin konulmasini arzu ediyor.Bu benim kisisel tahminim.Ve ben atatürk`ün gercekten de putlastirilmis oldugunu düsünüyorum.Ben elde ettigi basarilari yadsimiyorum ki var olan bir gercegi dile getiriyorum.Birini saygi ve sevgiyle anmak baska ama bizde oldugu gibi ilahlastirmak baska.

Sizin kürt olsam ne hissederdim bilmiyorum demenizi göz ardi etmedim bu cümlenizde bir sorun yok.Ama atatürk döneminde yapilan bu katliami normallestirmeniz sorunlu ve can acitici.Bu da aslinda atatürk`ün nasil ilahlastirildigina dair bir örnek.Atatürk yaptiysa affedilir ya da sorun degil.Böyle bir anlam cikiyor ortaya.
yok aslında tam olarak öyle değil.
Atatürk hatasız diyemeyiz.Her insanın hataları vardır illaki.
Benim ve ailemin ve benim gibi düşünenlerin minnet borcu vardır kendisine.

Başarıya ulaşmış bir Kürt isyanı olsa idi ve sizin kendi vatanınız olsa idi siz de kurucunuza minnet duyardınız.
Duymazmıydınız?

yok aslında tam olarak öyle değil.
Atatürk hatasız diyemeyiz.Her insanın hataları vardır illaki.
Benim ve ailemin ve benim gibi düşünenlerin minnet borcu vardır kendisine.

Başarıya ulaşmış bir Kürt isyanı olsa idi ve sizin kendi vatanınız olsa idi siz de kurucunuza minnet duyardınız.
Duymazmıydınız?

bana sordugunuz soruyu ben size tersine cevirerek sorsam ne derdiniz:)bir cok seyi anlayisla karsilayabilirim.sadece insanlari topluca öldürmegi , kadin, erkek, yasli, genc, hasta demeden öldürmeyi anlayisla karsilayamam.Ben her türlü siddete her türlü karsiyim.Bir de söyle düsünün pkk cocuklari , sivilleri, öldüdügü icin nefretle aniliyor.Pkk ile 30 yillik savasta en az 30 bin insan öldü.Bunun can kaybi disinda muazzam bir ekonomik kaybi var.Bu savasa harcanan paralarla neler yapilmazdi.Öcalan cocuk katili ama ayni seyi atatürk yaptiginda sorun degil mi?bakin 20 bin insan bir alana sikistirilip hunharca öldürülüyor.isin aci tarafi ne biliyor musunuz.Biz bunlari bilmiyorduk.dedelerimiz ninelerimiz bunu bizden sakladilar.bizde herkes gibi yeni yeni ögreniyoruz.bunun ardindaki korkuyu , travmayi düsünebiliyor musunuz,bizleri korumak icin büyklerimiz bizden korkunc bir sirri sakladilar.bence bunun üzerine söylenecek bir sey kalmiyor.benim bu konuya dair söyleyebileceklerim bu kadar.bu konuda daha da fazla konusmayi istemem.

sevgilerle,

bana sordugunuz soruyu ben size tersine cevirerek sorsam ne derdiniz:)bir cok seyi anlayisla karsilayabilirim.sadece insanlari topluca öldürmegi , kadin, erkek, yasli, genc, hasta demeden öldürmeyi anlayisla karsilayamam.Ben her türlü siddete her türlü karsiyim.Bir de söyle düsünün pkk cocuklari , sivilleri, öldüdügü icin nefretle aniliyor.Pkk ile 30 yillik savasta en az 30 bin insan öldü.Bunun can kaybi disinda muazzam bir ekonomik kaybi var.Bu savasa harcanan paralarla neler yapilmazdi.Öcalan cocuk katili ama ayni seyi atatürk yaptiginda sorun degil mi?bakin 20 bin insan bir alana sikistirilip hunharca öldürülüyor.isin aci tarafi ne biliyor musunuz.Biz bunlari bilmiyorduk.dedelerimiz ninelerimiz bunu bizden sakladilar.bizde herkes gibi yeni yeni ögreniyoruz.bunun ardindaki korkuyu , travmayi düsünebiliyor musunuz,bizleri korumak icin büyklerimiz bizden korkunc bir sirri sakladilar.bence bunun üzerine söylenecek bir sey kalmiyor.benim bu konuya dair söyleyebileceklerim bu kadar.bu konuda daha da fazla konusmayi istemem.

sevgilerle,
diyorum ya .Kürt olsaydım ne hissederdim bilemiyorum.Size de kızamıyorum.
Ben bu seneye kadar Sabiha Gökçen'in Dersim i bombaladığını o dönemde Atatürk hasta olduğu için olaydan haberdar olmadığını düşünürdüm.
Öğretmen olan yakın bir arkadaşımla konusu açıldı.Malatya Kürtlerindendir kendisi.O bazı yayın organlarından bahsetti.Atatürk'ün DErsim kanayan bir yaradır ,bu yarayı kurutmamız lazım babında yani olaydan haberdar olduğu babında bir şeyler söyledi.Ortam tartışmaya müşait değildi.O kaynakları isteyeceğim kendisinden .
Türkiye Cumhuriyetine kırgınlık duyduğunuz noktalar var elbetteki.
Peki sizce ne yapılmalıydı o dönem.
Görüşleriniz benim için önemli.Boş bir insan olmadığınız belli.
Görüş alışverişi yapılabilecek birisiniz belli ki

şunu unuttum .Sorunuzun cevabını Mustafa Altıoklar vermişti.Biz Kürtlerin yerinde olsak biz de uluslaşma sürecinde aynı şeyleri yapardık demişti hatırlarsanız

Son düzenleme:
diyorum ya .Kürt olsaydım ne hissederdim bilemiyorum.Size de kızamıyorum.
Ben bu seneye kadar Sabiha Gökçen'in Dersim i bombaladığını o dönemde Atatürk hasta olduğu için olaydan haberdar olmadığını düşünürdüm.
Öğretmen olan yakın bir arkadaşımla konusu açıldı.Malatya Kürtlerindendir kendisi.O bazı yayın organlarından bahsetti.Atatürk'ün DErsim kanayan bir yaradır ,bu yarayı kurutmamız lazım babında yani olaydan haberdar olduğu babında bir şeyler söyledi.Ortam tartışmaya müşait değildi.O kaynakları isteyeceğim kendisinden .
Türkiye Cumhuriyetine kırgınlık duyduğunuz noktalar var elbetteki.
Peki sizce ne yapılmalıydı o dönem.
Görüşleriniz benim için önemli.Boş bir insan olmadığınız belli.
Görüş alışverişi yapılabilecek birisiniz belli ki

şunu unuttum .Sorunuzun cevabını Mustafa Altıoklar vermişti.Biz Kürtlerin yerinde olsak biz de uluslaşma sürecinde aynı şeyleri yapardık demişti hatırlarsanız

Bu konu gercekten cok ic acitici.Ben sadece bu yapilanin cok büyük bir hata olduguna inaniyorum.Atatürk`ün bu konuda bilgisi olmadigina da kesinlikle inanmiyorum.Bilgisi vardi.Kizinin yaptigi isten nasil gururla bahsettigi bir yazi okumustum.Yazik ki kaynagi hatirlamiyorum.Büyük bir ihtimalle yazi radikal gazetesindeydi.

Ben yapi itibariyle her türlü otoriteye karsiyim.bu nedenle de ancak konusulup anlasilarak yapilacak bir cözüm taraftariyim.Ama genel itibariyle benim icimde devlete karsi her zaman süphe vardir.Resmi tarihe kesinlikle inanmiyorum.gercekte ne oldugunu tam olarak da bilmedigim icin su anda net bir sey söyleyemem.her ne olursa olsun sivil halkin ölümüne karsiym.Bilerek askerligi, polisligi yada terörist olmayi secen herkes bir sekilde bunun sonuclarinin ne olabilecegini biliyordur.Ama sivil halk her zaman masumdur.

Bu konu gercekten cok ic acitici.Ben sadece bu yapilanin cok büyük bir hata olduguna inaniyorum.Atatürk`ün bu konuda bilgisi olmadigina da kesinlikle inanmiyorum.Bilgisi vardi.Kizinin yaptigi isten nasil gururla bahsettigi bir yazi okumustum.Yazik ki kaynagi hatirlamiyorum.Büyük bir ihtimalle yazi radikal gazetesindeydi.

Ben yapi itibariyle her türlü otoriteye karsiyim.bu nedenle de ancak konusulup anlasilarak yapilacak bir cözüm taraftariyim.Ama genel itibariyle benim icimde devlete karsi her zaman süphe vardir.Resmi tarihe kesinlikle inanmiyorum.gercekte ne oldugunu tam olarak da bilmedigim icin su anda net bir sey söyleyemem.her ne olursa olsun sivil halkin ölümüne karsiym.Bilerek askerligi, polisligi yada terörist olmayi secen herkes bir sekilde bunun sonuclarinin ne olabilecegini biliyordur.Ama sivil halk her zaman masumdur.
Sivil halkın ölmemesi gerektiğini söylemek bile abesle iştigaldir zaten.
BEn doğuluyum orada yaşıyorum diye bu benim dezavantajım olmamalı elbette.
Tarihimize gelince bazı şeylerin doğru olmadığı mantıken zaten anlaşılıyor.
Tarihimizi sorgulamaya daha yeni yeni başladık.

Böyle anlaşılacağını bilemedim kusura bakmayın kelimeler nasıl anlam değiştirip bi olgu oluveriyo :)
Tabi ki teröristleri kast ediyorum..
Gaziden bahsettim evet :)
Geziden bahsetmedim ve geziyle ilgili bişey düşünmedim :)
Saygılar :KK53:

Konu acaba ne zaman atatürkün öldürdüğü 'zavallı' yunan çeteleri ve askerlerine gelecek çok merak ediyorum.
gelsin
öğrenmek öğretmek iyidir de zaten siteye fazla giren yok sanki
cezalı mıdır ne üyeler anlamadım ki çok hareketsiz bugünlerde.
ben bugün müsaitim pazar keyfi yapacaktım ekran karşısında ama kimsecikler yok.

gelsin
öğrenmek öğretmek iyidir de zaten siteye fazla giren yok sanki
cezalı mıdır ne üyeler anlamadım ki çok hareketsiz bugünlerde.
ben bugün müsaitim pazar keyfi yapacaktım ekran karşısında ama kimsecikler yok.
Yok canım daha kimse kayışı o kadar koparmadı. Daha bir 5-10 yılı vardır, Türküm demenin ya da türk bayrağının falan yasaklanmasıyla aynı zamanlara rastlayacaktır.

Kişisel polemiğin cezalandırılacağı açıklandıktan sonra sanırım buranın pek cazibesi kalmadı. Zaten o kadar az kişi bir konu üzerinde ama öyle ama böyle düşüncesini yazıyordu ki, geri kalanın yazdıklarına bakarsan siyasi bir düşünce, fikir... Hiçbirşey yok. Bomboş. Sadece gruplaşıp millete sataşarak eğlenmekti amaç. Neyse bu hali iyi buranın umarım böyle devam eder.

Back