• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akademisyenlerin kapıları işaretleniyor

Bende hic birini savunmuyorum A atlantistengelenkadin ama biz türklerde takim tutar gibi illaki bir yeri tutman lazim, yoksa kafalar idrak etmiyor genel konusuldugunu.
evet artık beni anlamayanları alıntılamayacağım.
birinden birini tutmak mı zorundayız,RTE yi sevmiyoruz diye pkklı mıyız?
Şaka gibiler cidden.

Bende hic birini savunmuyorum A atlantistengelenkadin ama biz türklerde takim tutar gibi illaki bir yeri tutman lazim, yoksa kafalar idrak etmiyor genel konusuldugunu.
Bildiriyi imzalayan olivia sana bir soru sormustum. Devlet planli bir kiyim mi yapıyor suan? T.C Devleti doguda katliam mı yapıyor? Özerklik taleplerine olumlu yanit mi verilmeli?

Şu bildirinin altına imza atabilen ya da bildiriyi doğru bulan adamın kafasını çok merak ediyorum.
Devlet planı kıyım yapıyormuş, özerklik verilmeliymis bik bik.
Belediye araçlarıyla adamlar hendek kaziyorlar. 3 yaşındaki cocugu hiç gözünü kırpmadan öldürüyorlar. Zamaninda her gün neredeyse onlarca şehit verdik, zaten o zamanlardan sonra başladı bu operasyonlar. Bir günde 35 36 tane askerin şehit olması nasıl bir his uyandırıyor acaba bunlarda?
O zaman da böyle bir bildiri yayınlamak gecmedi mi içlerinden yoksa işlerine mi gelmedi.
Adamlar artık bombayı şehir merkezlerinde patlatir oldu. Bunlara denilen birşey yok. Ama devletin yaptığı planlı kıyım.
Pkk nin yaptığı nedir?
Bir de bunlar akademisyen. Benim gözümde olmasa da..
Bildiriyi destekleyenler alintilamasin lütfen, zira o düşüncede biri ile değil tartışmak yanyana gelmek istemem.

Ben öncelerde söylemiştim birilerinin ne olduğunu ...saz sesi..börek kokusu..
Bildiriye imza atmalarınada şaşırmadım..Şaşırmayacağım da..

Devletin vatandaşlarına uyguladığı şiddete hemen şimdi son vermesini talep ediyor, bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak sessiz kalıp bu katliamın suç ortağı olmayacağımızı beyan ediyor, bu talebimiz yerine gelene kadar siyasi partiler, meclis ve uluslararası kamuoyu nezdinde temaslarımızı durmaksızın sürdüreceğimizi taahhüt ediyoruz."
Öncelikle bu bildiriyi bırakın imzalamayı ,pek çok akademisyenin de kınama yazısı yazdığını belirteyim ki ülkedeki tüm akademisyenler aynı zihniyetteymiş imajı oluşturulmasın.
Bunlar sözde çok okuyan bilen kesimdir ama pek matematik hesabına basmaz kafaları.Hani hep eleştirdikleri AKP seçmeni var ya " bunları size kim öğretiyor, hepiniz aynı kitapları okuyup aynı şeyi mi düşünüyorsunuz" diye, aslında kendilerin aynı kalıptan olduğunu göremezler. Çünkü onlara daha çok şey öğretilmiştir.
Sözde hümanist takılıp belli kesimlere pozitif ayrımcılığı savunurlar.
"İşid " i sorsanız " tartışmasız kafa kesen caniler" dir onlar," PKK yı "sorarsanız cümlenin başında veya sonunda mutlaka bir " ama" kelimesi kullanacaklardır.
Sebep ne?
Hümanist onlar, barış istiyor!!!
E o mantıkla işid lede masaya oturalım o zaman, sonuçta onlarda insan öldürüyor, bir soralım bakalım, dertleri neymiş? Ne istiyorlar bizden?Anlaşalım değil mi?
Şu cümleyi herhangi birine söyleseniz size gülerler. Ama onlar PKK ile masaya oturalım dediğinde etrafında onlara güldüğünü hesaplayamazlar işte!
Kendilerini bile inandırmışlardır " iyi olduklarından " çok düşündüklerinden" herkesten farklı baktıklarına.
" Hem PKK Kürt halkını temsil etmiyor, biz PKK yı savunmuyoruz" deyip , hem " savaş olmasın , barış olsun bu iş masada çözülsün" derken aslında 2. Cümle ile kendi 1. Cümlelerini yalanladıklarını farkedemezler.
Herkese eşitlik, herkese özgürlük deyip bizleri faşistlikle suçlarken kendileri Kürt halkına pozitif ayrımcılık isterler.Askerlere de , dağa çıkan caniye de üzülürler. Ama askerin orda olmak ve öldürülmek kendi seçimi değilken , dağa çıkan câninin bilerek, isteyerek insan öldürdüğünün farkına varamazlar . Empati tek taraflı çalışır bu arkadaşlarda.
"Masa, masa,masa" diye sayıklarken ülkenin 3 senedir masada olduğunu ama PKK nın bu masa sürecini daha da güçlenmek ve silahlanmak için kullandığını göremezler. Görmüşlerdir aslında da yine bir " ama" ları vardır.
Kürt halkına özerklik verilsin derken , PKK nın tüm Türkiye nin başına bela olacağını, Doğu yetmeyip güneydoğu ya, içanadoluya göz dikeceğini hesap edemezler.
Dedin ya bunlar çok okumaktan matematik hesabı yapmayı unutmuşlardır.Hani derler ya " matematik hayatımızın her alanında gereklidir." Matematik bilmeyeni akademisyen yapmamak lazım arkadaş!!!

Öncelikle bu bildiriyi bırakın imzalamayı ,pek çok akademisyenin de kınama yazısı yazdığını belirteyim ki ülkedeki tüm akademisyenler aynı zihniyetteymiş imajı oluşturulmasın.
Bunlar sözde çok okuyan bilen kesimdir ama pek matematik hesabına basmaz kafaları.Hani hep eleştirdikleri AKP seçmeni var ya " bunları size kim öğretiyor, hepiniz aynı kitapları okuyup aynı şeyi mi düşünüyorsunuz" diye, aslında kendilerin aynı kalıptan olduğunu göremezler. Çünkü onlara daha çok şey öğretilmiştir.
Sözde hümanist takılıp belli kesimlere pozitif ayrımcılığı savunurlar.
"İşid " i sorsanız " tartışmasız kafa kesen caniler" dir onlar," PKK yı "sorarsanız cümlenin başında veya sonunda mutlaka bir " ama" kelimesi kullanacaklardır.
Sebep ne?
Hümanist onlar, barış istiyor!!!
E o mantıkla işid lede masaya oturalım o zaman, sonuçta onlarda insan öldürüyor, bir soralım bakalım, dertleri neymiş? Ne istiyorlar bizden?Anlaşalım değil mi?
Şu cümleyi herhangi birine söyleseniz size gülerler. Ama onlar PKK ile masaya oturalım dediğinde etrafında onlara güldüğünü hesaplayamazlar işte!
Kendilerini bile inandırmışlardır " iyi olduklarından " çok düşündüklerinden" herkesten farklı baktıklarına.
" Hem PKK Kürt halkını temsil etmiyor, biz PKK yı savunmuyoruz" deyip , hem " savaş olmasın , barış olsun bu iş masada çözülsün" derken aslında 2. Cümle ile kendi 1. Cümlelerini yalanladıklarını farkedemezler.
Herkese eşitlik, herkese özgürlük deyip bizleri faşistlikle suçlarken kendileri Kürt halkına pozitif ayrımcılık isterler.Askerlere de , dağa çıkan caniye de üzülürler. Ama askerin orda olmak ve öldürülmek kendi seçimi değilken , dağa çıkan câninin bilerek, isteyerek insan öldürdüğünün farkına varamazlar . Empati tek taraflı çalışır bu arkadaşlarda.
"Masa, masa,masa" diye sayıklarken ülkenin 3 senedir masada olduğunu ama PKK nın bu masa sürecini daha da güçlenmek ve silahlanmak için kullandığını göremezler. Görmüşlerdir aslında da yine bir " ama" ları vardır.
Kürt halkına özerklik verilsin derken , PKK nın tüm Türkiye nin başına bela olacağını, Doğu yetmeyip güneydoğu ya, içanadoluya göz dikeceğini hesap edemezler.
Dedin ya bunlar çok okumaktan matematik hesabı yapmayı unutmuşlardır.Hani derler ya " matematik hayatımızın her alanında gereklidir." Matematik bilmeyeni akademisyen yapmamak lazım arkadaş!!!
Parkon imzami atiyorum arkadasim bu yazina :-) matematik sart egitim sart

evet artık beni anlamayanları alıntılamayacağım.
birinden birini tutmak mı zorundayız,RTE yi sevmiyoruz diye pkklı mıyız?kimse kimseyi sevmedigi icin terorist olmakla suvlanamaz. ama birde su yonuyle dusunmenizi isterim. Dusuniun ki caniniz kadar sevdiginiz kardesiniz bu bu caniler yuzunden sehit oldu o zamanda baris dermiydin merak ettim. nanin diyrmezdiniz bu aciyi yakinen yasayan kimsede diyemez. cunku baris demek bu ulkede bebek katillerini affetmek demek. Evet devletin bu konuda bir takim yanlislari olmus olabilir ama bu eline silah alip asker ololdurmeyi gerektirmez. Bizde bi cok seyden memnun degiliz sosyal hayatta napalim elimize silah alip oldurelim sonra oldurduklerimizle barisalim mi?
Şaka gibiler cidden.

Akademisyen var ,akademisyen var.
Son 13 yılda atanan rektörleri atayanlar da o rektörleri kendi görüşünden seçmedi mi?
İşinize gelmeyince akademisyenler kötü,ODTÜ kötü.
Biz başı açık kadın kesilmiş karpuz gibidir üstüne konan sinek çok olur diyen akademisyen ve daha değişik türevlerini de gördük.

Bu neye benziyor biliyor musunuz?
RTE Denizliye gittiğinde Denizli'deki kızlı erkekli kalına apartları görünce sinirlenip kızlı erkekli kalmayı yasaklamaya çalışmasına benziyor .
Aile o gence güvenmiş ki şehir dışına göndermiş.
O gençler en aşağı 18 yaşında.
Evladım kızlı erkekli kalmanızı yasaklıyoruz ama ilerde evlendiğinizde olur ya bir hata yaparsanız eşinizi aldatırsanız zina suç değil.Şimdi okuyun evlenince herşeyi yaparsınız serbest der gibi bir tavır takınıldı .
İnsan ya da devlet öncelikle ne olduğuna karar vermeli.
Avrupalı mısın ,ortadoğulu musun?
Komik mi ?Evet komik son 13 yılda olanlar.
Sadece şunu söylemek istiyorum geri kalan herşey ayrıntısıyla konuşulmuş
Odtüde okuyorum tek bir sağ görüşlü hocam yok

Sadece şunu söylemek istiyorum geri kalan herşey ayrıntısıyla konuşulmuş
Odtüde okuyorum tek bir sağ görüşlü hocam yok
Ülkemizde Pkk sempatizanları var,maddi ya da manevi olarak destekleyenler var,Işid ile kıyaslayıp dini bir tarafları olmadığı için daha az zararlı görenler var.Bir yığın düşünce tarzı var bu manada.
Kendimi tanımlayacak olursam,insanların din ,dil,ırkını koruma ve devam ettirme özgürlüklerine son derece saygılıyım.
Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyetini kurarken Rum ,Kürt,Çerkez .Ermeni ve şeriatçı ayaklanmalarını bastırmayı başarmıştır.Dersimle yüzleşmek denir mesela .Kürtler için çok hassas bir konudur.Kürt ırkından olsaydım ne hissederdim kestiremiyorum.Mustafa Kemal canla başla büyük bir ülküyle kurduğu ,milyonlarca şehit verilerek tekrar kazanılan vatan topraklarını böldürtmemek için o zamanın şartlarına uygun bir şekilde gerekeni yapmıştır .Olması gereken ne ise yapmıştır kısaca.Tüm etnik grupları aynı anda memnun etmenin imkanı mı vardı?
Olayları kendi dönemlerine göre değerlendirmek gerekiyor.
Ortadoğu bir akrep yuvasıdır.Kürtler ,Süryaniler,Ermeniler,Hristiyanlar ,Türkmenler ,Vahabiler ne arasan var var oğlu var kısacası.Dünyanın süper güçlü ülkelerinin yegane amacı oradaki petrol pastasından payını almanın peşinde.
Kürtlerin verdiği mücadeleyi insani bulan da var,vahşice bulan da var.Kurunun yanında maalesef yaş da yanıyor.Tıpkı gezi olaylarında hepimize terörist,darbeci damgası vurulması gibi.
Pkknın Kürt örgütü olduğuna inanmıyorum.Kürtler,Türkler,Avrupalılar ,Abd tarafından desteklendiğini düşünüyorum.
Terör örgütü ile masaya oturmak ,müzakere yapmak Avrupa Birliği müzakereleri çerçevesinde yapılan şeylerdi belkide ama yanlıştı.
Bir dönem bu konu o kadar abartıldı ki ben Türk dersek hapse bile atılacağımızı düşünmeye bile başladım.
Bize bunu düşündürttüler çünkü.Nevroz bayramlarında Apo bayrakları çarşaf çarşaf açılırken.seçim mitinginde Türk bayrağı satan seyyar satıcıyı hapse attılar.T.C.tabelalarnı söktüler.
o T.C.kurulurken ne kadar şehit kanı verdik ama Türküz demeye çekinir olduk.
İnsanlara bu hezeyanları yaşattılar.O dönem biz Apo ile görüşmelere ,masaya oturmaya karşı çıkarken faşist ilan edildik,ulusalcı ilan edildik.İnsanları kadın çocuk demeden öldüren bir terörist başı ile pazarlık yapılması bizim kanımız dondurdu.Kesinlikle faşist değilim,ülkemde yaşayan,askerimize ,kolluk güçlerine kin gütmeyen,vergisini veren ,namusu ile yaşayan tüm insanlar,hangi ırktan olursa olsun başımızın tacıdır.Elbetteki Kürtlerin yaşadığı bölgede pkkyı destekleyenler var,yoksa o kadar hendek nasıl kazılırdı,izmir Karşıyaka 'da bunu yapabilirlermiydi.Tabi ki hayır.Tüm bunlara rağmen vatansever Kürt kardeşlerimize haksızlık etmeden terörü destekleyen Kürt Türk kim varsa temizlenmelerinden hatta imha edilmelerinden yanayım.Biz Suriye nin içişlerine karışana kadar,Esed Esed diye çığırana kadar kendi içimizi temizleseydik olay bu raddeye gelmezdi.

Ülkemizde Pkk sempatizanları var,maddi ya da manevi olarak destekleyenler var,Işid ile kıyaslayıp dini bir tarafları olmadığı için daha az zararlı görenler var.Bir yığın düşünce tarzı var bu manada.
Kendimi tanımlayacak olursam,insanların din ,dil,ırkını koruma ve devam ettirme özgürlüklerine son derece saygılıyım.
Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyetini kurarken Rum ,Kürt,Çerkez .Ermeni ve şeriatçı ayaklanmalarını bastırmayı başarmıştır.Dersimle yüzleşmek denir mesela .Kürtler için çok hassas bir konudur.Kürt ırkından olsaydım ne hissederdim kestiremiyorum.Mustafa Kemal canla başla büyük bir ülküyle kurduğu ,milyonlarca şehit verilerek tekrar kazanılan vatan topraklarını böldürtmemek için o zamanın şartlarına uygun bir şekilde gerekeni yapmıştır .Olması gereken ne ise yapmıştır kısaca.Tüm etnik grupları aynı anda memnun etmenin imkanı mı vardı?
Olayları kendi dönemlerine göre değerlendirmek gerekiyor.
Ortadoğu bir akrep yuvasıdır.Kürtler ,Süryaniler,Ermeniler,Hristiyanlar ,Türkmenler ,Vahabiler ne arasan var var oğlu var kısacası.Dünyanın süper güçlü ülkelerinin yegane amacı oradaki petrol pastasından payını almanın peşinde.
Kürtlerin verdiği mücadeleyi insani bulan da var,vahşice bulan da var.Kurunun yanında maalesef yaş da yanıyor.Tıpkı gezi olaylarında hepimize terörist,darbeci damgası vurulması gibi.
Pkknın Kürt örgütü olduğuna inanmıyorum.Kürtler,Türkler,Avrupalılar ,Abd tarafından desteklendiğini düşünüyorum.
Terör örgütü ile masaya oturmak ,müzakere yapmak Avrupa Birliği müzakereleri çerçevesinde yapılan şeylerdi belkide ama yanlıştı.
Bir dönem bu konu o kadar abartıldı ki ben Türk dersek hapse bile atılacağımızı düşünmeye bile başladım.
Bize bunu düşündürttüler çünkü.Nevroz bayramlarında Apo bayrakları çarşaf çarşaf açılırken.seçim mitinginde Türk bayrağı satan seyyar satıcıyı hapse attılar.T.C.tabelalarnı söktüler.
o T.C.kurulurken ne kadar şehit kanı verdik ama Türküz demeye çekinir olduk.
İnsanlara bu hezeyanları yaşattılar.O dönem biz Apo ile görüşmelere ,masaya oturmaya karşı çıkarken faşist ilan edildik,ulusalcı ilan edildik.İnsanları kadın çocuk demeden öldüren bir terörist başı ile pazarlık yapılması bizim kanımız dondurdu.Kesinlikle faşist değilim,ülkemde yaşayan,askerimize ,kolluk güçlerine kin gütmeyen,vergisini veren ,namusu ile yaşayan tüm insanlar,hangi ırktan olursa olsun başımızın tacıdır.Elbetteki Kürtlerin yaşadığı bölgede pkkyı destekleyenler var,yoksa o kadar hendek nasıl kazılırdı,izmir Karşıyaka 'da bunu yapabilirlermiydi.Tabi ki hayır.Tüm bunlara rağmen vatansever Kürt kardeşlerimize haksızlık etmeden terörü destekleyen Kürt Türk kim varsa temizlenmelerinden hatta imha edilmelerinden yanayım.Biz Suriye nin içişlerine karışana kadar,Esed Esed diye çığırana kadar kendi içimizi temizleseydik olay bu raddeye gelmezdi.
Naptınnn :KK57::KK70:
Geniş bir zamanımda okuyup cevap vereceğim :KK15:

Ya gercekten sıktı bu takındıkları tavır. Durup dururken mi gitmiş devlet oraya. Milletin babası, oğlu, eşi, kardeşi keyif için mi catısıyor canları pahasına? Eşinden cocugundan sebepsiz mi ayrı kalıyor gunlerce, aylarca?
Bitleri kanlanıp kudurmasalardı o pislikler, bugun oranın halkı da yasamayacaktı bunları. O halkın buyuk cogunluğu bu kuduranlara göz yummasaydı, desteklemeseydi bu kadar ölüm yasanmayacaktı.
İnanılmaz üzülüyorum yalan yok. Masum insanlar ölüyor, eziyet cekiyor, evinden barkından oluyor. Ama en az onlar kadar orada perişan halde görevini yapan askerimize polisimize de uzuluyorum.
Özerklik ilan ettiklerinde, pkk yol cevirmesi, kimlik kontrolü yaptığında neden sesleri çıkmıyordu bu akademisyenlerin? Sessiz mi kalacaktı bu yapılanlara devlet?

A atlantistengelenkadin söylediklerine katılıyorum ancak
Şu faşist ilan edilme vs bunu her kesim dönem dönem yaşadı malesef
Kim güçlendiyse diğeri kendi görüşü dışındakileri ötekileştirdi
Hem dini hem siyasi hem maddi anlamda bu resmen bir kısır döngü
Ama her kesimden bunu yapanlarda belli
Kendisine saygısı olmayan insanlar karşıdakinede saygı duymayı beceremiyorlar malesef

O görüşmeler dediğin gibi avrupa birliği müzakereleri için yapıldı savaşmadan hallediebilir diyen bir kesim var o zaman karşı çıkıp şimdi savaşmasın konuşarak halletsin diyenler bile var

Terör sorunu çokkk uzun zamandır var hükümet konuştu olmadı şimdi onlar pes edene kadar sürecek bu operasyonlar ki olması gereken bence bu

Pkk nın derdinin kürtler olmadığını hepimiz biliyoruz ki kurucuları zaten ermenidir dış güçlere hizmet amacıyla kurulmuştur

Ama oradaki halkın büyük bir kısmı bu oyuna inandı ve destek veriyor işlerin bu raddeye gelmesini,n en büyük sebebide onlardır benim gözümde

Gezi olaylarına gelince enn başında evet dert ağaçtı doğayı korumaktı iyi niyetli insanlar başlatttı ama bu durumdan faydalanan çok oldu ve iş ağaç olmaktan çıktı tamamen provakasyona döndü

Siyasi anlamda farklı düşünüyor olabiliriz ama ortak noktamız şu senin vatansever olduğunu biliyorum bu yüzden fikirlerine saygı duyuyorum
Bu arada bir önceki, mesajı yazdım çünkü hükümet tüm üni bireylerini kendi tarafından atadı bu müzakereyi imzalayanlar onun adamları gibi algıladım önceki yazdığını benim okulumda öyle değil
Sağcı hocalar bi elin parmaklarını geçmez

Pısırık tutumlarla üç beş çapulcuyu adam kisvesine büründürdüler.. Özellikle eğitimci geçinenlerin ekmek yedikleri kaba pislemelerini ve bunu öğrencilerine, kendilerini örnek alanlara çeşitli yollarla aşılamalarını kabul edemiyorum.. Düşman oldukları devletin parasıyla bi yerlere gelenlere canım okulumda normal davranılmamalıydı zaten..

bkz: Gazili olmak ayrılacalıktır!..:KK53:

Su anda Erdoganìn gördügü muamele ile Atatürk`ün gördügü muamele arasinda cok benzerlikler var.Erdogan Atatürkün su anda bulundugu konumda olmak istiyor.Bir süre sonra her tarafta kendi resimleri, büstleri olmasini istiyecek.Ben her ikisini de yanlis buluyorum.Evet Atatürk de putlastirilmistir bu ülkede.Su anda yasadigimiz siyasi problemlerinin bir kisminin kaynagida bu putlastirmadir.

Siz Atatürk`ün döneminde yapilan dersim katliamini mesrulastirmak icin nedenler sunuyorsunuz.O zaman tarihteki bütün katliamlarinda hakli sayilabilecek nedenleri olabilecegine hitlerin, stalinin, mussolonin v.s yaptigi katliamlarin da mutlaka bir aciklamasi vardir,

Bir dersim cocugu olarak neler yasadigimizi, hissetdigimizi bilmiyorsunuz.Oysaki ben aci ceken, zulüm gören her insanin acisini anlayabiliyorum.Dinlere, milletlere, dillere saygi duymakla o dönemde yapilan katliama özür aramaniz yazik ki birbiriyle celisiyor.

Su anda Erdoganìn gördügü muamele ile Atatürk`ün gördügü muamele arasinda cok benzerlikler var.Erdogan Atatürkün su anda bulundugu konumda olmak istiyor.Bir süre sonra her tarafta kendi resimleri, büstleri olmasini istiyecek.Ben her ikisini de yanlis buluyorum.Evet Atatürk de putlastirilmistir bu ülkede.Su anda yasadigimiz siyasi problemlerinin bir kisminin kaynagida bu putlastirmadir.

Siz Atatürk`ün döneminde yapilan dersim katliamini mesrulastirmak icin nedenler sunuyorsunuz.O zaman tarihteki bütün katliamlarinda hakli sayilabilecek nedenleri olabilecegine hitlerin, stalinin, mussolonin v.s yaptigi katliamlarin da mutlaka bir aciklamasi vardir,

Bir dersim cocugu olarak neler yasadigimizi, hissetdigimizi bilmiyorsunuz.Oysaki ben aci ceken, zulüm gören her insanin acisini anlayabiliyorum.Dinlere, milletlere, dillere saygi duymakla o dönemde yapilan katliama özür aramaniz yazik ki birbiriyle celisiyor.

güzel kardeşim ben zaten söyledim.
Kürt olsaydım ne hissederdim kestiremiyorum diye.

Koskoca .bir döneme hüküm sürmüş en büyük imparatorluklardan bir tanesi olan Osmanlı^dan elimizde zaten bir avuç toprak kalmıştı.
O zaman ayaklanmaların bastırılması gerekiyordu.
Mustafa Suphi de zarar gördü ,Şeyh Sait de ,şeriatçılar da .
Sizce ne yapılabilirdi o kaos ortamında?
Birileri ayaklanıyor biz kendi imparatorluğumuzu kuracağız diyor yani İngilizden Fransız dan farkı kalmıyor .
Kürtler içinde de bir yığın farklı topluluk var.Zazalar var kırmançeler var.Birbiri ile uyumsuz lehçeleri olanlar var.
Alevi olanları var,Sünni olanları var.O bölgede yerleşik Türkmenler var.
Türklerin anavatanı Ortaasya diye buraları terki diyar edip göç mü etseydik?
İzmir'i Yunanistan'a ,Doğuyu Fransaya mı bıraksaydık ki zaten amaç da oydu işgaldeki.

SAkın ha sakın Erdoğan ile Atatürk ü kıyas etmeyin.
Erdoğan'ın Özal 'dan Demirel'den farkı yok.
Koltukları bir dönem kullanırlar hizmet yapmak amaçlı ,bir dönem sonra da giderler.

Atatürk ile kıyaslamayın.

Back