Sadece şunu söylemek istiyorum geri kalan herşey ayrıntısıyla konuşulmuş
Odtüde okuyorum tek bir sağ görüşlü hocam yok
Ülkemizde Pkk sempatizanları var,maddi ya da manevi olarak destekleyenler var,Işid ile kıyaslayıp dini bir tarafları olmadığı için daha az zararlı görenler var.Bir yığın düşünce tarzı var bu manada.
Kendimi tanımlayacak olursam,insanların din ,dil,ırkını koruma ve devam ettirme özgürlüklerine son derece saygılıyım.
Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyetini kurarken Rum ,Kürt,Çerkez .Ermeni ve şeriatçı ayaklanmalarını bastırmayı başarmıştır.Dersimle yüzleşmek denir mesela .Kürtler için çok hassas bir konudur.Kürt ırkından olsaydım ne hissederdim kestiremiyorum.Mustafa Kemal canla başla büyük bir ülküyle kurduğu ,milyonlarca şehit verilerek tekrar kazanılan vatan topraklarını böldürtmemek için o zamanın şartlarına uygun bir şekilde gerekeni yapmıştır .Olması gereken ne ise yapmıştır kısaca.Tüm etnik grupları aynı anda memnun etmenin imkanı mı vardı?
Olayları kendi dönemlerine göre değerlendirmek gerekiyor.
Ortadoğu bir akrep yuvasıdır.Kürtler ,Süryaniler,Ermeniler,Hristiyanlar ,Türkmenler ,Vahabiler ne arasan var var oğlu var kısacası.Dünyanın süper güçlü ülkelerinin yegane amacı oradaki petrol pastasından payını almanın peşinde.
Kürtlerin verdiği mücadeleyi insani bulan da var,vahşice bulan da var.Kurunun yanında maalesef yaş da yanıyor.Tıpkı gezi olaylarında hepimize terörist,darbeci damgası vurulması gibi.
Pkknın Kürt örgütü olduğuna inanmıyorum.Kürtler,Türkler,Avrupalılar ,Abd tarafından desteklendiğini düşünüyorum.
Terör örgütü ile masaya oturmak ,müzakere yapmak Avrupa Birliği müzakereleri çerçevesinde yapılan şeylerdi belkide ama yanlıştı.
Bir dönem bu konu o kadar abartıldı ki ben Türk dersek hapse bile atılacağımızı düşünmeye bile başladım.
Bize bunu düşündürttüler çünkü.Nevroz bayramlarında Apo bayrakları çarşaf çarşaf açılırken.seçim mitinginde Türk bayrağı satan seyyar satıcıyı hapse attılar.T.C.tabelalarnı söktüler.
o T.C.kurulurken ne kadar şehit kanı verdik ama Türküz demeye çekinir olduk.
İnsanlara bu hezeyanları yaşattılar.O dönem biz Apo ile görüşmelere ,masaya oturmaya karşı çıkarken faşist ilan edildik,ulusalcı ilan edildik.İnsanları kadın çocuk demeden öldüren bir terörist başı ile pazarlık yapılması bizim kanımız dondurdu.Kesinlikle faşist değilim,ülkemde yaşayan,askerimize ,kolluk güçlerine kin gütmeyen,vergisini veren ,namusu ile yaşayan tüm insanlar,hangi ırktan olursa olsun başımızın tacıdır.Elbetteki Kürtlerin yaşadığı bölgede pkkyı destekleyenler var,yoksa o kadar hendek nasıl kazılırdı,izmir Karşıyaka 'da bunu yapabilirlermiydi.Tabi ki hayır.Tüm bunlara rağmen vatansever Kürt kardeşlerimize haksızlık etmeden terörü destekleyen Kürt Türk kim varsa temizlenmelerinden hatta imha edilmelerinden yanayım.Biz Suriye nin içişlerine karışana kadar,Esed Esed diye çığırana kadar kendi içimizi temizleseydik olay bu raddeye gelmezdi.