Teşekkür ederim peki başka neler yapmalıyım?Ortalamanı 3ten aşağı düşürmemeni öneririm. Çünkü Bazı üniversiteler doktora için sınır koyuyor.
Teşekkür ederim peki başka neler yapmalıyım?
3 ün üstü iyi. Ales ve yds tüm bunların yüzdesi alınacak. Birde sözlü mülakat var tabi. Çok faktör var. Ders ortalaması zaten 3 ün üstünde tam gaz devam hiç durma.Merhaba ben Uluslararası Ticaret ve Lojistik 3.sınıf öğrencisiyim. İngilizce ve Arapça öğreniyorum. Ortalamam 3,16. Akademisyenlik istiyorum ama aklımda bazı sorular var
Online eğitimde herkes kopya çekti çoğu kişi 3,50 üstü ortalama yaptı. Şimdi dersler zor ortalamam düşerse diye korkuyorum. Ortalamam düşük olsa bile yüksek ALES ve YDS ile akademisyen olabilir miyim?
Yolun başında olan ben için ne tavsiye edersiniz?
Ankara'da açılan özel üniversitelere falan kadro açıyorlar mesela İstanbul da öyle ama lisansüstü eğitimi konusunda kararsızım. MBA yapmak mı yoksa Uluslararası Ticaret/İşletmecilik yüksek lisansı mi daha iyi olur sizce?Ales ve yökdil/yds den yüksek puan :) daha önceden yükseklisansa yerleşen veya araştırma görevlisi olanların bunlardan kaçar puan aldıklarını araştırarak kendinize bir çıta oluşturabilirsiniz. Bide kadro açılması lazım tabi bu konuda sizin bölümünüzün durumunu bilmiyorum
Şuan 3.sinifim İngilizce çalışıyorum suan ama ikinci dönem yavaştan ALES'e de başlayacağım matematik ve geometri kötü Türkçe'yi seneye halledeceğim şimdilik günde 20 30 paragraf çözüp kitap okuyorum3 ün üstü iyi. Ales ve yds tüm bunların yüzdesi alınacak. Birde sözlü mülakat var tabi. Çok faktör var. Ders ortalaması zaten 3 ün üstünde tam gaz devam hiç durma.
Yüksek yapmak tam akademisyenlik sayılmıyor uzmanlık. Ama yükselişe devam etmek istiyorsan yds çok kritik. Diplomadan da çok takıyolar. Ona odaklan. Alesi zaten yaparsın.
Bol soru. Bn konulara 1 kere baktım onun dışında paso soru. Soru kağıtlarını 4 e katlardım sağda solda çözdüm hep her yerimden soru çıkıyordu 2 ay çalıştım. 80 aldım. Tabi bn akademisyen olarak devam etmedim onu belirteyim. Başka şeylere yöneldim. Yds çok zor geçemedim. İngizlizce başka yds çok başkaŞuan 3.sinifim İngilizce çalışıyorum suan ama ikinci dönem yavaştan ALES'e de başlayacağım matematik ve geometri kötü Türkçe'yi seneye halledeceğim şimdilik günde 20 30 paragraf çözüp kitap okuyorum
3 ün üstü iyi. Ales ve yds tüm bunların yüzdesi alınacak. Birde sözlü mülakat var tabi. Çok faktör var. Ders ortalaması zaten 3 ün üstünde tam gaz devam hiç durma.
Yüksek yapmak tam akademisyenlik sayılmıyor uzmanlık. Ama yükselişe devam etmek istiyorsan yds çok kritik. Diplomadan da çok takıyolar. Ona odaklan. Alesi zaten yaparsın.
Üniversitelere baktım genelde 70 75 civarı ALES 70 75 veya bölüm İngilizce ise 85 civarı YDS lazım. Henüz 3.sinifim hayli hayli yapılır ama öncelik YDS. ALES her türlü halledilirBol soru. Bn konulara 1 kere baktım onun dışında paso soru. Soru kağıtlarını 4 e katlardım sağda solda çözdüm hep her yerimden soru çıkıyordu 2 ay çalıştım. 80 aldım. Tabi bn akademisyen olarak devam etmedim onu belirteyim. Başka şeylere yöneldim. Yds çok zor geçemedim. İngizlizce başka yds çok başka
Asla online sınavlara takılmayın kopya çekenler diğer Ösym sınavlarında çakılacaklar, emin olun bizzat benim arkadaşlarım kopya çekenler ,şuan hala bir yere gelemediler..Merhaba ben Uluslararası Ticaret ve Lojistik 3.sınıf öğrencisiyim. İngilizce ve Arapça öğreniyorum. Ortalamam 3,16. Akademisyenlik istiyorum ama aklımda bazı sorular var
Online eğitimde herkes kopya çekti çoğu kişi 3,50 üstü ortalama yaptı. Şimdi dersler zor ortalamam düşerse diye korkuyorum. Ortalamam düşük olsa bile yüksek ALES ve YDS ile akademisyen olabilir miyim?
Yolun başında olan ben için ne tavsiye edersiniz?
Çalışıp isteyince olurBende yönetim bilişim sistemleri okuyorum okul bitince yüksek lisans düşünüyorum oradan da öğretim görevlisi olmak istiyorum nasip olur muu ya
Peki araştırma görevlisi olmak için okulum açtığı sınavda ve girdiğimiz mülakatta nelere bakarlar? Torpil referans çok önemli mi?Asla online sınavlara takılmayın kopya çekenler diğer Ösym sınavlarında çakılacaklar, emin olun bizzat benim arkadaşlarım kopya çekenler ,şuan hala bir yere gelemediler..
Bildiğim kadarı ile Ales ve güzel bir yds sonucu ile akademisyen olursunuz ama genelde torpil çok oluyor akademisyen alımlarımda, umarım güzel yerlere gelirsiniz..
Maalesef refarans yani torpil çok önemli,genelde ya tanıdıklarını ya da kendi ünilerinden mezun olmuş kişileri seçiyorlar, tabi umudunuzu yitirmeyin siz çok sıkı çalışın,alanınızda en iyisi olursanız kimse size kayıtsız kalamaz..Peki araştırma görevlisi olmak için okulum açtığı sınavda ve girdiğimiz mülakatta nelere bakarlar? Torpil referans çok önemli mi?
Yeni açılan üniversitelerde de kadro açılıyor çoğu zaman takip ediyorum. Peki ALES ve YDS en az kaç olmalı torpilsiz girebilmek için?Maalesef refarans yani torpil çok önemli,genelde ya tanıdıklarını ya da kendi ünilerinden mezun olmuş kişileri seçiyorlar, tabi umudunuzu yitirmeyin siz çok sıkı çalışın,alanınızda en iyisi olursanız kimse size kayıtsız kalamaz..
Tabi cnm ama çoğu yer yüksek için yds şartı aramıyor ya daha da ileriye gitmek isterse yds kritik ondan dedim. Bir yandan ona da başlasın diye.Yüksek lisans yapmak akademisyenlik sayılmıyor evet ama akademiye bir yerden başlamak için de yüksek lisans önemli bir adım. Akademik kadroya alınıp yüksek lisansa başlayan da var, yüksek lisansa öğrenci olarak başlayıp ilerleyen dönemde akademiye geçen de var. Ben önce yüksek lisansa başladım, tez dönemindeyken akademik kadro bulabildim. Akademik kadro mulakatında yüksek lisansa başlamış ve yarılamış olmak avantaj sağlıyor vakit kazanmak açısından.
Woowww bnm zamanımda yds 55 sınırdı. Kolaylıklar diliyorummm.Üniversitelere baktım genelde 70 75 civarı ALES 70 75 veya bölüm İngilizce ise 85 civarı YDS lazım. Henüz 3.sinifim hayli hayli yapılır ama öncelik YDS. ALES her türlü halledilir
Teşekkür ederim ☺Woowww bnm zamanımda yds 55 sınırdı. Kolaylıklar diliyorummm.
Yds den en iyisi olman için baya iyi yapman lazım, mesela dilde A kategorisinde olsan kimse seni tutamazYeni açılan üniversitelerde de kadro açılıyor çoğu zaman takip ediyorum. Peki ALES ve YDS en az kaç olmalı torpilsiz girebilmek için?