Akademik danışmanlık firması

Etik değil, suç vs vs bunları siz de biliyorsunuz.
Ben yillardir egitim aldigim alanda kendi tezimi zor yazdım, lise seviyesinde yazarsiniz muhtemelen (uzmanlik alaniniz olmayan konularda), sonra da beceremedin diye kapinin onune koyarlar. Cv'ye de yazamazsiniz. Hadi gecmis olsun

Ben cidden çok merak ettim, ben yüksek lisans tezini o kadar zor yazdım ki, sırf tezim için programlama öğrendim.
İngilizce konusunda da eşimden destek aldım.
Tez danışmanı ile neredeyse haftada 2 gün orasını burasını düzeltiyorduk :)
Şimdi bu tezi yazdıran öğrenci hocasına gidip, yazdım geldim mi diyor? :)
Ve tez yazacak donanımda bir insanın nasıl başka şansı olmuyor?
Cidden konu sahibi için işin etik kısmı bir yana, bu açıdan üzüldüm.
Ben de ayni seyleri düşundüm cidden

etik kısmı tezi yazan dabışmanın değil tezi univ. Gönderen öğrencinin sorunu.Ben bunu gozetmiyorum cayır cayır paraya ihtiyacım varken okuyarak araştırarak yazacağım tez,makaleden utanmam da kazandığım para vedaca gelmeyeceği için haram olduğunu düşünmüyorum.

Haramlar nettir. Size goresi, bana goresi olmaz. Bir insanin kendi emegiyle hazirlamadigi bir calismayla akademisyen olmasi haramdır. Sizde buna ortaksinizdir.
Bu ayni uyusturucu uretip, ben satmiyorum sadece uretiyorum, satan gunahina girer, kullanan zarar gorur gibi kendine avutan bir bahane olmus. Uzgunum.

Tezi belirlenen standartlara gore duzenleme, (yazi fontu, kaynakca belirtilmesi, sema duzenleme vb.) Imla hatalarini duzeltme, SPSS ile verilerin analiz edilmesi gibi bir is olmasin sizinki?

Bastan sona konuya hakim olmayan biri nasil tez yazsin ki?

bu tip bişeyi ben de yaptım ama üniversite 2. sınıfta, 10 sene önce, 18 yaşındaydım ve safmışım biraz.
ödev falan diye başladım pat diye iş teze döndü.
ben daha bilimsel araştırma dersi almamışım, ne bileceğim tez yazmayı. hem de alanımla alakasız!
paraya çok ihtiyacım vardı o dönemde. bir de işi veren kişi çok baskı yapmıştı yaparsın diye.
sonra tabiki ben alıntı yapmayı referans göstermeyi adam gibi bilmediğimden intihallerle dolu şeyler yazdım verdim. tezden başka her şeye benziyordu.
çok şükür ki juriden red yemiş. yoksa birini yüksek lisanstan mezun edecektim! Allah korumuş beni.
aldığım para da (tezi yazdıran öğrenci 3000 tl vermiş aracı kişiye) 200 tl verildi bana.

şu anda bu işin içinde biri olarak o günlerimden utanıyorum. neyse ki başka da yapmadım.
çok cüzi bir miktar alırsınız diye düşünüyorum, işin etik yanı gerçekten göz ardı edilemez.

bu tip bişeyi ben de yaptım ama üniversite 2. sınıfta, 10 sene önce, 18 yaşındaydım ve safmışım biraz.
ödev falan diye başladım pat diye iş teze döndü.
ben daha bilimsel araştırma dersi almamışım, ne bileceğim tez yazmayı. hem de alanımla alakasız!
paraya çok ihtiyacım vardı o dönemde. bir de işi veren kişi çok baskı yapmıştı yaparsın diye.
sonra tabiki ben alıntı yapmayı referans göstermeyi adam gibi bilmediğimden intihallerle dolu şeyler yazdım verdim. tezden başka her şeye benziyordu.
çok şükür ki juriden red yemiş. yoksa birini yüksek lisanstan mezun edecektim! Allah korumuş beni.
aldığım para da (tezi yazdıran öğrenci 3000 tl vermiş aracı kişiye) 200 tl verildi bana.

şu anda bu işin içinde biri olarak o günlerimden utanıyorum. neyse ki başka da yapmadım.

İntihal ile rektör olan var
çok cüzi bir miktar alırsınız diye düşünüyorum, işin etik yanı gerçekten göz ardı edilemez.

İntihal ile rektör olan var bu ülkede.

İntihal ile rektör olan var bu ülkede.

özellikle şu intihal programları ortaya çıkmadan önce yabancı tez ya da kitapları direkt tercüme edip kendi yazmış gibi yayınlayanları da biliyoruz :işsiz: ortaya çıkmamış yıllarca... hassas meseleler bunlar, sonra insanın başı ağrıyabilir. bence uzak durmalı böyle işlerden.

Bir akademisyen olarak,
Tez yazarken gecesi gündüzüne karışmış biri olarak,

Size ve sizin gibilere hakkımı asla helal etmiyorum.

Bir akademisyen olarak,
Tez yazarken gecesi gündüzüne karışmış biri olarak,

Size ve sizin gibilere hakkımı asla helal etmiyorum.
yahu hanımefendi daha görüşmeye bile gitmedim.Niye hakkınızı helal etmiyorsunuz anlamadım.Bende düşündükçe gitmeme tanım ağır basmaya başladı zaten ama ayıptır bu yazdığınız.

özellikle şu intihal programları ortaya çıkmadan önce yabancı tez ya da kitapları direkt tercüme edip kendi yazmış gibi yayınlayanları da biliyoruz :işsiz: ortaya çıkmamış yıllarca... hassas meseleler bunlar, sonra insanın başı ağrıyabilir. bence uzak durmalı böyle işlerden.

İntihal hırsızlık resmen ama kibarca intihal deyince kimse üstüne alınmıyor. Nasıl alıntı yapılır lisanslarda öğrenciler öğreten de yok. Kötü akademinin de hali. Dediğinde doğru, İngilizce tezleri çeşit direkt yaz moduydu insanlar

dert
o değil de dert bunun neresinde??
dert nerede biliyor musunuz.Deli gibi paraya ihtiyacım var ve iş tecrubeme rağmen her kapı kapandı.Açılan kapı ise buradan çıktı ve bir yandan parasızlık bir yandan da bir iş imkanı.Yoksa ben bilmiyor muyum buradaki kadınların bana saldıracağını.Ki tahminim herzsmanki gibi yuttu ve vazgeçtim.Çunku ben çalışırken molasız çalışır ve işimin hakkını sonuna kadar verirdim.Hiç harsm yemedim bu işi boşver Alanda Allah bir kapıyı kapatır bir kapı açar diyorum.Belkide bu benim için bir imtihsndı inşallah başarmışımdır.

Yo ben sizi anladım,üzerinize gereksiz yüklenilmiş.
Daja işi kabul etmemişsiniz bile.
İşi kabul etmişsiniz de tez yazmışsınız gibi konuşulmuş.
Size tavsiyem yok,para sıkıntısı kötü birşey,kabul edersiniz veya etmezsiniz bilemem.
Hakkınızda hayırlısı olsun,kimse keyfine sağlam güzel maaşlı iş yerine bu işi tercih etmez,demekki gerçekten iş bulamamışsınız.

Vallaha hocam bu iş kul hakkına girer sen de buna destek olmuş olursun,kul hakkı yersin. Biz makale yazacağız diye sabahlayıp,gözleri bozarken birilerinin size danışıp tezini emeksiz bir şekilde "ben yaptım" diye öne sürmesi haksızlık. Bu arada eski çağ tarihini çok severim :) İÜ de Erkan hoca vardır alanda ondan az ders almadım :) umarım hakettiğiniz hedefe,maaşa ulaşırsınız.

beni ilk defa içine düşeceğim haramdan kurtardığınız için teşekkür ederim kk kadınları.
Iki masterli ve alanında is bulmamis biri olarak seni kısmen anlamakla birlikte San hak vermiyorum. + Tez yazma kısmınin en zor kısım olduğunu tekrar ekleyeyim. Tez yazma potansiyeli olan biri başka işler de başarır. Az kazanırsın ama hak yememiş olursun.

Son düzenleme:
Kul hakkını kaldirabilecekseniz firmayla devam edin. Tezini yazdığınız kişinin rakiplerinin tek tek kul hakkına gireceksiniz. Islam inancınız yoksa bile vicdanınız yeter

etik kısmı tezi yazan dabışmanın değil tezi univ. Gönderen öğrencinin sorunu.Ben bunu gozetmiyorum cayır cayır paraya ihtiyacım varken okuyarak araştırarak yazacağım tez,makaleden utanmam da kazandığım para vedaca gelmeyeceği için haram olduğunu düşünmüyorum.

Bu şekilde sadece kendinizi rahatlatmaya çalışıyorsunuz. Başarabiliyorsanız diyecek bir şey yok zaten.
Bu şekilde düşünerek yapabileceğiniz işlerin sınırı nedir peki?
Memur olsanız "Ben maaş olarak emeğimin karşılığını alamıyorum, rüşvet alıp bir şeylere göz yummak benim sorunum değil." der misiniz mesela?
Bundan ne farkı var söylediğiniz şeyin?
Sınırlarınız nedir, nerede başlar nerede biter bunu düşünün bence. Çünkü bu mantıkla kiralık katil de olunur, uyuşturucu satıcısı da.
Evet para önemli, gerekli. Ama inanın ki iç huzur daha önemli. Bazı konularda doğru-yanlış ayrımı nettir. Ben olaya haram-helal olarak bakmıyorum çünkü inançlı bir insan değilim. Ama yanlış yanlıştır. Yeterince yanlış şey var, siz doğru olun lütfen.
Bunu da tuzu kuru bir insan olarak yazmıyorum. Kendi işimi yapıyorum ve şu an gerçekten geçinemiyorum. Bulunduğum sektörde para kazanmanın çok çeşitli yollarını biliyorum ama yapmıyorum. Biliyorum ki şu an o yollarla kazandığım para bugünümü kurtarır, ama 10 sene sonraya o paranın getirdiği mutluluk değil içimdeki huzursuzluk kalır.
İleride utançla hatırlayıp "keşke yapmasaydım" diyeceğiniz şeyleri yapmayın.

yahu hanımefendi daha görüşmeye bile gitmedim.Niye hakkınızı helal etmiyorsunuz anlamadım.Bende düşündükçe gitmeme tanım ağır basmaya başladı zaten ama ayıptır bu yazdığınız.

Bence bu yapılan daha ayıp.
Siz etik davranmışsınız. gitmemeye karar vermişsiniz. ya diğerleri

o işi hiç yapmadım ama kanımca Ömür törpüler Kendi tezini yazmak bile sinir harbiyken biri danışmanından azar yedikten sonra yumurta kapıya dayanmışken gelip kısıtlı zamanda elini ayağına dolaştıracak
yok arkadaşım bu işe başvuracak kadar donanımlıyken hiç mantıklı gelmedi.

Back
X