Akademik asistan olanlar? bilgisi olan var mı ?

heimish

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2015
2.107
1.304
üniversitede asistan olmak istiyorum.ortalamam pek iyi değil ama yükseltmek istiyorum aslında baay gaza geldim :) inşAllah başarılı olurum dua edin lütfen :)
ama şöyle bir durum var internetten vs okudum ama netleşmedi bazı şeyler.sadece ales ve ydsyle girmek varmış bir de cari alımlar.bunları da geçtim ne görev yapacagımı bilmiyorum zorda bir meslek.yani başaramazsam diye de korkuyorum.Aranızda araştırma görevlisi olan varsa tavsiyelerinizi bekliyorum

Merhaba, ben de lisans eğitimim bitince okulda kalmayı düşünüyorum. Önce yüksek lisans yapacağım tabi sonra ales, yds gibi sınavlara giriliyor ve istediğin okulun kontenjanına göre okulun akademik kadro alımları başladığında başvuruyorsun...

Acı bir gerçek yazayım herşeyden önce..
kötü ruhlu hocalar var :KK43:
egosu tavan yapmış, bilen karşısında kıskançlıktan geberen ve senin gibileri peşinde koşturmaya bayılar (lütfen yazdığımı anlamaya çalış kötü birşey yazmıyorum)
çevremde hala bu yolda ilerlemeye çalışan dostlarım var yaşları bir hayli var
bırakmak istemiyorlar onca yıl emek verdiler bari sonlandıralım diye, ikisi hocanın yüzüne fırlattı çalışmalarını çıktı gitti

özür dileyerek şunu yazmak istiyorum, geneli yalaka istiyor. Olursan sana kontenjan da açar yolunu da açar bu işin :KK43:

hakkıyla yapmak isteyen nice bilgi dolu beyini yedi bu tip hocamsı ahmaklar (yine de iyileri var sana da onlar rastlar umarım)

yolun açık olsun :KK66:

egosu tavan yapmış, bilen karşısında kıskançlıktan geberen ve senin gibileri peşinde koşturmaya bayılar (lütfen yazdığımı anlamaya çalış kötü birşey yazmıyorum)
bırakmak istemiyorlar onca yıl emek verdiler bari sonlandıralım diye, ikisi hocanın yüzüne fırlattı çalışmalarını çıktı gitti

özür dileyerek şunu yazmak istiyorum, geneli yalaka istiyor. Olursan sana kontenjan da açar yolunu da açar bu işin :KK43:

hakkıyla yapmak isteyen nice bilgi dolu beyini yedi bu tip hocamsı ahmaklar (yine de iyileri var sana da onlar rastlar umarım)

Teşekkürler ben de korkuyorum aslında çok Yalaka değilim selam sabah veririm gerçek hislerimi soylemeye calisirim iyi ya da kötü. gerçek akademisyenlik görevini yapabilir miyim ondan da korkuyorum.ama benim gibi çekingen işini layikiyla yapan bjr asistan var onu gördükçe yapmak istedim bu işi tabi ki ben onu derslere geldiği kadarıyla tanıyorum. Normalde ne çeşit işler yapıyorlar bilmiyorum.korkuyorum da bir şeyin altından kalkamazsam diye.

Bir

Bir de dolu beyin demissin .:) ben bir de daha düzenli calismaya yeni başladım korkuyorum ya naisl anlatacagimi bilmiyorum hem istiyorum hem de ya yetemezsem diyorum.ya baş edemeyeceğim şeyler olursa.angarya is olsun yaparım. yani yeterki yapabileceğim bir şey olsum yaparım .

Daha çoğu hocayı tanımıyorum ama genel olarak iyi niyetli olduklarını dusunuyorum.aile gibiler bu ailenin içinde olmak istiyorum .nornalde cekinirdim ama çekingen gördüğüm bir hocanın olması beni cesaretlendirdi . bjr de şey sormak istiyorum.mesela bizim bölüme bu sene 1 kişi araştırma görevlisi alınmış bundan önce 2014 te 2 tane.demek istediğim neden bu kadar az.ya da çok mu zor girmek .alimlarda bir düzen yok gibi.genelde kendi öğrencilerini almışlar. Araştırma görevlisi olmak isteyenlerin sayısı az mı? en zindan bizim bölümde makine Müh.

Aslında (gördüğüm kadarı ile) çoğu şey hocaların insiyatifinde. Kendi işlerine yarayacak kişileri kaçırmak istemeyip bir şekilde kontenjan açtırırlar. Sen yeri gelir hocanın makalelerini yazarsın yeri gelir lab. işlerini yaparsın. çıkaracağı kitaplarda mutlaka parmağın olur ama ismin olmaz :) falan filan...
birde gerçekten istiyorsan eğer bana göre uzmanlaşmak istediğin bölüme yönel, çekingen hocan eğer istediğin alanın hocasıysa ne ala :KK66:
Araştırma görevlisi olmak isteyenlerin sayısı da artık az değil, bitirdikleri bölümle ilgili iş bulamama korkusu ile birçok kişi okulda kalmayı hedefliyor idealist olan parmakla sayılır derecede az.
Korkma, sanırım daha çoook çok yolun başındasın :)
belki zamanla kararların değişecek, sana yön verecek insanlar çıkacak karşına
hocalarınla aranı iyi tut yani makine bölüm olarak nasıl bilemiyorum kendimde örnek vermem gerekirse mesela yapılması gereken kültür ortamları olurdu laboratuvarda, yada numuneler gelirdi incelenecek sayımlar olurdu bunların hepsi hocaların kendi araştırmaları için yaptıkları işlerdi örnek toplanması gerekirdi ne bileyim dalış yapardım numune toplardım ve hepsine de sokardım burnumu :)))
makinede böyle çalışmalara katıl, okulda tek işin ders olmasın, hocaların seni bilsin

gerçekten istiyorsan bir yolu bulunur merak etme :)))

Aslında (gördüğüm kadarı ile) çoğu şey hocaların insiyatifinde. Kendi işlerine yarayacak kişileri kaçırmak istemeyip bir şekilde kontenjan açtırırlar. Sen yeri gelir hocanın makalelerini yazarsın yeri gelir lab. işlerini yaparsın. çıkaracağı kitaplarda mutlaka parmağın olur ama ismin olmaz :) falan filan...
birde gerçekten istiyorsan eğer bana göre uzmanlaşmak istediğin bölüme yönel, çekingen hocan eğer istediğin alanın hocasıysa ne ala :KK66:
Araştırma görevlisi olmak isteyenlerin sayısı da artık az değil, bitirdikleri bölümle ilgili iş bulamama korkusu ile birçok kişi okulda kalmayı hedefliyor idealist olan parmakla sayılır derecede az.
Korkma, sanırım daha çoook çok yolun başındasın :)
belki zamanla kararların değişecek, sana yön verecek insanlar çıkacak karşına
hocalarınla aranı iyi tut yani makine bölüm olarak nasıl bilemiyorum kendimde örnek vermem gerekirse mesela yapılması gereken kültür ortamları olurdu laboratuvarda, yada numuneler gelirdi incelenecek sayımlar olurdu bunların hepsi hocaların kendi araştırmaları için yaptıkları işlerdi örnek toplanması gerekirdi ne bileyim dalış yapardım numune toplardım ve hepsine de sokardım burnumu :)))
makinede böyle çalışmalara katıl, okulda tek işin ders olmasın, hocaların seni bilsin

gerçekten istiyorsan bir yolu bulunur merak etme :)))
Sen araştırma görevlisi misin yani ogrenciyken laboratuara sana kadar çok az gittik ve genelde fizik kimya deneylerinde hep uzaktan izledim. şimdi nalzeme bilimi labi var onda da bir yere dokunmayın diyorlar.ki aslında yanlış bir şey yapmaktan korkarım. pek elleyemem . ya insAllah olabilirim.asistanı olan hocanın dersini seviyorum ama daha çok erkeklere yönelik gibi bayan hocalar termodinamik ve enerji seciyorlar . not konusunda sıkıntım var aslında. yani artirjrsam kendime güvenim gelir.çok güzel olduğumu düşünmüyorum ama sempatik diyebilirim çok stres altında kalmazsam hocalar sever diye düşünüyorum.bir de ben uniyi okudugum sehirdeyim zaten.bu da bjr artık olabilir diye düşünüyorum. onun dışında isteyen vardır tabi ama ben yapı olarak pek herseye ses cikarmayan biriyim hocayla öyle konusamam ama selam veririm işte daha ciddiyimdir arkadaşlarımın yanında çok gülerim vs ama ne biliyim şimdiki okul birincileri biraz laubali hocaya yanlış yaptınız diyenler var yani bunda ısrar edenler.kinayeli konuşanlar. tabi belli olmaz belki de ortalamayi tutturamicam.ne desem ne yapsan bilmiyorum seni de bulmusken kacirmak istemiyorum içimde bir coşku var anlatamıyorum :)

Bur de mesela suan hocalar genç asistanlar da doltoralarini tamamliyor hepsi naisl derslere girebiliyorlar

Sen araştırma görevlisi misin yani ogrenciyken laboratuara sana kadar çok az gittik ve genelde fizik kimya deneylerinde hep uzaktan izledim. şimdi nalzeme bilimi labi var onda da bir yere dokunmayın diyorlar.ki aslında yanlış bir şey yapmaktan korkarım. pek elleyemem . ya insAllah olabilirim.asistanı olan hocanın dersini seviyorum ama daha çok erkeklere yönelik gibi bayan hocalar termodinamik ve enerji seciyorlar . not konusunda sıkıntım var aslında. yani artirjrsam kendime güvenim gelir.çok güzel olduğumu düşünmüyorum ama sempatik diyebilirim çok stres altında kalmazsam hocalar sever diye düşünüyorum.bir de ben uniyi okudugum sehirdeyim zaten.bu da bjr artık olabilir diye düşünüyorum. onun dışında isteyen vardır tabi ama ben yapı olarak pek herseye ses cikarmayan biriyim hocayla öyle konusamam ama selam veririm işte daha ciddiyimdir arkadaşlarımın yanında çok gülerim vs ama ne biliyim şimdiki okul birincileri biraz laubali hocaya yanlış yaptınız diyenler var yani bunda ısrar edenler.kinayeli konuşanlar. tabi belli olmaz belki de ortalamayi tutturamicam.ne desem ne yapsan bilmiyorum seni de bulmusken kacirmak istemiyorum içimde bir coşku var anlatamıyorum :)
Hayır değilim :) bana kal diyen hocalarım olmuştu. Bu yetti bana :KK66:
ara ara pişman oluyor muyum, evet. Fen bilimlerini çok çoook severdim. Ama dönmek için asla geç değil ünv de kalmanın yaşı yok. Memuriyet gibi 35 yaş sınırı yok. Bu yüzden sorun etmiyorum

çekinecek birşey de yok :) sırf çekindiğin için elindeki fırsatları kaçırdığın anlar olmasın umarım.
daha yolun var endişelenme, kafanda zamanla şekillenir herşey

ara ara pişman oluyor muyum, evet. Fen bilimlerini çok çoook severdim. Ama dönmek için asla geç değil ünv de kalmanın yaşı yok. Memuriyet gibi 35 yaş sınırı yok. Bu yüzden sorun etmiyorum

çekinecek birşey de yok :) sırf çekindiğin için elindeki fırsatları kaçırdığın anlar olmasın umarım.
Sana kal diyen hocalara karşı daha öncesinde nasıl davranmistin . notların çok mu yüksekti.

Nasil davrandigimi yukarida yazdim ya :) e tabikide ales de vardı üds puanim da vardı (ozaman üds ve kpds sinavlari vardi)
Yani bu deney yapma olayları 3. ve 4 .sınıfta herhalde değil mi? ne zaman karar vermem lazım ben 2.sınıfım :KK70: kendime uyarlayamadim da dediklerini oyüzden sordum.yani davranış olarak kastettim hocaların her birine Günaydın demek mesela .hatır sormak bu tarz yapabilecegim şeyler. Çünkü suan bizde öyle bir ortam yok.derste görüyorum hocayi lab bölümünde asistan giriyor iki haftada 1 yarım saat bir şey.

Yani bu deney yapma olayları 3. ve 4 .sınıfta herhalde değil mi? ne zaman karar vermem lazım ben 2.sınıfım :KK70: kendime uyarlayamadim da dediklerini oyüzden sordum.yani davranış olarak kastettim hocaların her birine Günaydın demek mesela .hatır sormak bu tarz yapabilecegim şeyler. Çünkü suan bizde öyle bir ortam yok.derste görüyorum hocayi lab bölümünde asistan giriyor iki haftada 1 yarım saat bir şey.
yani tatlım bölümün gereği neler yapabileceğini sen benim yönlendirmemden daha iyi bilirsin, içindesin çünkü, verdiğim örnekler biyoloji temelli örnekler, sende nasıl oluyor bilemiyorum.
asistan olanlarla konuş neler yaptınız de, yani çekinme bunları diyebil, okulda kalmak istediğini bunun için onların nasıl bir yol izlediğini sor.
ben sevdiğim için 1. sınıftan beri bütün uygulamalara girerdim. Ama hocaların gözüne girmek için değildi bu, gerçekten sevdiğim içindi.
deney yapma olayları :))))
yani sen sadece ders olarak hayal ediyorsun sanırım hayır, yukarıda da yazdığım gibi tekrardan yazayım. hocalar ünvanlarını alabilmeleri için (doktora yardoç. doç. prof.) makaleler, yayınlar çıkarmak zorundalardır, bunu yapabilmeleri için belirledikleri konularda araştırmalar yaparlar çalışmalar yaparlar bu çalışmalar bazen 1 yıl bazen iki yıl sürer, sana verdikleri derslerin dışında da zaten zamanlarını lab. larda geçirirler. Okulda her hocanın mutlaka çalışmaları olur.
hocanın yanına gidip hocam bugün ben de yardım edeyim size falan derdim ben.

yani günaydınlardan merhabalardan önce tabi geçmen gereken sınavlar var. sen birebir taktik istiyorsun anladığım kadarıyla :) ama öyle bir taktik yok.
çalışmak istediğin konu ne hoca kim v.s. bu hedefleri koy kendine

Kpds üds ye okul devam ederken mi girdin de aldın puanlari yani okul bittikten sonra hocalarin haberi olmazki
evet her sene girdim, kendimi denemek için girdim.
sen akademisyen olmak istiyorsan zaten bu puanlarının olması şart hocaların haberi olsun olmasın.
başvurular resmidir...

ve son :)
10 yıl oldu o yollardan geçeli :)
10 yıl öncesine göre konuşuyorum, ama sen şimdiki asistanlarla irtibata geçip yeni sistemi bana da anlatabilirsinnnn :)
yolun açık olsun

ve son :)
10 yıl oldu o yollardan geçeli :)
10 yıl öncesine göre konuşuyorum, ama sen şimdiki asistanlarla irtibata geçip yeni sistemi bana da anlatabilirsinnnn :)
yolun açık olsun
Teşekkürler her şey için. asıstanlara konuşmayı düşünüyorum tabi ama alana tam katar veremedim . sadece tek bir anabilim dalini gorduk

Araştırma Görevlisi olmak için 35 yaş sınırı var.

X