• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AK Parti'nin tarihi mitingi çileden çıkarttı!

yine mi miting konusu

orada seçmen kitlesi yüksek o rakamı da toplayabilir ben şaşırmadım yani
neden bu kadar uzatılıyo bu konular anlamıyorum
adamın yaptığı her miting olay oluyo anlamadım cidden

önemli olan o ildeki oy oranları
o da miting alanından belli olmaz zaten
anketlere bakmak daha mantıklı bence

Sizin anlayamadığınız şey şu, Koçlar ve Sabancılar işadamı... Başbakan değil. Bir başbakanın zengin olabilmesi için tek bir yol var o da çalmak. Bakın dünya üzerindeki siyasetçilere, kimin nesi var? Bunların mal varlığı İngiliz Kraliyet ailesinde yok ya. Dediğim gibi hak ediyorsunuz. Başka da birşey demiyorum. Siz çalışın Başbakanınız harcasın...

Koç ile Sabancıyla kıyaslamak anlamsız ki KOÇ 1926 yılından beri yani tam 80 küsür yıldır Türkiyede ticaret yapan bir firma keza Sabancı da öyle.
Haksız Hukuksuz bir işleyişleri varsa yargıya taşınır ve cezalandırılır onların dokunulmazlıkları da yok.
Başbakanla Koç ve Sabancıyı kıyaslamak çok anlamsız.

ayrıca tekrar ediyorum, hadi o başbakan, onun var zibilyon evi milyar dolar parası. Yirmi yaşında insanların nasıl bu kadar parası oluyor? Onlar da mı babalarıyla başbakanlık yapıyorlar? Ortaklar mı. Basit bir üniversiteden mezun olmuş bu insanlar nasıl bu kadar büyük işadamları oldular birden bire. Inşallah daha bir otuz yıl daha kalır bu başbakan da iyice dibe vururuz. Belki o zaman dank eder kafanıza onların cebine giren paranın sizin gırtlağınızdan çalındığı. Sizin çoluklarınızın, çocuklarınızın geleceğinin çalındığı. Böyle yaparak bana, kendinize değil, çocuklarınıza gelecek nesillere ihanet ettiğinizi, kötülük ettiğinizi.

dibe vurduk öylemi , etrafına bak bakalım daha yeni evlenlere bak bakalım hepsinin evi var bende dahil olmak üzere . Iğneden ipliğe herşeyimiz dolup taşıyor . Babam önceden öğretmen maaşıyla tek takım elbisesi vardı . şimdi en pahalı yerden alıyor. Daha yazacak çok şey var ama ağzımızla kuş tutsak yaranamayız . Evet ekonomi çöktü kabul :52:

tamam doğrudur böyle düşünmekte haklısınız..
yanlız bir de şu var başbakan diyoruz, yani bu insanın güvenliği en üst düzeyde olması lazım..
dolayısıyla bir apartman dairesinde yaşayamaz ki... bu tehkileli olur bir başbakan için.
hem başbakının misafiri ile bana gelen misafir aynı statüde değildir.
yani başbakanın yaşam alanı iyi olmak zorunda..
başbakanın mütevazi bir yaşam süremez bu çok zor maalesef..

Çok zor evet, ama imkansız değil bence. Şu dediklerinize bir nebze katılıyorum, Erdoğan'dan bahsediyorsak, evet apartman dairesinde yaşaması tehlikeli olabilir :) sonuçta ona zarar vermeye teşebbüs edecek kadar nefret edenler var, ama bence yine de müstakil ve korunaklı ama lüks olmayan bir evde yaşayabilir. İnanın Erdoğan'ın mal varlığından gram haberdar değilim belki de zaten böyle bir evde ya da daha az iyisinde yaşıyordur bilemiyorum. Dediğim gibi benim sözlerim hiçbirini ayırmaksızın "ben devlet için, millet için varım" diyen her devlet adamı için geçerli. Mütevazı olmak zorundalar, başka yolu yok. Ha ayrıca statü olarak normal bir vatandaştan daha üsttedir kabul, ama insan olarak koruma talep eden ve buna rağmen dikkate alınmayıp katledilen kadınlarımızdan daha değerli değil benim gözümde, böyle bir durum da var.

Sizin anlayamadığınız şey şu, Koçlar ve Sabancılar işadamı... Başbakan değil. Bir başbakanın zengin olabilmesi için tek bir yol var o da çalmak. Bakın dünya üzerindeki siyasetçilere, kimin nesi var? Bunların mal varlığı İngiliz Kraliyet ailesinde yok ya. Dediğim gibi hak ediyorsunuz. Başka da birşey demiyorum. Siz çalışın Başbakanınız harcasın...

ben söyleyim...
vilademir putin 40 milyar dolar serveti var,
şili başbakanı 2.4 milyar
lübnan başbakanı 2 milyar dolar
monaca kralı 1 milyar dolar
ing kraliçesi elizabeth 450 milyon dolar

Çok zor evet, ama imkansız değil bence. Şu dediklerinize bir nebze katılıyorum, Erdoğan'dan bahsediyorsak, evet apartman dairesinde yaşaması tehlikeli olabilir :) sonuçta ona zarar vermeye teşebbüs edecek kadar nefret edenler var, ama bence yine de müstakil ve korunaklı ama lüks olmayan bir evde yaşayabilir. İnanın Erdoğan'ın mal varlığından gram haberdar değilim belki de zaten böyle bir evde ya da daha az iyisinde yaşıyordur bilemiyorum. Dediğim gibi benim sözlerim hiçbirini ayırmaksızın "ben devlet için, millet için varım" diyen her devlet adamı için geçerli. Mütevazı olmak zorundalar, başka yolu yok. Ha ayrıca statü olarak normal bir vatandaştan daha üsttedir kabul, ama insan olarak koruma talep eden ve buna rağmen dikkate alınmayıp katledilen kadınlarımızdan daha değerli değil benim gözümde, böyle bir durum da var.

erdoğan apartmanda oturmuyo muydu zaten ya
ben mi yanlış hatırlıyorum

yoksa mal varlığını kastederek mi villa dediniz

Son düzenleme:
ben söyleyim...

erdoğanın ki ne kadar ki
herkes bahsediyo ama ben hiç bilmiyorum ne kadar mal varlığı olduğunu
8. filan diyolar ama ne kadar yani rakam olarak

Son düzenleme:
offff bu ülkede bi başbakan zengin başka yok değil mi koçlar sabancılar bilmem neler bi de onlarla kıyasla kendini neden başbakanla kıyaslıyorsun. Başbakanlıkta mal varlığı yazıyor aç bak. Inanmıyorsan da inanma o kadar sıktınız ki artık . 57 milyara dairem var diye kılıçtaroğluna inanın siz . şükredeceğinize. Ecevite kasa atıldı diye ekonomi çöktü haberin var mı , yetmedi dervişi getirdiler bi gecede 40 milyar dolar uçtu. Ahmet necdet sezer kitap attı hop ekonomi yine battı. Bunları neden görmüyorsunuz. Birine körü körüne bağlanamayız elbette ama yapılanları da görmezlikten gelemeyiz. Bu kadar yolsuzluk var nasıl yapılıyor bunlar. Ya ben büyükçekmecedeyim bakıyorum köy gibi belediyesi chp de yıllardır. Esenyurta oturdum .. Adam köy gibi yeri cennet gibi yaptı. Görmeyin arkadaşlar siz yıkanların peşinden koşun ne istiyorsanız onu yapın , biz hakediyoruz başbakanımızın da arkasındayız

besmele çekip yazıyorum başıma bişey gelmesin diye:27:

bildiğim kadarıyla Atatürkün de acayip bir serveti vardı.

inanılmaz, oku oku bitmiyor.

ama buna laf denmez tabi...! taş olurum

Son düzenleme:
dibe vurduk öylemi , etrafına bak bakalım daha yeni evlenlere bak bakalım hepsinin evi var bende dahil olmak üzere . Iğneden ipliğe herşeyimiz dolup taşıyor . Babam önceden öğretmen maaşıyla tek takım elbisesi vardı . şimdi en pahalı yerden alıyor. Daha yazacak çok şey var ama ağzımızla kuş tutsak yaranamayız . Evet ekonomi çöktü kabul :52:

Valla o zaman başka ülkelerde yaşıyoruz sizinle. Herşeyi geçtim Kadınlar Kulübü forum sayfalarına bakın... Sorunların büyük çoğunun maddi sıkıntılardan çıktığı da dikkatinizi çekmiyor o zaman. Bakın siz maşallah çok zenginsiniz anladığım kadarıyla da biz bu kadar gelire rağmen değiliz olamıyoruz. Niye biliyor musunuz, eşimin tekerlekli sandalyesi için yeni çıkardıkları kanunla sadece 250 TL veriyorlar. Tekerlekli sandalye fiyatı ne kadar dersiniz, 15 bin tl civarı en basiti. Akülü arabayı saymıyorum bile.... Bu en basit örnek bakın, EN BASİT ÖRNEK... O yüzden kimse çıkıp bana oh aman bu hükümet ne güzel, sıkıntımız kalmadı falan demesin. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa sayıştay denetim raporları saklanıyor. Niye? Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa Türkiye İstatistik Kurumu istatistik kitaplarını çıkarmıyor. Niye? Ekonomimiz çok güzel gidiyor da son on yıldır iflasların ardı arkası kesilmiyor. Medyada gösterilmemesi gerçek olmadığı anlamına gelmez. Ki ben de bir medya çalışanıyım, bilirim bu işlerin iç yüzünü. Kredi kartı borçlarından haberiniz var mı acaba sizin? İntiharlardan haberiniz var mı? Dış borç aldı yürüdü, neymiş IMF'ye borç vermişiz. Aktif borç toplamımızdan haberiniz var mı? Ekonomiyi bir kenara bırakın son on yıldır, kadına şiddet, tecavüz, kadın cinayetleri yüzde kaç arttı haberiniz var mı? Bir ülkenin başbakanı, bakanları, belediye başkanları sırf saçı açık diye kadına namussuz muamelesi yapıyorsa, tecavüze uğradıysa doğursun yoksa tecavüzcü daha masumdur diyorsa o ülkenin erkeklerinden ne beklersiniz. Bütün bunlar hiç mi kadınlık onurunuza dokunmadı? Sizin kaç çocuk yapacağınıza, nasıl doğuracağınıza BAŞKA BİR ADAM karar veriyor hiç mi kendinizi kirli hissetmediniz? Ben daha ne diyeyim, ne konuşayım bilemiyorum. Allah vatanımıza yardım etsin.

işte serveti. ( TBMM ARŞİV TUTANAKLARI KAYNAK OLARAK SON KISIMDA SUNULMUŞTUR.)
Atatürk'ün oteli, lunaparkı, gazoz ve deri fabrikası, şarap imalathanesi, iki adet fırını, dört adet lokantası, 13.100 baş koyunu, 2450 adet tavuğu ve 58 adet eşeği olduğu ortaya çıktı. Tüm bu mallar hiçbir varisi olmadığı için hazineye bağışlandı. Bu belgelerden şunu öğreniyoruz ki, Mustafa Kemal sağlığında birçok sektöre girmiş.
Atatürk'ün Ankara'da Orman, Yağmurbaba, Balgat, Macun, Güvercinlik, Tahar, Etimesut ve Çakırlar Tarsus'taki Piloğlu, Silifke'deki Tekir ve Şövalya çiftliklerinin olduğu gibi, Hatay Dörtyol'daki portakal bahçesi ile Karabasamak Çiftliği'nin de sahibi görünmektedir.
154.729 DÖNÜM ARAZİ
Atatürk vasiyetinde hazineye bağışladığı malları 6 kalemde topluyor. İlk kalem arazidir. Buna göre toplam 154.729 dönüm araziye sahip.
Ayrıntılar şöyle;
582 dönüm meyve bahçeleri
700 dönüm fidanlık
400 dönüm Amerikan asma fidanlığı
220 dönüm bağ
375 dönüm sebze bahçesi
220 dönüm zeytinlik
1654 ağacın bulunduğu 17 dönüm portakallık
15 dönem kuşkonmazlık
100 dönem park ve bahçe ile 2650 dönüm çayır ve yoncalık
1.450 dönüm orman
148 bin dönüm tarıma elverişli arazi ve meralar
Ardından bina ve tesisler geliyor.
45 yönetim binası ve ikametgahı
7 adet 15 bin baş koyun kapasiteli ağıl
Aydos ve Toros yaylarında kurulan 6 mandıra, 8 at ve sığır ahırı
7 Ambar, 4 samanlık ve otluk, 6 hangar ve sundurma
4 Lokanta, gazino ve eğlence yerleri, lunapark, 2 fırın ve 2 sera.
BİR BİRA, İKİ SÜT FABRİKASI
Başbakanlık Arşivi'ndeki belgede Atatürk'ün birer adet bira, malt buz, soda ve gazoz, deri tarım aletleri ve demir fabrikası ile biri Ankara'da, diğeri Yalova'da olmak üzere İki adet modern süt fabrikası olduğunu öğreniyoruz.
ÇELTİK FABRİKASINDA YÜZDE 40 HİSSE
Yalova ve Ankara'da yoğurt imalathanesi, yılda 80 ton şarap üreten tesis. Bir adet elektirik değirmeni, İstanbul'daki bir çeltik fabrikasında yüzde 40 hisse. Her biri 15 ton kaşar, 1000 teneke beyaz peynir, 600 teneke tuzlu yağ yapmaya elverişli iki imalathane.
Ankara ve Yalova'da iki adet tavuk çiftliği,
Yalova'daki çiftliğinde iki özel iskele ve liman tesisatı,
Üçü Ankara'da, ikisi İstanbul'da olmak üzere beş adet satış mağazası,
Orman Çiftliği'nde kanalizasyon, sulama, telefon ve elektirik tesisatları, küçük beton köprüler, özel yollar, içme ve su dağıtım şebekesi; Yalova ve Tekir çiftliklerinde benzer tesisat.
Ufak çaplı bir hayvanat bahçesi tesisatı.
En ilginç canlı hayvanlar kalemi.
58 ADET ÇOBAN MERKEBİ
Buna göre Atatürk'ün, Kıvırcık, merinos, karagül, karaman cinslerinden 13.100 baş koyunu, Simental, Hollanda, Kırım, Jersey, Görensey, Halep ile yeni üretilen Orman ve Tekir ırklarından 443 baş sığırı, İngiliz, Arap, Macar ve yerli ırklarından 69 adet koşu ve binek atı, 58 adet çoban merkebi (eşeği) Legorn, Rhode Island ve yerli ırklardan 2450 adet tavuğu varmış.
CANSIZ MAL VARLIKLARI
Atatürk'ün cansız mal varlığı arasında 16 traktör, 13 harman ve biçerdöver makinesi ve o günün fiyatlarıyla 66.000 lira değerinde ziraat alet ve edevatı, 35 tonluk bir adet deniz motoru beş kamyon ve kamyoneti, iki binek otomobili ile 19 adet binek ve yük arabası bulunuyormuş.
KAYNAK LİNKLER :TBMM MECLİS TUTANAKLARI
http://www.tbmm.gov.tr/tutanaklar/TUTANAK/TBMM/d05/c019/b075/tbmm050190750267.pdf
http://www.tbmm.gov.tr/tutanaklar/TUTANAK/TBMM/d05/c019/b075/tbmm050190750268.pdf

tabi tabi haklısınız..
mütevazi olsa (sadece rte için demeiyorum mesela devlet bahçeli de olabilirdi şu an onun içinde diyorum) o zamanda bakın kendini farklı göstermeye çalışıyor derler :) yani onun altında da bir şeyler ararlar :) göz önünde bir insansan servetinde çok konuşulur mütevaziliğinde...

erdoğan apartmanda oturmuyo muydu zaten ya
ben mi yanlış hatırlıyorum

yoksa mal varlığını kastederek mi villa dediniz

Diyorum ya mal varlığından haberdar değilim diye. Arkadaşın başbakanın olmayacak da benim mi villam olacak sözünden yola çıkarak yorum yapmıştım 2. sayfada. Zaten fark ettiyseniz benim sözlerim Erdoğan'a değil, mütevazı hayat süremeyen tüm devlet adamlarınaydı.

Son düzenleme:
ben söyleyim...

Ben de cevap vereyim ama kendi yazımla değil, Rusya'dan bir haberle;
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 2012 yılı geliri ve mal varlığını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Putin'in 2012 yılı geliri 5 milyon 790 bin ruble (yaklaşık 190 bin dolar) oldu.

Rusya Devlet Başkanı'nın 154 ve 78 metrekarelik iki dairesi, Moskova civarında bin 500 metrekarelik arsası ile ikisi Sovyetler Birliği döneminde üretilen "Gaz M-21", "Gaz M-21-P" ve "Niva" marka 3 aracının olduğu belirtildi.

Putin'in, üzerine kayıtlı herhangi bir gayrimenkul bulunmayan eşi Lyudmila Putina'nın 2012 yılı geliri ise 121 bin 400 ruble (yaklaşık 4 bin dolar) olarak açıklandı.

Vladimir Putin, ülkede yolsuzluğun ve rüşvetin önlenmesi amacıyla devletin üst yönetim kadrosundaki bürokratların yurt dışındaki bankalarda hesaplarının bulunması ve yabancı şirketlere ait değerli kağıt veya hisse senetlerine sahip olmalarını yasaklayan kanun teklifi vermişti.

Üst düzey bürokratlara, kanunun yürürlüğe gireceği 1 Temmuz 2013'e kadar yurt dışındaki hesaplarından kurtulmaları için 3 aylık süre tanınmıştı.

Rusya'da, rüşvet ve yolsuzlukla mücadele çerçevesinde devlet memurları, malvarlıklarını açıklamak zorunda.

Diyorum ya mal varlığından haberdar değilim diye. Arkadaşın başbakanın olmayacak da benim mi villam olacak sözünden yola çıkarak yorum yapmıştım bir önceki sayfada. Zaten fark ettiyseniz benim sözlerim Erdoğan'a değil, mütevazı hayat süremeyen tüm devlet adamlarınaydı.

evet yazınızı anladım da belki biliyosunuzdur diye sordum
ben apartmanda oturuyo diye hatırlıyorum ama villa diyo bazıları da o yüzden merak ettim
bilen varsa yazasın lüten :1:

Son düzenleme:
ha bu arada mitingi trt de ve birçok kanalda izledim ...

gözümün gördüğü inanılmaz bir kalabalıktı.orda olmak isterdim

Atatürk'ün oteli, lunaparkı, gazoz ve deri fabrikası, şarap imalathanesi, iki adet fırını, dört adet lokantası, 13.100 baş koyunu, 2450 adet tavuğu ve 58 adet eşeği olduğu ortaya çıktı. Tüm bu mallar hiçbir varisi olmadığı için hazineye bağışlandı. Bu belgelerden şunu öğreniyoruz ki, Mustafa Kemal sağlığında birçok sektöre girmiş.
Atatürk'ün Ankara'da Orman, Yağmurbaba, Balgat, Macun, Güvercinlik, Tahar, Etimesut ve Çakırlar Tarsus'taki Piloğlu, Silifke'deki Tekir ve Şövalya çiftliklerinin olduğu gibi, Hatay Dörtyol'daki portakal bahçesi ile Karabasamak Çiftliği'nin de sahibi görünmektedir.
154.729 DÖNÜM ARAZİ
Atatürk vasiyetinde hazineye bağışladığı malları 6 kalemde topluyor. İlk kalem arazidir. Buna göre toplam 154.729 dönüm araziye sahip.
Ayrıntılar şöyle;
700 dönüm fidanlık
220 dönüm bağ
375 dönüm sebze bahçesi
220 dönüm zeytinlik
15 dönem kuşkonmazlık
1.450 dönüm orman
Başbakanlık Arşivi'ndeki belgede Atatürk'ün birer adet bira, malt buz, soda ve gazoz, deri tarım aletleri ve demir fabrikası ile biri Ankara'da, diğeri Yalova'da olmak üzere İki adet modern süt fabrikası olduğunu öğreniyoruz.
Yalova ve Ankara'da yoğurt imalathanesi, yılda 80 ton şarap üreten tesis. Bir adet elektirik değirmeni, İstanbul'daki bir çeltik fabrikasında yüzde 40 hisse. Her biri 15 ton kaşar, 1000 teneke beyaz peynir, 600 teneke tuzlu yağ yapmaya elverişli iki imalathane.
Orman Çiftliği'nde kanalizasyon, sulama, telefon ve elektirik tesisatları, küçük beton köprüler, özel yollar, içme ve su dağıtım şebekesi; Yalova ve Tekir çiftliklerinde benzer tesisat.
58 ADET ÇOBAN MERKEBİ
Buna göre Atatürk'ün, Kıvırcık, merinos, karagül, karaman cinslerinden 13.100 baş koyunu, Simental, Hollanda, Kırım, Jersey, Görensey, Halep ile yeni üretilen Orman ve Tekir ırklarından 443 baş sığırı, İngiliz, Arap, Macar ve yerli ırklarından 69 adet koşu ve binek atı, 58 adet çoban merkebi (eşeği) Legorn, Rhode Island ve yerli ırklardan 2450 adet tavuğu varmış.
CANSIZ MAL VARLIKLARI
Atatürk'ün cansız mal varlığı arasında 16 traktör, 13 harman ve biçerdöver makinesi ve o günün fiyatlarıyla 66.000 lira değerinde ziraat alet ve edevatı, 35 tonluk bir adet deniz motoru beş kamyon ve kamyoneti, iki binek otomobili ile 19 adet binek ve yük arabası bulunuyormuş.
http://www.tbmm.gov.tr/tutanaklar/TUTANAK/TBMM/d05/c019/b075/tbmm050190750267.pdf
http://www.tbmm.gov.tr/tutanaklar/TUTANAK/TBMM/d05/c019/b075/tbmm050190750268.pdf

buna kimse bir şey demez.ben dedim ya şimdi kötü olurum insanların gözünde ama olsun:27:

154.729 DÖNÜM ARAZİ
Ayrıntılar şöyle;
700 dönüm fidanlık
220 dönüm bağ
375 dönüm sebze bahçesi
220 dönüm zeytinlik
15 dönem kuşkonmazlık
1.450 dönüm orman
58 ADET ÇOBAN MERKEBİ
CANSIZ MAL VARLIKLARI

buna kimse bir şey demez.ben dedim ya şimdi kötü olurum insanların gözünde ama olsun:27:

Allah bu vatanı korusun derken birşey biliyorum da söylüyorum. Bu hırsızları korumak için Atatürk'e bile dil uzatıldığına göre artık durum vahim ki ne vahim. Arkadaşım az biraz tarih okusan, azıcık bilgin olsa şunu da bilirsin ki Atatürk'ün bu bahsedilen mal varlıklarının büyük bir kısmı bir ülkeyi kurtaran adama halkı tarafından sunulan armağanlardır. Hiçbirinin gelirini kendine harcamamıştır. Bir kısmı diğer ülkelerin devlet adamlarından gelen hediyelerdir. Hayatınızda bir kere olsun şükran sunmak için Anıtkabir'e gittiyseniz mesela orada bulunan mücevherleri de görmüşsünüzdür hediye gelen. Hepsini bir kenara bıraktım Atatürk'ün varisi yoktur diye devlete bağışlanmamıştır bunlar. Atatürk'ün varisi vardı. Atatürk'ün bir kızkardeşi ve yeğenleri olduğunu galiba unuttunuz. Miras hukukumuza göre bir kişinin akrabası varsa miras ona kalır. Bu adam ağaç kovuğundan mı çıkmıştı sizce? Kardeşi Latife Hanım'ın, evlatlık kızlarının mal varlıklarına baktınız mı hiç? Hangisi zengin? Bir ülkeyi kurtaran ve kuran adamın akrabalarından bahsediyoruz.

Ben de cevap vereyim ama kendi yazımla değil, Rusya'dan bir haberle;
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 2012 yılı geliri ve mal varlığını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Putin'in 2012 yılı geliri 5 milyon 790 bin ruble (yaklaşık 190 bin dolar) oldu.

Rusya Devlet Başkanı'nın 154 ve 78 metrekarelik iki dairesi, Moskova civarında bin 500 metrekarelik arsası ile ikisi Sovyetler Birliği döneminde üretilen "Gaz M-21", "Gaz M-21-P" ve "Niva" marka 3 aracının olduğu belirtildi.

Putin'in, üzerine kayıtlı herhangi bir gayrimenkul bulunmayan eşi Lyudmila Putina'nın 2012 yılı geliri ise 121 bin 400 ruble (yaklaşık 4 bin dolar) olarak açıklandı.

Vladimir Putin, ülkede yolsuzluğun ve rüşvetin önlenmesi amacıyla devletin üst yönetim kadrosundaki bürokratların yurt dışındaki bankalarda hesaplarının bulunması ve yabancı şirketlere ait değerli kağıt veya hisse senetlerine sahip olmalarını yasaklayan kanun teklifi vermişti.

Üst düzey bürokratlara, kanunun yürürlüğe gireceği 1 Temmuz 2013'e kadar yurt dışındaki hesaplarından kurtulmaları için 3 aylık süre tanınmıştı.

Rusya'da, rüşvet ve yolsuzlukla mücadele çerçevesinde devlet memurları, malvarlıklarını açıklamak zorunda.

bende kafamdan rakamlar vermedim.
dünyanın en zengin devlet başkanları haberin den aldım ki en zengin ler arasında olduğu söyleniyor putinin haberde :31:

Back