• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileyle yaşamak

yaprak010

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2023
73
15
3
29
29 yasinda bekar ailemle yasiyorum. 2 universite mezunu is tecrubesi olan fakat issizlikten kurtulamayan aile himayesi altindan cikamayan biri olmaktan cok yoruldum. Buldugum her ise bahane buldular parasi az seni bunun icin mi okuttuk orasi sana olmaz heryerdr calisamazsin vs diye diye surekli issizlikle mucadele ediyorum. Haliyle evde artik goze batmaya basladim. Hayatimda biri de yok. Kotu bir iliski tecrubem oldu bunu ailemde biliyo attigim her adim olay oluyo evde. Bir tanidigimizdan isle ilgili haber bekliyorum pek umidim olmasa da.. eger olmazsa fabrikaya girip calisacagim. Babam en basindan beri okumami ozellikle de sehir disinda okumami hic istemedi. Benim yuzumden maddi sorunlar yasadiklarini surekli yuzume vuruyo herkesin icinde. Okuduguma da yasadigima da lanet ettim sayelerinde. Sozde rahat bir aileyiz ancak yalnizca sozde. Annem her turk annesi gibi surekli babami doldurup aramizi sogutuyor. Surekli canta gibi yaninda gezdirmek istiyor vs. Ben herseye tamam dedim calisirken hep destek oldum niyeyse hic yaranamadim. Cok bunaldim gercekten. Benim yasimda olup ailesiyle yasayan varsa nasil geciniyosunuz ne yapmam gerek isin icinden cikamiyorum

yapmanız gereken tek şey kendi hayatınıza bakmak. ne mezunusunuz? kpss deneyin bence bu sene zaten sınav var.

• Beğen
Reactions: Cac
yapmanız gereken tek şey kendi hayatınıza bakmak. ne mezunusunuz? kpss deneyin bence bu sene zaten sınav var.
Kendi hayatina bakma bu ulkede hayal bence kimse kimseyi kandirmasin. Evlenince bile aileler olay basli basina. Kpss dusunuyorum fakat evde oturmak istemiyorum artik. Calisirken olursa olur olmazsa yapacak bisey yok. Annem ictigim sigarayi bile kafama atar gibi aliyo insan bi sure sonra tiksiniyo aile parasindan da yani

Kendi hayatina bakma bu ulkede hayal bence kimse kimseyi kandirmasin. Evlenince bile aileler olay basli basina. Kpss dusunuyorum fakat evde oturmak istemiyorum artik. Calisirken olursa olur olmazsa yapacak bisey yok. Annem ictigim sigarayi bile kafama atar gibi aliyo insan bi sure sonra tiksiniyo aile parasindan da yani
yo bence değil. bahane bulmamak lazım bazı şeylere. elbette ailenin eli sürekli üstünde. kendj hayatınıza bakmaktan başka çareniz yok. bu demek değil ki ayrı eve çık. part-time bir iş bulabilsenix sınava da bakarsınız. kaç puanla alıyor bölümünüz

yo bence değil. bahane bulmamak lazım bazı şeylere. elbette ailenin eli sürekli üstünde. kendj hayatınıza bakmaktan başka çareniz yok. bu demek değil ki ayrı eve çık. part-time bir iş bulabilsenix sınava da bakarsınız. kaç puanla alıyor bölümünüz
Onlar onaylamadi diye kac is gorusmesine gitmedim herkesin tavrini cektim evde. Bahane derken? Egitim is sosyal hayatla sorunum yok cok sukur 19 yasinda basladim calismaya. Herseye hayir diyen aile fabrikaya harika diyo. Felsefe ogretmeniyim 85-90 puan sart.

yani açıkçası benim de zamanında ailemle yaşadığım şeyler var -bu ülkede çoğu kişinin ailesiyle ayrı ayrı bir sürü meselesi vardır, misler gibi ailesi olan şanslı azınlık yatsın kalkın şükretsin bence

fakat
Ben herseye tamam dedim calisirken hep destek oldum niyeyse hic yaranamadim. Cok bunaldim gercekten. Benim yasimda olup ailesiyle yasayan varsa nasil geciniyosunuz ne yapmam gerek isin icinden cikamiyorum
mesele şu kısım diye düşünüyorum

-tamam ben çok erken ayrıldım evden 14 yaşındaydım o yüzden beni geçelim-

ama etrafımda çoğu kişi de
ya evlenip
ya işe girip
ya da -büyük kısmı- tee üniversite zamanından ayrılıyor evden aç kalsa da dönmüyor gerekirse

yani hani böyle baştan çocuğunu birey olarak kabul eden, her haliyle seven minnoş ailesi olan kişiler, tamam bu mücedeleyi vermez zounda değil de

aileniz öyle bir aile değil
bu = mücadele

hani aile yapısı uygun olmayıp
kendisi de birey olarak kendini kabul ettirmek için dişiyle tırnağıyla mücadele etmeden bunu başarmış ben kimse bilmiyorum

öyle herşeye tamam demekle olmuyor bu iş
yaranmayacaksınız kendinizi dayatmanız lazım

tabi eyvallahınız olmadan bunu yapmanız lazım

İşe girip birikim yapıcaksınız başka çare pek gözükmüyo. O birikimle de neler yapabilirsiniz kendi alanınıza taşınmak için tartışılır ama seçenekler kısıtlı.
Aileniz de engelleyebilir gerçi ayrı evi
Hem masrafları vs karşılayan sadece siz olucaksınız
Doğru kişi karşınıza çıkınca evlenirseniz kurtulursunuz gibi

Onlar onaylamadi diye kac is gorusmesine gitmedim herkesin tavrini cektim evde. Bahane derken? Egitim is sosyal hayatla sorunum yok cok sukur 19 yasinda basladim calismaya. Herseye hayir diyen aile fabrikaya harika diyo. Felsefe ogretmeniyim 85-90 puan sart.
işte bunlar bahane maalesef. aile istemedi diye iş görüşmesine gitmemek ne demek? çalışmıyorken kpss halletmeniz lazımdı. ama olan olmuş artık gençsin yoluna bak akışa yön vermeye bak.

yani açıkçası benim de zamanında ailemle yaşadığım şeyler var -bu ülkede çoğu kişinin ailesiyle ayrı ayrı bir sürü meselesi vardır, misler gibi ailesi olan şanslı azınlık yatsın kalkın şükretsin bence

fakat

mesele şu kısım diye düşünüyorum

-tamam ben çok erken ayrıldım evden 14 yaşındaydım o yüzden beni geçelim-

ama etrafımda çoğu kişi de
ya evlenip
ya işe girip
ya da -büyük kısmı- tee üniversite zamanından ayrılıyor evden aç kalsa da dönmüyor gerekirse

yani hani böyle baştan çocuğunu birey olarak kabul eden, her haliyle seven minnoş ailesi olan kişiler, tamam bu mücedeleyi vermez zounda değil de

aileniz öyle bir aile değil
bu = mücadele

hani aile yapısı uygun olmayıp
kendisi de birey olarak kendini kabul ettirmek için dişiyle tırnağıyla mücadele etmeden bunu başarmış ben kimse bilmiyorum

öyle herşeye tamam demekle olmuyor bu iş
yaranmayacaksınız kendinizi dayatmanız lazım

tabi eyvallahınız olmadan bunu yapmanız lazım
Bu dediklerinizi zaten denedim ve yaptim da. Universite bittikten sonra okudugum sehirde kaldim. Pandemi donemi ve okudugum sehir kucuk bir yer oldugu icin is bulmakta yine zorlandim. Goruntulu sohbet operatorlugu gibi gereksiz islere bulastim. Sonra hayatima biri girdi ve icine etti. Hamile kaldim kabul etmedi vs. Tum sulale biliyo bu durumu. Sesimi cikarmaya nefes almaya alanim kalmadi yani artik. Ailemle iyi gecinmek zorundayim. En ufak basim agriyo ben gelmicem siz gidin yada uyucam demem bile kavga sebebi evde.

işte bunlar bahane maalesef. aile istemedi diye iş görüşmesine gitmemek ne demek? çalışmıyorken kpss halletmeniz lazımdı. ama olan olmuş artık gençsin yoluna bak akışa yön vermeye bak.
Oturdugumuz yer merkeze uzak ve ulasim sorunu var maalesef. Babamin araci olmasina ragmen getirip goturemem diyor. En son is gorusmesine taksiyle gidip 400 tl bayildim. Her sey sorun problem oluyor. Servisli is ise yalnizca fabrika var burada. Bosuna okudum dedikleri gibi yani. Size bahane gelebilir ancak ben beni anlayan birileri olduguna inaniyorum

İşe girip birikim yapıcaksınız başka çare pek gözükmüyo. O birikimle de neler yapabilirsiniz kendi alanınıza taşınmak için tartışılır ama seçenekler kısıtlı.
Aileniz de engelleyebilir gerçi ayrı evi
Hem masrafları vs karşılayan sadece siz olucaksınız
Doğru kişi karşınıza çıkınca evlenirseniz kurtulursunuz gibi
Ailem maddiyatci maalesef. Borclar vs. Hep ben destek oldum. Yine aynisi olacak. Birakin birikimi yaptigim alisveris bile gozlerine batiyo herkesin.

Oturdugumuz yer merkeze uzak ve ulasim sorunu var maalesef. Babamin araci olmasina ragmen getirip goturemem diyor. En son is gorusmesine taksiyle gidip 400 tl bayildim. Her sey sorun problem oluyor. Servisli is ise yalnizca fabrika var burada. Bosuna okudum dedikleri gibi yani. Size bahane gelebilir ancak ben beni anlayan birileri olduguna inaniyorum
o zaman en iyisi 1 sene daha çalışmak kpss için. fabrikalarda da proses ara eleman vs olacaksınız olabilir

sadece of puf yaparak hiçbir şeyi çözemezsiniz.
yaşadıklarınızın sorumluluğunu alamayacaksanız bedel ödersiniz maalesef.
çatışmayı göze alamazsanız ömrünüz çürür gider.
sonra da yaşım geçti diye harekete geçmezsiniz. ne olur? bol depresyonlu bir hayat!

şimdi kendini geliştirmek sınava hazırlanmak için internette kaynaklar neredeyse sonsuz..
gerekirse fabrikada işe gireceksiniz gece vardiyalıysa gündüz hafta sonu her neyse ders çalışacaksınız. farklı bir şehire atanmak için uğraşacaksınız.
öğretmen ataması zor olabilir düz memuriyet düşünürsünüz.

bunlar kolay şeyler değil.. peki hayatın kolay olduğunu size düşündüren nedir?
evde bütün gün depresif depresif yatacağınıza fabrikada gidin çalışın.

canım yaşadığın sorunları inan çok iyi anlıyorum. büyük ihtimalle senin yerinde olsam resti çekerdim çoktan ama herkes aynı değil tabii. endişeler farklı. bence senin için şuan en iyi seçenek bahsettiğin fabrikadaki işe girip birkaç ay para biriktirmek. bu süreçte internetten başka, büyük bir şehirde kendine iş bakmak. özel okulları, dershaneleri vs de deneyebilirsin. dediğin gibi çok bi para almazsın ama geçinirsin. büyük şehirlerde belki direkt eve çıkamazsın ama başka bir kadınla ortak yaşayabilirsin maksimum 1 yıl falan ya da fatura dahil odalarda durabilirsin kendini toparlayana kadar. böyle büyük bir cesaret göstermediğin sürece ailene bağlı kalacaksın gibi duruyor :(

Back