Ailesine toz kondurmuyor

22 yasindayim uni bitince evlenicez sozde unide 1 yil sonra bitiyor ama biraz zor evleniriz bu gidisle
bir yılsa çok çabuk endişeleniyorsunuz. insanın yarına çıkacağı şüpheli ben evlilik arifesindesiniz sanmıştım ayrıca eşimden gördüm ki kadın için değilde erkek için 25 yaş erken bi27 biraz iyicene oluyor.bi çalışma hayatına adım atın.şöyle bir kendinize gelin ondan sonra daha ayrıntılı düşünürsünüz.bu ayrıntılar için erken sevgiliniz ne iş yapıyor.yoksa ailesi maaşı filan fazlaysa ona mı güveniyor?

bende aynı düşünüyorum.hala benim kocamda bazı konularda annesini eteğine dolanıyor.ben dışardan biri olduğum için bazı benim gördüklerimi göremiyor.belli açık olarak oğlu evlendiği için ona muhtaç olsun istemiyor arada bağıda koparmak istemiyor ona da taşısın diye ama bizimki bzen abartıyor ona girip çıkmada.rahatsız ediyor kadını farkında değil hem annesi kirli çıkı ama parasal bir şeylerde vermemesi lazım.yine bir şey oldu mu bu seferde ailesinin tarafına mı geçer bilemiyorum.

allahtan biz eşimin ailesine kmlerce uzagiz bazen telefonla bile huzurumuz kaçıyor. .kendi yorum yapıyor ben yorum yaptinmi kızıyor kendi ailesiya sanki ben onun ailesi değilim...en son ailesinin gözü önünde şiddetli tartışmasız olmuştu anneside Ağlamış ti. ..bende agliyordum ama o annesini teselli etmeye gitti benim yüzüme bile bakmamisti..allaha şükür ediyorum ki ailelerden uzak bi hayat yaşıyoruz. ..ama bazende yalnız hissediyorum kimsemiz yok diye...oldumu da olmuyor işte sürekli tartışma...evlilik güzel ama zooor bir müessese...

dogru hem acik sozlu hem net hem patavatsiz birazda utanmazim Kabul
susamiyorum, kendimi tutamiyorum, dusundugumu soylemek zorunda hissediyorum
Sevgilinize ailesini kötüleyerek onu bu durumdan vazgeçiremezsiniz.
Sevgilinizi ben tanımıyorum, siz gayet iyi tanırsınız, nasıl davranacağınızı, nasıl bu durumu daha kibar dile getireceğinizi en iyi siz bilebilirsiniz.
Bende netimdir ama her doğru her yerde söylenmez. Söylenmesi gerekiyorsa daha yumuşak şekilde söylenir.
Ha defalarca denediniz işe yaramıyorsa o zaman ya hiç uğraşmayacaksınız ya da sivri dilli olmaya devam edeceksiniz.
Tercih sizin konu sahibesi... :KK37:

bitiremem seviyorum, onun gercekleri gorup ikimize yatirim yapmasini istiyorum ailesinin ihtiyaci olsa anlarim ama ihtiyaclari yok

Yahu ailesinin ihtiyacı olup olmadığından size ne, ihtiyaç zabıtası mısınız?

Sizi gerçekten seven adam sırf birlikte hayat kurma planlarınız için çalışmazdı, hem ailesine yardımını ederdi, hem de geleceği için plan yapardı ve ona yönelik davranış içinde olurdu. Dışardan bakıp onların ilişkilerini değiştiremeyeceksiniz sonuçta, araba almaya utanmıyor mu??? derseniz, babam en iyisine layık cevabını alırsınız. Bu da bir gerçek ama ettiği yardımın yanında bizim için ne düşünüyorsun diye soru sorduğunuzda aval aval baktığını görüyorsanız, sevdiğiniz kişi hakkında daha kesin fikre dahip olursunuz, ben de düşüncelerimi saklamaktan hoşlanmam ama bu konuda kendime saklayayım. Başkasının evlilik düşündüğü insan hakkında olumsuz sıfat kullanmak hoş değil.

allahtan biz eşimin ailesine kmlerce uzagiz bazen telefonla bile huzurumuz kaçıyor. .kendi yorum yapıyor ben yorum yaptinmi kızıyor kendi ailesiya sanki ben onun ailesi değilim...en son ailesinin gözü önünde şiddetli tartışmasız olmuştu anneside Ağlamış ti. ..bende agliyordum ama o annesini teselli etmeye gitti benim yüzüme bile bakmamisti..allaha şükür ediyorum ki ailelerden uzak bi hayat yaşıyoruz. ..ama bazende yalnız hissediyorum kimsemiz yok diye...oldumu da olmuyor işte sürekli tartışma...evlilik güzel ama zooor bir müessese...
uzak olması hayırlı olmuş sonra ayırırlardı sizi bende kızıyorum bu mevzuya önce koşa koşa annesini teselli ediyor demek sizde obir gün hastanede yatarsa annem hasta diyip başına kvdenizi dikersiniz bence.ben kendi anneminde nereye kadar ben dediğini gördüm nerden sonra kendim dediğini gördüm. annem kocan hakkında kızsa kötü bir şey dese kendi annene kızarsında onların tarafından biri kötü bir şey söyledi mi sen duyupta tepki verince boşver olur öyle şeylere olur.

Yahu ailesinin ihtiyacı olup olmadığından size ne, ihtiyaç zabıtası mısınız?

Sizi gerçekten seven adam sırf birlikte hayat kurma planlarınız için çalışmazdı, hem ailesine yardımını ederdi, hem de geleceği için plan yapardı ve ona yönelik davranış içinde olurdu. Dışardan bakıp onların ilişkilerini değiştiremeyeceksiniz sonuçta, araba almaya utanmıyor mu??? derseniz, babam en iyisine layık cevabını alırsınız. Bu da bir gerçek ama ettiği yardımın yanında bizim için ne düşünüyorsun diye soru sorduğunuzda aval aval baktığını görüyorsanız, sevdiğiniz kişi hakkında daha kesin fikre dahip olursunuz, ben de düşüncelerimi saklamaktan hoşlanmam ama bu konuda kendime saklayayım. Başkasının evlilik düşündüğü insan hakkında olumsuz sıfat kullanmak hoş değil.
saf kelebek sevgilisi niyetini belli etse de bir seneye kadar hak var rahmet var.daha zamanı var onların bunları düşünmeleri çok erken ayrıca bende daha evlenmeden kendi ailesine destek olmasına karşı değilimde adamı evlendirdikten sonra da inek gibi sağmamaları lazım çünkü adamın parasında @hepsenvarsin kazansa bile hakkı olacak pek şüpeli bir paraya düşüyor. adam evlendikten sonra.adamın aklını başına toplaması lazım hala yaşını öğrenemedik sevgilinin @hepsenvarsin

saf kelebek sevgilisi niyetini belli etse de bir seneye kadar hak var rahmet var.daha zamanı var onların bunları düşünmeleri çok erken ayrıca bende daha evlenmeden kendi ailesine destek olmasına karşı değilimde adamı evlendirdikten sonra da inek gibi sağmamaları lazım çünkü adamın parasında @hepsenvarsin kazansa bile hakkı olacak pek şüpeli bir paraya düşüyor. adam evlendikten sonra.adamın aklını başına toplaması lazım hala yaşını öğrenemedik sevgilinin @hepsenvarsin

Tuğsem, işte bu yüzden evlilik öncesi tanıma önemli, ben de istemem yani evleneceğim kişinin ailesine devamlı bağlı olup gelirini oraya akıtmasını, sevmem neyi değiştirir ki o zaman? Evlendikten sonra da aynısı olacak sonuçta ama bunun ayırdını iyi yapmak lazım aileler çocuklarını karşılık beklemeden yetiştiriyorlar tamam ama çocuk yine de hayatında henüz kendisini bağlayan bir şey yoksa yardım edebilir, ana-babasını mutlu etmek için.

İhtiyaçları var yok diye bakılmaz ki o zaman, arabayı alıcaz, babam için değer diyorsa karışmam o yüzden, hesabını kitabını ona göre yapmış diye düşünürüm ama ya bizim evlilik işi zor çünkü aileme fedakarlıklarımın sonu yok, arabadan sonra bir de ev kondurmayı düşünüyorum :KK43: diyorsa kavga gürültüye gerek yok, ne zaman hakkını ödersen o zaman sevgili/eş adayı bul kendine der hayatından çıkarım yani, ben mi düzeltmeye uğraşıcam bu denli bağımlı yetiştirdikleri insanı? Yanlış kişiyi sevmişim işte, bir dahakine daha fazla dikkat ederim.

Evlenecegiz ve ailesi hicbirsey yapmayacaklarini soylediler herseyi ogullari kendileri yapacak, ama hep eve ustune basina, abisine birseyler aldiriyorlar benimkine, hangi parayla alicaz biraz geri cek kendini para biriktiriyorum de diyorum gecistiriyor vs
sinir oldum artik ne yapmaliyim, ve ona gore hep suclu ve kotu niyetli olan benimmmm
Yanii neticede karşınızda çocuk yok,
ne kadar kazanıp neye ne kadar harcıyacağını, kime ne alıp ne kadarını birikime ayıracağını kendiside ayarlayabilir.
Sizin çocuk gibi onu yönlendirmeniz, kendini geri çek demeniz falan çok çirkin olmuş bence.

malesef öyle....benim eşimde öyle hayatta toz kondurmaz..benim huyum kendi ailem bile haksızsa haksız derim..ama eşim kesinlikle demez..o yüzden bende artık haksız falan demiyorum:KK70:

ben onun kendi kazandigi paraya karisiyorum, buna hakkim var cunku gelecegimiz soz konusu, ayip veya degil buna hakkim oldugunu dusunuyorum
Evlenmeden üstelik bunu yapıyorsunuz:KK57:
Nerden böyle bir hak buluyorsunuz anlamadım.
Ben sevgilinizin ailesi olsam ve henüz sevgiliyken kazandığı paraya karışma ve aileye karşı doldurma huyunuz olduğunu duysam böyle bir gelin istemiyorum derdim oğluma.

Nisanlimin ailesi onun ne kadar para kazandigini bile bilmez. Sadece durumunun iyi oldugunu biliyorlar o kadar, o da hayatini imkanlarini gordukleri icin. Dugun evlilik su bu herhangi bir yardim yapmayacaklarini acik acik soyluyorlar, nisanlimin abisine yardim edeceklerini de. (Abisinin cidden ihtiyaci olacaktir yardima, herkes ayni derecede sansli olmuyor ne de olsa) Ama butun bunlarin yaninda da nisanlimdan bir sey istemislikleri, ona bir seyler aldirmisliklari yaptirmisliklari falan yoktur. O yuzden ben de hic takilmiyorum. Gercekten ihtiyaclari dahilinde bir sey isteseler de verme demem nisanlima, ne simdi ne de ileride, nisanlim her seyde fikrimi aldigi halde. Evlendikten sonra da demem gerekecegini hic sanmiyorum, cunku nisanlima guveniyorum.

Bence sen bu tarz mudahalelere cok erken baslamissin. Hic baslamaman en iyisiydi tabii ama biraz asiri davrandigini dusunuyorum. Ailesinin neye ihtiyaci olup olmadiginin kararini sen veremezsin, baska bir arkadasimiz da soylemis. Evlilik icin, geleceginiz icin biriktirecegi para da ona kalmis, ona da sen karisamazsin. Sonucta sen kazanmiyorsun parayi, o para senin degil, senin de o para uzerinde soz hakkin yok. Sen kendi birikiminle ilgilenmelisin, onunkiyle degil. Zaten olgun, evlilik sorumlulugu alabilecek bir insansa bir yandan kendisini de dusunuyordur. Ha baktin ki zamani geldiginde o bunlari hic dusunmemis, o zaman zaten evlenilecek biri olmadigini gormus olursun.

Tasima suyla degirmen donmez.

Olay erkek arkadasinla ailesi arasinda. Para adamin, aile adamin. Alan razi, satan razi. Sana ne oluyor ki? Vazifen olmayan aile meselelerine karisirsan tabii ki erkek arkadasini doldurdugun sonu cikar ortaya. Yanlis bulabilirsin. Ama dusunceni de kendine sakla. Begenmiyorsan evlenmezsin, girmezsin aralarina. Ama adami 40 yillik ailesine karsi dolduramazsin, bunu kabul etmez ve tabii ki savunmalara gecer.

Evliliginizle ilgili seni ilgilendiren kismi onun da evlilik icin para biriktiriyor olmasi. O biriktiriyorsa kalani ailesine mi verir, kime verir, bu seni ilgilendirmez.

Ay nasıl sinir oldum :KK14: Benim şöyle konuşan ve şu düşüncelere ait sevgilim olsa bırak evlilik düşünmeyi sevgili bile olmazdım , hem ne malum 1 senede seninle evleneceği sen kimsinde onun babasının değiştireceği arabaya laf atıyosun senin laf hakkın olsaydı adam gelir sanada söylerdi. Bu yaşa kadar onlar getirdi tabiki o evde oldukları sürece parasını ortaya koyacak yapma Allah aşkına gelecek falan bunlar sana karışma hakknı vermiyor.:KK70:

Biz esimle herseyi konusabiliyoruz. Yeri gelir o benim ailemde hoslanmadigi bisey olduysa soyler, yeri gelir ben soylerim. Ikimizde alinmayiz. Sonucta biz kari kocayiz ve herseyi konusabilmemiz lazim. Tabiki bazi konularda tartisma cikiyor vs ama ne o ailesi icin beni kirar nede ben ailem icin onu kirarim. Bizde bir kural var KIMSE BIZE, EVLILIGIMIZE KARISAMAZ. Bunu iki ailede biliyor karisan olursada kibar bir sekilde aliyor cevabini. Senin durumun cok zor. Simdiden benim ailem soyle boyle vs diyosa onu degistiremezsin.

Valla biz bu konulara hic girmedik, ama benimki de maasinin buyuk kismini gönderiyor biliyorum. Babasi issiz olduğu için yardim ediyor. Bende destekliyorum aslinda hani hep gonder dedim sonucta ailesi ve ihtiyaclari var. Ama ileride ne olur bilemiyorum daha ailesiyle hic öyle sorun yaşamadım. Ama butun erkekler ayni onu diyorum

evlimissin?

X