Bir arkadaşımın ailesi konu sahibinin ailesi gibi ısrar kıyamet sevgilisiyle tanışmak istediler. Sadece tanışacaklardı güya. Ortada evlenme isteği ya da teklif falan yok.
Tanışmanın sonunda "ailenle de tanışalım" cümlesini kurup gün aldı kızın ailesi. Böyle bir teklifi geri çevirmek kızla ayrılmak anlamına geleceği için mecburen kabul etti çocuk. Arkadaşım ve sevgilisi kendilerini bir anda nişanlanmış buldurlar.
Konu sahibinin ailesi de illa böyle yapar demiyorum ama belli olmaz. O potansiyel var bence.
B Bitter moon ailenizin yaptığı sizi küçük düşüren bir hareket. Yaşınız küçük olsa "devir kötü, kimdir nedir bilelim" dediklerini düşünürdüm ama sizi ve 34 yaşında koca adamı buna mecbur bırakmaya çalışmak saygısızlık. İzin almak, izin vermek falan sizin yaşınızdaki birinin yaşamaması gereken şeyler.
Benim ailem böyle bir şey yapsa bu teklif yapıldığında daha sevgilime sormadan geri çevirirdim. "Şu an birbirimizi tanıyoruz. Zamanının geldiğini düşündüğümde ben tanıştırırım zaten sizi" derdim.
Tanıştırmak istiyorsam bile aileme bu cevabı verdikten sonra açardım konuyu sevgilime. O da istiyorsa biraz zaman geçtikten sonra tanıştırırdım.
Siz sevgilinizi tanışmak istemediği için güvenilmez bir pozisyona düşürmüşsünüz şu an. Siz istiyorsunuz, o istemiyor gibi olmuş ve ailenizin düşünce yapısına göre güvenilmez adam imajı oluşmuş çoktan.
Önce bu durumu düzeltin. Yetişkin insanlar olarak bu kararı çift olarak sadece sizin verebileceğinizi ve ilişkinizin henüz birbirinizi tanıma aşamasında olduğunu anlatın.