Ailemin öğrenmemesi gerek., lütfen bakar mısınız?

ursula_

hayal et ve çalış...
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2010
262
24
118
Ankara
Merhaba arkadaşlar, size bir sorum olacak benim için önemli ve burada rahatlıkla paylaşabileceğimi düşündüm aslında biraz çekiniyorum yazarken ama :78:
22 yaşındayım, Ankara' da yaşıyorum ve sözlümle düzenli sayılabilecek bir cinsel yaşamımız var ama ben prezervatifle ilişkiye girdiğimizde mahvoluyorum. prezervatifin düşüncesi bile beni soğutuyor, en iyi ihtimalle ilk başlarda her şey yolunda gitse de daha sonraları o yanmalar, ağrı ve acılar başlıyor. kadın doğum hapı kullanmayı ya da aylık iğnelerden yaptırmayı düşünüyorum fakat tabi öncelikle bir kadın doğum uzmanıyla görüşmem lazım o neyi tavsiye ederse artık.

Fakat sorun şu ki, işten ayrıldığım için yeniden annemin üzerindeyim şu anda yani emekli sandığı çalışan. Özel bir kliniğe, özel hastaneye veya devlet hastanesine gitsem (özel olması aslında daha iyi olur ama) ailem bir şekilde öğrenir mi benim kadın doğuma muayene olduğumu?
Çünkü ailemin kesinlikle öğrenmemesi gerek ve tüm bunların dışında sinir testini de artık yaptırmam lazım. tüm bunlar için nereye gitmemi önerirsiniz temkinli bir yer?
Fiyatlarıyla birlikte bana bir yerler önerirseniz çok sevinirim, her şeyi rahatlıkla paylaşabileceğim kafa yapısında bir doktor olması da önemli.

sgk üzerinden muayene olsan bile ailenin hangi doktora gittiğini öğrenmesi neredeyse imkansız birileri söylemediği sürece. ama kafa dengi doktor konusunda bir şey söylemem mümkün değil.

canım dr gitmene gerek yok ginera al zaten emın ol normalde bır test falan yapılmıyor doğum kontrol ılacı almak ıcın

adetın 1. gunu başlıyorsun kutu bıtene kadar kullanıyorsun bıtınce 7 gun ara ver 8.gün yenı kutuya başla hep böyle devam edıyorsun

soracağın bırsey varsa msj at cnm

selam ankara kocaman yer aılen nerden duyacak doktora gıttıgını.prezervatıfe alerjın olmasın sakın?benım arkadasımda aynıydı bıraktılar kullanmayı cunku.ben sana anlatım korunma yollarını bı sure bende arastırdım prezervatıf ıstememıstım.aylık ıgne 3 aylık ıgne vs var.ama 3 aylık ıgnede 3 ay reglı olmuyosun hemen vazgectım bunlardan.dogum kontrol hapına gelınce her hapı kullanamassın tuylenme ve kılo yapabılır dok.tavsıyesıyle al mutlaka.onuda annen yakalayabılır hem bence.haa reglı olmama onemlı degıl dıyosan saglık ocagında ucretsız yapıyolar ıgneyı bak onuda soyleyım.bence sız prezervatıf markasını degısın cnm bıde oyle deneyın.dıger turlu yakalanma rıskı var cunku byyyy

git sağlık ocağına ebeler spiral takar .hem hap ,prezervatif derdinden kurtulursun .ne yaparsan yap ama sakın hamile kalım deme .ailenden gizli ilişki yaşaman ne kadar doğru değilse ki duymalarından dahi korkuyorsun , hamile kalmanda doğru olmaz.

Son düzenleme:
hap en iyisi şu durumda bence ginera 8 lira falan,zaten iğne olmaz bünyene ağır gelebilir,spiral hiç olmaz

ailen sgk şöyle bilir ilaç alırsın muayhane ücreti filan olacagı için ileri günlerde ailenden biri doktora gidip ilaç aldıgında eğer ecz.de borç gözükürse sorarlar ve şuan ecz.sistemlerin hepsinde hangi hast.gittiğin hangi ilaç aldıgın vsler gözüküyor...

hap en iyisi şu durumda bence ginera 8 lira falan,zaten iğne olmaz bünyene ağır gelebilir,spiral hiç olmaz

iğne kesınlıkle zararlı hormonları altüst ediyor en kesın kısa yol gınera herkese ezbere verılebılıyor ben 9 aykullandım başla canım adet olunca

Arkadasim, iyi yazmissin hos yazmissin da benim yasantima dair dogru degil vs gibi yorumlar yapma lutfen cunku buna hakkin yok. Eger soruma cevap vermek istiyosan ver o kadar yok boyle seyler hosuna gitmiyosa dusunceni kendine sakla lutfen cunku dogrulugunu yalniz ben sorgularim kendi yasadiklarimin. Herkesin hayat gorusu seninki gibi olmayabilir. Saygilar

Son düzenleme:
Arkadaslar yazdiklariniz icin tesekkur ederim, ben icime dert oldu gitmedim ve zaten internetten bir yazi okudum ki memede lezyon saptanam hastalarin hormonal herhangi bir ilac almamasi lazimmis. bende de solid lezyon var zaten kullanamazmisim bos yere ortaligi ayaga kaldirdim :)
Spiral i ise hic dusunmem cok cabuk ortaya cikacak bisey herhangi aksi bir durumda bi de annem cok sikintilar cekti spiral yuzunden. Bu arada sorun kullandigimiz markadaymis galiba, degistirip bize uygununu secince simdilik sikintilar gecti gibi bakalim.

Tekrar herkese tesekkur ederim bayanlar.

Son düzenleme:

Tesekkurler ilgine canim fakat ben internetten okuduguma gore, dogum kontrol hapi ornegin ailede kalp damar rahatsizligi olanlara, memede kist veya supheli bulgu rastlananlara ve bunun gibi bazi ozel durumdaki hastalara kati surette verilmiyormus. Bunlarim hicbirinin gorulmedii bir cok insanda varis bs yaptigini giz onunde bulundurursak damar sertligi olan birine ne yapar kimbilir. Yani herkesim kan degerlerine, genetik faktorlerine bagli olarak ilac veriliyormus.
Buradan buni soyliyelim de yanlis yonlendirmeyelim

ailenden niye saklayacaksın ki kadın doğuma gittiğini sadece evliler mi gider kadın doğuma ben bekarken çook gittim mantardı, adet düzensizliğiydi falan.

iğneymiş falan sakın sakın mahfeder seni kiloda aldırır. spiral falan evlide olsan doğum yapmadan takmazlar ki çoğu yer en azından öyle.

eczaneye gidip hap alim kullanim dersen yasmin çok iyi ama farzet gördüler denk geldi nolacak?

bence saklama adetim düzensiz de git zaten adet düzensizliğinden doğum kontrol hapı veriliyor iki taraflıda işi sağlama alırsın. hem ailenden saklayıp strese girmezsin hem de korunursun...
bence en mantıklısı böle yap sen...

ben dogum kontrol hapını dra sormadan aldım gınera genelde tavsıye edıyorlar yan etkısı az kullanmak ıstersen 1 ay kullanır baktın bır yan etkı yaptı bırakırsın ama damar sertlıgınden faalan bahsetmısısn ozmana riske atma prezervatıflerde uygununu bulmususnuz madaem evlenene kadar devamsonra baska bir yöntem bulursanız ona gecersiniz

ertesi günü hapı kullan eczaneden alablirsin her ilişki sonrası kullana bilirsin doktora gerek yok hap ve iğne çok güvenli değil kalma ihtimali var

ben bir yıldır yasmin kullanıyorum dr tavsiyesi ile aldım yan etkisi en az olan doğum kontrl hapıdır yasmin ben çok memnunum migren hastalarının kullanamayacağını söylediler bendede migren var ve hiç yan etkisini görmedim. kiloda yapmadı ben kilo almaya çok meyilliyimdir aslında. neyse işin özü şuki yasmin çok güzel bir ilaç madem korunman gerekiyor prezervatifde kullanamıyorsun ozaman yasmin al. adetinin 1. günü başlabittiğindede 7 gün ara ver 8. gün yeniden başla ve devam et bu kadar

çözülmesine sevindim canım. şimdi hangi marka kullanıyorsun? benim de aynı sıkıntılarım var latex ürünlere alerjim var sanırım. başka bir maddeden yapılanı varmış ama o daha çabuk yırtılıyormuş diye duymuştum şimdi adı aklıma gelmedi. Türkiyede böyle sıkıntılar çekiyoruz yurt dışında insanlar bu tarz sorunlarını ilk annelerine açıyorlar. :/

bence de en mantıklı çözüm ertesi gün hapı. doğum kontrol hapı hormonal dengeye her metabolizmada bi şekilde olumlu/olumsuz etki yapıyor. çevremde de pek düzenli hap kullanımı duymuyorum ben.

ertesi günü hapı kullan eczaneden alablirsin her ilişki sonrası kullana bilirsin doktora gerek yok hap ve iğne çok güvenli değil kalma ihtimali var

sakin ertesı gunu hapı kullanma mecbur kalmadıkca ılacın uzerınde bıle yazıyor korunmak amaclı kullanmayın dıye cok yan etkılerı varmıs bu forumu arastırırsan cok sıkayetcı bayan var ayrıca ucuz bıseyde degıl ben mecburen almıstım ıcınde de 2 tane vardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…