Ailemin bu kadar baskın ve sıkı olması nedeni

gizemlikiz06

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2024
4
3
25
Ben 25 yaşındayım. Dün önce 10.30 a doğru dişçiye gittim ardından arkadaşlarımla buluştum akşam 8 e doğru geldim. 25 yaşında olmama rağmen hala izin alırım, vermediklerinde çıkmam. Zaten kimle nerde nerde bulustugumu da bilirler. Yakın arkadaşımla her pazartesi buluşuruz. Anlamadığım şey şu arkadaşım çalışıyor, ben annemin rahatsızlığı yüzünden evdeyim çalışmıyorum. O kızın haftada bir izni varken benle buluşmasına ailesi bişey demiyorken benim ailem her gün evde olmama rağmen bir günde çıkmama neden laf ediyor? Ben ailemden şiddette goruyroum. Sürekli ablamla bize sizden bok olmaz evlenmiyorsunuz da diyor. Bizde kız çocuğuyuz zorumuza gidiyor ellerinin kalkması.. daha dün arkadaşımın annesi arkadaşımi bebeği gibi severken banada senin annende böyle mi dedi gözüm doldu evet derken. Çok üzülüyorum çok yorgunum. Gitgide üzülmekten 43 kiloya düştüm bunu haketmiyoum bence

Anneniz rahatsizsa kim dövüyor sizi babaniz mi? Bir daha el kaldirirsan sikayet edecegim deseniz?
Evet babam. Sürekli kızınca bak döverim yeter sus o bu şu gurur kırıcı cümleler vs.. söylüyor. Ben zaten 3 sene önce falan bu durumdan çok bunalıp evden kaçmıştım ama anneme üzülüp geri döndüm degismiyolar. Böyle de kabul edemeyiz. Zararımız yok ablam yemek yapar ben temizlik ikimiz annemin rahatsızlığı yüzünden çalışmıyoruz sizin gibiler çalışıyor evleniyor siz buradasınız bı halta yaramiyorsunuz tarzı konusuyor

Sizi eve bağlayan annenizin rahatsızlığı ne?!! Bence iş bulun sizde kendinizi eve hapsetmeyin.Zaten fedakarliginizi fark etmeyip şiddet uygulayan insanları bu kadar düşünmek fazlasıyla saçma değil mi???
Annem yeni ameliyat oldu şuan kemoterapi görüyor ev işlerini yapamıyor tek kalamiyor biz evet yeterince fedakarlık yapıyoruz onu da geçtim şuan yapmamız gerekeni yapıyoruz bunda şikayetci değiliz ama haftada bir dışarı çıkıyoruz hakları değil burnumuzdan getirmek. Bizde insanız

Evet babam. Sürekli kızınca bak döverim yeter sus o bu şu gurur kırıcı cümleler vs.. söylüyor. Ben zaten 3 sene önce falan bu durumdan çok bunalıp evden kaçmıştım ama anneme üzülüp geri döndüm degismiyolar. Böyle de kabul edemeyiz. Zararımız yok ablam yemek yapar ben temizlik ikimiz annemin rahatsızlığı yüzünden çalışmıyoruz sizin gibiler çalışıyor evleniyor siz buradasınız bı halta yaramiyorsunuz tarzı konusuyor
Annenizin rahatsızlığı ne? O kadar hastaysa kapasın çenesini otursun o zaman ne demeye hakaret ediyor. Kendi kendinize iş cikarmissiniz şimdi de şikayet ediyorsunuz. Yapılması gereken ise girip ayei eve çıkmak. Başta paylaşımlı bir eve çıkarak giderlerinizi karşılaşabilirsiniz. Anneniz babanız başlarının çaresine bakar merak etmeyin.

Annenizin rahatsizligi nedir tamamen felç ve yatalak mi iki kişi birden evde kalmaniza gerek var mi cidden?

Annem yeni ameliyat oldu şuan kemoterapi görüyor ev işlerini yapamıyor tek kalamiyor biz evet yeterince fedakarlık yapıyoruz onu da geçtim şuan yapmamız gerekeni yapıyoruz bunda şikayetci değiliz ama haftada bir dışarı çıkıyoruz hakları değil burnumuzdan getirmek. Bizde insanız
Geçmiş olsun.Babaniz annenizle ilgilenebilir,hani derler ya iyi günde kötü günde.Siz de evlat olarak elinizden geleni yapın ama asagilandiginiz,dayak yediğiniz yerde fazla fedakarlık kendi hayatından çalmak doğru değil.Belki de yıllarca sürecek bir süreç var önünüzde .Ablanizla işe girip bir kadın tutup kendi hayatınızı bir düzene sokun oflayıp , oturup ağlamakla işler çözülmez aksiyon almak lazım......

Geçmiş olsun.Babaniz annenizle ilgilenebilir,hani derler ya iyi günde kötü günde.Siz de evlat olarak elinizden geleni yapın ama asagilandiginiz,dayak yediğiniz yerde fazla fedakarlık kendi hayatından çalmak doğru değil.Belki de yıllarca sürecek bir süreç var önünüzde .Ablanizla işe girip bir kadın tutup kendi hayatınızı bir düzene sokun oflayıp , oturup ağlamakla işler çözülmez aksiyon almak lazım......
Babamın iyi günde kötü günde kavramı yoktur hastaneye bile ablam götürür. O kendi keyfine ailesinin keyfine düşkündür. Herşey para vermek değil bunu anlamiyo. Şuan kemoterapi görüyor zaten en az 2 ayımız var işimizi eıkacağız normalde çalışıyorduk zaten. Biz babamiza minnet etmeyiz hep çalışırız

Annenin laflari moral bozuklugundan da kaynaklaniyor olabilir. Kolay bir tedavi sureci degil, sinirli bir ruh haline burunebilir kisi.
Tabii ki babanin bi bahanesi olamaz. Yari zamanli calisabilecegin bir is bul, arada disari cikmis olursun. Si an disari cikarken kimden para aliyorsun bir de? Onlardan istiyorsun da ondan mi cikmani istemiyorlar?

Sen de demissin disini sik bi sure annenin durumu biraz iyilessin. Sonra ise gir, cok degil 3 ay sonra paylasimli bi yer bak kendine ve cik. Ablanla cik hatta boylece ev arkadasi stresi yasamazsin.

Fazla iyilikten maraz doğar yerinizde olsam işe girerim Part time da olsa ablaniz da girsin gerekirse yardımcı tutun ucu ucuna yetsin paranız ama evde kalmayın

X