Ailemi sevememek hakkim mi?

sedaa_23

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2020
47
14
27
Evet Arkadaslar 3. yil önce annemi kaybettim ve artik ailemden. nefret etdigimi farketdim, zaten artik bir Aile degiliz bile, Babam daha yeni türkiyeden evlendi, gidip geliyor kiz kardesim benden 1 yas kücük kendi isinde, benim yüzüme bakan, beni anlayan kimse yok, okadar büyük ve genais bir ailem var, ama aslinda cok yanlizim, kiz kardesimle evde yanliz kaldim ve babamda zaten gidip geliyor, resmen ailemdem hayatimdan nefret etmeye basladim, ben hem ilahiyat hem cocul gelisimi okudum,devamdq okumak istiyordum ama annem gittikden sonra yanliz kaldim 😢😢 ilerde ailemle görüsmesem haksizlik olur mu ?

Evet Arkadaslar 3. yil önce annemi kaybettim ve artik ailemden. nefret etdigimi farketdim, zaten artik bir Aile degiliz bile, Babam daha yeni türkiyeden evlendi, gidip geliyor kiz kardesim benden 1 yas kücük kendi isinde, benim yüzüme bakan, beni anlayan kimse yok, okadar büyük ve genais bir ailem var, ama aslinda cok yanlizim, kiz kardesimle evde yanliz kaldim ve babamda zaten gidip geliyor, resmen ailemdem hayatimdan nefret etmeye basladim, ben hem ilahiyat hem cocul gelisimi okudum,devamdq okumak istiyordum ama annem gittikden sonra yanliz kaldim 😢😢 ilerde ailemle görüsmesem haksizlik olur mu ?
Hayir olmaz, sevmek zorunda degilsin. Kendi hayatini kendi aileni kurarsın dilersen.

Kardeşinle iletişimini kesme.Böyle düşünmene sebep ne bilmiyorum ama başka candan kim var ki.Eee baban içinde zor olurdu evlenmiş yalnız kalmamak için.Allah rahmet eylesin annen için üzüldüm ama kardeşini görmezden gelme...

Kardeşinle arandaki kopukluğun sebebi ne? Baban evlendikten sonra uzaklaşmış olabilirsiniz ama kardeşinle görüşmemek için bir sebep var mı?

evet evlendikten sonra biraz uzaklastik, herkes kendi hayatinda beni düsünen kimse yokk, iyicene piskologim bozuldu, cok sicak bir aile hayatimiz vardi, kiz kardesim ise hep kendi istek ve arzularini yapiyor ama beni hic anlamiyor, cok zekidir herseyi basarir, herzaman öyle bir cocuktu zaten, ama ben hep annemin simartdi, ilk göz agrisi kiziydim ben cokk zorluk cekiyoruk simdii

Bunalimda olabilirmisiniz. Yani herkese karsi bir kin besliyor gibi geldiniz. Yada onlar mutlu hayatlarina devam ettiler siz olamadiniz diye kiskaniyor gibi geldiniz bana. Tabiki okulunuza devam edin. Birakmayin. Ama karde olayi cok farkli et tirnak. Bugun basiniza birsey gelse ilk onum yuregi yanar. Yada bilmiyorm bu kkda herseyi gordum vallahi. Yanmayadabilir. Oz kardesler ayni evde konusmaz atar satar bunlar hayatta var inkar etmemmek lazim

Kimi aileleri insan zorlasa sevemiyor
mesela biz eskiden cok sicak, cok güzel bir aileydik, Annem bambaskaydi, zaten annemi sevmeyen yoktir, hoca oldu icin hep hayir yapmakla mesgüldü..... simdi ise cok koptuk birbirimizden, düzgün bir aile hayatimiz yok bilee, ams ilerde de bende konusmak istemiyorum onlarla, cok kirildim hele babam, bizi hic anlamadi hep kizdi, bagirdi
Bunalimda olabilirmisiniz. Yani herkese karsi bir kin besliyor gibi geldiniz. Yada onlar mutlu hayatlarina devam ettiler siz olamadiniz diye kiskaniyor gibi geldiniz bana. Tabiki okulunuza devam edin. Birakmayin. Ama karde olayi cok farkli et tirnak. Bugun basiniza birsey gelse ilk onum yuregi yanar. Yada bilmiyorm bu kkda herseyi gordum vallahi. Yanmayadabilir. Oz kardesler ayni evde konusmaz atar satar bunlar hayatta var inkar etmemmek lazim
heralde bunalimdayim zatenn su an, cünkü normalde böyle degildimdir, evet onlar mutlu hayatlarini sürdürüyorlar ama annemden sonra ben hep eksik ve mutsuz kaldim, babamin asil görevi cocuklariyla ilginenmek olmasi lazim, ama onun yapti bencilik, onu hic sevmiyorum, hep kizgindir, hep bagri, sonra bir bakiyorsun mum gibi olmus, canim kizim diyor, tuhaf davraniyor, zaten su an almanyada yanliziz, yani nasil mutlu olabilirim ki ? Okulumuda zaten ailevi sebeblerden dolayi devam etiremiyorun nasiö yapim, eve geliyorum temizlik, is, ac, evde yanlizlui duygusu, bu aralar cok bulalimdayim, ilahiyat mevzunu oldugum icin yatili kuran kursuna gidip orda okutmak bence en iyisi onlardan uzakkkkkk olmakkkkk

Annene Allah rahmet eylesin, sabırlar dilerim. Ama sen yetişkin bir bireysin artık, baban yada kardeşin hep yanında olamazlar. Baban sana maddi olarak katkı sağlamak zorunda değil. Okutmuş ve ayakların üzerinde duracak yaşa getirmişler görevini tamamlamış. Kendi hayatını kurmaya bir düzen oturtmaya mecbursun. Çevrendekileri suçlamak kolay olanı, ahlanıp vahlanmak dışında sen kendi hayatın için ne yapıyorsun?

Allah sabrlar versin öncelikle.
Annenin vefatı seni çok sarsmış belli. Ama canım hayat devam ediyor. Kimseyi hayatlarına devam ettiği için suçlayamazsın. Doğru olan onların yaptığı. Seninki değil doğru olan. Sen de hayatına bakmalı, devam etmeli ve yön vermelisin..

Kardeşinle arandaki kopukluğun sebebi ne? Baban evlendikten sonra uzaklaşmış olabilirsiniz ama kardeşinle görüşmemek için bir sebep var mı?
görüsmemek degil ama aramizda bir sogukluk olustu, bir aile gibi degiliz, eskiden öyle degildi tabiki, aile cok önemli Annem varken hep bir sicaklik vardi, bir mutluluk vardi simdi hep korku ve üzüntü var....

sebep ne ?
Niye bu kadar koptunuz ?
Annenin vefatını atlatamamış gibisin acın çok taze bence ondan sağlıklı düşünemiyorsunuz.
Yardım alabilirsiniz
Aileni sevmemek elbette ki hakkın
Ama bunun da bir sebebi olmalı

Arkadaslar ailede cocuklar fln evlendikten sonra bi değişimler oluyor yani anneme gelip kalıyorum o eski ev değil sanki bir perde var sanki aramızda sizde de boyle oluyormu bu normalmi?

annem haricinde kimseyi aramam evden.. Babam yok.. abimi yengemi vs vs aramam sormam umurumda da olmaz.. yaşanmışlıklar var tabi.. ben aramadığım için genelde yenge arar :) napıyosun ne ediyosun diye.. İnsan bir şey yaşadı mı soğuyor .. annem haricinde kimse beni ilgilendirmiyor açıkçası.. Bu yuzden çok takılmayın. Tek değilsiniz bir de kendi hayatınızı kurduğunuz zaman hiç umurunuzda olmuyor..

Arkadaslar ailede cocuklar fln evlendikten sonra bi değişimler oluyor yani anneme gelip kalıyorum o eski ev değil sanki bir perde var sanki aramızda sizde de boyle oluyormu bu normalmi?
tek değilsin :) bende öyleyim.. 4 aydr evliyim. Evime girer girmez alışmıştım :) annemn evine gittiğimde o ev sanki evim değilde misafirmişim gibi hissediyorum . Bence normal bu evine alıştgn anlamna geliyor :)

tek değilsin :) bende öyleyim.. 4 aydr evliyim. Evime girer girmez alışmıştım :) annemn evine gittiğimde o ev sanki evim değilde misafirmişim gibi hissediyorum . Bence normal bu evine alıştgn anlamna geliyor :)
Ben dört aylık evliyken annemlere gideyim diye bakıyordum sorma 🤣🙈
Ama bu durum farklı ne bilim belki benden mi kaynaklı bilmiyorum nasıl bir psikoloji... Yani gelip kaç gün kalsamda anne evinde o bekarlıkdaki o zmnlar gibi değil..

sebep ne ?
Niye bu kadar koptunuz ?
Annenin vefatını atlatamamış gibisin acın çok taze bence ondan sağlıklı düşünemiyorsunuz.
Yardım alabilirsiniz
Aileni sevmemek elbette ki hakkın
Ama bunun da bir sebebi olmalı
3 yil oldu... hicbir sorun yoktu, ben Annemin hep nazli kiziydim, hatta ben mevzun oldum diye beraber mevzuniyetimi kutladik akrabalarla ,sonra bir an gripten kanser teshiri koyuldu, ve zaten ondan 8 ay sonra kaybettik 20 yasindaydim, simdi 24 oldum üstüne cocuk gelisimi okudum 2 yil ama basarisizliklarim, aile icinde gecimsiz siddetde oldu , babam sinirli birisi hemen kiziyordu, bizde zaten hasas cocuklardik derken böyle koptuk, hele türkiyede evlenince gelip gitse bileeee, iyicene dagildik 🥺

Ben dört aylık evliyken annemlere gideyim diye bakıyordum sorma 🤣🙈
Ama bu durum farklı ne bilim belki benden mi kaynaklı bilmiyorum nasıl bir psikoloji... Yani gelip kaç gün kalsamda anne evinde o bekarlıkdaki o zmnlar gibi değil..
ben daha erken alışmışım :KK70: durumum daha da garip geldi şimdi :KK70:
ya bilmiyorum belki yaş ve eş ile de alakalı olabilir durum. ben 34 yasında evlendim. Yeter yahu ana evinde diye de olmuş olabilir eşim iyidir anlaşırız şakalaşırız fln ondan da olabilir

X