Ailemi eksik buluyorum, iyice sinirlerim tavan...

Her ailede olan birsey sanirim bu yahu.. benim anne tarafimda kardesler arasinda hatta bizde bile var.. yani sana.ozel birsey degil var ailenin bir problemlisi

Canım biraz özel bir soru olacak ama ablan acaba kendi evinde rahatta değil mi? ya da şöyle söyleyeyim enişten titiz-bunaltıcı-veya eli sıkı mıdır? Ailesi seçici/tuhaf insanlar mıdır? eğer bu tarz bir durum varsa ailenin ablanın üzerine böyle düşmesi, istediklerini yapmaya çalışıp daha fazla para vermesinin sebebi "kendi evinde rahat etsin, kaynanası - eşi birşey demesin" amacıyla olabilir. Ama yook gayet normal-eli açık-sevecen diyorsan ablan ailenin kedisi rolünde. Yani çaktırmadan çaktırmadan sevimli görünüp etrafındakilere istediği herşeyi yaptırabilecek, ailenin en sevileni olmak için çabalayacak bir karaktere sahip. Tek senin durumun böyle değil ama genelde senin rolünde olanların değeri pek bilinmiyor.. Durum böyleyken eğer sivrildiysen sivrilik rolüne devam et, ablanı çok takma etliye sütlüye bulaşma ama ablan olmadığı zamanda evinizde en anlayışlı olan- üretken olan - kişi kimse (anne*baba) onunla konuşmaya çalış.. " ablam evli olmasına rağmen hala siz destekliyorsunuz, tamam destekleyin elbet o sizin kızınız ama bende bu ailede size bağımlıyım, üniversiteye gidiyorum hergün git gel yapıyorum ama onun kadar destekleniyor muyum ki??" gibi sorunun içinde küçük cevabıda olan konuşmalar yapabilirsin en azından senin haksız olduğunu sırf kıskançlıktan bu şekilde davrandığını düşünmelerini engellersin. Ve en önemlisi baktın değişmiyor o zaman cidden ablanın bu tarz davranışlarını görmezden gelmeye başla gülüp sevdiğin şeyler oluyorsa sende katıl, ablanın sinir olduğun huyları başladığında, sıkıldığında, bunaldığında da uzaklaş.. hiç canını sıkma, sıkıcı bir film oynuyormuş gibi düşün :)

Ablaniz cok sinir. Bozucu. Evli barkli insan hala nasil ailesinden bu kadar parayi kabul edebilir anlamiyorum. Asalak gibi yasiyor resmen. Anne babaniz kotu niyetli degiller ama bana kalirsa. Cunku siz evdesiniz ve ailenizin kanatlari altindasiniz. Guvendesiniz bu yuzden farkinda degillerdir bile belki. Ablanizin isguzarligi var sadece. Siz bari yapmayin okulunuz bitince calisin da kendi paranizi kazanin aileniz evlat gibi evlat gorsun.

genelde küçüğün üstüne düşerler ama bilemedim...
ben bile bozuldum burdan...

Arada bizdede olur ama ben oyle maddi yonden birsey istemem yada hosuma giden birseyi istemem kiskaniyor olabilir sizi ailedende kaynakliyor bide anneniz ikinizide de ayni davranmasi gerekiyor mesela ben haksiz olursam annem beni uyarır ayni sekilde kardesimide oyle anlasip gideriz aslinda cok severim kardesimi herkezin huyu bir olmuyor

Üniversitede okurken ailelerimiz bizi biraz küçük görüyor galiba o tp ihtiyaçlarımız olduğunu düşünmüyorlar ya da fazla şımartmamak istiyor.

Yarın öbür gün sen evlendiğinde sana da aynılarını yapacaklarına eminim. Şu an seni çocuk olarak görüyorlar ablan yetşken akli olgunluğa erişmiş onların gözünde. Sen her an saçma sapan biriyle evlenip gidebilirsin ama ablan ailenin onayladığı bir evlilik yapmış anladığım kadarıyla ve onunla gurur duyuyorlar.

Saçma ama istediğin okulu bitir ailelermiz bizim kadar bilinçli değil, evlenmeden adam yerine koymuyor çoğu.

Anlattıklarını ben evlenmeden önce ve evlendikten sonra diye kendi üzerimde karşılaştırıyorum. Ben mühendisim doktora yapıyorum. Ama eşimi kabullendikten sonra bana saygı duyuldu.

Bir de ablanın eşinin ailesi varlıklı mı? Ablan onlrın önünde ezilmesin iyi giyinsin diye yapıyorlar diye düşünüyorum. Ya da tam tersi ablanların durumu kötüdür ablan bolluktan çıktıysa zorlanmasın diyedir. Kendi içlerinde bir mantığa oturtmuşlardır bunu.

Sen okuyormuşsun. Sabret derim. Kendin işini bulursun çalışırsın kimseye muhtaç olmazsın :) bazen insanları mefret etmeden oldukları gibi kabullenmek gerekir.

Hepinize kocaman teşekkür ediyorum hanimlar, yine iyi ki varsiniz..
Hepinizin yorumlarini dikkate alacağım telefonda tek tek alıntı yapamiyorum.kusura bakmayin

Takmamayi ogren. Ciddiyim.
ben tek cocugum, boyle bir derdim yok ama gordugumu anlatayim sana.
babamlar 3 kardes. Babam ve 2 halam.
Halamin biri hayatı boyunca hic calismadi. Hep en marka giyindi hep en cok tatili o yapti hep en cok para harcadi.
diger halam 10 sene once emekli oldu. Hala cok agir sartlarda calisiyor. Diger halami ve babannemi gezdirmek disinda tatili yok. (Babannem dubai sevdalisi?!) Ev aliyor, kardesine...
Babam, devlet memuru. Icra memuru, cok kazaniyor ama cok da yiyor. Ablasi 2 3 ayda bir arkasini topluyor borclarini kapatiyor.

Çalışan ve ezilen halam en buyukleri. Buyuk disli olmazsa eziliyor. Sendeki disli. Ileride senden de yardim bekleyecek hatta.

Bence söyle olabilir; ablan okumamış ve calismiyor ailenin üstüne düşmesi,simartmasi yüzünden.bu sebeple esine muhtaç olmasın,arkasında kapı gibi babası var, ezilmesin diye düşünmüş olabilirler.ablanin Arkasında durmalari bence güzel bisey.kiskanma.cunku eminim evlendiginde sanada aynısını yaparlar. Evin küçük kızı yanlarından gidince senide korurlar bence.aileni tanımam fakat bundan emin olarak konusma sebebim çocuklar arasında bukadar ayrımcılığı hiçbir anne baba yapmaz.evlenince ele muhtaç etmeme mantığı. Ayrıca bazı arkadaşlar asalak demiş ne alaka anne baba kızına yagdiriyor kız istemiyor ki illa alın diye.2 kızım var babaları deli oluyor ve eminim evlenselerde buyudugunde eli hep üstünde olur alır verir bırakmaz. Onlar benim kızlarım. asalak mi oluyor yani saçma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…