• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileme maddi yardim

Corpuss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
587
276
103
35
Babamin eline hic beklemedigi anda unuttugu bir yerden para gecti. O kadar cok sevindik ki. Babam isci emeklisi koye ev yapmisti ama evin daha cok eksigi varken parasi bitti. Kardesim universite okuyor uzakta. Abim ve ben evliyiz kafamizi kurtardik. Babam bu paranin yarisini aldi ve bu parayla evi isletmek ve oturmak istiyor. Su an çatı katinda oturuyorlar bahceye inip cikmak zor geliyor diye birinci kati yaptirmak istiyorlar. Birde eski bir araba var onu degistirip klimali almak istiyordu carpiyo hasta ediyo diye. Kalan yarisiyla da hacca gitmek istiyorlardi.
Babam geçenlerde ameliyat oldu acil ve ciddiydi durumu. Daha once 3 dr gotirdik tani koyamamisti. Som dr ameliyati yapti ve 40 bin civari bir rakam istedi. Babamin bütün hayaller suya düştü. Hacca gitmeyi cok istiyorlardi. Abim bir miktar yardim etti. Bende yardim etmek istiyorum. Calisiyorum aylik 4,500 gelirim var. 15 bin kadar babama vermek istiyorum. 3 aylik maasim eder bu. Esim ise istemiyor. Biz kolsy kazanmiyoruz ev alacagiz borc olarak veririm ya degilse vermem diyor. Bense aileme babamin durumu kötü olunca korktum ameliyati olsun istedim parayi sorun etmeyin ben yardim ederim demistim. O an tek dusundugum babamin sagligiydi. Biz su an kp in evinde oturuyoruz kira vermiyoruz yani ama ev slmak gibi bir hayalimiz de var. Esim arabayi satsinlar diyor ikna edemiyorum. Mehir olarak taktiklari altinlar duruyor. Ben o altınları istedim. Mehirime karisamaz diye ama onu da kabul etmiyor. Bense aileme kiyamiyorum. Bize bu parayi oderlerse hacca gidemezler ve cok cok uzulurler. Babam kanser hsstasi. Cok cok zor zamanlar geciriyoruz onlara moral olsun istemistim. Sizce esim hakli mi? Ben konusurum sizinkilerle borc veririm diyor bense babama almam parayi geri demistim. Ne yapacağım simdi?

Sizin maaşınız 4.500 mü? Yoksa eşinizle ortak geliriniz mi toplamda 4.500? Sizin yerinizde olsam bende geri istemeden vermek isterdim.
Kendi hayatınızı kurma konusunda eşiniz haklı ama onlarda sizin aileniz. Ev alma fikrini birkaç yıl erteleyebilirsiniz. Sonuçta çalışıp para kazanıyorsunuz ve sizin kazandığınız paraya bu kadar karışmamalı.
Allah babanıza şifa versin.

Benim maasim 4,5 esimin 2,75 su an ucretsiz izindeyim 2,75 ile idare ediyoruz kira vermedigimiz icin sikinti olmuyor. Yakinda calismaya baalayacagim.
Onlar bizi okuttu etti dolayisiyla cok fazla birikim yapamadilar. Bende simdi evlat olarak yardim etmek istiyorum. Miktar biraz yuksek esimde hakli hak veriyorum ama sonucta ben mehirimden istiyorum ve 3 ayda yerine koyabiliriz bu parayi. Kabul etmiyor bense söz verdim aileme.

Eşiniz ne hakla karışıyor ya?Sinir oldum nasıl izin veriyorsunuz buna müdahale etmesine,babanız hasta ve ihtiyacı var!

Aynı yorumu "eşim babasına üç aylık maaşını hibe etmek istiyor" diye konu açılsaydı da yapacak mıydınız

Yani parayı erkek konu sahibinin Kv si hacca gitsin diye verecek olsaydı da yapacak mıydınız yoksa arabasını satsın fikrini mi destekleyecektiniz cidden merak ettim

Benim maasim 4,5 esimin 2,75 su an ucretsiz izindeyim 2,75 ile idare ediyoruz kira vermedigimiz icin sikinti olmuyor. Yakinda calismaya baalayacagim.
Onlar bizi okuttu etti dolayisiyla cok fazla birikim yapamadilar. Bende simdi evlat olarak yardim etmek istiyorum. Miktar biraz yuksek esimde hakli hak veriyorum ama sonucta ben mehirimden istiyorum ve 3 ayda yerine koyabiliriz bu parayi. Kabul etmiyor bense söz verdim aileme.
Acaba eşinizin babası söz konusu olsa, yine de yatırım mı yapalım derdi, merak ediyorum?

Eşiniz ne hakla karışıyor ya?Sinir oldum nasıl izin veriyorsunuz buna müdahale etmesine,babanız hasta ve ihtiyacı var!
Hic vermeyelim demiyor ki ellerinde para oldugunu biliyor borc verelim odesinler diyor arabayi satarlar diyor. Ona hava hos tabi.

ben birine maddi yardımda bulunurken eşime söylüyorum, eşim de bana, o kadar.
eğer ailemizin maddi durumunu sarsacak harcamalar yapmıyorsak birbirimize karışmıyoruz.
ha ikimizden bir yakının bir sağlık sorunu olsa, tüm birikmişimizi döker, gerekirse borç alır onları sıkıntıdan kurtarırız. insan olmak da bunu gerektrir.

Aynı yorumu "eşim babasına üç aylık maaşını hibe etmek istiyor" diye konu açılsaydı da yapacak mıydınız

Yani parayı erkek konu sahibinin Kv si hacca gitsin diye verecek olsaydı da yapacak mıydınız yoksa arabasını satsın fikrini mi destekleyecektiniz cidden merak ettim
Babam kanserden vefat etti ve ben ondan bir helallik dahi alamadım,lohusaydım:( sanırım olaya bu hassasiyetle yaklaştım, ama inanın bana eşim hac parasından çok daha fazla yardımda bulunmuştur ailesine ve yine inanın bana yok yere...Daha değil ki kanser ve son arzusu gibi bir yaklaşımla düşmanım bile söz konusu olsa yardım etmesine karşı gelmezdim.....

unuttugu bir yerden para gecti.

Babam bu paranin yarisini aldi
Diğer yarısını niye almadı?

klimali almak istiyordu carpiyo hasta ediyo diye.
Klimalı araç insanı hasta etmez mi?Klima beni öldürüyor resmen.
Kalan yarisiyla da hacca gitmek istiyorlardi.
?
Ayrıca mehir dediğiniz şey niye sizde değil?Kimde? Neden sizin olan şey başkasında da başkasından istiyorsunuz?
Aylık geliriniz tek başınıza sizin 4500 ise ayda bir miktarını ailenize verebilirdiniz.
Ama eşe sormadan para anlamında hareket edenlere de çok uyuzum,daha geçenlerde eşim yapmış aynısını,yüzüne demedim ama içimden çok kötü şeyler söyledim.Eş rızası almadan yapılan iş huzursuzluktan başka hiçbir şey getirmiyor.
Tedavi için gerekli para mevcut,siz hacca gidemezler diye üzülüyorsunuz,Allah ömür verirse biriktirir giderler,sağlık en önemlisi şu aşamada.
Allah babanıza şifa versin,

Kendi maaşın ondan bile yüksekmiş benm kendi kazancım olsa veririm hasta babama kimse kusura bakmasın.ha ondan istemek kötü ozaman karışır ama babanın hasta olması ve kendi kazancından vercek olman işi değiştirir bence
Ben kazaniyorum benim param sen karisma dedigim zaman cok sinirleniyor. Senin paran benim param muhabbetlerini aslinda bende sevmiyorum ama kazaniyorum diye istedigim gibi harcamak istememe cok kiziyor cok tepki veriyor

Back
X