Ailem

vaveyla__

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2015
3.616
9.696
158
Merhaba arkadaslar.

Konuya nereden baslasam bilemiyorum.

7 aylik bir oglum var. Ben bu hafta itibariyle calismaya basladim. Bebegime annemler bakiyor ama daha birinci haftadan sorunlarimiz basladi.

Varan 1. Onceden annem bize gelecek bebege bakacak ben gelincede evine gidecekti oyle anlasmistik. Annem ben daha ise baslamadan o kadar cok sikayet ettiki zor olacakmis evinin isi kalacakmis birde dayanamayip benim evimde is yapacakmis 2 eve nasil yetissinmis yaslanmis artik. Dedim tamam yeterki sikayet etme bebegi sana getirelim.

Varan 2. Bizim arabamiz yok ev alirken pesinat icin sattik. Her sabah babam gelip bebekle beni aliyor. Bebegi anneme birakiyoruz ben oradan otobuse biniyorum. Arabayla annemlerin evi 5 dk. Yolda basliyor babam soylenmeye arabayi neden satmisiz bilmem kimin kizi araba kullaniyormus ben niye kullanamiyormusum bana araba sartmis kocamin umrunda degilmis. Her sabah ayni muhabbeti dinliyorum.

Varan 3. Esimi cok elestiriyorlar. Neymis sabah kapiyi cekip cikiyormus bilmem kim karisini ise birakiyormus bilmem kim cocugunu krese birakiyormus falan filan.

Varan 4. Bizim kendi basimiza aldigimiz kararlari cok elestiriyorlar. Neden ev almak icin acele etmisiz arabamiz dursaymis. Neden yurt disina tatile gitmisiz onun yerine araba icin para biriktirseymisiz vs vs...

Esim ise servisle gidiyor. Sirf annemler zamaninda bize yakin olun dedikleri icin onlarin mahallesinden ev tuttuk ve esimin isine uzak oldu. 7 de cikiyor 1 saat yol cekiyor ozel sektorde 8 de is basi yapmasi lazim aksam eve 8 de geliyor.

Anneme harclik veriyorum. Gecenlerde 200 tl verdim begendigi bir kiyafeti almasi icin.

Babamin benzinini koyuyorum sabahlari beni ve bebegimi evden aldigi icin.

Parayi zorla aliyorlar Allah var yok biz para icin yapmiyoruz diyorlar ama ben zorlada olsa veriyorum. Cunku babam emekli.

Ayrica esimde icinden gelerek birseyler yapiyor. Mesela babam trafik cezasi yemis 200 tl cok uzulmus. Esim uzulme baba dedi gitti yatirdi ve babamdan para almadi. Tabletleri dusmus catlamis gitti yaptirdi 150 tl verdi yine para almadi.

Bu durmadan bize ornek gosterilen bilmem kimler genellikle 30 kusur yaslarinda kuzenlerim. Esimle ben 25 yasindayiz esim 3 yildir muhendis ben 2 yildir ogretmenim. 3 bin ev odememiz 650 tl de kiramiz var. Evimizi projeden aldik seneye bitiyor insallah. Birde bebek ve masraflari var tabi araba almamiz su an icin pek mumkun degil. Yani en erken eve tasindiktan sonra alabiliriz belki.

Daha 1 hafta oldu ise baslayali ben cok bunaldim. Hergun ayni konular surekli bilmem kimler surekli esimi ve beni elestiren ailem.

Bazen diyorum gozunu karart bul bir bakici bu minneti cekme ama yavruma cok iyi ve sevgiyle bakiyorlar kiyamiyorum.

Eee biz ne yapalim dediginizi duyar gibiyim. Sadece anlatip rahatlamak istedim. Cunku ne de olsa ailem esime anlatip aileme karsi onu doldurmak istemiyorum.

valla maddi durumun az degil benım bu kadar param olsa minnet etmem aynı baban benim babam yanlız ha sürekli sikayet neden gezdiniz neden tatile gittimiz ee ben bu yasımda gitmicem yemicem de ne zaman gidicem

Eşine söyleme , bebeğe çok iyi bakıyorları okuyana kadar bakici vs derdim ama bi durdum. Çok küçükmüş daha. Az sabır en azindan kres yasi gelsin
He anne he baba de kimine ama esini elestirdiklerinden yumusak bi uslupla savunun derim

Bunu aile büyüklerine anlatmak zor tabi de sizin kararlarınız zamanla alışırlar biraz sabret bakalım inşallah yoluna girer

annen şikayette etse hiç bi bakıcı ya annene emanet ettiğin gibi bebeğin bırakamazsın umarım geçiş aşamasıdır yoluna girer onların da düzeni değişti alışırlar zamanla

dogru karar vermissin esine anlatma :)
tek bir noktada aileni hakli buldum, eger yurt disi tatilinin ikinci el bir araba alabilecek fiyattaysa araba almayi dusunmeliydiniz denir. iyi kotu bir araba olsa sabah bebegi rahatca birakir ordan yine otobusle ise giderdin. ben araba konusunda hasasim galiba. kimseyi beklemeye, minnet etmeye alisik degilim belkide ondan.
bakim konusunda annenden iyi kimse bakamaz, bakiciyi hic dusunme, bazi soyledikelrini duymamaya calis, kafana takma en co iki yil sonra zaten duzelir hersey.

Esimi savunuyorum zaten. Aman tamam birsey demedik diyorlar. Ertesi gun yine ayni.

Yurt disi tatili bize sadece 3 bin tl ye mal oldu. Esimin sirketi esimi is gezisine gonderdi biz sadece benim ucak masrafimi ve orada yedigimi odedik. Otel zaten esime tutulmustu.

ailenden vazgeçme derim kimseye onlara emanet ettiğin gibi gözün arkada kalmadan bebek emanet edemezsin
yaşlılar bazı şeyler zor geliyor ve sanırım kendilerinin evlerinde oturmasını bebeğinizi sizin eve getirip bırakmanızı istiyorlar
sabredin biraz
ve eşinize olabildiğince yansıtmamaya çalışın

Yurt disi tatili bize sadece 3 bin tl ye mal oldu. Esimin sirketi esimi is gezisine gonderdi biz sadece benim ucak masrafimi ve orada yedigimi odedik. Otel zaten esime tutulmustu.
oww abartmislar o zmn :)
duymamazliktan gelin gecistirin biraz bence. ins duzelir zmnla.

Durumunuz varsa bakici bulun ailenizle yuz goz olmaya hic gereke yok her gun ayni derdi cekmeyin.

Anne baba demek söylenmek demek zaten. He he deyip geçin siz :)

Babacım her sabah seninle az da olsa vakit gecirince günüm cok güzel geçiyor deyin kapattırın konuyu her defasnda.

Bebisin iyiligini düşünün iyi olun, huzursuzluk beslemeyin icinizde

Bakmak zorunda olmadıkları için varsın söylensinler diyorum. Zaten annenizin kendi evinde bakmak istemesi bence çok mantıklı ve adil onun açısından. En azından aklınız kalmaz.

Buraya yazdiktan sonra biraz rahatladim.

Bebegimin iyiligi icin duymazliktan gelmek en iyisi galiba.

Bakmak zorunda olmadıkları için varsın söylensinler diyorum. Zaten annenizin kendi evinde bakmak istemesi bence çok mantıklı ve adil onun açısından. En azından aklınız kalmaz.

Evet zorunda olmadiklarinin farkindayim ama zamaninda annem az baski yapmadi cocuk yap ben bakacagim merak etme diye.

verdiginiz paralarla iyi bir kres bulunur

Evet zorunda olmadiklarinin farkindayim ama zamaninda annem az baski yapmadi cocuk yap ben bakacagim merak etme diye.
Öyle olur zaten, maksat torunu kucağa almak, bu yolda her şey mubahtır
Boşa bunlara takılmayın anlamında yazdım ben, yani ne olursa olsun anne, anneanne; hem söylenir hem bakar.
Babanız deseniz yine iyi niyetle söylüyordur, "5 dakikalık mesafeye bile gidemiyorsunuz, başka yere nasıl gideceksiniz çocukla" düşüncesindedir.

Yahu evlenince anne babamız olmaktan çıkıyor mu insanlar, ne olur 2 nasihat verseler varan bilmem kaç yazmanız çok itici aman herşeyi yapsınlar ama gıkları çıkmasın begenmiyorsan bakıcı bul kocacınada laf etmezler belki

Bir süre sonra iki taraflı da yıpranırlar

Kışın da sıkıntı artabilir

Evinizde bakabilecek bakıcı da soruşturun bir taraftan

Mesai saatleriniz nasıl zira kreşe de gitse alacak kişi lazımsa annenizi idare etmeniz gerekebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…