Ailem yüzünden ders çalışamıyorum

AdventureTime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2016
932
397
İyi akşamlar öncelikle.
Üniversiteye hazırlanıyorum 11.Sınıfım Ygs yani şimdiki Tyt konularına daha başlamadım çok geç kalmadan başlamak istiyorum.
Eşit ağırlıktan hazırlanıyorum Ygs Türkçe kitabım var onu çözüyorum.Matematik de var ama hiç beğenmedim onu çözmüyorum.Babama Coğrafya ve Tarih kitabı istediğimi söyledim "Gerek yok şimdi onları seneye al." dedi.Matematiği söylemedim bile "Ne gerek var evde kitabın var ya boşuna mı aldırdın?" demesin diye.
Yani ders çalışmayı gerçekten istiyorum.Ama kitabım yok.Babam 12.Sınıfta çalışmam gerektiğini söylüyor yoksa konuları unuturmuşum.
Açıklıyorum,izah ediyorum "Üniversite sınavına hazırlanmaya 12.Sınıfta başlanmaz.4 yılın konusu 1 yılda yetişmez.Konuları bitirdikten sonra artık sürekli soru ve deneme çözülür böylece konu tekrar edilmiş olur akılda kalır." diyorum anlamıyor ne yapmam gerek bilmiyorum.Kitap almıyor bana kaynağım olmayınca da ders çalışamıyorum soru çözemiyorum. Kendime kesin 2.seneye bırakmış gözüyle bakıyorum artık.İlk hedefim Boğaziçi İşletme.Büyük oynuyorum yani.Ama daha kitap bile alamıyorum.Anneme soruyorum "Babana söyle." diyip kestirip atıyor.
Kendi harçlıklarım da yemeğime ihtiyaçlarıma vs. anca yetiyor.Yani biriktirip almam çok zor.
Ne yapmam lazım öneride bulunun lütfen :KK43: Yalvar yakar kitap aldıran hatta aldıramayan tek insan benimdir herhalde.

İyi niyetiniz için teşekkür ederim ama o iş biraz sıkıntı olur.Yine de çok sağ olun.Biraz daha yalvarıcam aileme olmazsa artık şartları zorlarım.

Cografya ve tarih simdiden calisilmaz gercekten. Sayisal olarak baslayip pratik kazanman, ezber olanlari biraz daha sonraya birakman lazim. Soru veya kitap begenmeme gibi bir durumun olmamali bence. Hic yoktan iyidir diyerek calis ki ailen gorerek daha fazlasini alsin.

Merhaba... turk dili ve edebiyatı öğretmeniyim. Yarın senin için okulda kitap arayacağım. Bulurum ben sana kitap.istersen ozelden yaz ewe gelmesini istemiyorsan okuluna yollarim ya da bir arkadasinin adresine.ayy sen yeter ki çalış:KK200:
Ne kadar tatlisiniz
Koni sahibinin gidebilecegi bi kargo subesine de gonderebilirsiniz bence

Bence okulda öğretmenlerinle paylaş bu durumu sonra onlar da aileni öyle görüşmek ister gibi okula davet etsinler bu sınavın önemini vs bahsetsinler aileni biraz teşfik etsinler olmaz mı

Bence okulda öğretmenlerinle paylaş bu durumu sonra onlar da aileni öyle görüşmek ister gibi okula davet etsinler bu sınavın önemini vs bahsetsinler aileni biraz teşfik etsinler olmaz mı
Aslında oğretmenlerine söylese onlar bile kitap temin ederler. Hiç olmadi arkadaşlarindan bir haftaligina diye ya da bir kaç günlugune diye alip üstüne çözmeden geri verebilir.böylece bir çok kaynaktan soru çozmüş olur hem.

İyi akşamlar öncelikle.
Üniversiteye hazırlanıyorum 11.Sınıfım Ygs yani şimdiki Tyt konularına daha başlamadım çok geç kalmadan başlamak istiyorum.
Eşit ağırlıktan hazırlanıyorum Ygs Türkçe kitabım var onu çözüyorum.Matematik de var ama hiç beğenmedim onu çözmüyorum.Babama Coğrafya ve Tarih kitabı istediğimi söyledim "Gerek yok şimdi onları seneye al." dedi.Matematiği söylemedim bile "Ne gerek var evde kitabın var ya boşuna mı aldırdın?" demesin diye.
Yani ders çalışmayı gerçekten istiyorum.Ama kitabım yok.Babam 12.Sınıfta çalışmam gerektiğini söylüyor yoksa konuları unuturmuşum.
Açıklıyorum,izah ediyorum "Üniversite sınavına hazırlanmaya 12.Sınıfta başlanmaz.4 yılın konusu 1 yılda yetişmez.Konuları bitirdikten sonra artık sürekli soru ve deneme çözülür böylece konu tekrar edilmiş olur akılda kalır." diyorum anlamıyor ne yapmam gerek bilmiyorum.Kitap almıyor bana kaynağım olmayınca da ders çalışamıyorum soru çözemiyorum. Kendime kesin 2.seneye bırakmış gözüyle bakıyorum artık.İlk hedefim Boğaziçi İşletme.Büyük oynuyorum yani.Ama daha kitap bile alamıyorum.Anneme soruyorum "Babana söyle." diyip kestirip atıyor.
Kendi harçlıklarım da yemeğime ihtiyaçlarıma vs. anca yetiyor.Yani biriktirip almam çok zor.
Ne yapmam lazım öneride bulunun lütfen :KK43: Yalvar yakar kitap aldıran hatta aldıramayan tek insan benimdir herhalde.
Lise nin son senesini teyzemde geçirmiştim ve ondan para istemeye utanırdım facebook ta ygs lys gruplarına girmiştim youtube dan internet sitelerinden ders takip ediyordum kitapların pdf lerini indiriyordum sınava hep bu şekilde çalıştım testi de kırtasiyede 1 tl ye satılan çeşitli dershanelerin deneme testleri olurdu yine internetten pdf test indiririm çözerdim ben bunu sene 2011-2012 de yaptıysam şimdi sen daha rahat yapabilirsin artık ne ararsan var yani

Hiç çevrende üniversite sınavına girmiş yok mu?
Onların eskilerini al?
Sahaftan ikinci el al?
Kütüphanelerde vardır
Bir kitap bulmak ne kadar zor olabilir ki

Boğaziçi işletme :KK200:
İnşallah olur kuzum.
Ay benim babam da aynıydı :deli:
Annem de bulaşık yıkatmaktan asla taviz vermezdi :deli:

Matematik icin sonuc yayinlarini tavsiye ederim . Turkce ve mat 1 konularini bitirmelisin seneye mat 2 ya baslamalisin ve seneye sozel.konulara da agirlik vermek gerekicrk simdiden sozel dersler unutulabilir
Babana bu durumu anlatmalisin

Merhaba... turk dili ve edebiyatı öğretmeniyim. Yarın senin için okulda kitap arayacağım. Bulurum ben sana kitap.istersen ozelden yaz ewe gelmesini istemiyorsan okuluna yollarim ya da bir arkadasinin adresine.ayy sen yeter ki çalış:KK200:
Merhaba konu sahibi değilim ama dayanamadım yazacağım. Ya siz ne güzel bir insansınız. Gerçekten sizin gibi insanları gördükçe yaşama isteğim artıyor. Kalbiniz kadar güzel bir yaşamınız olsun e mi.

Sen en yakın PTT şubenin adresini ver biz buradan sana cümbür cemaat kitap yollayalım :) Boğaziçi İşletmeye girince sen de ihtiyacı olan başkalarına yollarsın..

İhtiyaç sahibi biri olmadığını hepimiz biliyoruz zaten. Ailen afedersin ama hafiften cins oldukları için almıyor o kitapları sana. Onlara inat olsun diye yollamak istiyoruz aslında :KK53:

Ben de hazırlanıyorum kendi çabalarımla ama farkımız ben evliyimz çalışıyorum, çocuk var... İstediğim kitabı alacak durumum var, aldım da ama o kadar güzel videolar var ki boşuna almışım dedim. Youtube da benim hocam diye bi kanal var. Ben ki biyoloji kitabını destur çekerek elime alır yüzüne bakmadan kapatırdım ama şimdi güzel netler çıkarırım diyorum.

• Beğen
Reactions: Den
İyi akşamlar öncelikle.
Kredi kartıyla internetten al

Ben bütün kitaplarımı atmıştım burda elbet elinde kitap olan arkadaşlar vardır toplayıp sana gönderebilirler bu ayıp bişey değil oturduğun yerdeki kargo merkezinden alırsın adresini falan vermek istersen

X