17 Yasındaki Bir Genc Kızın En Onemli Sorunu

A güzelim seni çok iyi anlıyorum. Yarış atlarına çevirdiler hepinizi, sınav üstüne sınavlar! Ama bir seneyi daha boşa geçirmek ve aynı stresi yaşamak yerine hiç bir şey için geç değilken azimle çalışırsan seneye üniversiteli bir genç kız olmuş olursun:) Sana çok çok başarılar dilerim şimdiden:nazar:
Merabalar
17 yasındayım ve buradaki sorunum cogu yasıtımın aksine boyum kilom fiziksel ozelligim degil tabi heryerimi cok fazla takıyorum ama bu aralar stresten gozum kendimi gormez oldugu icin sorun yok :)
Kısa kes demenizi duyar gibiyim o yuzden asıl sorunuma geliyorum

Lise son sınıftayım ve bu sene ygs lys beni bekliyor
ama ben hic ders calısamıyorum kitabın basına oturuyorum saatler geciyor bir bakıyorum 2 sayfa ilerlemisim dolayısıyla denemelerim de kotu geliyorum netlerim hep dusuk aslında sınıf birincisi hep ben olurdum ama artık millet calısıp onume geciyor bense saatlerce kitap basında oturup aslında hic birsey yapmıyorum
mesela bi arkadasımla aynı saatte calısmaya basladık o 27 sayfa ilerlerken ben 5 -6 sayfa ilerledim sadece
ayrıca soru cozme hızım da dusuk bu yuzden de cok soru cozemiyorum ve ayrıntı soruları kacırıyorum
ve en onemlisi calıstıgım konuyu cabucak unutuyorum bu herkes de oluyor mu? normalde de unutkan biriyimdir

ben kesinlikle yapabilecegime inanıyorum fakat calısmam gerek ve cok az kaldı
sizce ne yapmam gerek benim gibi olanlar var mı
dikkatimi nasıl toplayabilirim ?

off off cok stresliyim istedigim bolum su an bana cok uzak ve seneye de hazırlanmak istemiyorum :KK43:

su an nedense alıntılayamıyorum :/
televizyon zaten izlemiyorum sacma programlar hepsi hic kaliteli bir sey yok belki vardır da ben gormemisimdir zaten olsa da izleyemem
ama vitamin isini dusunecegim annemin bir arkadası saclarım dokulyor cok usuyorum falan deyince multivitamin al demisti ama gece al yoksa kilo yapar dedi ondan korktum biraz da daha yeni kilo verdim cunku

muklakukla mı ne sana zengin kocanla mutluluklar kendine konu acıp orayı kirlet
insanları ugrastırma
zengin kocaymıs ya fikre bakar mısın

Amaaan bu mu derdin? İleride zengin biriyle evlenerek hayata tutunabilirsin.
İnanmıyorum böyle zihniyetler hala var mı ? Asalak bir şekilde yaşamak var kendi parasını kazanıp çatır çatır harcaması var e bi düşünmek lazım .

Merabalar
17 yasındayım ve buradaki sorunum cogu yasıtımın aksine boyum kilom fiziksel ozelligim degil tabi heryerimi cok fazla takıyorum ama bu aralar stresten gozum kendimi gormez oldugu icin sorun yok :)
Kısa kes demenizi duyar gibiyim o yuzden asıl sorunuma geliyorum

Lise son sınıftayım ve bu sene ygs lys beni bekliyor
ama ben hic ders calısamıyorum kitabın basına oturuyorum saatler geciyor bir bakıyorum 2 sayfa ilerlemisim dolayısıyla denemelerim de kotu geliyorum netlerim hep dusuk aslında sınıf birincisi hep ben olurdum ama artık millet calısıp onume geciyor bense saatlerce kitap basında oturup aslında hic birsey yapmıyorum
mesela bi arkadasımla aynı saatte calısmaya basladık o 27 sayfa ilerlerken ben 5 -6 sayfa ilerledim sadece
ayrıca soru cozme hızım da dusuk bu yuzden de cok soru cozemiyorum ve ayrıntı soruları kacırıyorum
ve en onemlisi calıstıgım konuyu cabucak unutuyorum bu herkes de oluyor mu? normalde de unutkan biriyimdir

ben kesinlikle yapabilecegime inanıyorum fakat calısmam gerek ve cok az kaldı
sizce ne yapmam gerek benim gibi olanlar var mı
dikkatimi nasıl toplayabilirim ?

off off cok stresliyim istedigim bolum su an bana cok uzak ve seneye de hazırlanmak istemiyorum :KK43:

Merhabalar.
Öncelikle lütfen sakin olun:KK34:
Her şeyin başı gerçekten sakin ve temkinli durmaktan geçiyor, sonrası zaten kolay.
Ben de uzun süre ders çalışamayanlardanım.
Ünide geliştirdiğim bir taktiği önereyim, belki işinize yarar.
Renkli postitlerden alıyorsunuz, okuduğunuz sayfanın en önemli kilit cümle veya kelimelerini(bu size göre değişir, zihninizde ne ile eşleşiyorsa o tema ona uygun içerik hazırlayın) bu kağıtlara yazıp sayfalara yapıştırıyorsunuz.
Bu tekniği tam anlamıyla öğrendiğinizde 3-5 kelime ile 2 sayfalık konuyu ezbere hatırladığınızı farkedeceksiniz, zihniniz gereksiz şeylere takılmadan özü kavrayacak.
Soru çözerken de aynı şekilde ne sorduğunun altını çizerek dikkatini o yöne çekersiniz, beyninizde zaten olmayacak şıkları elersiniz farkında olmadan.

Kendinizi lütfen kimseyle mukayese etmeyin, herkesin anlama, irdeleme ve sonuçlandırma kapasitesi farklıdır.
Sadece kendinize güvenin, gerisi gelir zaten.
Erkek kalkan yol alsa da bazen hız facia getirir:KK34:, çok takılmayın onların ne kadar çabuk kavradığına.

kader ortağım..ben de aynı senin gibiyim okuldan şimdiden bıktım bunca yılıma acımasam üniversiteyi boşverip okulu mokulu herşeyi bırakıcam o hale geldim düşün..seni benden iyi kimse anlayamaz :nazar:

Erdal Demirkıran-Yerim seni ÖSS. Bu kitap bana inanılmaz azim getirmişti zamanında. O gazla Hacettepeyi kazandım:KK17:

bu üyenin gelip forumu karıştırmak amacıyla üyelik açtığını düşünüyorum
her konuda mutlaka saçma sapan bir yorumu var çünkü

sana gelirsek beslenmene çok dikkat etmelisin
b 12 eksikliği unutkanlığa ve konsantre eksikliğine sebep oluyor

Dikkat çekmeye çalışan, insanlarla dalga geçen muklakukla nasılsın? Dur sen cevap vermeden ben söyleyeyim nasıl olduğunu.

BİR KONUYU DAHA SABOTE ETTİĞİN İÇİN MUTLULUKTAN ÖLÜYORSUN.

Sende ki de ne EGOYMUŞ arkadaş...

Bu ne Ukalaca ve akılsızca bir yorum.. Derdim köşesi herşşşşeeeyi kapsıyor bilmem okudunuzmu ? CAnım sıkkın diyip bile konu açabilirsin burda :KK51:

Canım Heycan basmış seni strese girmişsin sıkma canını:KK54:

hayatımda duyduğum en saçma cevap.

söylenecek çok söz var ama neyse gelelim senin konuna.b12 vitamin hapı yazdır sağlık ocağı bile yazıyor.birde pharmaton diye bir vitamin var bunu al.inşallah başarılı olursun sınavda istediğin yeri kazanırsın.

ginkgo biloba besin takviyesi konsantrasyonu kuvvetlendiriyor öss dönemimden hatırlıyorum. ama yine de bir doktora danış bu besin takviyesini

X