Ailem yabanci sevgilimi kabul etmiyor

AsliFen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2024
6
-3
1
24
Merhaba,

belki bir umut burada sizlerle fikir alisverisi yapabiliriz..

Yaklasik 2 senedir sevgilimle beraberiz. Niyetimiz ciddi, kendisi 26 ben 24 yasindayim.
Ne Annemin ne Babamin iliskimizden haberi var, ve acikcasi bu konuyu nasil acarim hic bilmiyorum.
Ikisiylede hic bir zaman sevgili konularini acip konusmadim, ve onlarda o konulara karsi o hos görüyü sezmedim.

Tabi simdi de meslek sahibi oldugum icin, basladilar "senin de artik evlenme yasin geldi" demeye.

Benim derdim, ailemin sevgilimi kabul etmeyecekleri korkusu, ki korku degil eminim.
Sevgilim asyali, daha dogrusu endonezyali, kendisiyle yurt disinda eski is yerimde tanistik ve ingilizce anlasiyoruz.
Ailemle Almanyada yasadigim icin, sevgilimi ilk basta is vesilesiyle almanya ya gelmesini deniyoruz. Burada iyice is sahibi olsun, en azindan almancayi ögrensin, öyle aileme aciliriz diye düsündük. Fakat bu tabi cok zaman gerektiriyor... kendisinin müslüman olmasi belki aileme karsi daha kolay kabul etmelerini ümit ediyorum, ama pek de emin degilim. Dil konusunu dert edecekler, ki benim babam nerdeyse hic almanca konusamiyor, ailelerin birbiriyle tanisamayip anlasamayacaklarini dert edecekler, bizim kültürümüzü bilmez, yörelerimizi bilmez diye dert edinecekler, kizimizi kime kimlere veriyoruz diye dert edinecekler.
Evin tek kizi oldugum icin bu konularda daha daha hassas davraniyorlar.

Olur ya aranizda buna benzer durumlarda olan, yada daha fazla tecrübesi olan belki paylasmak ister.. fikirlerinize acigim..

Tskk

bizim kültürümüzü bilmez, yörelerimizi bilmez diye dert edinecekler, kizimizi kime kimlere veriyoruz diye dert edinecekler.

Kültürünüzü yörenizi bilse ne olacak ki? Türk olan herkes herkesin yöresini kültürünü biliyor mu? Öyle derdi olan köyünden evlendirmesi lazim.

Adamin peşine takilip Endonezya ailesiyle yaşamaya da gitmiyorsunuz sizi kimlere vermiş olmuyorlar zaten ailenizle ayni ülkede bildiginiz, duzeninizin oldugu yerde olacaksiniz.

Endonezyali olmasi tek başina sorun oluyorsa ona yapacak bir sey yok. 😀

kızım henüz çok küçük ama bende istemem yabancı bir damat 😵‍💫 aileniz karşı çıkacaksa ki çıkar haksız görmüyorum. iki aile birbirinin dilini bilmez tabiri caizse saf saf birbir suratlarına bakar durur. düşünsenize egede büyüyen bir kızın ailesi ile ağrıda büyüyen bir gencin ailesi bile zor anlasıyorken siz kıtalar arası anlaşmadan bahsediyorsunuz. bence çok zor bilemedim bende istemezdim. kolay gelsin size

haksiz degiller tabi, ama bazi endiseler var oldugu icin konunun tamamen tartisamaya kapali oldugu anlamina mi gelir sence ?
benim icin evet , 18 yasinda bir kizim var , üzerine titredik büyürken . ve inan bana kolay büyümüyorsunuz :) kültürel anlamda hic bir ortak yanimizin olmadigi ve ortak bir dilimizin bile olmadigi birini ailemde istemem, ve deneyimlerimden ve gözlemlerimden gördügüm kadariyla anne baba rizasi olmayan birliktelikler gercekten yürümüyor . su an tüm farkliliklarinizi sevginizle asabilceginizi düsünebilirsin ama inan bana birlikte yasamaya baslayip bu farkliliklar bir tokat gibi yüzüne carptiginda duydugun sevgi yerini yavas yavas öfkeye birakacak , ne yiyeceginizden tutta , cocuk yetirtirmek icin bile farkli düsüneceksiniz .

Babanız nasıl hiç Almanca konuşamıyor ya orada yaşıyorsunuz üstelik nasıl oluyor acaba?

Buna neden bukadar şaşırdınız? Hollandada yaşıyorum ve burada yaşayan 55 doğumlu çoğu türkler dilini bilmiyor. ( bunuda bi süre kamuda çalıştığım için biliyorum) Sürekli çocukları tercümanlık ediyor. Bazıları eczaneden ilacını bile alamıyor. Çalıştıkları işler ise ya temizlik ya fazla iletişim gerektirmeyen işler. Ne varsa genç nesillerde var🤣

Biricik kızım var, ilerde müslüman, kültürlü, eğitimli, aklibasinda bir YABANCİ ile evlenmesini istiyorum. Çünkü daha özgür davranabilirler her türlü iki ailede kültürleri böyle demek ki diye bir hoşgörü kisvesine bürünüyor ne hikmetse. Ama iş bizim kültürümüze gelince gelinlere vurun abaliya oluyor resmen.
Ertafimda Amerikalı, İspanyol, iki tane mısırlı ve Rus la evli arkadaşlar var. Yani bunu gozlemleyebilecegim geniş bir skala var gibi geliyor bana. Hepsi daha özgür, daha dünya bireyi olarak yaşıyor ve çevrenin lafına değil kendi işlerine bakiyorlar. Kimsede birşey demiyor. Hatta Rus olanın ilk eşi memleketlisiydi. Resmen aileler ayırdı onları. Şimdi eski esinde problem olan şeylerin bin katı bu eş de var. Ama o rus, bizim kültürü bilmiyora geliyor 😅. Hepsi çocuklarına bizim erkeklerimizden bin kat daha ilgili, yardımcı degil, baba rolünü ustlenmisler. Sanıyorum bizdekiler de toplumsal baskı yüzünden çocuğa bu kadar uzaklar.
Kısacası Allah iyi, hayırlı, yabancı insanlarla karsilastirsin 😅 bir arada vakit geçirip tanidiginiza inanıyorsanız, sizden Endonezyali bir kadın halini gelmenizi beklemeyen özgür biriyse bir çok kişiden daha mutlu olabilirsiniz.

Biricik kızım var, ilerde müslüman, kültürlü, eğitimli, aklibasinda bir YABANCİ ile evlenmesini istiyorum. Çünkü daha özgür davranabilirler her türlü iki ailede kültürleri böyle demek ki diye bir hoşgörü kisvesine bürünüyor ne hikmetse. Ama iş bizim kültürümüze gelince gelinlere vurun abaliya oluyor resmen.
Ertafimda Amerikalı, İspanyol, iki tane mısırlı ve Rus la evli arkadaşlar var. Yani bunu gozlemleyebilecegim geniş bir skala var gibi geliyor bana. Hepsi daha özgür, daha dünya bireyi olarak yaşıyor ve çevrenin lafına değil kendi işlerine bakiyorlar. Kimsede birşey demiyor. Hatta Rus olanın ilk eşi memleketlisiydi. Resmen aileler ayırdı onları. Şimdi eski esinde problem olan şeylerin bin katı bu eş de var. Ama o rus, bizim kültürü bilmiyora geliyor 😅. Hepsi çocuklarına bizim erkeklerimizden bin kat daha ilgili, yardımcı degil, baba rolünü ustlenmisler. Sanıyorum bizdekiler de toplumsal baskı yüzünden çocuğa bu kadar uzaklar.
Kısacası Allah iyi, hayırlı, yabancı insanlarla karsilastirsin 😅 bir arada vakit geçirip tanidiginiza inanıyorsanız, sizden Endonezyali bir kadın halini gelmenizi beklemeyen özgür biriyse bir çok kişiden daha mutlu olabilirsiniz.
Yok artık Türkleri öldürmüş toprak atmayı unutmuşsun 😂

Merhaba,

Yaklasik 2 senedir sevgilimle beraberiz. Niyetimiz ciddi, kendisi 26 ben 24 yasindayim.
Ne Annemin ne Babamin iliskimizden haberi var, ve acikcasi bu konuyu nasil acarim hic bilmiyorum.
Ikisiylede hic bir zaman sevgili konularini acip konusmadim, ve onlarda o konulara karsi o hos görüyü sezmedim.

Tabi simdi de meslek sahibi oldugum icin, basladilar "senin de artik evlenme yasin geldi" demeye.

Benim derdim, ailemin sevgilimi kabul etmeyecekleri korkusu, ki korku degil eminim.
Sevgilim asyali, daha dogrusu endonezyali, kendisiyle yurt disinda eski is yerimde tanistik ve ingilizce anlasiyoruz.
Ailemle Almanyada yasadigim icin, sevgilimi ilk basta is vesilesiyle almanya ya gelmesini deniyoruz. Burada iyice is sahibi olsun, en azindan almancayi ögrensin, öyle aileme aciliriz diye düsündük. Fakat bu tabi cok zaman gerektiriyor... kendisinin müslüman olmasi belki aileme karsi daha kolay kabul etmelerini ümit ediyorum, ama pek de emin degilim. Dil konusunu dert edecekler, ki benim babam nerdeyse hic almanca konusamiyor, ailelerin birbiriyle tanisamayip anlasamayacaklarini dert edecekler, bizim kültürümüzü bilmez, yörelerimizi bilmez diye dert edinecekler, kizimizi kime kimlere veriyoruz diye dert edinecekler.

Olur ya aranizda buna benzer durumlarda olan, yada daha fazla tecrübesi olan belki paylasmak ister.. fikirlerinize acigim..

Tskk

Bence ilişkilerde, ilişki içersinde olduğumuz kişi kadar onu yetiştiren aile, yetiştiği çevre, okuduğu okullar çok önemli. Bunların hepsi bizlere şekil veren etkenler. Sen iş yerinde tanıştın, şuan sevgilisiniz ama ilişkiniz ciddileştiğinde onun ailesine, kültürüne anlayışlı olabilecek misin? Yeri gelecek karşındaki kişinin farklılığı olacak. Bunlara kolaylıkla adapte olabilecek misin?

Daha 24 yaşında çok genç bir yaştasın ciddi ilişki için. Böyle bir yola girmek hem erken hem de ailenle tanıştırmak çok çok erken olur.

Merhaba,

Tskk
Benimde eşim yabancı ailesi Türkiye’de yaşamıyor ailesi Türkçe bilmiyor ama eşim ana dili gibi Türkçe konuşuyor bu sebeple ailemle anlaşabildi. Bizimkiler benim kararıma saygı duymuştu ama dil bilmemek iki tarafın anlaşamamasına sebep oluyor. Pek görüşmüyorlar hatta hiç görüşmüyorlar ama en azından kafamız rahat sizin taraf bizim taraf kavgamız yok 😂

Şimdi eski esinde problem olan şeylerin bin katı bu eş de var. Ama o rus, bizim kültürü bilmiyora geliyor 😅

Katiliyorum. Adam kendi kültürüne uydurmaya zorlayacak biri degilse daha bile iyi oluyor.

Ben Turk kulturune uzak degilim aile Turk yabanci karisik, yine de esimin annesi beni cok istemiyordu ama eltime göre bana daha düzgün davraniliyor tabi ki eşin de etkisi var ama eltim kendi memleketlerinden oldugu icin her şey ondan birebir sekilde bekleniyor. Ben otururken ona ev bez getirip ev temizletiyorlar, yatak sildiriyorlar. O köye is yapmaya gidiyor ben gitmiyorum gibi baştam beri benden beklentileri olmadi bu konularda. Olsa da yapmazdim o ayri da. 😄

Buna neden bukadar şaşırdınız? Hollandada yaşıyorum ve burada yaşayan 55 doğumlu çoğu türkler dilini bilmiyor. ( bunuda bi süre kamuda çalıştığım için biliyorum) Sürekli çocukları tercümanlık ediyor. Bazıları eczaneden ilacını bile alamıyor. Çalıştıkları işler ise ya temizlik ya fazla iletişim gerektirmeyen işler. Ne varsa genç nesillerde var🤣
Almanya dil konusunda çok tutucuymuş öyle duymuştum o yüzden şaşırdım yoksa burada da Suriyelilerden de hâlâ anlamayan birçok insan var en basiti Arnavut arkadaşıma bile bazı şeyleri zor anlatıyorum😀

Back