ailem üniversiteye yollamamakla tehdit ediyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

gayemsu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2024
29
15
3
19
uzun zaman önce ortaokulumda dahil olmak üzere beni imam-hatip okullarına rızam olmadan yollayan çok muhafazakar bir aileye sahibim . lisenin başlarında ailem bana başörtüsü konuları açınca ve başörtüsü takmayanların nasıl yanacağı anlatılınca hem belki daha özgür olurum ailemle daha iyi anlaşırız (öyle de oldu) hemde yanmam (cehennemde) düşüncesiyle sözde kendi rızam ile kapanmıştım . şimdi ise önümüzdeki hafta 19 uma gireceğim ve üniversiteye kayıt olacağım . bunlar olurken takmak istemediğimi bildiğim için başörtüsü takmama mevzusunu ablam ve annem ile paylaştım . annem ölümü ile tehdit edip üstüne bana anne deme açılırsan dedi .. ablam ise argolu şekilde bu senin zorunluluğun seni üniversitesiye yollamazlar babama anlatacağım evinden çıkamazsın diyerek beni tehdit etti . babam sinir hastası gerçekten beni üniversiteye yollamama ihtimali var . buda beni korkuttu ve kararımdan kendi gücüme sahip olana kadar vazgeçtim. ama hayatımdaki en kötü günü yaşıyor gibi hissediyorum. annem beni bir şal parçası için reddetti babamın ise beni bunun için evden çıkarmama ihtimali var . içime oturdu . şimdi annem sizleri bunu yazmama bile laf edecek bir şekilde dakika başı odama gelip kime mesaj atıyorsun diye beni tehdit ediyor. ailem zor hayat yaşamış ve sağlıklı zihine sahip değil , biliyorum . ama bu bana her geçen gün katlanılmaz geliyor . bu tarz olaylar eskiden yaşanır sanırken şimdi kendimi bunun içinde bulmak canımı yakıyor . sadece sizinle paylaşmak ve dertleşmek istedim . okuduysanız teşekkürler.

Açıklık kapalılık konusu bir yana istediğini belli sınırlar içinde yapmakta özgürsün.

Ailene sinirlenip üniversiteye gidince marjinal olacağım diye saçma sapan işler yapmadan kendine zarar vermeden; kendi ayakların üzerinde durmayı, yeni dostlar edinmeyi öğren. Güzel anılar biriktir. Şurada az kalmış. Sinirlisin ailene atsan atamaz satsan satamazsın ilk farklılıklara reaksiyon yüksek gelir hep... aileni seviyorsundur onlar da seni, zamanla herkes her şeye alışır... Ha oldu kabullenmediler saygı duy sen kendi yolunu çiz, ömür bir kez yaşanıyor.

Tekrar söylüyorum pişman olacağın saçma şeyler yapma sinirlenip:)

Geliştir kendini

Kimsenin size zorla bişi yaptırmaya hakkı yok polise gideceğinizi söyleyin. Sağlam sivrilirseniz hiçbir halt edemezler. Kendi kendilerine ayılıp bayılsınlar elleme.

teşekkürler

Kimsenin size zorla bişi yaptırmaya hakkı yok polise gideceğinizi söyleyin. Sağlam sivrilirseniz hiçbir halt edemezler. Kendi kendilerine ayılıp bayılsınlar elleme.
ailemden başka kimsem yok . akrabalarda dahil olmak üzere . küçük kuzenlerimle bile aile kavgasıyla küçük yaşta ayrıldık . hal böyleyken kendimde bunu yapacak yürekliliği bulamıyorum . onlar hep böyleydi . onları kabullendim ve sevdim . onlarda beni seviyor biliyorum . şuan bunu yapmam geri dönülmez bir şekilde beni aileden atar ve tamamen kimsesiz bırakır . yinede teşekkür ederim tavsiye için

ailem şehir dışında okula sonuna kadar karşılar . bende bundan dolayı çok çalıştım bu yıl ve şehrimde (ankara) belirli birkaç bölüm hariç neredeyse tüm üniversitelerde tüm bölümler tutacak bir sıralama bekliyorum . durum böyleyken ailem benim şehir dışı yazmama engel olur . özellikle ablam beni bildiği için fazlaca karşı çıkar (kendisi ilahiyat mezunu ve ailem kadar muhafazakar) . böyle bir durumda muhtemelen hem ailemi kaybederim (onlardan gizlice tercih listemi değiştirmek durumunda kalacağım için) . hemde bir harçlıktan bile mahrum bırakılmış çok zor bir hayatta kendimi bulurum . buna cesaret edecek yürek bende var mı bilmiyorum. tavsiyeniz için teşekkür ederim

yani aileye karşı gelinmesi taraftarıyım her zaman ama aile aileyse. böylesi zorbalığa karşı geliyor olmanıza kimse birşey diyemez. zorla kapanmış ve açılmak isteyen bir genç kıza bu tarz davranış elbette hoş değil. çoğunun dediği gibi bende köprüyü geçene kadar mantığını uygulamani tavsiye edeceğim. zor ama sanıyorum yapacak birsey yok. başarılar dilerim

teşekkür ederim

Sende kafayi kullan sehir disina universiteye git orada acik gezersin .ben eskisehirde okudum aile baskisiyla kapanan herkes eskisehire gekince aciliyor aile evine donerken kapaniyor .kabga etmek sana bisi kazandirmayacak sehir disi tercih yap

Başka şehir şart değil aynı şehirde gene devlet yurdunda kalın madem özel yurtta vs.. istemediğin bölümü okurken zoruna gider bitirsen de yaptığın işten zevk almazsın. İlahiyat da güzel bir bölüm seven ilgi duyan için ama beğenmediğin kafanda yeri olmayan şeyleri yapma.. onlar tercihi yapacak bölümü ömrü hayatı sen yaşayacaksın.. akıllı ol.. tercih değiştir diyemem ama istediğin bölümleri başa yaz, bunu da yap pişman olursun. Başka şehirde oku derdim eskiden ekonomi felaket bir şey diyemiyorum... harçlıksız okuyan bie dünya genç var işe giriyor, okulda iş buluyor, burs buluyor , burs çıkıyor ... zor olur başta ama imkansız değil.. yaşam standartlarını bozmak istemiyorsan ailenin isteklerine boyun eğeceksin sevsen de sevmesen ... cefa çekmeden sefa olmuyor üzgünüm

Ankara'da neredeyse her bölüm tutuyorsa şehir dışı düşünmezdim. Şehrinizde iyi eğitim veren kurumlar var. Açılacağım diye de iyi eğitimden mahrum olmayın. Okuduğunuz yer ve bölüm ileriki hayatınızı tamamen etkileyecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…