Ailem, olmayan cinsel hayatım,psikolojik sorunlarım kısacası bir manik depresifin hayatı..

Ciddi rahatsızlıklar gecirmişsiniz Allah şifa versin..
Ailenizi elestirecegim biraz; sizin sorunlarınızı bildikleri halde nasıl yalnız başınıza bir şehirde okumanıza yurtta kalmanıza müsade ettiler ? Sıradan bir kişi bile yurda ve yeni bir şehre adapte olurken sorun yaşıyor. İkincisi kpss yi kazanmadiniz diye niye darliyorlar onu da anlamadim yaşadığınız sorunlu zamanları görmediler mı bu kadar sıkıntı yaşayıp üstün başarı sergilemek pek mümkün görünmüyor.
Üçüncüsü kardesiniz de okb hastasiymis , ailede bu kadar psikolojik sorun varsa anne baba nin yetiştirme tarzı nasıl merak ediyor insan..
Aslında annem babam özünde gayet iyi insanlar. Annem dindar pısırık bir kadın babam annemi çok ezmiş annem çok erken yaşlandı. Annem fedakardır ama çocuk yetiştirme konusunda etkisiz eleman. Babam çok dengesiz biri 1000 tane kişiliği var çözemedim birgün çok sinirli birgün yumuşak babamda aşağılık kompleksi var zengin değiliz ama kendini zengin göstermeyi insanlara hava atmayı sever. Çevresi tarafından saygın biri sevilir çünkü insanların çok işine yarar bir şey olduğunda ilk babamı ararlar zeki ve pratik biri ama insanları anlamaz en küçük bir hatada insanları azarlar beni bir robot gibi görüyor mesela benin 1 aydır evden çıkmadığım zaman oluyor çünkü hiç arkadaşım yok. Bunu çok doğal karşılıyor ben kız uşağıymışım o 63 yaşında belki bu yüzden anlamıyor. Bir kere sofraya çatal koymayı unuttum diye bana 1 saat orucumu açtırmamıştı. Küçükken sandalyeyi kafamda kırmıştı sebep yokken. Beni bi erkekle konuşurken gördüğünde 16 yaşındayken beni 1 saat dövmüştü ve anneme en normal şeyler bile yanlış gelirdi beni bi erkekle asla başbaşa bırakmazdı uzaktan seyrederdi bana gel gel yapardı. Annemle babam sürekli kavga eder. Babama ya bu evden sen gideceksin ya ben dedim . Sinirlenir bağırır çağırır vurmaya kalkar yarım saat sonra hiçbir şey olmamış gibi davranır her ailede olurmuş böyle şeyler bunlar çok doğalmış annem boynu bükük ezilen bir kadın akrabaları tarafından da ezilir babam cazgır olmasa akrabaları daha çok ezer anneme babam niye küfür ediyor dediğimde küfür onların besmelesi onun sülalesi böyle der.Daha neler neler Hala da baskı altındayım. Bu bakirelik mevzusunu hiç açmıyorlar sanki hiç olmamış gibi. Yurt meselesine gelince beni yurda bırakırken çok ağladılar ama üniye başladığımda 1 atak geçirmiştim ve tanım bipolar bozukluk değil anksiyenete panik atak ve sosyal fobiydi ciddi bişe olduğunu bilmiyorduk ya da yurtta ağırlaştı bilmiyorum.

Psikiyatristinizden çekinmeyin demeye geldim ben sadece. Kontrollerinizi aksatmayın ve bu kontrollerde cinsel iştahınızdaki değişimler, eğer varsa üzerinde takıntılı bir şekilde durduğunuz konular gibi şeylerden sırf ya uygunsuz olursa diye bahsetmekten kaçınmayın. Böylece hem doktorunuz sizi daha iyi takip edebilir, ilaçlarınızı daha iyi ayarlayabilir hem hangi dürtülerinizin hastalıktan kaynaklandığı hangilerinin normal ve sağlıklı olduğu konusunda sizi aydınlatabilir.
Doktorumu bunları anlatamam şuanki doktorum yaşlı bir prof ilaçları güzel ayarlıyor diye gidiyorum.

Ya iyi de daha 24 yaşındasın konu sahibi.Ben 2.üniversiteyi 26da bitirdim 27 yaşında başladım çalışmaya.
Eninde sonunda kazanır atanirsin merak etme.
Ayrıca cinsellik istemen vs.cok normal bana göre.
Tam yaşları yani yaşamak istiyorsan da yaşarsın ama sonuçlarına katlanman lazım tabi ki.
Ama ben ailene takildim 3 cocuklarininda ciddi rahatsızlıkları var neden böyle acaba?
Nasıl bir çocukluk yaşattılar size de ucunuzde böyle şeyler yaşadınız gerçekten çok ilginç.
Ve dertleride hala sen atan paranı yiyelim öyle evlen mi?
Insan der ki cocugum iyi olsun mutlu olsunda başka bir şey istemem der yani.

Bunun dışında kafana göre ilaç bırakmanın sonuçlarını görmüşsün zaten lütfen birdaha yapma doktoruna güven derim.
Dilerim bundan sonra kolay bi hayatın olur.
Aslında annem babam özünde gayet iyi insanlar. Annem dindar pısırık bir kadın babam annemi çok ezmiş annem çok erken yaşlandı. Annem fedakardır ama çocuk yetiştirme konusunda etkisiz eleman. Babam çok dengesiz biri 1000 tane kişiliği var çözemedim birgün çok sinirli birgün yumuşak babamda aşağılık kompleksi var zengin değiliz ama kendini zengin göstermeyi insanlara hava atmayı sever. Çevresi tarafından saygın biri sevilir çünkü insanların çok işine yarar bir şey olduğunda ilk babamı ararlar zeki ve pratik biri ama insanları anlamaz en küçük bir hatada insanları azarlar beni bir robot gibi görüyor mesela benin 1 aydır evden çıkmadığım zaman oluyor çünkü hiç arkadaşım yok. Bunu çok doğal karşılıyor ben kız uşağıymışım o 63 yaşında belki bu yüzden anlamıyor. Bir kere sofraya çatal koymayı unuttum diye bana 1 saat orucumu açtırmamıştı. Küçükken sandalyeyi kafamda kırmıştı sebep yokken. Beni bi erkekle konuşurken gördüğünde 16 yaşındayken beni 1 saat dövmüştü ve anneme en normal şeyler bile yanlış gelirdi beni bi erkekle asla başbaşa bırakmazdı uzaktan seyrederdi bana gel gel yapardı. Annemle babam sürekli kavga eder. Babama ya bu evden sen gideceksin ya ben dedim . Sinirlenir bağırır çağırır vurmaya kalkar yarım saat sonra hiçbir şey olmamış gibi davranır her ailede olurmuş böyle şeyler bunlar çok doğalmış annem boynu bükük ezilen bir kadın akrabaları tarafından da ezilir babam cazgır olmasa akrabaları daha çok ezer anneme babam niye küfür ediyor dediğimde küfür onların besmelesi onun sülalesi böyle der.Daha neler neler Hala da baskı altındayım. Bu bakirelik mevzusunu hiç açmıyorlar sanki hiç olmamış gibi. Yurt meselesine gelince beni yurda bırakırken çok ağladılar ama üniye başladığımda 1 atak geçirmiştim ve tanım bipolar bozukluk değil anksiyenete panik atak ve sosyal fobiydi ciddi bişe olduğunu bilmiyorduk ya da yurtta ağırlaştı bilmiyorum.Bu arada babam abime ve ablama da baskıcıydı ablama istediklerini almazdı ortaokulu zor bitirdi evlendiği kişi üniv mezunu ve çok zengin 2 çocuğu var bilmiyorum kocası hiçbir şeyi esirgemiyor her istediğini alıyor hiçbir sorunu yok aslında şükretmeyi bilmiyor sanırım belkide sonradan görme olduğundan çok bencil biri. Abimde aşırı içinekapanık babam tarafından çok azarlanır ondan sanırım.

.Bu arada babam abime ve ablama da baskıcıydı ablama istediklerini almazdı ortaokulu zor bitirdi evlendiği kişi üniv mezunu ve çok zengin 2 çocuğu var bilmiyorum kocası hiçbir şeyi esirgemiyor her istediğini alıyor hiçbir sorunu yok aslında şükretmeyi bilmiyor sanırım belkide sonradan görme olduğundan çok bencil biri. Abimde aşırı içinekapanık babam tarafından çok azarlanır ondan sanırım. Bi de bu hastalık genetikmiş. Hastanede gördüğüm bir kadının 5 çocuğu da hastaymış hatta bir çocuğunun imam olmasına rağmen babaları vefat etmiş annesi de aşırı dindar çarşaflı biriydi genetik olduğunu düşünüyorum.

Aslında annem babam özünde gayet iyi insanlar. Annem dindar pısırık bir kadın babam annemi çok ezmiş annem çok erken yaşlandı. Annem fedakardır ama çocuk yetiştirme konusunda etkisiz eleman. Babam çok dengesiz biri 1000 tane kişiliği var çözemedim birgün çok sinirli birgün yumuşak babamda aşağılık kompleksi var zengin değiliz ama kendini zengin göstermeyi insanlara hava atmayı sever. Çevresi tarafından saygın biri sevilir çünkü insanların çok işine yarar bir şey olduğunda ilk babamı ararlar zeki ve pratik biri ama insanları anlamaz en küçük bir hatada insanları azarlar beni bir robot gibi görüyor mesela benin 1 aydır evden çıkmadığım zaman oluyor çünkü hiç arkadaşım yok. Bunu çok doğal karşılıyor ben kız uşağıymışım o 63 yaşında belki bu yüzden anlamıyor. Bir kere sofraya çatal koymayı unuttum diye bana 1 saat orucumu açtırmamıştı. Küçükken sandalyeyi kafamda kırmıştı sebep yokken. Beni bi erkekle konuşurken gördüğünde 16 yaşındayken beni 1 saat dövmüştü ve anneme en normal şeyler bile yanlış gelirdi beni bi erkekle asla başbaşa bırakmazdı uzaktan seyrederdi bana gel gel yapardı. Annemle babam sürekli kavga eder. Babama ya bu evden sen gideceksin ya ben dedim . Sinirlenir bağırır çağırır vurmaya kalkar yarım saat sonra hiçbir şey olmamış gibi davranır her ailede olurmuş böyle şeyler bunlar çok doğalmış annem boynu bükük ezilen bir kadın akrabaları tarafından da ezilir babam cazgır olmasa akrabaları daha çok ezer anneme babam niye küfür ediyor dediğimde küfür onların besmelesi onun sülalesi böyle der.Daha neler neler Hala da baskı altındayım. Bu bakirelik mevzusunu hiç açmıyorlar sanki hiç olmamış gibi. Yurt meselesine gelince beni yurda bırakırken çok ağladılar ama üniye başladığımda 1 atak geçirmiştim ve tanım bipolar bozukluk değil anksiyenete panik atak ve sosyal fobiydi ciddi bişe olduğunu bilmiyorduk ya da yurtta ağırlaştı bilmiyorum.Bu arada babam abime ve ablama da baskıcıydı ablama istediklerini almazdı ortaokulu zor bitirdi evlendiği kişi üniv mezunu ve çok zengin 2 çocuğu var bilmiyorum kocası hiçbir şeyi esirgemiyor her istediğini alıyor hiçbir sorunu yok aslında şükretmeyi bilmiyor sanırım belkide sonradan görme olduğundan çok bencil biri. Abimde aşırı içinekapanık babam tarafından çok azarlanır ondan sanırım.
Bence baban özünde iyi bir insan değil hepinizi hasta eden o.
O böyle olmasaydı ucunüzünde daha farklı hayatları olabilirdi.
Deli gibi ders çalış farklı bi şehre atan ailenden uzak dur bence.
Ailen sana zarar veriyor.
Ayrıca ablanın mutlu olmaması çok normal her şey para pul değil çünkü.
Cocuklugunuzda ihtiyacınız olan sevgi ve güven ortamı verilmemiş ki şimdi kocası dünyaları alsa ne fayda ki yani??

Doktorumu bunları anlatamam şuanki doktorum yaşlı bir prof ilaçları güzel ayarlıyor diye gidiyorum.
Ya istediği kadar yaşlı olsun neden cekiniyorsun ki ?
Belki bu isteğinin biraz azalması için ilaç verir sana ya da farklı bir şey önerir.
Bence her şeyi paylaşmalısın onunla.

Aslında annem babam özünde gayet iyi insanlar. Annem dindar pısırık bir kadın babam annemi çok ezmiş annem çok erken yaşlandı. Annem fedakardır ama çocuk yetiştirme konusunda etkisiz eleman. Babam çok dengesiz biri 1000 tane kişiliği var çözemedim birgün çok sinirli birgün yumuşak babamda aşağılık kompleksi var zengin değiliz ama kendini zengin göstermeyi insanlara hava atmayı sever. Çevresi tarafından saygın biri sevilir çünkü insanların çok işine yarar bir şey olduğunda ilk babamı ararlar zeki ve pratik biri ama insanları anlamaz en küçük bir hatada insanları azarlar beni bir robot gibi görüyor mesela benin 1 aydır evden çıkmadığım zaman oluyor çünkü hiç arkadaşım yok. Bunu çok doğal karşılıyor ben kız uşağıymışım o 63 yaşında belki bu yüzden anlamıyor. Bir kere sofraya çatal koymayı unuttum diye bana 1 saat orucumu açtırmamıştı. Küçükken sandalyeyi kafamda kırmıştı sebep yokken. Beni bi erkekle konuşurken gördüğünde 16 yaşındayken beni 1 saat dövmüştü ve anneme en normal şeyler bile yanlış gelirdi beni bi erkekle asla başbaşa bırakmazdı uzaktan seyrederdi bana gel gel yapardı. Annemle babam sürekli kavga eder. Babama ya bu evden sen gideceksin ya ben dedim . Sinirlenir bağırır çağırır vurmaya kalkar yarım saat sonra hiçbir şey olmamış gibi davranır her ailede olurmuş böyle şeyler bunlar çok doğalmış annem boynu bükük ezilen bir kadın akrabaları tarafından da ezilir babam cazgır olmasa akrabaları daha çok ezer anneme babam niye küfür ediyor dediğimde küfür onların besmelesi onun sülalesi böyle der.Daha neler neler Hala da baskı altındayım. Bu bakirelik mevzusunu hiç açmıyorlar sanki hiç olmamış gibi. Yurt meselesine gelince beni yurda bırakırken çok ağladılar ama üniye başladığımda 1 atak geçirmiştim ve tanım bipolar bozukluk değil anksiyenete panik atak ve sosyal fobiydi ciddi bişe olduğunu bilmiyorduk ya da yurtta ağırlaştı bilmiyorum.
Evet tahmin ettiğim üzere aile de başlıyor hersey.. iyi tarafı şu an herşeyin farkında olmanız. Herkesi iyi tanıyor ve sorunlu durumları biliyorsunuz. Kendiniz iyi bir doktor araştırması yapın tedaviye başlayın. Sonra iş güç meşgale ler buldukca aileden de biraz sıyrılmış olursunuz. Umarım herşey yoluna girer

Dibine bakarsan şaşı görürsün, uzağa bak da görüşün düzelsin. Gerisini de gayretli bir akışa bırak.
İlaçlarını kullan; biraz deneme-yanılma gider ama sonunda diner.
Cinsel istek de zamanla rayına girer. Korunmaya bak.

Geçmişi deşme "Ne yaptım ya" deyip dönüp dönüp aynı yerlere bakıp durma yani; hastalığını kontrol etmek ve gerektiğinde onu üretkenliğin için kullanabilmek için çalışmalara başla. Gerisi çorap söküğü gibi gelir.
Aynı yerde dönüp durduğun ve bir süre sonra o döngüde hastalığının tuşuna farkında olmadan tekrar basıldığı için mani-depresyon ortaya çıkıyor zaten.
Düşüncelerini de ileri odakla, evin içine değil.

Anneme sordum şimdi. Anne biz neden 3 kardeş hastayız dedim? Allah öyle verdi her şey Allah'tan ben mi yarattım dedi. Anne yetiştirme tarzında hiç mi sorun yok dedim o da dediki herkes nasıl yetiştiriyor hiç ilgilenmiyor bile dedi.

Bence baban özünde iyi bir insan değil hepinizi hasta eden o.
O böyle olmasaydı ucunüzünde daha farklı hayatları olabilirdi.
Deli gibi ders çalış farklı bi şehre atan ailenden uzak dur bence.
Ailen sana zarar veriyor.
Ayrıca ablanın mutlu olmaması çok normal her şey para pul değil çünkü.
Cocuklugunuzda ihtiyacınız olan sevgi ve güven ortamı verilmemiş ki şimdi kocası dünyaları alsa ne fayda ki yani??
Babam intihara kalkıştığımda koşa koşa geldi az daha kalp krizi geçiriyordu. Yine küçükken denizde kaybolmuştum yine öyle. Çok koruyucu beni her şeyden korumaya çalışıyor herkesin bana zarar vereceğini düşünüyor okumam için çok fedakarlık yaptı hastalandığımda çok korktu ne kadar beni anlamasa da yardımcı olmaya çalıştı. O yüzden özünde iyi insan dedim.O da hasta büyük ihtimal. psikiyatriste söyledim bu tip hastalar hastalığını kabul etmez psikiyatriste gitmeyi de kabul etmezler dedi. Ailesine moral ve huzur bakımından çok zararı var. Kendini dünyanın en akıllı insanı sanıyor ve sürekli hayatından örnekler verip başarılarından bahsediyor. Abim ve ablam başarısız olduğundan okuyamadığından benim okumam için çok çabaladı sağolsun. Sağlığım bozulsun istemedi bilerek yapmıyor belki de. Hıncını benden almış gibi oldu ama olsun. Ben başarım hiç gitmesin istemedim özellikle ailem için çalıştım başarım gitmesin istedim çünkü sahip olduğum tek şey oydu. Ama onu da elimden aldı hayat ya da yaptığım yanlışlarımın bedeli buydu. Artık hiçbir yeteneğim yok.

Hastanelerde süreç nasıl işliyor tam olarak bilmiyorum, acaba doktorunuzun sizi psikoloğa yönlendirme şansı var mı? Varsa mutlaka değerlendirin. Yoksa bir şekilde -belki evde özel ders vererek vs- kaynak yaratmaya çalışın psikolog için.

Diğer konularda doktorunuzla iletişiminiz nasıl? Mesela mide ameliyatını kesinleştirmeden önce danıştınız mı ona?

Bir de yanlış bilmiyorsam şizofreni de bipolarda genetik faktörlü hastalıklar.

Cok gecmis olsun Allah yardimciniz olsun.Bence evlenmeyi düşünmeyin yada evlenirseniz karşinizdaki insan bu saglik probleminizi bilsin ilerde daha isin içinden çikilmaz evlilik problemleri yaşamayin..

Tez zamanda gecmişinizde yaşadiğiniz herseyi unutur, bir daha yaşamazsiniz umarim

Cok gecmis olsun Allah yardimciniz olsun.Bence evlenmeyi düşünmeyin yada evlenirseniz karşinizdaki insan bu saglik probleminizi bilsin ilerde daha isin içinden çikilmaz evlilik problemleri yaşamayin..

Tez zamanda gecmişinizde yaşadiğiniz herseyi unutur, bir daha yaşamazsiniz umarim
Çok teşekkür ederim şuan evlenecek durumum yok zaten. Evlendiğim kişiye söyleyeceğim hastalığımı hatta doktorumla konuşturmayı düşünüyorum evlenirsem.

X