Merhabalar, daha once de yazmistim yillar gecti bisey degismedi. Ben 24 yaşındayım 25ime az kaldı. Saat 10 olmadan evde olurum ve bunu sadece ailemin ici rahat etsin diye yapiyorum. Calisiyorum tatil donemim simdi. Kisin 8 oldu mu yazın da 10 olmadan evde olurum. Alkollu ortamlarda bulunmam gittigim yer bellidir cogu zaman arksdasim birakir ailem de bunu gorur. Gecen hafta arkadasima gittik ailece tanisiyoruz arkadaslarla toplandik 00.30da eve döndüm ve annem aldi sanki adam oldurmusum gibi davranildi. Artik yoruldum saat 8 oldu mu nasıl kalkicam derdine dusuyorum sabahları hava cok sicak kimseye o sicakta benim icin cik da diyemem ben de cikmak istemem. Ailem hep basima bisey gelecek diye korkuyor anlıyorum ama ben de yoruldum her defasında sanki her gece disaridayim gibi muamele gormekten. Konuyu acinca seni sevdiğimiz İcin endişeleniyoruz diyorlar cikar yol bulamıyorum evlenmek gibi bir dusuncemde yok simdi ayri eve cikmak da istemiyorum benim gibi olan var mi veya cozumu olan
Canım benim çalışıyor musun ? Arkadaşların ile aran iyiyse 3-4 kız bir eve toplaşın. Kirayı giderleri v.s. bölüşün. Ailen de gözlemler güvenlerini kazanırsın zamanla alışırlar. Sakın aile baskısıyla acele evlilik kararı alma kuzum. Gece 12 sonrası evet çok sıkıntılı tehlikeli devir çok kötü ama sen kız arkadaşlarınla birliktesin üstelik 25 yaşındasın 15 değil. Bu sıcaklarda da gündüz çıkılmaz asla. Aile evinde yaşadığın için onların kuralları geçerli maalesef. Tepkisiz kal cevap verme umursama bildiğini oku yine.
Bence 22-23 sonrası aileyle yaşanmıyor , çekilmiyor. Birikim yapabilmek açısından iyi olabilir fakat mental sağlık açısından hiç de iyi olmayan bir durum. Özellikle üniversiteyi şehir dışında okumuş bireyler için tekrar aile evine dönmenin ekstra zor olduğunu düşünüyorum.
Yaşları gereği büyükler evde yüksek sesle konuşarak bile ister istemez sınır ihlal edebiliyor. İşten eve geliyorsun, keyfin yok, kafa dinlemek istiyorsun. Surat assan neden suratın asık ? Oturup ağlama lüksün bile yok. Odana kapansan sen bizi istemiyorsun diyerek küsmeler. Kız / erkek arkadaşınla rahatça telefonda konuşamazsın kapı dinlerler. Arkadaşların evine gelse muhabbetin tam ortasında annen konuya müdahele eder uzun bir nutuk çeker :) Herşeyin en iyisini en doğrusunu onlar bilir.
Aileyle yaşamayı kötülemiyorum, avantajları da var .. ama dezavantajları, avantajlarından daha fazla.
Kişi kendini finanse edebilecek olgunluğa ulaştığı anda bağımsız bir evde yaşamasının daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Bu ekonomide ultra zor farkındayım ama dediğim gibi kafa dengi birkaç kız arkadaş ilaç gibi gelebilir.
Keşke bizim toplumumuzda aileler '' yediğin önünde yemediğin arkanda daha ne istiyorsun..gitme biz seni özleriz" gibi saçma sapan argümanlarla ve kafalarında kurdukları irrasyonel paranoyalarla evlatlarını suçlu hissettirmek yerine gitmeleri için yüreklendirmeleri, gerekirse kartallar gibi yuvadan aşağı atmaları gerekir yuvadan düşelim ki tek başımıza uçmayı öğrenelim ama işte sosyoekonomik yapımız ayrı eve çıkmaya uygun değil.
Ailemle aramda 4 metro durağı var. Annemi babamı haftada bir ziyaret ettikten sonra başım çatlıyor. Anlaşamadığım için değil. Son ses hiç kapanmayan tv ( 7/24 siyaset tartışma kanalları ) , dakikalarca telefonda yüksek sesle bağırarak konuşmaları, zorla yemek yedirmeler, evin karşısında metro durağı var buna rağmen kocan seni niye almaya gelmedi arabayla demeler...aynı olayları defalarca açıklamalar, annemin akraba kırgınlıkları, babamın iş arkadaşının attığı kazıkları 97632. kez dinlemem ve hayat dersi çıkarmam gerektiğinin dikte edilmesi, soğuk su niye içiyorsun diyerek azarlanmalarım,..yaş 35 kuzum bu arada :)
İnsanları olduğu gibi kabul etmek olgunlaşma başlangıcıdır. Rüzgarın yönünü değiştiremeyiz , değişmesi gereken biziz.
Gerekirse ahırdan bozma eve dünyanın parasını ver ama kafan rahat olsun. Şu hayatta en önemli şey huzurdur ve huzur parayla satın alınabilen birşeydir. Seni eleştiren insanları çok da tiye alma.. toplumun normlarını, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu belirleyip başkalarının hakkında hüküm verme yetkisi ve özgüvenine sahipmiş gibi davranan insanları salla gitsin.