Ailem erkek arkadaşımla evlenmeme razı değil

Yok ailem kötü yanını görmedi. Sadece bu süreçte laflarımız karşılaştı. Erkek arkadaşım bana çiçek gönderince erkek arkadaşımı aradı babam ve kızımın peşini bırak bu iş olmayacak dedi. Erkek arkadaşım da kızınız sizi çok seviyor lütfen kararına saygı duyun. Benim bşr babam yok sizi baba olarak görmek istiyorum demiş babam da bana duygusal şeylerle gelme demiş
Ben istemiyorum kararımız kesin rızamız yok. Her gün size bir beddua ederim demiş. Erkek arkadaşım da kızınız mutsuz olsa siz mutlu mu olacaksınız demiş böyle laflar karşılaşmış o bırak demiş erkek arkadaşım hayır seviyorum demiş. Bir sonraki tanışmada erkek arkadaşım bu telefon konuşması için özür diledi sizi kırdıysam özür dilerim diye anneme özür mesajı yazdı bu süreçte çok üzüldünüz diye. Annem tabii engellediği için görmedi ama tanışmaya geldiğinde ikisinin de eline uzandı erkek arkadaşım öpmek için. Babamla tokalaştılar annem elini vermedi.. Annem de bu süreçte bak kızımın daha önce de erkek arkadaşı oldu işte geçmişini bil kızımızın peşini bırak düş yakamızdan diye mesajlar attı erkek arkadaşım gençlikte olur böyle şeyler sizin bu şekilde davranmanız yanlış vs dedi.

Ben elden ayaktan düsmeden bahsetmiyorum. Misafirliğe gelmeden vs bahsediyorum. Diğeri ayrı bir mesele. Sevgilinize o kadar güvenmeyin arkadaşım da öyle evdendi . Yaşlar da sizinki gibi adam 35 ben evlenmek istiyorum ailemden uzakta olayım vs vs dedi şimdi haftada dört gin ailesi onlara geliyor. Gelene git diyemem diyor. Hatta arkadaşım başka yere davetliyken çatkapı gelmişler kapıda karsılaşmışlar. Siz gidin biz oturururz deyip geçmişler eve. Her haftasonu da onlar aileye gidiyor tekrar. Haftada bir gün belki görmüyordur. Siz eğleneceksiniz belli hakkınızda hayırlısı olsun umarım güzel olur herşey. Çocuk için acele etmemenizi tavsiye ederim. Ayrılmaz bağ oluyor çocuk herşey daha zorlaşıyor kötü giderse evlilik. Sevgiliniz yaştam dolayı ister muhtemelen ama iki yıl bekleyin bı görün tartın biçim en azından tavsiyem

Kesinlikle doğru...

Ailenizin yanlış tutumundan ötürü çok ve yersiz konuşan kayınvalide bile sevimli gelmiş size. Onlardan kaçmak için kendinizi ateşe atacaksınız ve hiç farkında değilsiniz.
Ya diyorum ya bana sevimli gelmedi aksine bu sorun olabilir mi diye düşünüyorum o yüzden de buraya yazdım. Sonuçta kaynana ne yapsa yeridir ben bilmiyor muyum kaynanaların ne fena olduğunu sanki? Burada sınır eş eş de eğer öyle ise sorun olur yoksa eş anne sen bir derse kaynana da oturur yerinde diye düşünüyorum. Yoksa benim annemin kaynanası kayınbabası da öyleydi babam çok fırsat vermedi.

Aileniz size öyle bir kötülük ediyor ki , çok üzüldüm, denize düşmüş yılana sarılıyorsunuz resmen ...

Sevgilin mesafeyi iyi korumuş ailene saygılı davranmış bu güzel. Ellerini öpmeye de çalışmış. Telefonda babana karşı da nazik konuşmuş. Fakat annenin kızımın geçmişini bil, daha önce başka erkek arkadaşı oldu, peşini bırak düş yakamizdan demesi beni şaşırttı. İnsan hiç kızı hakkında öyle konuşur mu ? Hem ne varmış daha önce başka bir sevgilin olduysa? Annen ve baban resmen bu ilişki, evlilik olmasın diye çabalamış. İkna etmen zaman alabilir umarım mutlu olursun.

ben kendisine bu konuda çok güveniyorum kendimden çok güvenirim o derece düzgün birisi
Bak evleneceksen de bunu yapma olurmu?
Bu çok yanlış hatalı bir düşünce yapısı.
Konuna yapacagim yorum ailen daha tanimadan sırf görücü usülü olmadığı icin tepki koyduklarından dolayı ailen görmüstür bir şeyini onları uzme diyemem çünkü ailenin olmaz bu çocuk dedikleri konu çok farklı şeyler.
Yerinde olsam seviyorsam ve güveniyorsam evlenirdim,ailen karşılarını kimi çikarirsan çikar sen bulduğun için kabul etmeyecek çünkü.
Hayat herkesi memnun etmeye çalışacak kadar kolay vede uzun değil bence

Bu hayatta en tahammül edemediğim şey istemedikleri şeyleri “Allah’ın gazap vereceği” tehdidi edenler.
Tek başına ve bir tane çocuğu olan kadının yaşlandığında ihtiyacı olduğunda eş adayına muhtaç olması çok normal bunu sorun edeceksen hiç başlama bu işe.
Zaten yıllardır görüşmüşsün şimdi gidip biriyle görücü evlenince günahı sıfırlanacak mıymış ?
Yaş farkı bana çok gelmiyor 9 yaş.
Adam senin hassasiyetlerine saygı duyduktan sonra annesinin yaşam şekli onu ilgilendirir
Aileni bu kadar ciddiye alma. Aklı başında insanlar değiller. Benim ailemde oldukça muhafazakar ben de aynı şekilde. Yanlışı daha saçma bir yanlışla düzeltmek son derece gereksiz.

Mesela tanışma gününde annesinin dominantlığını yine görmüşsün. Bu çocukların evlilik işi sıkıntı, ailesi istemeyebilir diye kendini geri planda tuttu mu mesela? Sen hiç dominant bir anne gördün mü? Tüm hayatını kukla gibi yaşamanı ister. Sen onunsun ve o ne derse o olacak. Olmazsa senden kötüsü yok.

Annen çok tehlikeli bir insan ya pes doğrusu her gun yeni bisey goruyorum burda

Evet belki öyledir. Bunu da göz önüne almam gerekiyor. Ama inanın ben ailemden kurtulmak istemiyorum evlenince de onlara gelip gitmek istiyorum torun sevsinler istiyorum devamlı annemi arayıp konuşayım istiyorum. Onlar bana sırt çevirmediler bu arada tanışmadan sonra dedikleri şey annesi kötü değil ama sert bir karakter bunu da göz önüne al biz ne karar verirsen ver yanındayız yanında değiliz dediğimiz zaman bile yanındayız dediler. Bu saatten sonra kararı bana bıraktılar. Tabii ayrılsam sevinecekler o ayrı konu.

İyi de konu sahibinin ailesi de bal börek değil ki, onlar da damadı yiyecek. Bence şartlar gayet eşit.

Valla cnm annesi ve sevgilin asla tahmin ettiğin gibi değil, buna emin ol , tek erkek evlat ve o kadın durmaz , sevgilin de annem de annem diyecek ...

Valla cnm annesi ve sevgilin asla tahmin ettiğin gibi değil, buna emin ol , tek erkek evlat ve o kadın durmaz , sevgilin de annem de annem diyecek ...
İllaki olacak. Ben olmayacaktır demiyorum sadece izlenimim öyle değil on sene de ben birlikte olsam yirmi sene de evlenmeden aileler işin içine girmeden anlaşılmaz. Ama işte bundan bu sebepten dolayı ayrılmak beni mutlu edecek mi? İçim bu konuda rahat değil. Erkek arkadaşım da annesi için çok konuşuyor kafalı şişiriyor dırdır edip işte sesi çok yüksek sinir ediyor vs dediği zamanlar oluyordu mesela.

ben anlamadım sevgili olmanızı doğru bulmuyorlarsa 5 sene sevgililiğinizi öğrendiklerinde evliliğe tamam demeleri gerekmezmiydi?
onlar için namusunuz temizlenmiş olmuyor mu evlenince..

Diyeceği yoksa bile dedirtecek. Damdan düşenin halini damdan düşen anlar derler ya o hesap. Çok iyi bilirim dominant annenin yaptıklarını, yapacaklarını. Altından taç yaptırsalar, tahta oturtsalar evlenmem ben olsam. Yeni kurtulmuşum Allah korusun ya, kabus gibi.

Annen manyak

Ya işte evlenince annelerine toz konduramıyorlar, cnm sana nasihatim kendinden başka kimseye güvenme ve her daim mesleğin, işin olsun , her zaman kendi ayakların üzerinde dur ki kimse seni eğip bükemesin...

Örnek vereyim dominant bir annenin yapabileceklerini, wcye mi gittin günde 2 defa büyük abdeste çıktın diyelim hemen başlar ne yedin böyle oldun, kesin hastasın, ne kadar kaldın, kabız mı oldun. Arkadaşlarınla dışarda mı yemek yedin ben sana söylemiştim yeme diye.

Ben en iyisini bilirim, sizin bildikleriniz kesinlikle doğru değil. Aksini asla bana ispat edemezsiniz, gökten Allah inse yine benim dediğim olacak. Okuttum, büyüttüm, emek verdim ben bilirim, gördüm, yaşadım, yaşım sizden büyük, siz asla bilmezsiniz. Benim dediğimi yapmazsanız desteğim olmaz, görüşmem, konuşmam, ölünüz ölüme diriniz dirime, cenazeme bile gelmeyin.

Bu insanlar esnemiyor. Sınırları çok net ve keskin asla esneme payı olmuyor. Ne yaparsan yap düşüncelerini değiştiremezsin. Babam da dominant benim. Hem annem hem babam yani. Onlardan kurtulmak için yapmadığım şey kalmadı gençliğimde evi terkettim sonunda tek başıma. Sonra kardeşim kaçtı yanlarından. İyi düşün, davranışlarını çooooookkk iyi gözlemle. Sözlere değil eylemlere bak. Herkes her şeyi söyler, eylemler önemli unutma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…