Ailem çevrem beni küçük görüyor..

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.792
15.482
408
Merhaba arkadaşlar..
Sizlerden fikir alma amaçlı yazıyorum..
Dışardan bakan göze ihtiyacım var..
Ben kendimi bildim bileli ailem tarafından hep yeteneksiz beceriksiz olarak göründüm.
Buna sebep olacak bi şeyler var mı yokmu bilmiyorum ama çok zoruma gidiyor..
Çalisan biriyim ve iş yerim yakın olduğu için yürüyerek gidip geliyordum..
Bekarken araba kullanıyordum ama eşim araba ile işe gittiği için yıllardır kullanmadım..
Gideceğim yere de bisiklet ile giderim.spor oluyor banada..
genelde eşimle birlikte gezdiğimiz için eşim kullanır arabayı..
Geçen ay tutturdu sana araba alayım bende olur dedim. Almış ve ben bunu ailemde bir kaç kişi ye söyledim ablam babam teyzem vs hepsi de dediki ayyy ISSIZZ sen kullanamazsın çarparsın arabayı.. Neden herkes kullanıyor da ben neden kullanamam.. diyeceksiniz ki şimdi bir tek konu araba mı.. yıllar önce bisiklet aldık onda da aynısını dediler ISSIZZ sen düşersin yapamazsın.. Neden küçücük çocuklar bile kullanıyor neden beni böyle beceriksiz görüyorlar çok düşündürüyor bu durum beni.. şuan bisiklet de sürüyorum arabada.. video çektim gönderdim araba kullanırken de..
Sadece bu konular değil daha bir çok konuda böyle.. çocukların bile başarabildiği şeyleri ben yapmak isteyince ISSIZZ sen yapamazsın derler bana negatif enerji yayarlar.. bu durum beni üzüyor çünkü ailemin böyle olmasını istemiyorum bana karşı pozitif enerji yaysınlar istiyorum destek olsunlar köstek değil de..
Bir çok konu var böyle..
Kursa yazıldım sen yapamazsın YAPTIM
bisiklet aldım sen süremezsin SÜRÜYORUM
araba aldık sen süremezsin SÜRÜYORUM
bebeğim olsun diye yıllardır çaba veriyorum SEN ÇOCUK BAKAMAZSIN
ev aldim ödeyemezsin ÖDEDIM ÇOK AZ BORCU KALDI..
Yüzme kursuna gittim ayy ISSIZZ sen bogulursun gitme.. YÜZME BILIYORUM ARTIK
dikiş makinası aldım.. ISSIZZ sen ne anlarsın sen dikemezsin.. ELBISE ETEK HERŞEY DIKIYORUM..
En basit şeyler de bile sen beceremezsin sen yapamazsın sen dayanamazsın vs vs..
Ne yapmam lazım ailem neden böyle davranıyor bilmiyorum
Allahın izniyle Benim bu dünya da başaramayacağım hiç bir şey yok..
Ben kendime çok güveniyorum onlar bana neden güvenmiyor çok şaşkınım ve üzgünüm.. bu durum kendimi sorgulamama sebep oluyor ama bir çözüm bulamıyorum..

bu durum kendimi sorgulamama sebep oluyor ama bir çözüm bulamıyorum..
Çünkü yanlış yeri sorguluyorsun. Ayrıca karşı tarafıda sorgularsan da gene bu işin çözümü yok. Gerektiğinde laflarını vereceksin ama onları o şekilde kabulleneceksin canım eğer mesafe koyamıyor ve yakın yaşamak zorundaysanız. Ne güzel özgüvenin hasar almamış bu süreçte bu çok önemli genede kendini sorgulama kısmı kalmış bunuda at gitsin çünkü kendini sorgulayacağın bir durum yok bu onların hatası.

Hiç kendinizi yormayın, kimseyi de dinlemeyin. Böyle insanlar ya kendi yapamadıklarını yapan kişilere ya da kontrol edemedikleri kişilere (sizin durumunuz için değil sadece biraz genelleme yapıyorum) her şeyi zehir ederler. Sizin yapmanız gereken tek şey mesafe koymak. Sadece cevabınızı vererek de bu eleştirileri kesemezsiniz çünkü.

Maşallah size. Her şeyi yapmışsınız ama benim anlamadığım neden her şeyi onlara söylüyor yada danışıyorsunuz ki. Sizi olumlu etkilemeyecek kişi kim olursa olsun hemen uzaklaşın bence.

Yapıyormuşsunuz işte kanıt değil mi bu. Aileniz bence pimpirikli. Bir şey olur diye korkuyorlar. Bu yaşına geldin biz hala kendi kaygılarımızı sana yansıtıyoruz yaptığımız yanlış biliyoruz ama kendimize engel olamıyoruz diyemedikleri için, sen yapamazsın beceremezsin diye kılıf uyduruyorlar

Maşallah size. Her şeyi yapmışsınız ama benim anlamadığım neden her şeyi onlara söylüyor yada danışıyorsunuz ki. Sizi olumlu etkilemeyecek kişi kim olursa olsun hemen uzaklaşın bence.

Ailem oldukları için sonuç ta insan ailesi ile paylaşır diye düşünüyorum ama onlar beni küçümsüyor

Bizim ailede de var aynı durum. Benim herşeyi bildiğimi, yapabileceğimi düşünürlerken kardeşim hiçbir şeyi başaramayacak insan olarak görülür.

Biraz düşününce ikimizin çocukluğunun çok farklı olduğunu farkettim. Ben çocukken dahi giriştiğim hiçbir işten korkmadım, yapabilir miyim acaba demedim, hep kendimden çok emindim, hiçbir başarısızlığımda ağlamadım. Ama kardeşim çok zayıftı; çocukken herşeyden korkardı, ne desek “ben yapamam” derdi, bi işe başlasa ilk hatasında elinden fırlatır yapamıyorum işte diye ağlardı. Sanırım herkesin aklında bu yüzden o beceriksiz, her işi yarım bırakan, başarısız karakter olarak kaldı, yıllardır da değiştiremedi.

Artık kulağınızı kapatıp bildiğiniz gibi devam edeceksiniz, onların gözünde kendinizi değiştirmek biraz zor sanıyorum.

İçindekileri onlara bir bir söyle aynı tavırda devam ederlerse sende tavrını sertleştir

Simdi bu seni olumlu yonde tetiklemis zaten.Onlar olmaz dedikce sen oldurmussun.Onlar yapamazsin dedikce sen basarmizsin.
Problem ailenin senin basarimlarina karsi kor ve sagir olmasa.
Kadin neredeyse kendi basina muteahhit gibi apartman dikecek aile hala yapamazsinlarda :)
Birde kendi kizinin yaptiklarini kucumseyip basarisiz bulan,elin kizinin basit bir hareketini bile ballandirarak anlatan aileler de var ama sizinkiler onlardan degil galiba :)

kim bu aile

aile eşin ve sen

o böyle demiyor ki araba alalım demiş

neyse sen yapamazsın diyene buraya yazdıklarını söylesene

onu bunu şunu yapamazsın demiştiniz alasını yaptım bunu da yaparım, hatta yapamazsın deyin de daha iyi yapayım şeklinde

Bunlar hep burcunun etkisi dram seviyorsunuz yapabiliyorsun işte bırak ne derlerse desinler he yapamam de kimseye birsey kanitlamaya ihtiyacin yok bence sen kendini biliyorsun ne de olsa

Artık dayanamadım video attım hepsine bakın araba sürüyorum süremez dediniz ya göstermek için.. eşime de sordum hiç şüphe duydun mu arabayı alırken ya süremezse diye.. onun düşüncesini merak ettim o bana çok güveniyor.. diyorki ISSIZZ senin bu dünya da başaramayacağın hiç bir şey yok tereddüt bile etmedim alırken..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…