- 29 Mart 2018
- 13.209
- 46.516
- 548
- 26
ne tecavüz olayı yaşanır burada ne kaçırma hiçbir şey
Ama şunları da söyleme, insanlar bulundukları köyden bile kaçırılıyorlar. Kimin kime zarar vereceği, kimin kötü niyetli olduğu hiç belli olmaz. Sana bir arkadaş tavsiyesi, kulağına küpe olsun.başıma bir şey gelmesi imkansız
Çocuğunu seven aile, hiç tasvip etmediği arkadaşlarına bile ‘seviyorum onları’ diyebilmelidir.Ayrıca bu kadar baskıcı aileler çocuklarını yalan söylemeye sevk ediyor, konu sahibinden de gördüğümüz gibi. Aslında çocuklarına her şeyini anlatabilme rahatlığı tanısalar hem çocuk güvende olacak hem de kendi kafaları rahat olacak
Annenin haklı olup olmaması meselesi değilKim annesiyle karşı karşıya getiriyor ben mi annesi mi? Asıl siz yapmayın anne diye her zaman haklı olacak değil. Endişelenmek başka bir şey o yaştaki bir kıza sürtük diyip odaya kilitlemek başka.
Konu sahibininki kadar olmasa da ailem de beni kısıtlıyordu, üniversiteye geçtiğimde düzeldiler neyse ki. Onlar beni kısıtladığı için binbir çeşit yalan söylerdim. Şu an düşünüyorum da ne kadar tehlikeliymiş. Onlara X’e gideceğim diyip başka yerlere başka insanlarla giderdim. Başıma bir şey gelse nerede kimlerle olduğumu bilemeyeceklerdi. İleride ebeveyn olduğumda asla çocuğumu gereksiz yere kısıtlamam. Onun hayatına rehberlik eden bir anne olurum o kadarÇocuğunu seven aile, hiç tasvip etmediği arkadaşlarına bile ‘seviyorum onları’ diyebilmelidir.
Çünkü aksi beyanı yalana ve gizliliğe iter.
Böyle kısıtlamak bir kenara, her şeyini anlatabilmeli ki nerede, kiminle, görüştüğü hangi insan sağlam papuç değil, telefonu açmadığında hangi mekan ya da kimden aranacağı bilinmeli.
Yok, anlamıyorlar.
Gerçekten anlamıyor bu aileler, en büyük tabularını bile kenara bırakarak, tırnaklarını kemirerek, saçını başını yolarak da olsa susup, dinlemeli ve hayatına ortak olmalıdır.
Gerçek gözetim ve koruma budur.
Kadın kızına sokak sürtüğü mü oldun kendini erkeklere mi gösteriyorsun deyip kolundan tutup kapıya sürüklüyor siz de gelmiş korkmustur diyorsunuz Benim annem de telefonu bir kere açmasam polise gidecek kadar korkar ama sürtük deyip kolumdan tutup kapıya götürmedi hiç.Haberleri seyrede seyrede annen paranoya olmuş. Sana zarar geleceğini düşünüyor ama en çok zararı kendisi veriyor. Anneni birlikte psikoloğa gitmeye ikna et.
Annenin haklı olup olmaması meselesi değil
Sorun burada 19 yaşında bir çocuğun tehlikere açık olması
Annesinin hatalı olabilir ama burada anneyi yererek kıza iyilik yapmıyoruz bundan emin olun
Annenin haklı olup olmaması meselesi değil
Sorun burada 19 yaşında bir çocuğun tehlikere açık olması
Annesinin hatalı olabilir ama burada anneyi yererek kıza iyilik yapmıyoruz bundan emin olun
Bencede yapmıyoruzBence yapıyoruz,
"Annedir, ne yapsa yeridir"
"Annedir, hep senin iyiliğini ister"
"Annedir, sen onun dediklerini dinle, uy"
"Annedir, seni korumaya çalışıyor"
Hayır, bilakis bunların normal olmadığını söyleyeceğiz ki bu kızcağız kendini anormal, annesinin çabasını(!) anlayamayan vefasız bir evlat gibi hissedip, uygulanan duygusal şiddeti daha da benimsemeyecek.
Birilerinin, bunun doğru yöntem olmadığını, annesinin yanlış davrandığını, hatalı olduğunu, kızına haksızlık ettiğini söylemesi gerekiyor.
19 yaşındaki kız demek, şehrin birinde, tek başına üni. okuyabilecek kız demek.
Burada önemli olan şey, anne-kız arasındaki güven, yalansız diyalog, haberleşme.
Böyle suçlayıcı uyarılar ve aşağılayıcı yasaklar, yalana iter, uzaklaştırır, özgüven kırar, -ben salak mıyım- sorgusu yaptırır, dünya algısını ve ilişkileri bozar. Ayrıca "Anneni dinle zarar gelmez" gibi bir yorum, burayı okuyan benzer annelere de evlatlarına böyle davranmada yürek verir ve bu konu için (bence) en son yazılacak şey bile değil.
Burada bu çocuğa verebileceğim tek tavsiye annene ne olursa olsun yalan söylemeAnnesi kendi yaptıklarını kızını yalan söylemeye itecek zaten bizim yorum yapmamıza ihtiyaç yok.19 yaşında bir genç kıza sürtük demek benim söylediklerimden daha büyük bir travmadır herhalde. Siz de her durumda anneni dinle diyerek iyilik yapmıyosunuz bana göre. İnsanlar bu tavsiyeler yüzünden birey olamıyor.
Konuyu anne açmış olsa bende ağzıma geleni söylerdimKk iki yüzlülüğü. Bu konuyu annen açsaydı söylediklerini de dürüstçe yazsaydı anneni tefe koyarlardı sen ne biçim annesin diye emin olYorumlara aldırma yani.
Bencede yapmıyoruz
Annedir haklıdır iyidir güzeldir demiyorum dememde
Annesi ile karşı karşıya getirmenin doğru olmadığını söylüyorum
Anne yazmış olsa anneye söyleyecek çok şeyim olurdu
Burada kendi yanlışlarını görecek düzeltece anneyle konuşmuyorum
Burada daha ergenlik çağında geleneklerin ortasında bir kız çocuğu ile konuşuyorum
Verdiğin 19 yaşında bağımsız kadın örneği bizim toplum için pek uygun değil
O bağımsız kadın için ülke çevre yasalar inanç karşı cins hepsi uygun
Yolda yürürken 17 yaşındaki kıza 60 yaşında adamların naktığını görüyorum
Evet bilsinler annelerinin doğru olmadığını ama daha durulmuş dingin bir bilinçle
ben kendimi erkeklere mi göstermeye çalışıyormuşum sokak sürtüğü olmuşum ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?