• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem beni cok yoruyor..

sibelizim

Kağanin annesi
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2013
2.987
2.928
398
Kime derdimi anlatayım bilemedim,esimle paylaşsamda bir noktada susuyorum araları bozulmasin tavır almasin diye..
ailemin beni kàle almiyor neden bilmiyorum ama yoruldum bu durumdan.. konu şu
biz eşimle bazi firmalardan alışveriş yapmiyoruz ordan alınmış birseyi de evimize sokmuyoruz bu bizim hassas konularimizdan biri,,Geçen hafta annemler hep beraber oldugumuz bir ortamda bebeğime ordan nevresim alacağını uygun olduğunu söyledi,kibar ve açık bir dille yukarida yazdigimi söyledim ve kumaş alacağım anne boşver onu dikeriz dedim...itiraz etti sacmaliyorsun vsvs diye ben biraz daha net bir tavir ile istemediğimizi belirttim...konu kapandı,!
Dün internet uzerinden annem ile konuşuyoruz bebeğe nevresim aldim dedi .aa bakiyim vs gosterdi nekadar dedim 20 tl dedi ordanmi aldin dedim once yoo dedi sonra evet ordan aldım nolmus dedi.
anne size gelince kullaniriz dedim ne demek vs.. yine tekrar anlattim hassasiz anne dedim yok efendim parayi veren benim alan benim sanane falan diyince ben de eve sokmam dedim. ben seni dn3eim ordan almadim dedi insan olan boyle yapmaz dedi nolmus ordan alsam sacma sapan seyler yapıyorsunuz dedi ve kapattı. .bugunde açmıyor teli de yok biliyorum sirf beni cezalandirmak icin yapıyor tavir alıyor ama o bunu hep yapıyor. .yoruldum artik 30 yasindayim hediyesinde degilim pazardan bir tulumda alsa olurdu ama bizim kararlarimiza saygisi hic yok isine gelmeyince kendini geri cekiyor ulaeamiyorsun panik ol diye yapiyor.. bu bende kaybetme korkusu olusturuyor coxuklugumdan beri hakliyk3n bile esime ses cikaramiyorum o da beni kendisi ile cezqlandiricak yokmusum gibi davranicak annem gibi hissi taşıyorum. sirf bu da değil annem ve babam sigara iciyor biz icmiyoruz balkonumuz yok fransiz balkonlu evim..ve haksizmiyim bilmiyorum ama yeni sigara icmis birinin bebegime dokunma dusuncesi o agiz kokusunu bebegimin hissedecegi endisesi beni cildirtiyor gecen bu konu acildi ve esimle hassasiz dedik babam ben birakcam zaten dedi ama annem? birakamam kusura bakma size gelmem olur biter demek ki sen bana bukadar deger veriyorsun gelmem dedi,,ozaman anne sende 1 sigaraya bizi siliyorsun dediim.birakamiyorum napiyim dedi devlet hastanesinde bile ünite var artik dedim birakmak istemiyorum gelmem gormem uzatma dedi..yakinda doğum yapacağım annem yanimda olsun isterdim kizina destek olan dusuncesine saygi duyan bir annem olsun isterdim..
esim bunlara sahit oluyor ve açıkçası yarin birgun lafini etse savunacak noktam kalmadi...aramiz dolmus ile 20 dakika bunca hafta 1 kere olsun dr bende geleyim bebegi goreyim demedi..sorsan sen cagirmadin ki der...babam da öyle beni hice sayiyorlar sen birsey diyorsun ama bosa havasindalar..cok yoruldum :(

nevresim konusunda hak veremedim size. alınan hediyeye saygı duymak lazım bana göre. bi de fiyatı uygunmuş yani sğalığa zararlı değilse alınmış malın davasını etmemeliydiniz.

ama sigara konusunda haklısınız.

nevresim konusunda hak veremedim size. alınan hediyeye saygı duymak lazım bana göre. bi de fiyatı uygunmuş yani sğalığa zararlı değilse alınmış malın davasını etmemeliydiniz.

ama sigara konusunda haklısınız.
evet haklisiniz hediyenin lafi olmaz ama o paraya baska yerdede var daha iyi olurdu sonucta bu evin de kuralları var saglik acisindanda iyi oldugunu düşünmüyorum. .gida satilan bir yer bu firma ..hassasiyet konusu iste

Nevresimi alip atsaniz daha kolay olurmus, bu kadar ugrastiginiza kendinizi ve annenizi uzdugunuze degmemis.
Sigara konusunda haklisiniz ama cozumu nasil olur bilemedim. Sonucta sigara icenler bu konularda cok savunmaci olabiliyor.

Bir de tarzinizin biraz dayatmaci oldugunu dusundum, biraz esnek olmakta fayda var.

Nevresimi alip atsaniz daha kolay olurmus, bu kadar ugrastiginiza kendinizi ve annenizi uzdugunuze degmemis.
Sigara konusunda haklisiniz ama cozumu nasil olur bilemedim. Sonucta sigara icenler bu konularda cok savunmaci olabiliyor.

Bir de tarzinizin biraz dayatmaci oldugunu dusundum, biraz esnek olmakta fayda var.
evet alip atsam bu derece yorulmazdim konuda uzamazdi haklisiniz lakin benim derdim nevresim degildi 5 gun evvel konusu gecip üstüne basa basaa istemiyorum ordan birsey dedigim halde inatla ordan almasi da onun bana dayatması degil mi?

anneniz nevresim konusunda inat yapmis bana dese bunu yakinim almam ha bozulurum belki evet ama inat edip de yine aldim demem..sigara konusunda hem hakli hem haksizsiniz tabiki sigara kokusundan rahatsiz olursunuz bebek konusunda ama nasil ifade ettiginizde onemli ayni bu cumleleri kurduysaniz kirici olur zaten bebek oldugunda ayni ortamda kimse sigara icmez disarda icer gelir icer icmezde gelip bebeginizi kucaklamazlar heralde

anneniz nevresim konusunda inat yapmis bana dese bunu yakinim almam ha bozulurum belki evet ama inat edip de yine aldim demem..sigara konusunda hem hakli hem haksizsiniz tabiki sigara kokusundan rahatsiz olursunuz bebek konusunda ama nasil ifade ettiginizde onemli ayni bu cumleleri kurduysaniz kirici olur zaten bebek oldugunda ayni ortamda kimse sigara icmez disarda icer gelir icer icmezde gelip bebeginizi kucaklamazlar heralde
doğru yok kendisi soyledi kisin dogacak artik titreyerek sigara icip cikcaz balkon olsa iyi olurdu icer iceri girerdim dedigi icin konu açıldı. .normalde sigara icen ki bende ictim evvelde yıllarca agiz calkalar vs degil mi? olmasi gereken bu ama sizin oz anneniz ne geregi var abartma diyorsa,ben bebegi tuzluycam diye diretiyorsa Hayır dedikçe uzman Nereden bilsin diyosa en sonunda elimi degmem diyip cekip gidiyorsa artik ne sabir kaliyor ne baska birsey

Protesto ettiginiz firmalar mi yoksa kalitesini begenmediginiz icin mi boyle düşünüyorsunuz?

Eger mantikli bir aciklama yaparak soylediyseniz bu sebepten dolayi bize uygun değil vs diye haklisiniz. Sadece ordan istemem dediyseniz kendi bildiğini okur her anne gibi.

Sigara konusunda daha cok haklisiniz. Bende içmiyorum ve icenin kokusuna dahi dayanamiyorum.

Anneniz bile olsa size bunu yapmasina izin vermeyin. Acmiyor madem aramayin israrla. Birakin bosverin..

inanir misin benzer seyleri yasiyorum. kizim 9 aylik olacak insallah Annem her geldiginde neden tuz seker yedirmedigimi anlatiyorum. birkeresinde karsisina gecip hickira hickira agladim seker tuz yedirmiyorum diye dusunebiliyor musun. tv izletmiyorum sacma geliyor amannnnn bisuru sey. hep kendi yaptigi dogru esimin yaninda bile elestirir beni.
valla inan ben de ne yapicagimi bilemiyorum. hayatimdaaldigim hicbir karara saygisi yok. kendi dedigini yaptirana kadar alttan alttan psikolojik baski yapar lanet olsun der yaparsin. Cok cok cok seviyorum basimdan eksik etmesin ama cok yoruluyorum ben de...
ay icim dolmus benim de.... caresi yok bu isin anne iste deniz suyu gibi ne icilir ne gecilir. basimizdan eksik etmesin...

Protesto ettiginiz firmalar mi yoksa kalitesini begenmediginiz icin mi boyle düşünüyorsunuz?

Eger mantikli bir aciklama yaparak soylediyseniz bu sebepten dolayi bize uygun değil vs diye haklisiniz. Sadece ordan istemem dediyseniz kendi bildiğini okur her anne gibi.

Sigara konusunda daha cok haklisiniz. Bende içmiyorum ve icenin kokusuna dahi dayanamiyorum.

Anneniz bile olsa size bunu yapmasina izin vermeyin. Acmiyor madem aramayin israrla. Birakin bosverin..
acikcasi hem Kalite hemde firma bizim duduncelerimize ters oraya giden her kuruş vatana zarar diye düşünüyoruz mantikli yada mantiksiz biz boyle düşünüyor ve bu hassasliga aileden saygi bekliyoruz ama malesef..

doğru yok kendisi soyledi kisin dogacak artik titreyerek sigara icip cikcaz balkon olsa iyi olurdu icer iceri girerdim dedigi icin konu açıldı. .normalde sigara icen ki bende ictim evvelde yıllarca agiz calkalar vs degil mi? olmasi gereken bu ama sizin oz anneniz ne geregi var abartma diyorsa,ben bebegi tuzluycam diye diretiyorsa Hayır dedikçe uzman Nereden bilsin diyosa en sonunda elimi degmem diyip cekip gidiyorsa artik ne sabir kaliyor ne baska birsey
inatci bir yapisi var annenizin karsidaki ne diyorsa diretiyor geri adim atmiyor zor bir insan siz simdiden bosuna kendinizi sıkmayin bebek dogdugunda hersey farklilasir diye umuyorum baktiniz ayni tavrinizi koyarsiniz yapacak birsey yok

inanir misin benzer seyleri yasiyorum. kizim 9 aylik olacak insallah Annem her geldiginde neden tuz seker yedirmedigimi anlatiyorum. birkeresinde karsisina gecip hickira hickira agladim seker tuz yedirmiyorum diye dusunebiliyor musun. tv izletmiyorum sacma geliyor amannnnn bisuru sey. hep kendi yaptigi dogru esimin yaninda bile elestirir beni.
valla inan ben de ne yapicagimi bilemiyorum. hayatimdaaldigim hicbir karara saygisi yok. kendi dedigini yaptirana kadar alttan alttan psikolojik baski yapar lanet olsun der yaparsin. Cok cok cok seviyorum basimdan eksik etmesin ama cok yoruluyorum ben de...
ay icim dolmus benim de.... caresi yok bu isin anne iste deniz suyu gibi ne icilir ne gecilir. basimizdan eksik etmesin...
aynennn

acikcasi hem Kalite hemde firma bizim duduncelerimize ters oraya giden her kuruş vatana zarar diye düşünüyoruz mantikli yada mantiksiz biz boyle düşünüyor ve bu hassasliga aileden saygi bekliyoruz ama malesef..

Tamam bu sekilde aciklama yaptiysaniz saygi duyulmasi gerekir. Ama anneniz sizi zorlamayi seviyor sanirim.

Bende iscisinin onune tezek dokturen firmadan urun satin almıyorum ve aldirmiyorum mesela. Bu yuzden size fazlasiyla hak veriyorum.

anneniz biraz inatmi

Maalesef oyle oluyor.benim annemle.boyle sorunlar yasamiyoruz ama anneme ters konussam tavir yapar ama bana anlatmaz uzaklasir.bizim sorunda neye uzulup.neye uzulmedigini anlayamamam.anlatmaz.benim derdim olunca dinler .diyelim takinti yaptim.anlatiyorum
Kisa keser.tamam da ben atlatamiyorum konuyu.dinlesen ne. Olur.
Sizin isiniz biraz daha zor.maalesef annenizin kisiligi oyle.sonucta annemiz .kirmadan idare etmeyi ogrenmenliyiz.

Ay ben firmaları çok merak ettim kou sahibi özelden söyleseniz, oraları özellikle tercih etmeme sebebinizi de çok merak ettim :KK54:

evet alip atsam bu derece yorulmazdim konuda uzamazdi haklisiniz lakin benim derdim nevresim degildi 5 gun evvel konusu gecip üstüne basa basaa istemiyorum ordan birsey dedigim halde inatla ordan almasi da onun bana dayatması degil mi?
Haklisiniz ama annenizi bu yastan sonra degistirebileceginizi pek sanmiyorum, o yuzden bu konularda uzulmemek icin biraz esnek olup, inatlasma yoluna gitmemelisiniz. Onu o sekilde kabul edip, kendi isinize geldigi sekliyle sekillendirebilirsiniz bazi seyleri diye dusunuyorum.

hediye konusunda keşke kırmasaydınız
haklisiniz ama ben bunun hediye oldugunu düşünmüyorum ,şöyle düşünün bir konuda bir karariniz var net ve esneklik payi olmayan esiniz ile aldiginiz bir karar ve bunu belirtiyorsunuz annenize o ise sanki size sen kimsin ki ben alirim sen ve kocanda kabul etmek zorunda çünkü ben anneyim havasinda karariniza saygi duymuyor ..bu durumda kirilan siz olmazmisiniz?

Back