• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme ailelerin tanışmasıyla ilgili çok gerginim:((

• Konu Sahibi Konu Sahibi MaViPaTiKLeR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Canım benim sıkma canını, herşey hallolur.. Bence de sevgiline açık açık babanın düşüncesini anlat, o da bir şekilde ailesini ikna edip direkt istemeye gelsinler.. Bu süreçte sana yardımcı olmak durumunda sevgilin, ortak bir yola çıkıyosunuz çünkü.. ıllaki önceden tanışılacak diye birşey yok, önemli olan evlenecek olan sizlerin birbirinizi ne kadar tanıdığı.. Ev konusunda da sıkıntı yapma canım, herkesin ekonomik durumu ve imkanları aynı değil.. Eğer sevgilin seni gerçekten seviyor ve istiyorsa eve ve eşyalara bakmayacaktır.. Umarım sorunsuz hallolur tatlım.. Sevgiler...

şu anda nasıl ağlıyorum görsenizsenağlamasenağlama

dışarı çıkmışlardı dedim ya annemle,geldiler sonra babam yanıma geldi konuşalımmı biraz dedi...konuşalım dedim...farkında değil ama konuşurkenki tavırları çok sert...bende geriliyorum haliyle ozaman....sorular sordu önce eğitimi ne nerde çalışıyo fln filan...zaten kızlar bildiği bir aile...yani ailelr birbirini uzaktanda olsa tanıyor biliyor....benim babamın ailesiyle sevgilim babasının ailesi bekarlıklarında aynı mahallede oturmuşlar...çocukluktan falan tanışıyorlar yani...dedeler babaanneler falan....

herneyse işte sorular sordu bende söyledim..sonra ev konusuna geldi mevzu,maddiyata fln...o konuşmalarda herşeyi yanlış anlıyor...sohbet adı altında konuşamıyorsun...herşeyi hesap sorma olarak algılıyor...bende sinirli bi insanım..ve zaten annemle babamın ilişkilerinden dolayı küçüklüğümden beri çok sıkıntı çekmiş,üzülmüş biriyim...annem babamı suçluyor babam annemi suçluyor...annem "babanla konuşulmuyor senin" diyor, babam "annenle konuşulmuyor " diyor...inanın kafayı yedirttiler banasenağlama

hayatım boyunca hep huzur aradımsenağlama şu an öyle kötüyümki size yazarken...ellerim titreiyor...böyle göz yaşlarıyla başlamasını istemezdim bu sürecin....hep mutluluğu huzuru aradım...kendi ailemde huzur görmedim...mutlu olduğumuz anlar sayılı....ikisinin arasındaki iletişimsizlik,anlaşamama, kafaların farklı oluşu bana çok zarar verdi...daha yazın bile boşanmanın eşğinden döndüler...

offf çok doluyum konudan sapıyorum biliyorum ama elimde değilsenağlama

neyse ,konuşmanın sonunda sen ne lazımsa ne alınacaksa yaz bir kağıda ver dedi...yani maliyet olarak...gerisini düşünme dedi...tek söylediği iyi şeyde bu....ben bunları düşünmekten kafayı yedim...başkası olsa amaan anne baba değilmi yapacak görevi der hiçte takmaz...

babam 60 yaşında ve hala çalışıyor...emekli olmuyor...bir tane evladın var o da evlenicem diyor normal olan emekli olmasıdır şu durumda ama o zaman maaşım düşücek diye emekli olmuyor...kızlar söylenmez ama şu an maaşı net 1600tl..emekli olunca ennnn fazla düşsün düşsün 1000 liraya düşsün ki sanmıyorum,artı annem emekli öğretmen onunda aylık 1000 lira emekli maaşı var...bende gidicem 2000 lirayla geçinemiycekmisiniz dedim,hemen tepki veriyo sesini yükseltiyor...allah aşkına ya bu devirde millet 1000 lira hatta 800 lirayla tek maaşla geçiniyor çocuk okutuyor...2000 lira iki emekli insana nası yetmez???

neyse beni ilgilendirmiyor şu saat itibariyle...ben ona kolaylık olsun diye zorlanmasın diye emekli olsun dedim ama o işte akıl almaz kimseden...nası yapacaksa yapar artık karışmıyorum....

önce bu evi adam etmesi lazım sonra benim için bi sürü masraf var...bu zamana kadar çeyizde yapmadık ben istemedim...herşeyin modası geçiyor diye...incik cincik bi sürü şey var alınması gereken.....piyasadan haberi yok,alınacaklardan haberi yok sanıyorki bikaç milyara hallolacak herşey....

çok sinirim bozuk şu anda....ağlamak üzülmek gözyaşı dökemk istemiyorum bu sürecte ama işte başladım bile....Allah'ım hayırlı etsin inşallah herşey sorunsuz hallolur....:Saruboceq:

insanlar istemeye geldiğinde falanda abuk sabuk konuşcak tavırlar yapcak diye ödüm kopuyor...dayanamadım onuda söyledim...kırılmış olabilir ama mecburdum...annemle ikisininde birbirlerine karşı milletin yanında tavırlara girmesini istemiyorum...ben mahçup olmak istemiyorum millete dedim....napıyım korkuyorum...

offffffffff offffffff.....Allahım sen büyüksün yardım et yarabbim:Saruboceq:senağlama

:( dur bakalım gün doğmadan neler doğar,baban belki evlencen diye böyle yapıyordur,paylaşmak istemiyordur seni kimseyle bunlar belki bahanedir

:( dur bakalım gün doğmadan neler doğar,baban belki evlencen diye böyle yapıyordur,paylaşmak istemiyordur seni kimseyle bunlar belki bahanedir

yok canım sanmıyorum öyle bişey olduğunu

hayırlısı

canım babanla anlasamıosun ama oda bu yaslara kadar neler cekmiştir düşün maddi anlamda demiyorum manevi anlamda neden bu kadar kabullenemeyen bir yapısı var onuda sorgula bence
üzülmeden aglamadan olmaz bu iş cok zorlu bir süreç seni bekliyor ama emin ol baban seni mahcup etmeyecektir istemez kızının zor durumda kalmasını her ne kadar inatçı aksi biri olsada
ama sunuda söylemeden gecemicem babanın ne alınacaksa yaz ver demesi cok zoruma gitti üzüldüm yani o anki tavrını fln canlandırdımda seni cok sevdigini buradan bile anlayabilirsin bence sen bu saatten sonra yapıcı ol sevgilini ikna etmeye calıs babanda mutlu olsun

bunda ağlayacak üzülecek ne var anlamadım.şu an da böyle hissediyorsun,evlilik arefesindesin ama emin ol evlenip her şey bittiğinde neler için babamı üzdüm diye düşüneceksin.
burda bir çok genç kızla tanışıyorum.bir çoğu evlilik aşamasında.çoğu nişanlısıyla birlikte bir kuruşun hesabını yapıp para biriktiriyor.elbette ailendr.ellerinde imkanları varsa evlenmende yardımcı olacaklar.ama nişanlınla elele verip bunları beraber de aşabilirsiniz..
ayrıca ne demek ben nişanlıma bunları söyleyemem,millete rezil olurum,babam ters konuşur..ailen nasıl insanlar olurlarsa olsunlar onlar senin anne-baban.oldukları gibi kabullenmelisin.babana söylediğin şey eminim onu çok ama çok kırmıştır.
bence babana git ve onu kırdığın için üzgün olduğunu söyle..baksana adam sana ne lazımsa yaz bir kağıda demiş.demek ki seni düşünmediği gibi bir şey yok ortada.ayrıca bir erkeğin emekli olması kolay mı sanıyorsun.hala çalışabilecek bir adam bütün gününü evde geçirecek.bırak maddi yanını manevi olarak yıpratıcı.benim babam ben evlenirken emekli oldu ama sonradan hep hasta oldu.bunun vicdan azabını hep yaşadım.ayrıca evde de sürekli annenin başında olacak.çok da iyi anaşamadıklarını söylüyorsun.her şeye karışacak.ortam daha da gerilecek.

canım babanla anlasamıosun ama oda bu yaslara kadar neler cekmiştir düşün maddi anlamda demiyorum manevi anlamda neden bu kadar kabullenemeyen bir yapısı var onuda sorgula bence
üzülmeden aglamadan olmaz bu iş cok zorlu bir süreç seni bekliyor ama emin ol baban seni mahcup etmeyecektir istemez kızının zor durumda kalmasını her ne kadar inatçı aksi biri olsada
ama sunuda söylemeden gecemicem babanın ne alınacaksa yaz ver demesi cok zoruma gitti üzüldüm yani o anki tavrını fln canlandırdımda seni cok sevdigini buradan bile anlayabilirsin bence sen bu saatten sonra yapıcı ol sevgilini ikna etmeye calıs babanda mutlu olsun

seninde bunu yazman benim zoruma gitti..yanlış anlama haklı olduğun için zoruma gitti....yani ne demek istediğini çok iyi anlıyorum...ben küçüklüğümden beri babama çok düşkünümdür...ve evet hem maddi hemde manevi zorluklar çekti,çektik...emin ol annemde çok şey çekti....ben zaten onun bu durumda ne yapacağını düşündüğüm için üzülüyordum...yani nasıl yapacak bunca şeyi diye....ama o bunu anlamıyor işte...bende diyebilirdim görevi değilmi nasıl yaparsa yapsın demeyi...ama demedim hiç...üzüldüm sürekli düşündüm....

zaten babam beni sevmiyor gibi bişey söylemedim hiç...sadece onunla hiç bişeyin konuşulamadığından dert yandım....annem bile konuşamamışki hiç bişeyi...yani hemen ortamı gerip kavgaya dönüştürüyor ....mesele buydu....fikir söylediğindede akıl verme olarak algılıyor...

bunda ağlayacak üzülecek ne var anlamadım.şu an da böyle hissediyorsun,evlilik arefesindesin ama emin ol evlenip her şey bittiğinde neler için babamı üzdüm diye düşüneceksin.
burda bir çok genç kızla tanışıyorum.bir çoğu evlilik aşamasında.çoğu nişanlısıyla birlikte bir kuruşun hesabını yapıp para biriktiriyor.elbette ailendr.ellerinde imkanları varsa evlenmende yardımcı olacaklar.ama nişanlınla elele verip bunları beraber de aşabilirsiniz..
ayrıca ne demek ben nişanlıma bunları söyleyemem,millete rezil olurum,babam ters konuşur..ailen nasıl insanlar olurlarsa olsunlar onlar senin anne-baban.oldukları gibi kabullenmelisin.babana söylediğin şey eminim onu çok ama çok kırmıştır.
bence babana git ve onu kırdığın için üzgün olduğunu söyle..baksana adam sana ne lazımsa yaz bir kağıda demiş.demek ki seni düşünmediği gibi bir şey yok ortada.ayrıca bir erkeğin emekli olması kolay mı sanıyorsun.hala çalışabilecek bir adam bütün gününü evde geçirecek.bırak maddi yanını manevi olarak yıpratıcı.benim babam ben evlenirken emekli oldu ama sonradan hep hasta oldu.bunun vicdan azabını hep yaşadım.ayrıca evde de sürekli annenin başında olacak.çok da iyi anaşamadıklarını söylüyorsun.her şeye karışacak.ortam daha da gerilecek.

dediğim gibi ben beni düşünmüyor demedim...sadece onunla konuşulamamasından bahsettim...nitekim bugünkü konuşmada bile ne kadar gerildik ve ben göz yaşları içinde kaldım....bende okuyorum burda insanların evlilik aşamalarını...babaları kızlarıyla nasıl "normal " konuşmalar yapıyor görüyorum....ama neden bizde öyle olmuyor,olamıyor?

söylediğim şey onu kırdı evet farkındayım ama söylemek zorundaydım...çünkü biliyorum huylarını...ayrıca yaklaşık 1 ay önce konuşurken ne kadar paramız var bankada dediğimde (babaannemden miras kalmıştı ev onun payını almıştık bikaç sene önce onun parasıyla arabayı değiştirmişti ve kredi borcumuzda vardı) 6,5 dediğinde ne yapcaz şimdi demiştim laf arasında benim derdim başka dediğimde banane senin derdinden demişti....bende o zaman çok kırılmıştım........bugünkü konuşmada onuda söylediğimde bekledimki güzel bişey desin kusura bakma üzmek için söylemedim ağzımdan öyle çıktı vs....ama ona bile öyle tepkili davrandıki...sert...üstelik derdimin ne olduğunu bile bile öyle demişti...insan evladına öyle der mi?

emeklilik konusuna gelince...artık çalışmakta zorlanıyor zaten...rahatsızlığı var ayrıca psikolojik olarakta tahammülsüz...iş yerinde bile insanlarla kavga ediyor atışıyor...kimsenin dediğine tenezzül etmiyor...insanlar bile diyor bunu...emekli olması onun içinde iyiydi aslında...ama evdede oturacak biri değil dediğin gibi annemlede zaten birbirlerini yerler....ben kredi çekmektense onu bir fikir olarak söyledim...ne var bunda insanlar fikir söylemezmi? bu kadar tepkili davranacak ne var yani? anlatabiliyorum....normal söylemlere anormal tepkiler vermek pekte sağlıklı bir davranış değil....

ha nasıl uygun görüyorsa öyle yapsın o başka ama benimki sadece fikirdi...daha rahat olur bişiler diye...

herneyse sonuç itibariyle bundan sonrasına ben karışmıyorum...yapılacaklar ortada....

ha eğer çok sorun oluyorsada vazgeçerim olur biter...zaten ne zaman huzur buldum ki....

senin babanı biraz benim babama benzettim...ama ben babamı hiç böyle olduğu için olumsuz düşünmedim onun hakkında...bazı erkekler duygularını göstermiyorlar , ifade edemiyorlar...üstüne gitmek de anlamsız bana göre...

benim babam da erkek arkadaşım tanışmak istediğinde ne tanışması dedi...eğer ciddiyse öyle yok tanışmaymış yok şuymuş fuzili şeylerle beni uğraştırmasınlar dedi:)) alsın bir büyünü ( erkek arkadaşımın şimdiki eşimin ailesiye yaklaşık 1200 km mesafe var) gelsinler istesinler düğün tarihi belirlensin konuşulsun dedi...

benim de babam çok serttir ...hani konuşurken tanımayanlar hep kavga eder zanneder:)) bende çok gerilmiştim...ve o zaman erkek arkadaşım da çok bozulmuştu ne biçim mantık falan diye...
ama ben erkek arkadaşıma tanışmak istemiyorlar öyle dedim...direk istemeye gelmeliymişsiniz dedim...tabi o za bozuldu...beni istemiyorlar dedi...zor dönemdi kabul ediyorum , ama ben babamın biricik kızıydım ve babamı daha evlenmediğim birisi için değiştirmeyi hiç düşünmedim...

biz kız tarafıydık ve en azından isteme konusunda babamın istekleri geçerliydi:)

neyse aradan uzun aylar geçti...sonra geldiler beni istemeye ama ben herşey kötü geçer diye düşünürken babam erkek tarafıyla dost oluverdi birden:))

bir de istemeye geldiklerinde bizde kaldılar direk bir haftasonu:) kahvaltı , öğle ve akşam yemeyi derken epey güzel ağırladık ve epey güzel izlenimler oluştu her iki tarafta...

hiç üzülme ...sana göre kötü gidiyor olabilir ama emin ol senin iyiliğin içindir herşey:))

hem emin ol baban sadece seni düşündüğü için böyle olmasını istiyordur...

canım bak baban en azından seni karsısına alıp konusmus ki benim babam üniversite mezunu biri olaraktan evlenme asamamda bana tek bir soru sormadı anneme ne alınacaksa gidin alın hiçbişiyi eksik kalmasın demiş bu yani duydugum anlıyorum baban anlasılamaz biri ama öyle konusma böyle konusma demen cok yanlıs o insanda sonucta senin iyiliğini ister istermi onun söyledigi bir laf yüzünden mutlulugun bözulsun bak zaten babalar tanısıyor gibiymiş e o zaman gerek yok uzatmaya bence bu durumu sevgilinle konus anlat guzel bir şekilde
bide senden ricam babandan gidip özür dile cunku ilerde o evden ayrıldıgında içine nasıl batacak bunlar bilemezsin ben 5 aydır evliyim ve inan annemle babamla pek anlaşan biri deildim ama şimdi her konusmamızda aglıyorum onlara söylediklerim yaptıklarım nasıl içime batıo bilsen emin ol hersey yoluna girecektir hiç olmazsa baba bende stresliyim seni kırdım özür dilerim demen bir sey kaybettirmez ama emin ol bu yasına kadar kazanamadıgın babanı bu sözle kazanabilirsin

canım bak baban en azından seni karsısına alıp konusmus ki benim babam üniversite mezunu biri olaraktan evlenme asamamda bana tek bir soru sormadı anneme ne alınacaksa gidin alın hiçbişiyi eksik kalmasın demiş bu yani duydugum anlıyorum baban anlasılamaz biri ama öyle konusma böyle konusma demen cok yanlıs o insanda sonucta senin iyiliğini ister istermi onun söyledigi bir laf yüzünden mutlulugun bözulsun bak zaten babalar tanısıyor gibiymiş e o zaman gerek yok uzatmaya bence bu durumu sevgilinle konus anlat guzel bir şekilde
bide senden ricam babandan gidip özür dile cunku ilerde o evden ayrıldıgında içine nasıl batacak bunlar bilemezsin ben 5 aydır evliyim ve inan annemle babamla pek anlaşan biri deildim ama şimdi her konusmamızda aglıyorum onlara söylediklerim yaptıklarım nasıl içime batıo bilsen emin ol hersey yoluna girecektir hiç olmazsa baba bende stresliyim seni kırdım özür dilerim demen bir sey kaybettirmez ama emin ol bu yasına kadar kazanamadıgın babanı bu sözle kazanabilirsin

al işte mavipatikler aklı başında,yeni evli bir genç kızın sana tavsiyesi.bunun üzerine başka söz söylenmez artık.bence harfiyen uygulamalısın bunu.vereliniortak

senin babanı biraz benim babama benzettim...ama ben babamı hiç böyle olduğu için olumsuz düşünmedim onun hakkında...bazı erkekler duygularını göstermiyorlar , ifade edemiyorlar...üstüne gitmek de anlamsız bana göre...

benim babam da erkek arkadaşım tanışmak istediğinde ne tanışması dedi...eğer ciddiyse öyle yok tanışmaymış yok şuymuş fuzili şeylerle beni uğraştırmasınlar dedi:)) alsın bir büyünü ( erkek arkadaşımın şimdiki eşimin ailesiye yaklaşık 1200 km mesafe var) gelsinler istesinler düğün tarihi belirlensin konuşulsun dedi...

benim de babam çok serttir ...hani konuşurken tanımayanlar hep kavga eder zanneder:)) bende çok gerilmiştim...ve o zaman erkek arkadaşım da çok bozulmuştu ne biçim mantık falan diye...
ama ben erkek arkadaşıma tanışmak istemiyorlar öyle dedim...direk istemeye gelmeliymişsiniz dedim...tabi o za bozuldu...beni istemiyorlar dedi...zor dönemdi kabul ediyorum , ama ben babamın biricik kızıydım ve babamı daha evlenmediğim birisi için değiştirmeyi hiç düşünmedim...

biz kız tarafıydık ve en azından isteme konusunda babamın istekleri geçerliydi:)

neyse aradan uzun aylar geçti...sonra geldiler beni istemeye ama ben herşey kötü geçer diye düşünürken babam erkek tarafıyla dost oluverdi birden:))

bir de istemeye geldiklerinde bizde kaldılar direk bir haftasonu:) kahvaltı , öğle ve akşam yemeyi derken epey güzel ağırladık ve epey güzel izlenimler oluştu her iki tarafta...

hiç üzülme ...sana göre kötü gidiyor olabilir ama emin ol senin iyiliğin içindir herşey:))

hem emin ol baban sadece seni düşündüğü için böyle olmasını istiyordur...

canım bende değiştirmeye çalışmıyorum...değiştirememde zaten bu yaştan sonra...sadece uyarmak istedim....çünkü biliyorum daha şimdiden böyle gerildiysek o zaman geldiğinde agresif bir tavır sergiler fslan diye uyardım...çünkü bazen ne konuştuğuna dikkat etmez....söylenmeyecek şeyleri söyler....kötülüğünden değil farkında bile değil belki ama hani bunu burda dersem ayıp olur gibi düşünemediği zamanlar oluyor...bende tabiki mahçup olmak karşı tarafın yanlış bişi düşünmesine sebebiyet verecek duruma düşmek istemem....ben onu birazda annemle olan iletişimi için söyledim...kırdığımın farkındayım ama mecburdum....

bilemiyorum herşeyin hayırlısını diledim hep yine öyle diyorum...teşekkür ederim desteğin için....

you know canım sanada teşekkür ederim desteğinden ötürü....benim babamda üniversite mezunu ama bazen çok geri kafalı düşünüyor...tamam eskiden öyleymiş tanışma manışma olmazmış istiycekler dermişin isterlermiş gelip vs...ama birazda zamana uymak gerekmezmi? şu zamanda hep böyle oluyor bu işler....kaldıki benim babamın yaşında olan bir sürü insan var,şimdi böyle oluyor diyorlar ona uyup öyle yapıyorlar....dayımın kızıda nişanlandı bu yaz....ki dayım babamdan daha serttir bu tür konularda ama adam çağı yakalamış bir adam....çocuğun ailesiyle tanıştı onlar onlara geldi dayımlar onlara gitti....gayet medeni şekilde oldu herşey...temmuzun 3ünde düğünleri var...yani bilemiyorum ya bu kadar dar pencerden bakmak bu kadar kapalı olmak .....herneyse zaten o konuda annem baskın çıkmış sanırım gelecekler diye....

bu arada canım babalar tanışmıyor...sadece iki aile birbirini biliyor uzaktanda olsa tanıyor...babam daha çok amcasını tanıyor....onla muhabbeti falan var...

birde demişsin ya bu yaşına kadar kazanamadığın baban diye...dedim ya ben küçüklüğümden beri en çok babama düşkündüm...her şeyde onu savunurdum,onu korurdum laf dedirtmezdim hatta sülalede babasının avukatı diye bilinirim...ama işte o bahsettiğim konuşmada "bana ne senin derdinden " dediği andan beri soğuk davrandım...:çok üzgünüm:

ya haklısın sanada haksızsın demiyorum ama ilerde cok pişman olacaksın kırılmıssın farkındayım ama bugunde baban kırıldı ödeştiniz artık sende telaş etme tamamı vereliniortak sakin dusun olumlu dusun hersey iyi olur emin ol
evin boyası diyorsun yarın akşam babana söyle gidip birlikte renk secelimmi baba diye yapıcı olmaya calıs olmayacak kötü olacak dersen öyle sekillenir hayatın ya inan sana burda dedemin anneannemin bana söyledigi kelimeleri söylesem sen nasıl intihar etmedin derdin resmen insanı intihara sürükleyeck seylerdi ama ben yapıcı olmaya calıstım cogu zaman duymamazlıktan geldim ve ben 5 aydır istanbuldayım hergun arar anneannem dedem gidince kıymetini anladık kızım affet bizi derler mafoldumben o yasta insanlar aksiler dusunmeden insanı kırıyorlar ama gidincede degerini anlıolar
sen evlenince babanda cok pişmanlık yasayacak sende eminim buna ama artık aglama tamammıkaydirigubbakcemile5 kız tarafı naz tarafıdır sevgilini ikna etmeye bak babam böyle istiyor de uymak zorundalar

bence her zaman başın dik dursun istiyorsan, baban gibi bir gücü hep arkanda tut tatlım. kadınlara baba gibi yar olmuyor çünkü.
eminim seni çok seviyordur, sende biraz çaba gösterde onun istediği gibi olsun. vardır bir bildiği...
mutluluklar diliyorum sana. inşallah çok mutlu olursun canım...

tatlım bencede önce babanla konuşmayı bir dene..eğer hala kesinlikle olmaz diye ısrar ederse yapacağın pek bişey kalmaz..

en iyisi sevgilinle bu konuyu açıkça konuşman..babanın istediği birşey yüzünden seni zorlamasının ve üzmesinin gereği yok diye düşünüyorum..

madem herşey kesinleşti ve evleneceksiniz o zaman geldikleri gün istemelerinde bir sorun olmaz ..

sen kendini sıkma ..böyle şeyler için kendini üzme..en mutlu olman gereken günleri kendine zehir etme..rahat ol herşey hallolur :)

Son düzenleme:
canım senın sorununu okuyunca benım yasadıklarım aklıma geldı benım babamda ne tanısmasıymıs ben abımlerı cagırcam o adamları bosamı getırcem olmaz falan fılan bayagı bı soylenmıstı neyse oyle boyle geldıler ev cok kalabalıktı amcamlar dayımlar sankı söz takılcak gıbı hepsını cagırdı neyse geldıler onların laf acmasını beklıyolar kımseden tık yok bende esımı cagırıp soyledım uzaktan geldınız ya o yuzden konuyu acın ısteyın bu aksam dıye sankı yangından mal kacırıylar adamlar tanısmaya gelıstı ama o anda ıstendım söz gunum bellı oldu alacak vereceklerı kattılar neysekı o hafta sozum takılmıstı suan 2.5 yıllık evlıyım konusup guluyoz esımle zorla verdıler senı bana dıye ınsallah senın ısınde kolaycacık hallolur ama sende benım gıbı yap sevgılıne soyle de uzaktan gelceksınız bı daha ıkı ıs olmasın zaten gelınce tanısırlar o aksamda ısteyın de bunda bısey yok sakın bır sevgılı ıcın annenı bbanı uzme babanın tırnagı acısa senın canın yanr sevgılı eş bulunur ama aıle hıc bı zaman bulunmaz belkı bu soyledıklerım hosunada gıtmaye bılır hakkınada hayırlısı olsun

seni çok iyi anlıyorum canım ,,aynen benim babamda ayrı ayrı telaşe yapmayalım 2gün sonra gelsinler söz yapalım demişti..onunda eve eşya almak gibi veya boya badana yaptırmak gibi bi çabası yoktu..o zamanlar bende çok ağladım kendimi çok yıprattım..ama bi ablamın beni sakinleştirmesiyle kendime geldim...evleneceğim kişi zaten sevgilim olduğundan beraber çıktık söz yüzüklerimizi aldık...geldiler tanıştılar ,sonra istediler beni, babamda verdi o akşam.(sonuçta ben seviyorum kararımı vermişim) ...evi ,eşyayı boyayıda dert etme canım ya baban olmaz vermem deseydi veya aileler anlaşamasaydı..onlar teferruat.tabiki herşeyin en güzeline layıksın ama unutmaki en önemlisi senin mutlu olman...kendini üzme canım ...sevgilinle konuş alın söz yüzüklerinizi o akşam söz olayı bitsin babam böyle istiyor de onu kıramam de.sevgilinde anlayış göstersin sana...herşeyin hayırlısı olsun.....

hepinize teşekkür ederim destekleriniz için....

sanırım yavaş yavaş yoluna giriyor bazı şeyler...annemin dişini göstermesi sayesinde...bu hafta yada engeç öbür hafta boya işine girilecek...perdelerin değişmesi gerek..koltukların kaplanması gerek...işte herşey böyle son dakkaya bırakılırsa böyle sıkışırız...yıllardır bu eve bakmadı babam....biz zaten annemle burdayız ilçede babamda merkezde....sadece hafta sonları gelip gidiyor...yıllar önce benim okul değişikliğimden dolayı böyle olmuştu....burda böyle geçici bir ev kurmuştuk annemle...eşyalarımız fln hep babamın oturduğu evde...zamanla burayı sevdik ve kaldık annemle...babama ne zamanki ordaki eşyaları buraya getirelim yada boya yapalım desek hemen kavga etti karşı çıktı....sanki mecburduk böle eğreti yerde oturmaya annemle...yapacağı zor bişey değildi...eşyaları kamyona yükletip 1 saatlik mesafeden buraya getirmek yavaş yavaş çokmu zordu? boya işinide hep erteledi hep erteledi...çünkü kendi burda oturmuyor...biz çektik hep cefasını...10 senedir bi ev boyanmazmı....duvarlar leş gibi...hayvan gibi yaşadıksenağlama

sorunlar hep babamın üşengeçliği,uyuşukluğundan ve belkide bencilliğinden kaynaklandı...nasılsa oturuyoruz sesimiz çıkmıyor,çıkıncada kavga edip bastırıyor ya oh ne kolay.....

neyse uzattım...sonuç olarak yavaştan artık işleri yoluna koymaya başladık ama yine annemin çabasıyla...ona kalsa bi 10 sene daha böyle otururduk...demem o ki isteme işi falan olmasa bile bu evde bişeyler yapılması şarttı ama babam hep savsakladı....

eline para geçtiğinde bile ( babaannemden kalan miras) gidip arabayı değiştirdi ama bu evi bi boyatmadı....kısacası bazı arkadaşların bana kızmasını anlayabiliyorum çünkü yıllardır olan detayları bilmiyorlar...ama annemle benim yıllardır psikolojik olarak çektiğimiz işkenceyi bilseler eminim daha çok hak verirler....

şimdi bu ay içinde ev adam edilcek...sonrada sanırım tanışmaya gelinecek...zaten tanışmayla isteme arası uzun olmıycakki...onun babasıda öle demiş isteriz hemen söz kesilir demiş...tanışmayada amcasıda gelecek sanırım...babamın tanıdığı amcası...belki o da gelince ortam yumuşak olur...çünkü babamın sert ve gereksiz tavırlara girmesinden korkuyorum.....annemde diyor ...öyle bir yapısı var çünkü bu tür konularda...oysaki bence öyle olmamalı....evine gelen her kim olursa olsun güler yüzlü davranmak gerekir...yanlışmıyım?

işte böyle kızlar...gelişmeler oldukça haberdar ederim..tekrar teşekkürler hepinizea.s.

canım bizdede öyle oluyo yani babanın dediği gibi ablamla eşi evlenmeden zaten seneler öncesinden tanışıyodu yani istiyolardı neyse önce bayanlar geldi kayınvalide teyze vs. sonra babam bi 4ay kadar hiç bişey demedi:) hep sustu neyse uzun mevzu onlar kısaca erkeklerde 4ayın sonunda istemeye geldiler yani tekrar bi erkeklerle tanışma olmadı ki olsada babam karşı çıkarda ..... ama bana kalsa senin dediğin gibi olması daha medeniii ama eskiler işteeee

Bende sadece benim babam böyle sanıyordum. Herkes mersine giderken tersine giden değişik bi yapısı var diye. Tamam baba olmak da kolay değil ama cidden yıpratıcı bir süreç oluyor bu..

Back