canım babanla anlasamıosun ama oda bu yaslara kadar neler cekmiştir düşün maddi anlamda demiyorum manevi anlamda neden bu kadar kabullenemeyen bir yapısı var onuda sorgula bence
üzülmeden aglamadan olmaz bu iş cok zorlu bir süreç seni bekliyor ama emin ol baban seni mahcup etmeyecektir istemez kızının zor durumda kalmasını her ne kadar inatçı aksi biri olsada
ama sunuda söylemeden gecemicem babanın ne alınacaksa yaz ver demesi cok zoruma gitti üzüldüm yani o anki tavrını fln canlandırdımda seni cok sevdigini buradan bile anlayabilirsin bence sen bu saatten sonra yapıcı ol sevgilini ikna etmeye calıs babanda mutlu olsun
seninde bunu yazman benim zoruma gitti..yanlış anlama haklı olduğun için zoruma gitti....yani ne demek istediğini çok iyi anlıyorum...ben küçüklüğümden beri babama çok düşkünümdür...ve evet hem maddi hemde manevi zorluklar çekti,çektik...emin ol annemde çok şey çekti....ben zaten onun bu durumda ne yapacağını düşündüğüm için üzülüyordum...yani nasıl yapacak bunca şeyi diye....ama o bunu anlamıyor işte...bende diyebilirdim görevi değilmi nasıl yaparsa yapsın demeyi...ama demedim hiç...üzüldüm sürekli düşündüm....
zaten babam beni sevmiyor gibi bişey söylemedim hiç...sadece onunla hiç bişeyin konuşulamadığından dert yandım....annem bile konuşamamışki hiç bişeyi...yani hemen ortamı gerip kavgaya dönüştürüyor ....mesele buydu....fikir söylediğindede akıl verme olarak algılıyor...
bunda ağlayacak üzülecek ne var anlamadım.şu an da böyle hissediyorsun,evlilik arefesindesin ama emin ol evlenip her şey bittiğinde neler için babamı üzdüm diye düşüneceksin.
burda bir çok genç kızla tanışıyorum.bir çoğu evlilik aşamasında.çoğu nişanlısıyla birlikte bir kuruşun hesabını yapıp para biriktiriyor.elbette ailendr.ellerinde imkanları varsa evlenmende yardımcı olacaklar.ama nişanlınla elele verip bunları beraber de aşabilirsiniz..
ayrıca ne demek ben nişanlıma bunları söyleyemem,millete rezil olurum,babam ters konuşur..ailen nasıl insanlar olurlarsa olsunlar onlar senin anne-baban.oldukları gibi kabullenmelisin.babana söylediğin şey eminim onu çok ama çok kırmıştır.
bence babana git ve onu kırdığın için üzgün olduğunu söyle..baksana adam sana ne lazımsa yaz bir kağıda demiş.demek ki seni düşünmediği gibi bir şey yok ortada.ayrıca bir erkeğin emekli olması kolay mı sanıyorsun.hala çalışabilecek bir adam bütün gününü evde geçirecek.bırak maddi yanını manevi olarak yıpratıcı.benim babam ben evlenirken emekli oldu ama sonradan hep hasta oldu.bunun vicdan azabını hep yaşadım.ayrıca evde de sürekli annenin başında olacak.çok da iyi anaşamadıklarını söylüyorsun.her şeye karışacak.ortam daha da gerilecek.
dediğim gibi ben beni düşünmüyor demedim...sadece onunla konuşulamamasından bahsettim...nitekim bugünkü konuşmada bile ne kadar gerildik ve ben göz yaşları içinde kaldım....bende okuyorum burda insanların evlilik aşamalarını...babaları kızlarıyla nasıl "normal " konuşmalar yapıyor görüyorum....ama neden bizde öyle olmuyor,olamıyor?
söylediğim şey onu kırdı evet farkındayım ama söylemek zorundaydım...çünkü biliyorum huylarını...ayrıca yaklaşık 1 ay önce konuşurken ne kadar paramız var bankada dediğimde (babaannemden miras kalmıştı ev onun payını almıştık bikaç sene önce onun parasıyla arabayı değiştirmişti ve kredi borcumuzda vardı) 6,5 dediğinde ne yapcaz şimdi demiştim laf arasında benim derdim başka dediğimde banane senin derdinden demişti....bende o zaman çok kırılmıştım........bugünkü konuşmada onuda söylediğimde bekledimki güzel bişey desin kusura bakma üzmek için söylemedim ağzımdan öyle çıktı vs....ama ona bile öyle tepkili davrandıki...sert...üstelik derdimin ne olduğunu bile bile öyle demişti...insan evladına öyle der mi?
emeklilik konusuna gelince...artık çalışmakta zorlanıyor zaten...rahatsızlığı var ayrıca psikolojik olarakta tahammülsüz...iş yerinde bile insanlarla kavga ediyor atışıyor...kimsenin dediğine tenezzül etmiyor...insanlar bile diyor bunu...emekli olması onun içinde iyiydi aslında...ama evdede oturacak biri değil dediğin gibi annemlede zaten birbirlerini yerler....ben kredi çekmektense onu bir fikir olarak söyledim...ne var bunda insanlar fikir söylemezmi? bu kadar tepkili davranacak ne var yani? anlatabiliyorum....normal söylemlere anormal tepkiler vermek pekte sağlıklı bir davranış değil....
ha nasıl uygun görüyorsa öyle yapsın o başka ama benimki sadece fikirdi...daha rahat olur bişiler diye...
herneyse sonuç itibariyle bundan sonrasına ben karışmıyorum...yapılacaklar ortada....
ha eğer çok sorun oluyorsada vazgeçerim olur biter...zaten ne zaman huzur buldum ki....