• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme ailelerin tanışmasıyla ilgili çok gerginim:((

• Konu Sahibi Konu Sahibi MaViPaTiKLeR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
M

MaViPaTiKLeR

Ziyaretçi
meraba kızlar..konuyu sohbet bölümünemi açsam bilemedim ama burası daha uygun geldi....

uzun zamandır gerginim zaten bu konuyla ilgili...dün gece hepten gerildim...

dün akşam sevgilim,ben,annelerimiz ve onun amcasının eşi birlikte yemeğe çıktık...maksat anneler tanışsın...neyse herşey iyiydi...biraz heycanlıydık tabi..özellikle sevgilim çok gergindi...neyse öyle böyle derken yemekten kalkıldı....onlar şehir dışında yaşadıkları için bugün döneceklerdi o yüzden biz onlardan sonra biraz daha birlikte kaldık...annem eve gitti...tabi evde babamla konuşulmuş mevzu...sevgilimin babası onlar buraya gelmeden demişki,önce siz gidin anneler tanışsın 1-2hafta sonrada biz gideriz tanışmaya demiş...ki normal olanda bu öyle değilmi? annem babama bunu söyleyince babam olmaz öyle demiş....gelip tanışacaklar sonra beğenmedik vazgeçtik mi diycekler demiş...kafamçokkarıştı direk gelip istesinler o zaman tanışılır demiş...çıldırıcam yaa...
yok efendim o kadar modern mi olmuşuz bilmem ne....yaa bu devirde hep böyle oluyor bu işler...

teyzemin oğlu evlendi ondada öyle oldu,dayımın kızı nişanlandı ondada öyle oldu....aileler tanıştı sonra istendi vs...bu nasıl bir mantıktır yaa...bu adamı anlamak imkansızz...sinirimden ölüyorum dünden beri...birde demişki tanışılıcaksa bizde dışarda tanışalım...:1shok: ne kadar ayıp olur düşünsenize...

svgilimde içine doğmuş gibi demiştiki, babamlarla gelince böyle dışarda olmaz ayıp olr demişti...ben nasıl derim babam böle böle diyor diye...beni ne kadar zor duruma sokacak....offf....

birde şöyle bir sorun varki bizim evde işlerimiz var...boya badana gibi eşyaların değişmesi gibi...çünkü ev şuan berbat durumda...yıllardırr hep erteledi şu boya işini...şimdi yumurta kapıya dayandı hala bşi dediği yokk!!:kızgın: bu ay içinde yapılması gerek bu işlerin ki nisanın ilk haftası davet edelim tanışmaya....ama yoook...ne boya moya işi için sesini çıkarıyor nede eve tanışmaya çağırmaya yanaışıyor....annemde bende gerildik...

bütün sorumluluk anneme kalıyor...zaten aralarıda iyi değil...nası olacak bilmiyorum..çok sinirli ve gerginim...deli oldum dün gece yaa...ne demek tanışmaya gerek yokmuş....

bana yardım edin kızlar yaa...sevgilime söyleyemedim bunları tabi...ama sorup duruyo ne diycemi bilemyiyorum zor durumda kalıyorum....senağlama

dü n gecede sorunca sadece, kesin istemeye gelinecekmiymiş ozaman tanışılır diyo gibi bişiler saçmaladım...buna bile bozuldu...ne demek o dedi dalgamı geçiyoruz biz dedi...anneleri niye tanıştırdık dedi...haklı valla ne diyim...

uzun oldu ama ne yapmam gerekiyor kızlar? ve babamın bu söylediği hakkındaki fikirleriniz ne?

adamın kendine göre bi mantığı var ve asla ondan şaşmıyor...inatçı,herşeyi o bilir, herkes yanlıştır o doğrudur...off offffffffffff:kızgın:

ya zaten normal olanda tanısıldıktan sonra istenmesi deilmidir bilmiyorumkismile
direk istemeye gelseler sanırım babanız onada tepki gösterirdi anlasılan sizi dinlemez anneniz konussun birde

ya zaten normal olanda tanısıldıktan sonra istenmesi deilmidir bilmiyorumkismile
direk istemeye gelseler sanırım babanız onada tepki gösterirdi anlasılan sizi dinlemez anneniz konussun birde

ya işte canım normal olan odur evet...ama herkese göre normal olan ona göre anormaldirr:kızgın: herşeyin doğrusunu o bilirr...cins yaa

canım zaten annem konuştu ben değil...anneme demiş böyle..

ne kadar kızsanda cins deme babana olumunekankayizsmile
canım sevgilinle konussan hani hem tanısma olsun ogunde isteme olsun nasılsa uzaktan geliosunuz fln die hani onları düşünürmüş gibi defalarca gidip gelmemiş olursunuz de ama sakın babanın istemedigini fln söyleme ilerde sorun yaratabilir senin için üzülecegin kelimelere dönebilir bu olay

dert etme annelerin tanışması gayet iyi olmuş sen git o halde babanın erkek kardeşine derdini anlat onlar babanı ikna etsin

Evet mantıklı olan önce tanışılmasıdır ama siz zaten annelerinizi tanıştırmışsınız, durumun ciddiyetini de babanız anladığı için direk istesinler demiş yanlış anlamadıysam...

Bir de şöyle düşün; istemeyi yokuşa sürüp her hafta gelsinler tanıyalım deseydi daha zor olacaktı...

Bence stres yapılacak bir durum yok bu kadar sıkma kendini....

dert etme annelerin tanışması gayet iyi olmuş sen git o halde babanın erkek kardeşine derdini anlat onlar babanı ikna etsin

babamın erkek kardeşiyle görüşmüyoruz..kendimi bildim bileli...ki zaten o kimseden akıl almaz...dedim ya o bilir herşeyin doğrusunu....benneyaptımki

ne kadar kızsanda cins deme babana olumunekankayizsmile
canım sevgilinle konussan hani hem tanısma olsun ogunde isteme olsun nasılsa uzaktan geliosunuz fln die hani onları düşünürmüş gibi defalarca gidip gelmemiş olursunuz de ama sakın babanın istemedigini fln söyleme ilerde sorun yaratabilir senin için üzülecegin kelimelere dönebilir bu olay

haklısında canım yani bu olay ilk değil..daha bir çok konuda benide annemide sinir etti...annem onun yüzünden sabaha kadar uyumuyo...psikolojisi bozuldu...neyse detaylara girmeye gerek yok...

sevgilime zaten asla diyemem öyle bişeyi...zaten o da hassas bu konularda....aslına bakarsan babama olan sinirimi ona yansıtıyorum ve yanlış yapıyorum..o da babama düşma olur sonra...farkındayım ama elimde değil....ben böyle anlatıncada o sanırım farklı şeyler düşünüyor...dün dediki biz tanışmaya geldiğimizdede böyle tavırlar falan yapmaz dimi dedi,babam çok sinir olur dedi...öff bilmiyorum...

valla daha şu aşamada sıkıntı bastı sıkıldım...bi an önce olsun bitsin istiyorum...

Evet mantıklı olan önce tanışılmasıdır ama siz zaten annelerinizi tanıştırmışsınız, durumun ciddiyetini de babanız anladığı için direk istesinler demiş yanlış anlamadıysam...

Bir de şöyle düşün; istemeyi yokuşa sürüp her hafta gelsinler tanıyalım deseydi daha zor olacaktı...

Bence stres yapılacak bir durum yok bu kadar sıkma kendini....

evet de canım,erkek arkadaşımın ailesi tanışmaya gelmek istiyor...ben nasıl diyim şimdi babam istemiyor direk gelin isteyin diye....:çok üzgünüm:

hatta sevgilim dediki,tanışmaya gelince ne zaman isteneceiği söz kesileceği konuşulur dedi,zaten onun amacı o dedi...baban herhalde direk istensin diyemi düşünüyo anlamadım ben dedi....yani onlara saçma geliyor bu durum...gel gör ki babama da onların(ve herkesin yaptığı normal olan) saçma geliyo...:umursamaz:

canım benim babamda dünürleriyle tanışmaya hiç yanaşmadııı

gelsinler istesinler konu açılsınn dedi vermedi beni

eğer tanışmaya gelselerdii eee siz nasılsınız biz nasılız trürkiyenin durumu konuşulur evlilik konusu açılmaz demiştii

istediler beni o gece ben veremem biraz erken bir sene daha beklesi çocuklar dedii

vee buu sene mutlu son...

canım o zaman sen babanla konusmayı denesen konusamam anlamaz mı diosun

bisde evlenenlerdede anneler tanıstı babalar tanısmadı hic direk istemeye geldiklerinde tanıstılar bence bunda buyutulcek birsey yokki bencede dogru olan o sonucta cok fazla muhabbet tez ayrılık getirir derler istemeye geldiklerinde istesinler halledin o isi simdi babalar tanıscak onun stresi istemeye gelicekler onun stresi gerek yok

hatta bende anneler bile tanısmıycak direk istemeye gelicekler en guseli annemde oyle diyor direk istemeye gelinsin tanısmaya gerek yok diye

canım o zaman sen babanla konusmayı denesen konusamam anlamaz mı diosun

konuşamam canım.....daha doğrusu konuşmam...çünkü onunla konuşmak deveye hendek atlatmaktan daha zordur....başlarsın konuşmaya abuk sabuk tavırlar yapar sesini yükseltir vs....gerer yani insanı....annem bile mecbur kaldığı için konuştu dün....yoksa hiiiiç istemez konuşmayı....zaten mecbur kalmadıkçada konuşmaz....

dün çok sinirlendim işte,annemde bana bırak dedi....ben napıcam bilmem ama dedi,çok yıpranıcam dedi...anneme üzülüyorum...herşeyin çaresini o bulmuştur bu zamana kadar,hep o düşünüp uygulamaya geçmiştir sorunlar karşısında....babam hiiiç bişi yapmaz...düşünüyormu düşünmüyormu onu bile bilmezsin...kafasının içinde ne var söylemez....garip yani...gerçekten garip...annemde böyle der...ya iş yerinde bile insanlarla atışır,kendi dediğini yaptırmak için...kimsenin fikrine tenezzül etmez....

ohoo daha yazarımda gerek yok....sadece anlayın diye bu kadar yazıyorum...

10 senedir bir ev boyanmazmı yaa...düşünün gerisini....halada bak sesi çıkmıyor ne zaman boyatacak ne yapacak?? ne düşünüyorsun be adam söyleseneee....akannehir

Son düzenleyen: Moderatör:
bisde evlenenlerdede anneler tanıstı babalar tanısmadı hic direk istemeye geldiklerinde tanıstılar bence bunda buyutulcek birsey yokki bencede dogru olan o sonucta cok fazla muhabbet tez ayrılık getirir derler istemeye geldiklerinde istesinler halledin o isi simdi babalar tanıscak onun stresi istemeye gelicekler onun stresi gerek yok

iyi hoş diyorsunda canım karşı taraf öyle demiyor...tanışmaya gelelim diyorr...ben nasıl diyim yok gelmeyin gerek yok diyo babam direk istesinler diyo?? insanlara garip gelmezmi...utanırım ben çok....ha onlarda öyle düşünüyor olsaydı tamam sorun yok,ama onlar tanışmak istiyor....

yani babanla ilgili bu anlattıklarından sonra senin direk istemeye gelmelerini istemen lazım bence belliki seni vermeyede cok istekli degil tanısmaya gelseler mutlaka bir kusur bulucak ve surekli didikliycek sizi huzursuz edicek bu sefer ya istemeye gelince problem yaparsa diye sorun yapıcaksın ben olsam erkek arkadasımla konusur durumu anlatırım sonucta evlilik yolunda gidiyorsunuz bunları birbirinize ifade etmeniz lasım erkek arkadasında ailesine direk istemeye gidelim yol uzak anneler tanıstı zaten ben kasılırım falan gibi birseyler uydursun yoksa siz cok daha ugrasıcaksınız bu problemlerle

canım o zaman öncedende dediğim gibi sevgilinle konusacaksın bunu işte defalarca gelip gitmeyin uzaktasınız zatn fln geldiginizde hem tanısma hem söz olsun diye güzel bir dille söylersen kabul ettirecektir bence ailesine baska çözüm yolun yok cunku

tatlım ailelerin önceden tanısması cok guzel bır sey nedır ne degıldır en azından ısteme zamanı bır fıkırlerı olur ailelerin birbiri hakkında.ben nisanlımla cıkmaya basladıgım zamanlar babama boyle boyle dıye anlatmıstım bırısı var ben cok mutluyum senınde haberın olsun ne senın huzurun bozulsun nede benım huzurum bozulsun dıye o sıralar kardesımın sunnetı vardı oraya gelmıstı tanısmıstı nısanlımla babam sonrasında bana nısanlım ewlenme teklıfı ettıgınde ılk babama soyledım boyle boyle ben kabul ettım dıye sonra nısanlımın aılesı sadece kadınlar ama bıze oturmaya geldıler ewımızı aılemızı tanımak gormek ıcın snrakı haftada bız onlara gttık kadınlar.ondan sonrakı hafta erkekler hep bırlıkte geldıler ve ısteme soz kesıldı.erkekler tanısmasalarda olur ama kadınlar zaten bırbırlerını gormusler eslerıne anlatabılırler.senın en azından elle tutulur bı gerekcen war cunku sehırdısındalar sevgılıne onları dusundugunu gostererek bır kac defa gelmenıze gerek yok anneler tanıstılar en azından geldıgınızde soz keserız dersen hem babanın fıkırlerınden haberı olmaz hemde mantıklı bır neden olur.ew olayına gelınce buna canını hıc ama hıc sıkma ewınızı degıl senı aılenı gormeye gelıyorlar canım

teşekkür ederim kızlar fikirleriniz için....canım evet evi değil bizi görmeye geliyorlar da bizim ev öyle böyle değil yani...çok üzülüyorum ve utanıyorum bu durumdan ama gerçekten bizden başkası şu evde yaşamazdı bunca yıldır...duvarlar leş gibi...kendide demiş zaten babam dün...bu evi görseler falan diye....hatta şey demiş işte dışarda tanışırız o zaman bizde falan demiş....yani bilmiyorum ama şu evin boyanmasını ertelemeye çalışıyo hala gibi geliyor....sonuçta eğer eve gelip tanışcaklar sonra beğenmedik vazgeçtik mi diycekler korkusu varsa dışarda buluşuncada aynı şey değilmi?

offff diyorum ya mantığını anlamak imkansız.....

az önce annemle dışarı çıktılar arabayla kesin konuşcaklar yine bişiler....

bilmiyorum eğer tanışma konusunda ısrarla aynı şeyi söylerse sizinde dediğiniz gibi erkek arkadaşıma uygun dille söylemem gerekecek...direk istemeye gelsinler diyor diye...

strese,gerilmeye hiç gelemiyorum ben...ama şimdiden böyle gerildim....:çok üzgünüm:

en güzel zamanlarımız burnumuzdan gelecek diye korkuyorum...bütün endişem bu...ama eğer öyle bişey yaparsa yüzüne bakmam bir daha....zaten zamanında annemin en güzel zamanları burnundan gelmiş birde benimkini öyle yaparsa valla annemde parçalar onu....:umursamaz:

mavipatikler üzülme herşey düzelir inş.
evde tanışamıyorsanız dışarda iki aile yemeğe çıkarsınız daha sonrada eve gelirp isterler yapcak başka bişey yok,sıkma canını allah yardımcın olsun

üzülme bıtanem hayırlısı ne ıse o olsun ama baban daha ne ıstedıgını bılmıyor galıba ewın yapılması gerekıyor dıyor dısarda tanısalım dıyor hemde tanısmayı kabul etmıyor gelıp ıstesınler dıyor dısardamı gelıp ıstıcekler senı anlamadım.sen konusmayı denesen babanla canım belkı suanda babanın ewın tadılatı ıcın ayırabılecegı bır butcesı yok bunuda sorabılırsın ona sonucta aılesınız annenden cok kendın konussan senı dınleyıp anlamazmı?

Back