• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Ailelerin tanışması ve anlaşamaması:(

Ya da soyle bisey yapin altnlari kiralik alsn nisanlin yani varsa bi tanidk kuyumcu gostermelk taksinlar annen de bilmesn.dugunden sonra borc vardi bozdrduk dersiniz zaten her dugunde borc olur.bizm bi cok tanidk oyle yapti amac etrafa gostermekse ve alacak durum da yoksa kimse bilmeden yapilir boyle bisey

benm düşüncem param olsa kendim alıcam anneme demicem,sewglimde ailesine ben aldım dcek durum kapancak.
dediğinz mantıklı ama bulablrmyz öle kuyumcu bilmiyorm ki düşünmek lazım. ama bunu erkek tarafına nasıl dicez ? biz kiralıcaz siz durumuz olursa alırsnz denmzki utanırlar ben çoookk mahcup olurum kıyamam onlarada :(

tebrik ederim siziiii :) Allah tamamını erdirsin inşş :) zaten annem erkek tarafını seviyor, hatta şuan kayınvalideme şal örüyor :)
ama inanın korkuyorum iki tarafıda mahcup etmekten o kadar utanıyorum ki. erkek tarafı durumumz yok dediğinde sevdiğimde üzüldü. ayy aglıcam şimdii yaa :(

Ağlamak yokk sakın, yapma böyle. İlla ki bir orta yol bulunur. Bak gör anlaşırlar onlarda, sen de böyle üzüldüğünle kalırsın. Sevgi her şeyi aşar, aşarsınız bunları.

Evet 5 gün var, Allah sana da göstersin inşallah. Mutlulukla çık yola, gerisi güzel gelir. Bazı şeyleri de çokta kafaya takmamaya çalış, herşey olacağına varır. Bir de şimdi annen sana böyle konuşuyor ya, onlara gelince konuşamaz gör bak:9: Deneyim konuşuyor. Çeyizim serilmeden önce, evi temizliyoruz, annem bıçakla cam kenarında ki boyaları temizliyormuş, kayınvalidem "ayy yapmayın demiş" annemde alınmış, ayy bana neler söyledi. "Bir daha o kadınla biraraya gelmem, onun olduğu yere ben gelmem" diye. Ertesi günde mobilyalarım gelecek, "o kadın gelecekse ben gelmem " dedi. Zorla ikna ettim gitti, beni arıyor "biz kayınvalidenlerdeyiz kahve içiyoruz" diyor. Kahkahalar atıyorlar. O yüzden biraz oluruna bırak.

amiinnnn inşalah darısı başıma sen olayı bitirmişsin.. :1: bana daha çoook var daha tanışma olacak..bir sürü hengame..

aynen dediğin gibi dünürler sever birbirini bee.. :52: bizimkiler çok anlayışlı maşallah sorun çıkacağını sanmıyorum herşeyin hayırlısı..

ayy şimdi sende ne heyacan vardır yahu tekrar çoook mutlu olun :16:

Son düzenleme:
Ağlamak yokk sakın, yapma böyle. İlla ki bir orta yol bulunur. Bak gör anlaşırlar onlarda, sen de böyle üzüldüğünle kalırsın. Sevgi her şeyi aşar, aşarsınız bunları.

umarım dediğinz gibi Allah kimseyi utandırmasın bu yolda :)
kendimide kızıyorum yanlız. bi düşünüyorum benim annem çalışmış çabalamış yapıyor,sonçta bir kere evlenicem,seneye durumuuz düzeldi hadi bidaha dğün yapalım durumu olmıcak zaten. oldumu iyi olsun istiyorum sadce takı konusunda da değil,nişanın evde olmasını hiç istemem ben ki nişaıda biz yapıcaz zaten. hani diyorum borç yaparlar azcık ama zaten düğünden bi kaç ay sonra ellerine toplu para geçecek erkek tarafının 30bine yakın. o zman öderler , diyorum.
yalış mı düşünüyorum acaba ??

benm düşüncem param olsa kendim alıcam anneme demicem,sewglimde ailesine ben aldım dcek durum kapancak.
dediğinz mantıklı ama bulablrmyz öle kuyumcu bilmiyorm ki düşünmek lazım. ama bunu erkek tarafına nasıl dicez ? biz kiralıcaz siz durumuz olursa alırsnz denmzki utanırlar ben çoookk mahcup olurum kıyamam onlarada :(

Sen bisey soyleme onlara.nisanlin konussun sen hic altn mevzusuna girme senin bildgni bilsnler ama sen bisey demezsen cok sey kazanirsn karsi tarafn sanq saygisi sevgisi de daha artar zor zamanda insnlr kendlerini belli eder onlar da senin bu incelgini asla unutmzlar.nisanlnin da yuku azalr yazk erkek icin cok zor bi durm olsa insan hicbisey esirgmz.ama yokluk zordr bu donmlerde birbirmze yardmci olmaliyz.hersey unutulur gider gonul hoslugu kalir....

Ayrica kiralk yaparsan annenin de gonlu olmus olur erkek tarafi da rahatlar.soncta bu hikayede senin gibi herkes de memnun olur...annen de kendnce hakli onlar da....

öncelikle bu durumu yaşayanlar, bilenler lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin :(
2 hafta sonra ailecek tanışma olacak ve bu sırada sözün,nişanın tarihi konulcak. ailelerimiz telefonda falan konuşuyorlar. normalde gayet iyi anlaşıyorlar ama bu buluşmada annem takı konusunu dile getirecek. adetlerimizden bahsedicek. nişanda set ve 5 bilezik istiyor annem. ama erkek tarafı bunu karşılayamayız diyor. bnm annem bana diyor bunu, sevgilimn anneside ona diyor. bir araya geldiklerinde kıyamet kopcak gbi hissediyor ve korkuyorum.
bugün sevgilimle bilezik bakmaya gittik 14ayar 500 tl de dediler. bende anneme söledim ama o kesinlikle kalın ve 22 ayar olmalı diyor.
napıcaz biz lütfen yardım edin :( kendi param olsa bn destek olucam sewglime anneme demeden. o kadar yani. :(

canım benim, benim sevgilimin aileside karsılayacak durumda degil ama biz hani sunu alın bunu alın demedik nasıl deriz, 5 blezik takacaklar ve onuda sevgilim krediyle alacak.hani ille ısrar ederseniz biraz ayıp olur sen aileni yumusatmaya calıssan anlatsan durumu anne nasıl alsınlar de oda olmadı nişanlınla konus önce canım benim nişanlım sordu ne almamız gerek diye,kredi cekecek

umarım dediğinz gibi Allah kimseyi utandırmasın bu yolda :)
kendimide kızıyorum yanlız. bi düşünüyorum benim annem çalışmış çabalamış yapıyor,sonçta bir kere evlenicem,seneye durumuuz düzeldi hadi bidaha dğün yapalım durumu olmıcak zaten. oldumu iyi olsun istiyorum sadce takı konusunda da değil,nişanın evde olmasını hiç istemem ben ki nişaıda biz yapıcaz zaten. hani diyorum borç yaparlar azcık ama zaten düğünden bi kaç ay sonra ellerine toplu para geçecek erkek tarafının 30bine yakın. o zman öderler , diyorum.
yalış mı düşünüyorum acaba ??

bence hiç üzülme her şey olacağına varır erkek tarafının da vardır bir bildiği..

sadece size tanışmaya geldiklerinde annen umarım sert bi dille söylemez kırgınlık girmesin araya..

vardır eminim iyi halli söyleniş tarzı :26:

Canım öncelikle Allah kolaylık versin diyim. Aslında ben düğünde şunu takın bunu takın gibi altın mevzularına çok karşıyım, çok yanlış geliyor bana. Ayrıca mutlaka birgün insanın yüzüne vurulur bunlar diye düşünürüm hep. Ama şimdi sen anlatınca annene de kıyamadım açıkçası. Tek başına biriktirmiş etmiş, hiçbirşeyin eksik kalmasın istiyor. Bir anne olarak o da çok haklı. Madem nişanlının maddi durumu şu an bunları karşılamaya elvermiyor, o zaman siz şu kiralama ya da bunları borçla alma durumunu bir ayarlamaya çalışın. Zaten sonra toplu para da gelicekmiş o zaman borcu kapatırsınız. En azından annende huzursuz olmadan şu düğün, nişan hayırlısıyla biter. Yalnız şu da var tanışmaya geldiklerinde annenin bunları istediğini söylemesi mutlaka ortamı gerecektir. Sonra Allah korusun annenle kayınvaliden soğurlar birbirlerinden hep gündeme gelir bu konular. Sen nişanlınla hallet bu durumu artık borç mu kiralık mı nasılsa alın takıları. Annene de anne senin konuşmana gerek kalmadı, ben konuştum, istediklerimi söyledim, alcaklar onlar de. Hiç konuda boşu boşuna açılmasın tanışmaya geldiklerinde, kimsenin de özellikle seninde canın sıkılmasın bence. Ama tabi sonrasında nişanlın da sende ağzınızı sıkı tutun. Düğünden sonra filan annen duyarsa Allah korusun yani:1:

Çok ilginç gerçekten, açıkçası ben kız ailesine hiç yakıştıramıyorum bu tarz şeyleri. Hayırdır ne satıyorlar ? Benim ailem zaten hiç böyle bir girişimde bulunmadı, bulunmaya kalksalar da müdahale ederdim kesinlikle. Ama mesela annemle konuştuğumuzda hep şey derdi, onlar olurda ne istiyorsunuz tarzında birşeyler sorarlarsa "sizin oğlunuz ne takarsanız sizin onurunuz olacak, maddi gücünüz neye yetiyorsa" deyip kapatırım konuyu derdi. Bence ailenizde böyle yapmalı, siz ikna etmelisiniz. Annenize başlık parası deseniz "aa ne ayıp öyle şey mi olur" der ama, iş bilezik set istemeye gelince ayıp yok. Ayrıca, harç borç yaptı diyelim kim çekecek eziyetini, evlenince yine siz çekeceksiniz, ya da borç bitmeden evlenmeyi erteleyeceksiniz. Anneniz hiç çalışmadı galiba, bu devirde para öyle kolay kazanılmıyor.

Siz çalışıyorsanız, erkek arkadaşınız kredi çeksin, beraber ödeyin yada, bir seçenekte bu olabilir. Bunun dışında işiniz zor gerçekten. Bizde hiç bu tarz konuşmalar olmadı. Ne onlar sordu ne istersiniz diye, ne de bizimkiler söyledi şunu bunu isteriz diye.Herkes maddi gücüne göre elinden geleni yaptı.Kusura bakmayın ama, anneniz bence sizi küçük düşürür böyle konuşursa. Hele bir de, karşı taraf maddi gücümüz yetmez alamayız falan dediği halde yine de ısrar ederse, işiniz çok zor. Daha şimdiden böyle şeylere müdahale edemez ve annenizi mutlu etmeye çalışırsanız, ileride ev eşyaları alınırken de aynı sorunları yaşarsanız.

Umarım herşey gönlünüze olur.
Daha ne söylenebilirki :) Helal !

Daha ne söylenebilirki :) Helal !

Siz yukarda yazdıklarımın hepsini okumadınz sanırım. annem hayatı boyunca çalıştı ve paranın ne kadar zor kazanlıdgnı herkesten iyi bilir. bir kadın başına kız evlat okutmak onun için çok zordu. hele ki 5 yıl evvelden taa bgünleri düşünüp birikim yapmaya başlamıştı. hemde kenara köşeye 50tl ata ata. ayrıca abimi kendisi evlendirdi ve borclarını ödemek için KOLTUK TAKIMIMIZI SATTI !!

şimdi bizim erkek tarafı ise borca girmeden elimzde yok diyerek yapamayız diyor. ayrıca erkek tarafının evi arabası bağı bahçesi var ve hiç borçları yok. burda niyetin onları kötülemek değil asla zira çok seviyorum onları. ama borca girmeden de düğün olmz. heleki gelin alıyorsan ve o senin tek oğlunsa !

ayrca annem 5bilezik ve set alınca diye onlara demedi sadce bana bizim adetmz bu dedi.yani burda da ayıplanacak birşey yok. hangi anne evladını takısız gelin vermek ister ?? ve şöle bir bilgi eklemek istiyorum yeni öğrendim,görümcem evlenceğinde kayınvalidem de 200gram altın istemiş. buda yaklaşık 10 altın ediyor. ve görümceme alınmış. demem o ki kayınvalidem de altın istemiş yanı..

ayrıca son olark az önce annemle konuştum ,durumu anlattım ve "ben onları zorlamam durumları kadar takarlar nişanda , ama benim istediğim kolların boş kalmasın,en azından 2,3 takılsın gerisi düğünde olur diyor.

Siz yukarda yazdıklarımın hepsini okumadınz sanırım. annem hayatı boyunca çalıştı ve paranın ne kadar zor kazanlıdgnı herkesten iyi bilir. bir kadın başına kız evlat okutmak onun için çok zordu. hele ki 5 yıl evvelden taa bgünleri düşünüp birikim yapmaya başlamıştı. hemde kenara köşeye 50tl ata ata. ayrıca abimi kendisi evlendirdi ve borclarını ödemek için KOLTUK TAKIMIMIZI SATTI !!

şimdi bizim erkek tarafı ise borca girmeden elimzde yok diyerek yapamayız diyor. ayrıca erkek tarafının evi arabası bağı bahçesi var ve hiç borçları yok. burda niyetin onları kötülemek değil asla zira çok seviyorum onları. ama borca girmeden de düğün olmz. heleki gelin alıyorsan ve o senin tek oğlunsa !

ayrca annem 5bilezik ve set alınca diye onlara demedi sadce bana bizim adetmz bu dedi.yani burda da ayıplanacak birşey yok. hangi anne evladını takısız gelin vermek ister ?? ve şöle bir bilgi eklemek istiyorum yeni öğrendim,görümcem evlenceğinde kayınvalidem de 200gram altın istemiş. buda yaklaşık 10 altın ediyor. ve görümceme alınmış. demem o ki kayınvalidem de altın istemiş yanı..

ayrıca son olark az önce annemle konuştum ,durumu anlattım ve "ben onları zorlamam durumları kadar takarlar nişanda , ama benim istediğim kolların boş kalmasın,en azından 2,3 takılsın gerisi düğünde olur diyor.
Bana niye tavır yapıyosun ki sen madem bu kadar anlayışlıydın konuyu niye açtın ?

en sıkıntılı zamanlar, bunlar atlatılınca herşey unutuluyr. bnce annenle konuş ve durumu açık seçik anlat. karşındaki insanı da incitmeden bir yol bulabilirsiniz.

canım bence annen bıraz yanlıs dusunuyor.bende cok kez konustum sordum anneme ne nasıl olur dıye.bız sunu sunu sundan su kadar dıye soylemeyız sız kendınıze yakısanı yaparsanız derız bıter dıyor.sende ınsallah annenı ıkna edersınde boyle ılla olcak dıe ınsanlarıda zor duruma sokmaz.evlenmek zor her acıdan.herkes kendı maddı durumuna gore elınden gelenı zaten yapar.ama annenızın sıze strese sokmaması hatta rahatlatması gerekırken bu tutumu cok uzucu :/

öncelikle bu durumu yaşayanlar, bilenler lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin :(
2 hafta sonra ailecek tanışma olacak ve bu sırada sözün,nişanın tarihi konulcak. ailelerimiz telefonda falan konuşuyorlar. normalde gayet iyi anlaşıyorlar ama bu buluşmada annem takı konusunu dile getirecek. adetlerimizden bahsedicek. nişanda set ve 5 bilezik istiyor annem. ama erkek tarafı bunu karşılayamayız diyor. bnm annem bana diyor bunu, sevgilimn anneside ona diyor. bir araya geldiklerinde kıyamet kopcak gbi hissediyor ve korkuyorum.
bugün sevgilimle bilezik bakmaya gittik 14ayar 500 tl de dediler. bende anneme söledim ama o kesinlikle kalın ve 22 ayar olmalı diyor.
napıcaz biz lütfen yardım edin :( kendi param olsa bn destek olucam sewglime anneme demeden. o kadar yani. :(

Back