Çok ilginç gerçekten, açıkçası ben kız ailesine hiç yakıştıramıyorum bu tarz şeyleri. Hayırdır ne satıyorlar ? Benim ailem zaten hiç böyle bir girişimde bulunmadı, bulunmaya kalksalar da müdahale ederdim kesinlikle. Ama mesela annemle konuştuğumuzda hep şey derdi, onlar olurda ne istiyorsunuz tarzında birşeyler sorarlarsa "sizin oğlunuz ne takarsanız sizin onurunuz olacak, maddi gücünüz neye yetiyorsa" deyip kapatırım konuyu derdi. Bence ailenizde böyle yapmalı, siz ikna etmelisiniz. Annenize başlık parası deseniz "aa ne ayıp öyle şey mi olur" der ama, iş bilezik set istemeye gelince ayıp yok. Ayrıca, harç borç yaptı diyelim kim çekecek eziyetini, evlenince yine siz çekeceksiniz, ya da borç bitmeden evlenmeyi erteleyeceksiniz. Anneniz hiç çalışmadı galiba, bu devirde para öyle kolay kazanılmıyor.
Siz çalışıyorsanız, erkek arkadaşınız kredi çeksin, beraber ödeyin yada, bir seçenekte bu olabilir. Bunun dışında işiniz zor gerçekten. Bizde hiç bu tarz konuşmalar olmadı. Ne onlar sordu ne istersiniz diye, ne de bizimkiler söyledi şunu bunu isteriz diye.Herkes maddi gücüne göre elinden geleni yaptı.Kusura bakmayın ama, anneniz bence sizi küçük düşürür böyle konuşursa. Hele bir de, karşı taraf maddi gücümüz yetmez alamayız falan dediği halde yine de ısrar ederse, işiniz çok zor. Daha şimdiden böyle şeylere müdahale edemez ve annenizi mutlu etmeye çalışırsanız, ileride ev eşyaları alınırken de aynı sorunları yaşarsanız.
Umarım herşey gönlünüze olur.