Kız İsteme Ailelerin tanışması ve anlaşamaması:(

erva147

Bekle beni YAZ =)
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
2.224
429
123
öncelikle bu durumu yaşayanlar, bilenler lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin
2 hafta sonra ailecek tanışma olacak ve bu sırada sözün,nişanın tarihi konulcak. ailelerimiz telefonda falan konuşuyorlar. normalde gayet iyi anlaşıyorlar ama bu buluşmada annem takı konusunu dile getirecek. adetlerimizden bahsedicek. nişanda set ve 5 bilezik istiyor annem. ama erkek tarafı bunu karşılayamayız diyor. bnm annem bana diyor bunu, sevgilimn anneside ona diyor. bir araya geldiklerinde kıyamet kopcak gbi hissediyor ve korkuyorum.
bugün sevgilimle bilezik bakmaya gittik 14ayar 500 tl de dediler. bende anneme söledim ama o kesinlikle kalın ve 22 ayar olmalı diyor.
napıcaz biz lütfen yardım edin kendi param olsa bn destek olucam sewglime anneme demeden. o kadar yani.

Çok ilginç gerçekten, açıkçası ben kız ailesine hiç yakıştıramıyorum bu tarz şeyleri. Hayırdır ne satıyorlar ? Benim ailem zaten hiç böyle bir girişimde bulunmadı, bulunmaya kalksalar da müdahale ederdim kesinlikle. Ama mesela annemle konuştuğumuzda hep şey derdi, onlar olurda ne istiyorsunuz tarzında birşeyler sorarlarsa "sizin oğlunuz ne takarsanız sizin onurunuz olacak, maddi gücünüz neye yetiyorsa" deyip kapatırım konuyu derdi. Bence ailenizde böyle yapmalı, siz ikna etmelisiniz. Annenize başlık parası deseniz "aa ne ayıp öyle şey mi olur" der ama, iş bilezik set istemeye gelince ayıp yok. Ayrıca, harç borç yaptı diyelim kim çekecek eziyetini, evlenince yine siz çekeceksiniz, ya da borç bitmeden evlenmeyi erteleyeceksiniz. Anneniz hiç çalışmadı galiba, bu devirde para öyle kolay kazanılmıyor.

Siz çalışıyorsanız, erkek arkadaşınız kredi çeksin, beraber ödeyin yada, bir seçenekte bu olabilir. Bunun dışında işiniz zor gerçekten. Bizde hiç bu tarz konuşmalar olmadı. Ne onlar sordu ne istersiniz diye, ne de bizimkiler söyledi şunu bunu isteriz diye.Herkes maddi gücüne göre elinden geleni yaptı.Kusura bakmayın ama, anneniz bence sizi küçük düşürür böyle konuşursa. Hele bir de, karşı taraf maddi gücümüz yetmez alamayız falan dediği halde yine de ısrar ederse, işiniz çok zor. Daha şimdiden böyle şeylere müdahale edemez ve annenizi mutlu etmeye çalışırsanız, ileride ev eşyaları alınırken de aynı sorunları yaşarsanız.

Umarım herşey gönlünüze olur.

şimdi anlamadığım nişanda neden bilezik set istiyor ki ailen..normalde düğünde takılmaz mı onlar..yoksa düğünde de ayrı şeyler mi istenecek altın anlamında..
benim bildiğim nişanda bir bilezik falan takılır hediye olsun diye..
anneni ikna et bir an önce yazık durumları yokmuş bu ne acele yahu

Bazı yerlerde bilezik ve set nişanda takılıyor, düğünde kız gelinliği üstüne o seti takıyor, düğünde de erkek tarafı yine bilezik takıyor. Mesela ben Bursa'Da yaşıyorum bizim burada genelde öyle. Benim nişanımda bir set taktılar, 2 tane de bilezik taktılar. Şimdi düğünde de annesi ve babası toplam 2 bilezik takacaklar. Ee tamam yeterde artar. Çok bilezik isteyen, çalışsın kendisi alsın.Para kolay kazanılıyor sanki.

öncelikle cevabınız için çook teşekkr ederim. şu şekilde açıklayayım benm annem öğretmen durumumz yerinde, sevgilimin ailesi çifçi aslında onlarında durumu iyi ama bu sene değildi. annem ben küçükken boşandı ve babamdan hiç destek almadan okuttu. düşündüğü nokta benim için en iyisi olsun istiyor , hani kendisi zorlı-uk çekti ya ben çekmeyeyim rüya gbi bşi olsun istiyor.
birde şuda çok etkili eşimiz dostumuz hep yakın zmanlarda evlendi.2 ay önce 2 düğün yapıldı. onlarda da takı çoktu 10 burma falan. benimde onlarda aşağı kalmamı istemiyor.

ben 2 tarafada hak veriyorum inanın,annemi anlıyorum sonuçta 5 bilezik çok değil. düğünde de almıcaklar zaten bir daha. bir gelinde bence en aşagı 3,5 bilezik olmalı zaten. ama erkek tarafınında bu sene o kadar durumu yoksa napıcam bilemiyorum inanın 2 gündür başım çatlıyor şuanda bile

şunu da belirtiyim, nişanda takıldıktan sonra bir daha alınmıcak zaten. düğünde aynılarını tekrar takcaklar, birde benim ailem takıcak falan. birde benim çeyizim hazır. bulaşık makinem yatak odası vs. hani onlara düğünde de yüklenmek gbi derdimiz yok yani ortak olsun diyor annem zaten. sadce takı konusunda tolerans vermiyor

evet bende bursadayım doğrudur..tabi öyle de olurda ne bileyim erkek tarafına zaman vermek için düğünde takmaları daha mantıklı

geliyor..tabi durumları varsa diyecek br şey yok fakat konu sahibinde durum tam tersi ellerinde şimdi yoksa neden diretilir ki

günahtır..düğün aferesi yokluğu bilirim çok zor yapıcı olmak lazım..

bende nişanlanıcam yakın zamanda kısmetse bana dediler şimdiden mesela evde olacak nişan takılır bişeyler ama düğünde beş bilezik,

set takacaklarmış şimdi denir mi ki az daha çok herkesin bir bütçesi var böyle şeylerden sevenlerin huzuru bozulmasın ya üzülüyorum

valla..

Son düzenleme:

Her aile evladı için en iyisini ister, bunda sizinle hem fikirim. Ancak bu işin pazarlığı olmaz. Ayrıca nişanlınız, sizin ailede ki diğer düğün sahipleri ile yarışmak zorunda değil ki, çünkü bu bir yarış değil.Eminim, erkek tarafı da durumu müsait olsa değil 5 bilezik 10 bilezik yapmak ister. Sizin anneniz nasıl sizi düşünüyorsa, onlarda evlatlarının boynunu bükmek ister mi? İstemez sanmıyorum.Onlarda evlatlarını gururlandırmak ister, ama olmayınca olmuyor işte. Hem ayrıca, anneniz hem sizin sıkıntı çekmenizi istemiyor, ama karşı tarafı da sıkıntıya sokuyor. Bu işler zor işler, empati yaparak düşünmek lazım. Ya sizin durumunuz kötü olsaydı, onların iyi olsaydı. Biz 10 bilezik yapıyoruz ama oğlumuza da 5 milyarlık saat istiyoruz deselerdi. Alacak durumunuz olmasaydı ne olacaktı. Annenize bunları anlatın.5 bilezikle 10 bilezikle maalesef hayat garanti altına alınmıyor, düğünden sonra çıkart ver bilezikleri ben onları borçla yaptım bozdurup ödüycez derse ne olacak?

Hersey alinir biter ama bazi seyler unutlmz.kiz annesnin biseyler istemesi hic hos deil ve ilerde basina kakilacak.karsi tarafn da durumu yoksa annen isi yokusa surmesin.evlilk masrafi cok fazladr biraz anlaysli olmk lazm.altin alinir alnmz annen niye karisr ki senindr zaten.bence n yap et anneni ikna et karsi taraf n alirsa odur zaten kim istemez ki gelinini altna bogmak ama herks kosuluna gore davranmli.boyle zamnlarda uc bes kurus icn insanlr birbrlerni kirmamali...

tabi haklılık payınız var ama düğünde alsınlar madem kaçış yok sonuçta o zmana kadar belki daha çok yaparlar..

zaten ailelerde en büyük hata kıyaslama yanlış anlama annen için demiyorum benim annemde de var fakat ben bastırıyorum ama öyle

diretmez sadece biz aramızda konuşuruz..ama huzur altınlarla olmaz sevdiğin annenle arasına duvar örebilir bu sebepten o zmana sen

üzülürsün arada..bence annene her şeyi yoluyla anlat anlayacaktır..

çok haklısın arkadaşım..bu arada 5 gün sonra düğünün mü var yoksa ne güzel Allah mesut bahtiyar etsin..mutluluklar

çok haklısınız, dediğiniz gbi bizim durumumuz olmsaydı annem ne yapacktı. ama ben bunların anneme diyemem, agzını aradım işte bir kaç saat önce kalın 14 ayar bilezk var 500tlmiş iyiymiş diye 14 ayar olmz 22 ayar olur, sonra ev araba alırken bozdrrsnz siz dedi. sesi de bozulmaya başladı diyemedim başka bişi. birde benim annem 5 sene önce benim düğün paralarımı ayda 50 tl bankaya yatırarak biriktirmeye başladı. şuanda 5 milyar falan birikti. annem ben bu kadar ince tedbirli düşünüp bi başıma düğün yapıcaksam onlarda azcık sıksın diyor. valla en korktgm şey aileler yüzünden tatsızlık çıkması

Bana da dugunde bi set bi bilezk takilmsti nisanda da bi bilezk.annem asla bisey istemedi ki karsi tarafn durumu oldkca iyi olmasna ragmen.hatta annm 6 yil sonra gordu bana ne taktklarni bi gun bile sormadi altnlar nerde n taktlar diye..kaynvaldem hep der annen cok asil hicbi talebi olmadi basim dik o konuda.ama duyuorum bazi annler istyor ve cok yadrganiyor arkadan mal mi veriyo diye.bu bir nevi annenin sana verdgi degerdr

Size katılıyorum, bu işler çok zor.İşin içine girince insan daha iyi anlıyor. Empati kurmak gerek, karşılıklı anlayış lazım. Yoksa , iki metal parçası için sevenler arada kalıyor, en mutlu günlerini anlamıyorlar, bazen ayrılıklar yaşanıyor. Allah herkesin karşısına anlayışlı insanlar çıkarsın.

Ayrıca, bıraktım maddi durumu şunu bunu, bana biraz pazarlık gibi geliyor bu tarz şeyler. Tamam kız veriyorsun anladıkta, büyük baş hayvan satmıyorsun ki. "Sizin onurunuz, sizin gururunuz gücünüz neye yetiyorsa kabulümüz" demek bence en iyisi. Sonra acısı çiftler evlenince çıkıyor. Borç içinde ki çiftler, ya borç batağında debeleniyor senelerce, yada 2 günde maddi sıkıntı yüzünden kavgalar ayrılıklar. Ben hiç yaşamadım, düğünüme kaldı 4 gün Allah'ım bu günlere kavgasız gürültüsüz getirdi, sonu da iyi olur inşallah. Herkes için de güzel olsun.

5000 TL'mi? Sen hiç çeyiz götürmeyecek misin? 5000 TL'e neye yeter ki? Benim ailemin şuan ki masrafı sadece yatak odası+beyaz eşyalar (bulaşık mak,çamaşır mak,dırın ocak) 10.000 TL. Gerisini saymıyorum bile. Benim ailemin masrafı 15.000 TL en az.

çok haklısın arkadaşım..bu arada 5 gün sonra düğünün mü var yoksa ne güzel Allah mesut bahtiyar etsin..mutluluklar

Evet 5 gün var, Allah sana da göstersin inşallah. Mutlulukla çık yola, gerisi güzel gelir. Bazı şeyleri de çokta kafaya takmamaya çalış, herşey olacağına varır. Bir de şimdi annen sana böyle konuşuyor ya, onlara gelince konuşamaz gör bak Deneyim konuşuyor. Çeyizim serilmeden önce, evi temizliyoruz, annem bıçakla cam kenarında ki boyaları temizliyormuş, kayınvalidem "ayy yapmayın demiş" annemde alınmış, ayy bana neler söyledi. "Bir daha o kadınla biraraya gelmem, onun olduğu yere ben gelmem" diye. Ertesi günde mobilyalarım gelecek, "o kadın gelecekse ben gelmem " dedi. Zorla ikna ettim gitti, beni arıyor "biz kayınvalidenlerdeyiz kahve içiyoruz" diyor. Kahkahalar atıyorlar. O yüzden biraz oluruna bırak.

Ya da soyle bisey yapin altnlari kiralik alsn nisanlin yani varsa bi tanidk kuyumcu gostermelk taksinlar annen de bilmesn.dugunden sonra borc vardi bozdrduk dersiniz zaten her dugunde borc olur.bizm bi cok tanidk oyle yapti amac etrafa gostermekse ve alacak durum da yoksa kimse bilmeden yapilir boyle bisey

yok öle değil, benim çeyizim bulaşık makinem buzdolb, yani mutfak ve yatak odası tamam. abim annem ablam onu tamamladılar. 5000 tl geriye kalan işte kıyafet bohça damatlık vs. için. tabiki sadce 5000tl değil. düğün zamanı onun üzerine eklenir. demek istediğim annem 5 sene önceden tadbirini almıştı birikimim yapılmıştı. aynı özveriyi karşı taraftan istiyor. ben bi başıma yaptım sizde sıkın demek istiyor. Aslında olayların kopuş noktası erkek tarafının nişan ewde olsun demesi ile koptu. annemde böle olmucak yüz yüze gelelim çocuklarla konuşalım dedi ve 2 hafta sonra geliyorlar. o zmanda adetlerimzden bahsedicek.

tebrik ederim siziiii :) Allah tamamını erdirsin inşş :) zaten annem erkek tarafını seviyor, hatta şuan kayınvalideme şal örüyor :)
ama inanın korkuyorum iki tarafıda mahcup etmekten o kadar utanıyorum ki. erkek tarafı durumumz yok dediğinde sevdiğimde üzüldü. ayy aglıcam şimdii yaa

Sen şimdi hemen endişelenme bakalım, değişir herşey zamanla. Az önce de yazdım sana, karşılıklı anlayışla konuşulur anlaşılır. Annen senin iyiliğini düşünüyor mutlaka ama, üzülmeni de istemez. İçini rahat tut. Herşey güzel olur inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…