- 30 Aralık 2012
- 47
- 0
- Konu Sahibi Gelkalbime
Ben de aynı sebeplerle evliliğe doğru ilerleyen ilişkimi sonlandırma noktasına geldim eğer devam etseydi bu ayın sonunda sözlenecektik. Arkadaşımla 4 senelik bir ilişkimiz var, bu sene evlenmeyi düşünüyorduk, ben ünv mezunu kamuda iyi bir maaşla çalışan biriyim ailemde yoğun olarak ünv mezunu maddi durumu iyi modern insanlar, arkadaşım da ünv mezunu benim gibi kamuda çalışıyor ve iyi bir insan ancak ailesiyle inanılmaz farklıyız ve bu beni çok uzuyor, doğulular ve oldukça kalabalık bir aile, apartman görevlisi olarak çalışıyorlar, aslında kötü insanlar değiller ama özellikle annesiyle uyum sağlamamız ve kaynaşmamız mümkün değil, sorun yaptıkları iş de değil kimse beni yanlış anlamasın, aslında ilk başta buna çok takmıştım ama iyi insanlarsa anlayışlılarsa ben onu da görmezden gelirim alışmaya çalışırım dedim, ama dediğim gibi olmadı.. gerçekten kötü insanlar değiller ama ne bileyim ne zaman iki saatliğine evlerine gitsek kendimi dışarı atmak ordan onlardan kaçmak istiyorum, kız kardeşleri modern benim gibi kızlar ama ailesine özellikle annesine ne yapsam alışamadım, konuşması giyinişi tavırları oturması kalkması aman allahım, hayatımda kayınvalidemde bulunmasını istemediğim ne kadar özellik varsa hepsi bu kadıncağızda mevcut, ama dediğim gibi aslında ben bunlara bile razı olmaya çalıştım ama olmuyo beceremiyorum yapamıyorum onlarla birlikteyken dünyanın en mutsuz insanı oluyorum, erkek arkadaşımla paylaştım durumu ama o da üzülüyor tabii durumun farkında annesinden hoşlanmamam onu çok üzüyor ama ne de olsa doğulu olduğu için aileye bi düşkünlüğü var, bu arada arkadaşım ankarada doğup büyümüş çok fazla doğu kültürüyle ilgisi yok, neyse en sonunda bi kaç hafta önce ailemle tanışmak için evimize geldiler, söz nişan tarihlerini belirlemek için, ama farkettim ki annesi aradaki açığı kapatmak için herşeyi ben bilirim havalrında davranmaya kalıyor, bıraksan herşeye tek başına karar verecek, sahte gülüşler alttan alttan laf sokmaya çalışmalar filan, hele ilk defa geldiği bir evde ondan daha yaşça büyük olan annemin ve babamın yanında ayağını altına alarak oturmaya kalkması beni ve annmi çok rahatsız etti, kocası da çok bişeye karışmıyor kadının ağzına bakıyor anlayacağınız, siyasi görüşlerimiz herşeyimiz farklı, ne zaman sözden nişandan bahsetsek bizim ailemiz kalabalık şöyle olsun böyle olsun deyip durdular, napiyim aileniz kalabalıksa benim suçum ne, onların nişandan düğünden anladıkları gecekondu düğünlerinde olduğu gibi 700 800 kişinin bi salona tıkıştığı çocukların ortalıkta dolaştığı kesinlikle benim mutlu olamayacağım bir şey, ben arkadaşımın ve benim mutluluğum için uğraşırken karşımda sadece ailesinin kalabalığından bahseden zerre kadar benim ve evladının mutluluğunu düşünmeyen iki kişiyle karşı karşıyaydım, ben kendi ailemin arkadaşlarımın akrabalarımın bu evlilik nedeniyle bana yapacakları uyarıları belki de eleştirilere kulak tıkarken karşımda bizi değil sadece akrabalarını memnun etmeye çalışan iki kişi.. çok uzun yazdığımı biliyorum ve aslında yazacak daha çok şey var ama erkek arkadaşımı çok sevmeme ve çok iyi bi insan olmasına rağmen bu iş ciddileşmeden ve resmiyete dökmeden bitirmem gerektiğini düşünüyorum..
meraba aynı şeyleri bende yaşadım bu yazıda kendimi gördüm erkek arkadaşım astsubay kendini çok iyi yetiştirmiş çok düzgün bir çocuk.aramızda mezhep farkıda vardı. ailem tepkili idi ancak öncelikle annemlerle tanıştırdım annem babam çok sevdi herşeyi ile tam istedikleri gibi bir damattı. aradan 2.5 ay geçti ailesi geldi ankara dışından memleketleri tokattın bir köyünden sadece bir tanışma idi. bizden aile büyüğü olarak babaannemde vardı. ama ilk tanışma çok iyi olmadı.. sanki bizim memleketten bir akraba gelmişte muabbet ediyormuş gibi kaynanam olucak nişanlı iken kocasına nasıl kaçtığını,
en büyük oğullarının nasıl kız kaçırıp evlerinde sakladıklarını köylerındeki kaçırma hikayelerını
kayınbabam olucak kişinin oturuş şekli bacağının ayağının altına alıp diğer ayağınında onun üstüne atıp poposunuda kaykılarak oturması
tüm gece babamdan kendi gömleğinin cebinde sigara olmasına ragmen babam sigara uzattıkça çok içtik yaaaaaa diyerek sigara içmesi arada küfür kaçırması (babaannem varken)kısacası herşeylerini döktüler hiç gizli saklı birşeyleri yoktu. tuhftı..
2. akşamda geldiklerinde herkesin başına gelebilir tabi felç geçirmiş engelli zor yürüyen görmeyen abilerini de getirmişler evimiz büyük diye ( gelebilir ama ilk tanişmada bunlar yapılırmı) 2. akşamda çağırdık uzak yerdeler birşey anlamadık ilk akşam gene aynı sorunların olması annemleri ve beni çok düşündürdü.
davranışları cok rahattı saygısızlıkta vardı. hiç biz hayırlı bir iş için geldik falan demek yok bu söz işini ne zaman yapıyoruz çok uzutmasak dedi. sanki hemen vericekmişiz gibi
aileleri çok sorunlu diger kardeşleri maddi anlamda da..
erkek arkadaşım 5 6 yıldır kredi ödüyor kendisine babasına ev aldı gebzeden babasının sigortasını yatırdı da emekli etti düşünün babası çiftçi..
adam torunlarından bile para istiyormuş yazları çalışınca vermiyorrrlar yaa bana diye şikayet ediyorlardı.
bir evin tek cocuğuyum. ailem sıcak bakmıyor benim üzürime titriyorlar.. biz yokuz bu işde diyor erkek arkadaşım çok düzgün bi çocuktu her bakımdan nasıl oldu böyle bilmiyorum ama bende bu aile ile anlaşamam biliyorum.. ne yapacağım bilemiyorum
bizde onlara gitttik emin olmak için gene aynı şeyler çokk kaba saba insanlar bu evlilik beni çok zorlayacak