Ailece gerçekten bir derdimiz var ! Objektif Yorum !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim yeğenlerim de böyle saçma sapan ilişkiler hatta evlilikler yaşadılar. Yengem ricasıyla bir kaç akıl verdim (hepsinden en az 5 yaş küçüğüm ama ailede senin sözün dinlenr diye diye gazlayıp konuşturdular beni). Ben yeğenlerime gerekli ve mantıklı tavsiyeleri verdim, ama onların kendi hayatları sonuçta. Ailecek üstüne giderseniz daha çok bağlanırlar bence hiç karışmayın.

Üye adını hatırlamıyorum muhakkak hatırlayanlar çıkar. Kardeşi için konu açıp duran sizsiniz. Her şey aynı. Bir tek kardeş yerine "yiyen" yazmışsınız. Yiyen ne demekse artık.

Yiyen(!) de kızsız kalınca başına mı vuruyor hayırdır? Siz de ayrılır ayrılmaz hemen arayışlara girmişsiniz. Bir durun motorunuz soğusun yahu. Kızın bu durumdan ve sizden rahatsız olmasını hiç yadırgamadım. Ben olsam ben de sizden hoşlanmam ve tepki gösteririm.

Ancak kızın psikoloji hiÇ iyi değil. O tepkiler, başkalarını aramalar falan çok sağlıksız. Ya çirkefe bağlamış ya da psikolojisi bozulmuş.

Bütün bu yozlaşmanın içinde hala ayrılmamak psikolojik problemi olduğuna delalet.

Üye adını hatırlamıyorum muhakkak hatırlayanlar çıkar. Kardeşi için konu açıp duran sizsiniz. Her şey aynı. Bir tek kardeş yerine "yiyen" yazmışsınız. Yiyen ne demekse artık.

Evet ben de öyle bir konu anımsamıştım okurken ama o kardeşti haklısınız. Yiyene evrilmiş kardeş...

Benim yeğenlerim de böyle saçma sapan ilişkiler hatta evlilikler yaşadılar. Yengem ricasıyla bir kaç akıl verdim (hepsinden en az 5 yaş küçüğüm ama ailede senin sözün dinlenr diye diye gazlayıp konuşturdular beni). Ben yeğenlerime gerekli ve mantıklı tavsiyeleri verdim, ama onların kendi hayatları sonuçta. Ailecek üstüne giderseniz daha çok bağlanırlar bence hiç karışmayın.

Haklisiniz, kiz etrafi aramasa biz mudahil olmayacaktik zaten

Bu nedir Allah aşkına kimse karışmasın kaç kişi yaşanıyor bu ilişki? Iki kişi arasında ki şey bence anne baba dahil kimseyi ilgilendirmez bukadar müdahale edilmemeli. Hele ki başka insanlar araya asla sokulmamalı. O kiza da yazik . Yiğeniniz seviyor belliki evet cocuk gibi lacka olmus iliski ama baska bi kiz cozum degil . Onlar kendi hayatlarına kendi alabilicem kapasitede bence. Nebiliyim tuhaf yani ben olsam bi kere buna kızarım öncelikle ve hatta kiz istemesin bunlar yuzunden .Ve karisilmasina yorum yapilmasina. İlişkiye devam etmek istiyorlarsa aklını başına alsin bu kıskançlıkları alttan almalı kızda kendiside. Tek taraflı olmaz.

Bu kadar da saygısız ve edepsiz olunmaz ki yeğeniniz nereden bulmuş o kızı? Bence kurtulduğu için birine sadaka versin yeğeniniz. Evet siz çok müdahil olmuşsunuz bilmiyorum bize anlattığınız kadar masummuydu niyetiniz günahınızı almak istemem ama hemen birinden ayrılıp da bana başka birini bulun diyen yeğene de büyük olarak birini bulmak yerine daha yeni ayrılmışken ne bu başka biri merakı diye akıl vermeniz gerekirdi diye düşünüyorum siz burada suçlusunuz. Ama her ne kadar müdahil olmuş olsanız bile ben kızın tavrını saygısızca buldum çok kaba davranmış aklı başında biri değil belli ki. Siz de yeğeninizin her dediğini yapmak yerine büyük olarak alın karşınıza akıl verin ve lütfen kimsenin özel hayatına bu kadar fazla müdahil olmayın.

Kız da yeğen de normal değiller. Sağlıklı bir ilişki yaşayabilecek ve yürütebilecek olgunlukta da değiller. Bir de evlenmeyi düşünmüşler.
Her iki taraf için de bu ilişki resmen belaya yürümek değil direk belaya atlamak, dalmak.

Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş diyecem ama o bile eksik kalır . Siz milletin ilişkisine niye burnunuzu sokuyosunuz sen altı üstü halasın seni sizi ne ilgilendirir size ne ? Kim kimi bulur evlenirse evlensin siz eşleştirme kurumu musunuz ? Kızın yerinde olsam sizin gibi bir aileye hiç bulaşmazdım bu gidişle YİYENİNİZ evlenemez sizin yüzünüzden

Yeğenin haksız en başta. Her ayrılıkta başka kızlara koşan, bana kız bulun diyen adama ben de güvenmem. Ha benim tarzım değil onu bunu arayıp hesap sormak, çirkefleşmek ama demek ki kızın kendine yakistirdigi da buymuş. Belki çok sevgiden böyle bir yaklaşım içindeydi belki de karakteri bu ama yapmaması gerekeni yapmış kız da maalesef. Tutup halasına mesaj atmak anlamsız. Muhtemelen yeğenin kıza doğruları da anlatmıyor. Ben kız istedim (o ne demekse) onlar da buldu dememistir. Haberim yok getirip tanistirdilar demiştir. Kız da sana bilenmiş işte. Neyse, işin özü asıl suçlu yeğen. Sonra kız. Sonra sen. Bundan sonra yeğen ne derse desin hiçbir ilişkisine karışma.

Biz aslinda mudahil degildik kiz sagi solu arayinca tartismalarinda insanlari sozleri ile tahrik edince bizi arayanlar oldu. Bizde karsimiza aldik ne oluyor dedik yiyenime
tamam öyle olabilir,fakat yeğeninize kız bulduğunuzuda ,bulduğunuz kız bildirmedi heralde öyle değilmi?yeğeniniz malesef çok herşeyi herkese anlatıyor,size ailesiyle neden tanıştırmadığını hakaret ettiğini söyleyende yeğeniniz .önce yeğeninize ilişkide herşeyin iki kişi arasında kalması gerektiğini öğretmekle başlayın,zira bu şekilde kimseyle mutlu olmaz,evlilik iki kişilik bir kurumdur.sizinde gidip kız bulmanız saçma olmuş yeğeninize,yeğeniniz ikili oynuyor bence çocuk ruhlu.madem başkasına aşık niye sizin önerdiğiniz kızlada birlikte oluyor,kızda sadece çok kıskançlık sezdim,ama sizde sevgilinizden ayrılsanız sevgilinize halası kız bulsa,sevgilinizde size gelip halam buldu dese sizde kıskanırdınız sevdiğinizi,bence yeğeninizbiraz olgunlaşsın ,öyle bir ilişkiye başlasın ,

Sizin ilişkiye bu kadar karışmamanız gerekir neticesinde yeğeniniz.Kız iyi dayanmış valla size kusura bakmayın da evlenseler bile herşeyin içinde olurdunuz.Kız için hayırlısı olmus.Yeğeniniz de ne tuhaf sizin bu kadar ilişki içinde olmanıza izin vermiş.Artık hala yegen mı teyze yegen mı takılırsınız bırlıkte

Günaydın kızlar. Ailece bizi derinden etkileyen bir durumu sizinle paylaşıp fikirlerinizi almak istiyoruz. Baştan soylemek istiyorum. Siz aileler ne karisiyorsunuz kiz ile oglani kendi haline birakin tarzi yorumlar atacaklar lutfen kendilerini de bizim yerimize KIZ SAĞA SOLA SON 2 YİLDİR MESAJLAR ATİNCA BİZİ ARAYANLAR OLDU İSTER İSTEMEZ MÜDAHİL OLMAK ZORUNDA KALDİK. YİYENİMİN ANLATTİKLARİNDAN SENTEZLEDİKLERİMİ ANLATİYORUM SİZE :

YORUMLARİNİZ BELKİ YİYENİM İCİN FAYDALİ OLACAK VE BİR FAYDA SAGLAMİS OLACAKSİNİZ..

Yiyenim bir kizla gorusuyor. 3.5 yillik iliskileri var.
Bu kizla güven sorunu olarak basladilar. Yani kız asiri gecmis takintiliydi her seyi sorguluyor cocugu surekli gecmisi ile yazdırgiyor cok kizla tanismissin, sen böylesine sen söylesin, su kizla konustun amacin ne gibi... Hep baskilar yapmis. Yiyenim kizi sevdigi icin aslinda kiz da onu sevdiği icin duzeltmeye calisti hep. Sevdi tamam kabul ediyoruz saygi duyuyoruz. Bizde hic mudahale etmedik zaten onlarin arasindaydi.

3.5 yil içerisinde rahat bi 10 kere ayrildilar. Yiyenimin sucu ayriyken baska kizlarla da tanıştı. Biz baska biri olsun bulun artik dayanamıyorum, is yerinde baski, telefonda kiz numarasi oldumu hemen namussuzluk yapmışım gibi davraniyor psikolojimi bozuyor hala dedi.
Bizde net diye düşündük karari ve ailece begendigimiz bir kizla tanıştırdık bir sure konustular olmadi ayridilar.
BİZ NEREDEN BİLELİM AKLİ HALA ONCEKİ KİZ ARKADASİNDA !...

Bizimkiler barisiyor. Yiyenim tamam bak olan oldu ve seninde cok hatalarin oldu ayriliklarda. Gel sıfırdan baslayalim. Yeri geldi bana hakaret ettin ana anvrat yeri geldi kiskanclik baski yaptın. Ben seni seviyorum olmuyor ve evlenelim bu yaz demis.

Kiz da tamam diyor. Bir sure iyiler, bizim oglani bir bayan arkadasi ariyor. Kizi da tanıyoruz. Sadece uzun zamandir kopmuslardi baglari. Bir is için ariyor 3 dakika konusup kapatiyorlar. Çocuk kizin numarasini bile kaydetmemis, Kiz arkadasi da telefinda yabancı numara gorunce BAGİRMA CAGİRMA, KİZİ YİYENİMİN TELEFONUNDANARIYOR BEN SEVGİLİSİYİM NEDEN ARİYROSUNUZ 3.5 YİLDİR GORUSUYORUM SİZ YOKTUNUZ FALAN DEYİP KİZA COCUGUN NUMARASİNİ SİLDİRTİYOR. Arabanin icinde vitese vuruyor, ayagiyla torpidoya tekme atmaya calismis falan. BİZ BUNLARİ DUYDUK ŞOK OLDUK !

EN SON BİZİM OGLAN KİZİN ANNESİYLE tanışmak istiyor. ANNENLE BENİ TANİSTİR BAK sen bizimkiler İLE TANİSTİN DİYE. BİZ DE DEDİK TANIŞ EVET PROBLEMLERİ COZEMİYORSUNUZ. ANNESİYLE KONUS BELKİ KİZİYLA KONUSUYOR DAHA MANTIKLI HAREKET EDER KİZİ DİYE TANİSMASİNİ SOYLEDİK.

TANİSTİRMAMİS, ÜSTÜNE BİZİ KOTULEMİS. BENİM ANNEM SENİN ANNEN HALAN GİBİ DEGİL. TANİSTİRİRİM AMA gider anlatirim baska kizla ayriyken seni tanistirdiklarini.

BU TARTİSMA ESNASİNDA TABİ BENİM SONRADAN HABERİM oldu bu olaylardan. BANA MESAJ ATMİS KİZ : İliskimize karışma, ona gidip kiz buluyorsunuz benim adimi agziniza bile almayn gidin kendi ailenize bakin. Gibi seyler yazmis bana sms den. Gördüm sok oldum
Zaten kizin kendi aralarinda bir problem oldumu ve 3. Bir kizi konusu varsa millete mesaj atiyormus. Bu huyu yuzunden AİLECE COK ZOR DURUMDA KALDİK !

BENİM SUCUM KİZLA 3 SENE ÖNCE TELEFONDA: BAK KİZİM GUVENMİYORSAN AYRİLİN BİR BİRİNİZİ UZMEYİN DEMEK VE YİYENİM ARTİK BİTTİ HALA BANA KİZ BUL DEDİGİNDE BİR KİZİ ÖNERMEK OLDU.

TAMAMEN AYRİLDİLAR. KİZ ANNESİ İLE TANİSTİRMADİ. HALBUKİ BİZ HER SEY DUZELSİN MADEM seviyorlar dedik. Bizde hicbir sey aralarinda olmamis gibi guzel davranalim dedik ama anladik ki BİZ AFFETTİKCE KİZ BİSİ BASİT GORUYORMUS. !

LUTFEN KENDİNİZİ BİZİM YERİMİZE KOYUNUZ. VE YORUMLARİNİZİ YİYENİME OKUTACAGİM. ONA ABLALARİ OLARAK HEM YİYENİMİN HEM DE KİZİN HATALARİNİ OBJEKTİF SOYLEYİNİZ FİKİR VERİNİZ !

her ne kadar güven sorunu olan ve hayatı zorlaştıran karşıdaki kız da olsa ben sizin gibi ailecek ilişkiye giriş yapılmış bir ortamdan eş almazdım. Yiğeniniz kaç yaşında da ilişkiye müdahilsiniz?
Siz dua edin ki o kızla evlenmedi, yoksa akıllı bir kızda bu kadar işe karışan tarafı ve üyelerini hayatlarından afaroz ettirirdi.

Kadın niye linç yiyor yine, dişleriniz mi kaşınıyor hanımlar?

Bu ilişkide aile müdahilse bunun sebebi YEĞENdir. Hiçbir ilişkide kadın veya erkek müsaade etmez, kapıları açmazsa aile hiçbir şeye burnunu sokamaz bunda bi anlaşalım. Yani kız zaten manyak ötesi ama kızı seven, ısrarla ilişkiye devam eden ve her şeyi ailesine yetiştiren yeğen de hiç normal değil. Bence ona kız bulmak yerine biraz olgunlaşmasını bekleyin.

Ve lütfen yiyen yazmayın. 🤦🏻‍♀️

Sizin bir büyük olarak yeğeninize 'canım, henüz çok yeni zor bir ilişkiden çıktın. Bir süre dinlen' demeniz gerekmezmiydi? ama siz muhtemelen o kıza tekrar geri dönmesin diye düşünürek apar topar bi kız buldunuz.

Kızın hatalı yönleri var evet, ama sizin ilişkiye bu kadar karışmanız çok kötü. Siz bir sey yapmasaniz kız neden size mesaj atsın? Ayrıca bütün detaylarıyla herşeyi biliyorsunuz sizce bu normal mi? Ben olsam bende çıldırırdım. Ayrıca yeğeninizde ayrıldıktan hemen sonra biriyle görüşmüş, kızın yerinde olsam affetmezdim. Sizde kizin gözünde tabiki kötü olursunuz. Ikidebirde herseylerine karışmışsınız, kız ayarlamışsınız.

Yeğeniniz hala evlenecek olgunlukta değil. Bu yazdıklarımı insallah okur;

Tekrar bir ilişki illaki yaşadığında, ailene veya çevrene yasadigin şeyleri anlatma. Karsi taraf duyarsa guvensizlik sorunu oluşur. Onuda geçtim anlattığın kişiler sevgilini-nişanlini senin anlattığın gibi görür, sen unutsanda onlar unutmaz. Teyzenin-halanın söylemediğini bir abla olarak ben sana soyleyim; kafani dinle, kendini dinle. Sakın bir kızın günahına girme bir onceki iliskini unutmak icin. Bu iliskin bitti farzederek yaziyorum bunlari, zira bu saatten sonra toparlamak zor olur. O kiz senin ailenin hiç bir bireyiyle görüşmek istemez.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X