• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile

nur86

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2025
3
2
1
28
arkadaşlar 26 yaşındayım 1 yıldır nişanlıyım. Annem nişanlımı ilk zamanlar istememişti. Durumu iyi değil diye. Kuzenimin bulduğu damat zenginmiş benim bulduğum işe yaramazmış. Şimdi bana birşey demiyor ama aile içinde ayrımcılık yapıyor kardeşimi bi yere giderken öperek uğurlar bana gelince yok. Kardeşime hediyeler alır sana nişanlın alsın der aldıklarını da beğenmez. Soğuk davranmaya başladı sizce napmalıyım

arkadaşlar 26 yaşındayım 1 yıldır nişanlıyım. Annem nişanlımı ilk zamanlar istememişti. Durumu iyi değil diye. Kuzenimin bulduğu damat zenginmiş benim bulduğum işe yaramazmış. Şimdi bana birşey demiyor ama aile içinde ayrımcılık yapıyor kardeşimi bi yere giderken öperek uğurlar bana gelince yok. Kardeşime hediyeler alır sana nişanlın alsın der aldıklarını da beğenmez. Soğuk davranmaya başladı sizce napmalıyım
Durumu iyi değil diye mi istememiş? Enteresan. Bu ekonomide herkes zengin olamıyor. Yazık çocuğa sırf parası yok diye istenmiyor.

Nişanlına güveniyosan, sonunuzda evlilik görüyosan hiç umursama bile ailenin ne yaptığını veya yapmadığını.
Tabiki aile önemlidir, sevgi beklersin destek beklersin. Ama 26 yaşına gelmişsin hala ayrımcılık yapabiliyorlarsa sende sal gitsin.

Yıldırma politikası yapıyor anneniz. Nişanlınız ne iş yapıyor , günümüz ekonomisinde siz çalışmıyorsanız rahat geçinebilir misiniz?

Bu arada herkes kizinin (hele ki kızı ev hanımı olacaksa) en azından bir memurla evlenmesini ister.

kuzeniniz güzel sartlarda yasayacakken kızının ömür boyu maddi sıkıntılar cekecegini görmek istemiyordur. Kuzeniniz degerli de siz degerli degilmisiniz güzel yasamayı hak etmiyormusunuz diye düsünüyor. Beni yanlıs anlamayın ve kusura bakmayın ama anneniz haklı. Bu devirde maddi kaygısız bile evlilik zor üstüne maddiyat eklenince olmuyor yürümüyor mutlu olunmuyor.

Durumu iyi değil derken? Çalışkan, disiplinli, azimli mi? Bence bunlar önemli. Anneniz genel olarak nasıl birisi bilemem ama zorluk çekmenizi istemiyor olabilir.

Askeri personel bende büro personeli olarak atama bekliyorum
baban ve annenin işi ne?
kuzenin ve çocuğun işi ne?
ben olsam ben de kırıcı olurdum. mesela siz de kit kanaat orta direk bir aileyseniz "zengin koca kolay bulunuyordu da sen niye babamla evlendin? seni rolmodel almisim demek ki" derdim.
kimse benim aile kurmayi düşündüğüm insan kötü laf soyleyemez.
zengin koca agacta yetisiyorsa o bulsaymis da bunca sefalet cekmeseymis hizmetinde birileriyle rahatca yiyip icip gezip g.t büyütseymiş.

kuzeniniz güzel sartlarda yasayacakken kızının ömür boyu maddi sıkıntılar cekecegini görmek istemiyordur. Kuzeniniz degerli de siz degerli degilmisiniz güzel yasamayı hak etmiyormusunuz diye düsünüyor. Beni yanlıs anlamayın ve kusura bakmayın ama anneniz haklı. Bu devirde maddi kaygısız bile evlilik zor üstüne maddiyat eklenince olmuyor yürümüyor mutlu olunmuyor.
İyi güzel de zengin koca da Allahım şu kızı alam diye beklemiyor. Nasip kısmet işi bu bir yerden sonra da. Nişan takılırken eve davet etmeyecek yüzük taktırmayacaktı, rıza gösterip nişanlayıp sonra eziyet etmek koca bir yetişkinin tutarsızlığından başka bir şey değil. Üstelik müstakbel kocası için de negatif bir unsur. Yarın da aile için problem olacak annesinin manasız tavırları

İyi güzel de zengin koca da Allahım şu kızı alam diye beklemiyor. Nasip kısmet işi bu bir yerden sonra da.
di mi:)
bir de durumu iyi adam nasil bulunur?
-özel okulda ya da gelecegi parlak universitelerde okursun, o cevreden umut vadeden birini bulursun
-guzel bir sirkette / kamuda calisiyorsundur, is yerinde tanisirsin.
-pahali bir spor salonuna gidiyorsundur / hobin vardir onu icra ederken bu hobiye butce ayirabilecek gücü olan insanlarla tanışacagin ortamin olur.
-güzel bir sitedesindir , bi vesileyle tanıştığın o sitede oturacak ekonomide biriyle florte baslarsin,
-ailen zaten iyi durumdadir, haliyle cevreniz de kendinize denk kalburustu insanlarla doludur
-kayak tatillerine, kıta ötesi turlara falan katilirsin, buradan bulursun.
-biraz daha rahat birisindir, clup ortamlarin vardir gittiğin kaliteli bir kulüpte tanistigin kisiyle ilerlersin.
bu kiz ofis yönetimi mezunu - kpss bekliyor (sanırım calismiyor)
e ailenin de durumu ortada. kizin zengin cevreye girebilecek hobileri oldugunu da sanmıyorum. alemlere akip localarda kendine sampanya açtiracak biri gibi de degil.
eee, bu sosyoekonomide nasil zengin - gelecek vadeden meslegi olan birini bulacak ki?
oylesini bulsa bile denk olmaz - bir sure sonra sıkıntılar cikar.
insan karşısındakinin ezmeden önce bir kendisine baksa ne iyi olur. sanki kizinin - kendisinin durumu cok iyi. bu adam olmasa prens harry karisini boşayıp senin kızını alacak

di mi:)
bir de durumu iyi adam nasil bulunur?
-özel okulda ya da gelecegi parlak universitelerde okursun, o cevreden umut vadeden birini bulursun
-guzel bir sirkette / kamuda calisiyorsundur, is yerinde tanisirsin.
-pahali bir spor salonuna gidiyorsundur / hobin vardir onu icra ederken bu hobiye butce ayirabilecek gücü olan insanlarla tanışacagin ortamin olur.
-güzel bir sitedesindir , bi vesileyle tanıştığın o sitede oturacak ekonomide biriyle florte baslarsin,
-ailen zaten iyi durumdadir, haliyle cevreniz de kendinize denk kalburustu insanlarla doludur
-kayak tatillerine, kıta ötesi turlara falan katilirsin, buradan bulursun.
-biraz daha rahat birisindir, clup ortamlarin vardir gittiğin kaliteli bir kulüpte tanistigin kisiyle ilerlersin.
bu kiz ofis yönetimi mezunu - kpss bekliyor (sanırım calismiyor)
e ailenin de durumu ortada. kizin zengin cevreye girebilecek hobileri oldugunu da sanmıyorum. alemlere akip localarda kendine sampanya açtiracak biri gibi de degil.
eee, bu sosyoekonomide nasil zengin - gelecek vadeden meslegi olan birini bulacak ki?
oylesini bulsa bile denk olmaz - bir sure sonra sıkıntılar cikar.
insan karşısındakinin ezmeden önce bir kendisine baksa ne iyi olur. sanki kizinin - kendisinin durumu cok iyi. bu adam olmasa prens harry karisini boşayıp senin kızını alacak
Aynen öyle bir şeyler istiyorsan paraya kıyıp kızına zamanında ortam yapacaktın. Nişan atsa zaten zengin kocaya varmadı diye triplenen ana, 3 çocukla koca evinden atılmış baba evinde istenmeyen insan muamelesi yapacak bu sefer de tipik anadolu annesi. Ben sana at mı dedim rezil ettin bizi elaleme diye.

Anneniz tamamen haksiz degil ama zengin kocada gökten yağmıyor.
Bazi ulkelerde istemesende maddi duruma bakmak gerekiyor önemli oluyor Turkiyede onlardan biri özellikle son zamanlarda iki kişi de calissa bir mal edinmek çook zor. Ortalama ustunde kazaniyorum çok iyi kazaniyorum diye soylenilen maaşlar aslinda baska ulkelerde asgari ucret ediyor ya da az ustu. 🙄 Ustune her şey pahali.

Ben eşümle o maddiyat olarak sıfır ve üstüne bi dünya borcu varken evlendim. Akrabalarım ne zaman boşanacak diye beklediler. Çok şükür 3 yılımızı doldurduk birde kızımız var.
Kuzenim avukatı eşi öğretmendi ve evin tek oğluydu. Durumları çok iyiydi. Ama ne oldu ama geçinemeyip ayrıldılar. Birde çocukları vardı.
Yani demem o ki maddiyat tabi önemli ama siz eşinize güveniyorsanız kimseyi kafaya takmayın.

Valla eskiden evlenenlere lafım yok hanımefendi beraber onu yaptık bunu yaptık doğrudur.Simdi rüyada yapılır o rüyada Ha nisanlinizin iyi bir işi vardır sizde çalışır çalışmaz siniz yeter para bilemem .Lakin kirada asgari ücret siz çalışmadan yada sizde asgari ücret çoluk çocuk kusura bakmayın da bir dikili ağaç zor yanı .Anne olunca anlarsınız. Ben birşey demiyorum kimsenin parası kimseye yaramaz normalde kadının işi gücü aileden malı mülkü olması en evlasi Siz iş güç birşey yazmadiginiz için birşey net yorumda yapamıyorum.Hayat zor

Valla eskiden evlenenlere lafım yok hanımefendi beraber onu yaptık bunu yaptık doğrudur.Simdi rüyada yapılır o rüyada Ha nisanlinizin iyi bir işi vardır sizde çalışır çalışmaz siniz yeter para bilemem .Lakin kirada asgari ücret siz çalışmadan yada sizde asgari ücret çoluk çocuk kusura bakmayın da bir dikili ağaç zor yanı .Anne olunca anlarsınız. Ben birşey demiyorum kimsenin parası kimseye yaramaz normalde kadının işi gücü aileden malı mülkü olması en evlasi Siz iş güç birşey yazmadiginiz için birşey net yorumda yapamıyorum.Hayat zor
Askeri personel nişanlım. Bende büro personeli atama bekliyorum.

Eee meslekler iyi anneniz niye saçmalıyor o zaman gayet de elele verir yaşarsınız maddi durumunun neyini beğenmiyor çok garip bende ıssız güçsüz falan sandım konuyu okuyunca gayet de meslek sahibi insanlar siniz o zaman anneniz haksız tavrida doğru değil bence konu sadece buysa

Askeri personel nişanlım. Bende büro personeli atama bekliyorum.
Sen daha atanmadın diye böyle yapıyor olabilir asker diye istemiyor olabilir. Ailesi muhtaç durumdaysa istemez. Hem sürekli uzakta olacaksın. Kuzenim bu yüzden mesleği bıraktı normal memurluktan atandı. Çünkü eşi öğretmen ve sürekli dolaşmak istemedi. Arkadaşıma da ailesi atanmadan evlilik dediği için soğuk yapıyordu. Otur düzgünce konuş

Back