aile ziyaretleri beni delirtecek!..

ben 8 aylık evliyim evime yeni alışıyorum. büyük problemlerimz yok ama sıkıldığım konu sürekli aile içine girmek. ev oturmaları . bitmiyor. çalışan bir bayanım yoğun çalışıyorum haftasonu tatil 2 gn. ama özel işlerim kuaförüm çamaşırım ütüm oluyor. çocuğumuz yok. henüz çocuk denemedik. ona rağmen ben sürekli koşturmaca bir haldeyim. evimi seviyorum. ama eşimin ailesi kalabalık. ve sürekli toplantı halindeler.
haftada 2 bilemedin 3 akşam bir yerdeyiz. eşimi yalnız bırakmak istemiyorum sıkılıyorum sohbetlerde yabancı kalıyorum. ne söylesem konuşsam bilemiyorum.kayınvalidem zorlamasa da davet ediyor. aynı muhitteyiz. hep gidiyorsun davet etmek gerekiyor. bekar hayatımdan çok farklı bazen daralıyorum ..... evli bayanlar bu durumu yaşayan var mı
evet birebir aynısını yaşıyorum. kayınvalidemle çok yakın oturuyoruz, her yere gelmemiz bekleniyor. bir ara iyice bunalmıştım artık, düşünsenize cumartesi sabahı temizlik yapıyorum elimde çamaşırsuyu deterjan hadi 5 dk ya düğüne gidiyoruz bilmem ne. eşimle defalarca konuştum, eskisi kadar sık değil şimdi ama gene de bekleniyor malesef... çözüm bulan varsa bana da söylesin. bende evlendiğimden beri o kadar çok koşturdum ki resmen 10 yıl yaşlanmış hissediyorum kendimi...

bende aynısını yaşıyorum kayınvalidem üst katımda, ben emrivakiye hiç gelemem bunaltılmaya da, her seferinde son dakika haber verirler düğünmüş, kınaymış, mevlütmüş hepsinden son dakikada haberim olur ve 10 dakikada hazırlanmam beklenir. bende gelmiyorum der kestirip atarım. 1 tanede eltim var 2 çocukla hiç biyerden eksik kalmaz. neden çünkü çalışmıyor. biz çalışanlardan da aynı performansı bekliyorlar.

Biz ailelerden uzaktayız epey, kısmet olur da ankaraya dönersek annemle aynı apartmanda olucaz ben annem bile o kadar sık gelsin istemem bide bu alışkanlık meselesi eşin öyle görmüş vıcık vıcıklığın içinde yetişmiş yeni evliyiz bi akşam sinemaya. gidelim yemeğe gidelim ya da arkadaşlarımız bize gelsin biz gidelim ya da evimizde fingirdeyelim demiyo heralde ha yok eşin bunları diyosa gelmiyoruz programımız var demek zor olmasa gerek

Biz ailelerden uzaktayız epey, kısmet olur da ankaraya dönersek annemle aynı apartmanda olucaz ben annem bile o kadar sık gelsin istemem bide bu alışkanlık meselesi eşin öyle görmüş vıcık vıcıklığın içinde yetişmiş yeni evliyiz bi akşam sinemaya. gidelim yemeğe gidelim ya da arkadaşlarımız bize gelsin biz gidelim ya da evimizde fingirdeyelim demiyo heralde ha yok eşin bunları diyosa gelmiyoruz programımız var demek zor olmasa gerek

kendi ailemden bahsetmiyorum bile. onlar da2 saat uzaktalar ama oraya da sürekli gitmem. gitmek istemem. senin benim ayrımı yapmıyorum zaten. çalışan bir bayan olarak zamanı kendime. evime ayırmak istiyorum

bizde kayınvalidemlere yakın oturuyoruz.ben açıkça söylüyorum çalşıyorum ve herkesin gönlünü yapamam.zamanla yarışıyorum zaten kayınvalidem çok anlayışlıdır.herzaman söyler çalşıan insanın evine sık gidilmez der.gerçi evliğimizin ilk zamanları sık gidip gelirlerdi ama öğrettim onlara mesafeli durmayı.şimdi biz bile ayda bir gidiyoruz.eşim isterse yalnız gidiyor haftasonları.bende kendi işlerimle ilgileniyorum.kimse senin halinden anlamaz sen anlatmadıkça.mutluluğun anahtarı hayır demeyi öğrendğinde başlıyor.ve inan bana sende bencil ol biraz.ilk önce kendi keyfini ve rahatını düşün.bu kötü birşey değil.ağzın alışssın çalşıyorum vs zor oluyor.gibi şeyler söyle sırası geldikçe
yuhh yanii sen cok merak ediyrum annen yakın mı yakınsan ayda 1 mi gidersin birazda igneyi kendine batır

kendi ailemden bahsetmiyorum bile. onlar da2 saat uzaktalar ama oraya da sürekli gitmem. gitmek istemem. senin benim ayrımı yapmıyorum zaten. çalışan bir bayan olarak zamanı kendime. evime ayırmak istiyorum

hazır yeni evli iken setini çek şimdi yaparsan haa bu gelinin huyu bu derler ama atıyorum 5 sene sonra patlarsan sen böyle değildinden girerler anan baban mı dolduruyordan çıkarlar

Kızlar bu kk'da hep söylüyorlar dinlemek lazım kv ler ile yakın oturmayın.
Senin işine gelince sen eşinle konuş. Sizi çağırdıkları gecelere özel şeyler programla eşinle yemeğe git, dışarı çık, sinemaya git vb... hiçbir şey yapamadın evde güzel bir sofra hazırla olmadı eşini cezbet bak yeni evlisin çocuğun yok, eşinin seninle ilgilenmesini sağla, o geceyi evde geçirmeye çalış.

yuhh yanii sen cok merak ediyrum annen yakın mı yakınsan ayda 1 mi gidersin birazda igneyi kendine batır

canım benım kadının gitmesi ile erkeğin gitmesi çok farklı erkekten gittiği yerde iş aş beklenmez ama kadın öyle olmuyo sofra mi kuruluyor yemek mi yapılıyor her ne yapılıyorsa işten geldin yorgunsun falan yok girişeceksin işe

canım benım kadının gitmesi ile erkeğin gitmesi çok farklı erkekten gittiği yerde iş aş beklenmez ama kadın öyle olmuyo sofra mi kuruluyor yemek mi yapılıyor her ne yapılıyorsa işten geldin yorgunsun falan yok girişeceksin işe
eger sen misafirlige gidiysan girismiceksin canı en fazla cay dolurmaya kalkarsın o kadar hafat sonu size geldigindede zaten yemeyini yemistir düsüncesiyle bi cay demle kek falan al hazır yada kurabıye yada kuru pasta tamam 1 2 terslemessen anlamazlar bide calısıyo yani konu sahibi bu kadar ugrasmak niye

hayır anlamadıgım bu isnanlar herfatda 3 seni cagrıyoalr magdem sen gündüzdne esine ara akım aksama programımız var de sinemaya gidin olmadı kendi arakadasına gidin esinizle tabi onunla evli olması yla yada evde özel bi yemek yap mum ısıgında hani telde onlarla görüsen kim program var gelin diye kimi arıyolar esini arıyolarsa esine dedirttir bu aksma snemadayız yada esim biraz yorgun grip olms vs vs sen cok yüz vermissin esinede ailesinede

Ben Allah kısmet ederse Mart başı ankaraya gidicem eşim benimle
eger sen misafirlige gidiysan girismiceksin canı en fazla cay dolurmaya kalkarsın o kadar hafat sonu size geldigindede zaten yemeyini yemistir düsüncesiyle bi cay demle kek falan al hazır yada kurabıye yada kuru pasta tamam 1 2 terslemessen anlamazlar bide calısıyo yani konu sahibi bu kadar ugrasmak niye

doğru sen yemek falan yapmıyodun dimi

ben 1,5 yıllık evliyim hala aynı dertten muzdaribim :)
Ama artık önce kendim diyorum.
temizlik ütü vs derken bide oraya yetiş baktım kendimden geçiyorum artık dur dedim eşimle çok tartıştık oda gidelim diye diretmiyor ama karşı da koyamıyor o sebeple aramızda sorun oluyordu evin işi ayrı zaten kendime 5 dk bile ayıramıyorum.
HAYIR demeyi bian önce öğrenin derim!!

bende aynen böyle düşünüyorum kendi ailem 2 saat uzakta ve 2 haftada bir gidiyorum insan çalışınca zamanını kendine evine eşine ayırmak istiyor ben kendi aileme ayda 2 defa gidiyorum onun akrabalarına haftada 3-4-5 artık neyse . söylüyorum zaten yok gelmiyim diye ama ertesi gün yine aynı yine yok gelmiyorum diyorum hiç bıkmadan ertesi gün yine çağırılıyorum yani bende bundan sonra hiç bıkmadan red edeyim bari. yapan yapıyor. biz aman kırılmasın aman darılmasın diye içimize dert oluyor :/

Canım benden tavsiye sana çocuk olmadan bugünlerin kıymetini bil
Çocuk olunca artık eşinle başbaşa kalmak hayal olacak
Bu misafircilik olayları artarak devam edecek
Yok çocukları özledik,çocukları görmeye geldik falan filan
Şimdiden araya mesafe koymaya çalış
Bahane uydur ne bileyim eşinle planlar yap vs
Ayda veya 15 günde bir davet etmeye çalışki fazla göze batmasın

öncelikle birazdaha seviyeli yorum yapmanızı öneririm.kendi ailemde yakın onlarada aynı şekilde ayda bir bazen daha uzun.yani onlarda bize geliyorlar.1 ay süre içeririsnde tabiki görşüyoruz.neden bu kadar rahatsız oldunuz.

X