Aile yüzünden biten evliliğim

Tabiki o izin vermese bitmezdi. Altınlarımı bile sattı ses etmedim. Hep ailem dedi durdu benimle niye bi aile kurdu ozaman ? O evlenmek için evlenmiş bunu anladım
Sizde farklı değilsiniz bence.
Sadece evlenebilmek için gelinlik dahi istemeyip eşinizin ailesinin yanında yaşamaya başlamışsınız.

Evli olmak böyle birşey değil.

Tecrübe etmiş oldunuz.

2 abim var, 2 ay arayla nişan yaptılar. Babam dedi ki, dugununuz biraz aralıklı olsun. Cunku herşeyi babam yapacakti, maddi olarak biraz beklemeye ihtiyacı vardı.
Kucuk abim tuttturdu cifte dugun yapalim, bize ev acana kadar sizinle yaşarız.
Annem de babam da asla kabul etmedi.
Ben evlenirken kendi ailemle oturmak istesem, yine kesinlikle kabul etmezlerdi. (Abilerim de 8 ay arayla evlendiler)
Ev ev üstüne olur mu hic? Yeni evlilik hevesi, gelin kabul etse kaynananin kabul etmemesi lazim.
Bu genc yasta yasadiklariniz tabi ki cok üzücü. Ama çocuğunuz olmadigi icin yatip kalkip sukredin, önünüze bakın, piril piril upuzun bir hayat var

Tabiki o izin vermese bitmezdi. Altınlarımı bile sattı ses etmedim. Hep ailem dedi durdu benimle niye bi aile kurdu ozaman ? O evlenmek için evlenmiş bunu anladım
O sizinle aile kurmamış ki. Sığıntı gibi anne babasının evine yerleşmişsiniz sadece. Hangi kafayla bunu kabul ettiniz, hadi siz neyse aileniz hiç mi bir şey demedi? 21. yüzyılda hala kaldı mı bu ya 🤦🏻‍♀️

Evliligin ne oldugunu ne esiniz ne siz bilmiyorsunuz bence..Ikinizde cok gencsiniz ve hormonlariniza kanip evlenmissiniz! Tabiki ayrilin ve biraz buyumeyi bekleyin.Yas olarak degil düşünce olarak büyüyün..Akli basinda biri henuz 24 yasinda, maaile oturmayi kabul eder mi zaten?Ama lutfen mükemmbell hayatinizi hemen ikinci bir evlilikle taçlandirmayin lutfen!!(not; son cümle ironi icerir)

Ailesiyle görüşmüyorum diye başından attı beni. İyide görüşmiyorsam sebeplerim vardı. Zorunda mıyım görüşmek?
Ailemle birlikte oturmayı kabul eden görüşmek zorunda mantığı ile olan bir erkekle evlenmişsin.
Ona göre evet zorundaydın.
Keskelerle hayat geçmiyor.
Üzülme.
Manyak bir adam ve ailesinden kurtuldun.
Kim bilir karşına daha güzel insanlar çıkacak

Kesinlikle değerimiz olmuyor en acı tecrübe ile edindim. Şimdi başkasına çektirir sefasını ben cefa çektiğimle kaldım. Umarım çok pişman olur
Yanlış düşünüyorsun.
Başkası senden daha akıllıca her dediğine "evet aşkım, olur aşkım" demediği müddetçe tabiki sefasini sürecek.
Değerin olsun diye kabul ettiğin şeylerin bir değer görme biçimi olmadığını acı bir tecrübe ile umarım ki öğrendin.
Akıllı ol bundan sonra.
Kıymetini önce kendin bil.
Başkası bilse ne, bilmese ne

Balık baştan kokmuş. Hiç sorumluluk alıp, elini taşın altına koymamış ki. En başından beri evinin küçük çocuğuymuş. Boşanın ve önünüze bakın. Daha da dönmeyin

Artı, evlendi hale yola girdi desinler diye. Bir de çocuk yapsaydı erkekliğini kanıtlayıp tosbağa vaziyetine yumuşak geçiş yapacaktı. 😬
Orası öyle evet.
Ama suç konu sahibesinde.
Onlar zaten adam degillermis.
Her türlü eylemleri gerizekalı insan formatıyla uyumlu olduğu icin hesabı kimseye kesemiyorsunuz.
Ders alıp hatalarından akıllıca hakaret edecek bundan sonra.
Birlikte oturmayı her kabul eden genç kıza madalya takmıyorlar.
Eşimin ailesi ile birlikte oturacağıma kendi ailemle otururum daha iyi.
Tek fark çift kişilik yatak ve yanimda bir erkek olmaması.
O da olmasın zaten.

Siz kendinize değer vermezseniz kimse size değer vermez. Evlenirken maddi abartı talepler hoş olmaz, hatta mümkünse her şey ortak alınmalı bence ama bir gelinlik bile aldırmayıp aynı evde yaşamayı kabul ederek kendinize değer vermediğinizi göstermişsiniz.
Ayrıca birisinin size sahip çıkmasına ihtiyaç duymak yerine siz kendinize sahip çıkmalısınız önce.
Yaşınız çok genç. Geçmişe takılmayın. Gelecekteki güzellikleri düşünün.

Merhaba arkadaşlar. 6 buçuk ay önce evlendim. Düğün gelinlik takı hiçbişey istemedim tek nikahla gittim. Ailesiyle aynı evde yaşamayı kabul ettim. Ama eşim çok aileci çıktı beni çok ezdirdi korumadı sustu hep ailesine sustu. Beni korumadı. Değerimi hep sorguladım. Çünkü hep ailem dedi. Ailesi yüzğnden evliliğimiz yıprandı 1.5 aydır anne evindeyim. Ve şimdi boşanıyoruz. Ayrı eve çıkıcaktık. Eşim başladı yine ailem demeye. Ben ailesiyle konuşmama kararı almıştım bana yaptıkları yüzünden. Konuş ne kaybedeceksiniz dedi. Okadar şey yaşattılar evliliğimi ne hale getirdler konuşmam dedim. Çünkü ikidir onlar yüzğnden aile evine geldim ve beni kovdular. Kayınvalidem görümceme niye gitmiyomuşum dolmuşa binip hesap soruyor. Odamda dinlenmem bile sorun oluyor. Ben konuşmak istemedim sen ailenle görüş ama beni karıştırma dedim. Tam evimizi tutacağımız gün sen ailemle konuşmuyorsun ayrılalım biz dedi. Ve ne olduysa ailesini savunmaya geçti hep ailem dedi konuşmuyosun dedi . beni resmen peçete gibi attı ve beni başından savdı kurtulmaya çalıştı benden. Her yerden engelledi. Eşyalarımı da almaya gidicem hazırlamış. Ayrı eve çıkıcaz diye eşya almıştık kolisi hep annemin evine geldi burda kaldığım için. Onları gelip alıcam diyor şaka gibi. Bana sahip çıkmadı. Sanırım ailesinden ayrı bi eve çıkacağı için korktu bilmiyorum. Allah aşkına bana söylermisiniz bi insanın karısına sahip çıkması bukadar mı zordu? Beni okadar yıprattılar ki. Daha 24 yaşındayım. Ve ben herşeyi çekerken iyiydim bana tabiki ben öyle kolayken sahip herkes çıkar. O babasıyla alkol alcak istediği gibi yaşıcak eve gelince hem ailesini görcek hem karısını. Ama benim yaşadıklarım? Asıl zamanda sahip çıkmadı. Boşanyoruz. Ailesi yüzünden bitti. Tecrübesi olanlar varmıdır böyle yapanlar ileride pişman oluyor mu? Umarım çok pişman olur ve rabbim yanlarına bırakmaz.
kusura bakmayın bırının bunu yapması gerekıyor o kısı ben olucam sanırım yorumları okumadım
aılesı yuzunden bıtmemıs evlılık
sız bıle bıle lades demıssınız

aılesıyle aynı evde yasamayı kabul etmek en ufak bır caba gormeden oylece evden cıkıp baska eve gelın olmak sızın tercıhınız

aılesı bır laf soyledıgınde hakkınızı savunamayan sızsınız esınız ebeveynınız degıl sızı kımden neyden korusun bırı laf mı soyledı verın cevabınızı ? kı zaten en bastan boyle oldukları bellıymıs evlılık seklınızden bellı resmen evlerıne hızmet edecek annesıne yardım edecek bırını aramıs sızde kosa kosa gıtmıssınız
bu adam en bastan boyleymıs sız bılerek evlenmıssınız ılk gunden denge kuramayan adammıs zaten

o yuzden bunu kabul edın once ve kendınızı affedın sız hatalı evlılık yaptınız ne kayınvalıde ne baskası bu sızın kararınızdı ve onemlı ders alıp tecrube edındınız bundan sonra dıkkat edersınız bu tarz seylere

once kendınıze deger verın kendınızı sevın kımse kusura bakmasın aklı olan kaynana evıne gelın gıtmez oyle bır adamla evlenmez bır an gozunuze perde ınmıs bazı seylerı gorememıssınız aılenız de mı hıc uyarmadı sızı aılenıze de kızdım ben olsam asla kızımın boyle evlılık yapmasına ızın vermezdım ne munasebet baskasına hızmet etsın ustunde ego tatmın edılsın dıye mı dogurdum kızımı aılenız sızden daha cok uzulmustur emın olun eger karsı cıktılarsa en basta tabı

Orası öyle evet.
Ama suç konu sahibesinde.
Onlar zaten adam degillermis.
Her türlü eylemleri gerizekalı insan formatıyla uyumlu olduğu icin hesabı kimseye kesemiyorsunuz.
Ders alıp hatalarından akıllıca hakaret edecek bundan sonra.
Birlikte oturmayı her kabul eden genç kıza madalya takmıyorlar.
Eşimin ailesi ile birlikte oturacağıma kendi ailemle otururum daha iyi.
Tek fark çift kişilik yatak ve yanimda bir erkek olmaması.
O da olmasın zaten.
Birlikte oturmayı kabul eden her genç kıza değil, kimseye madalya takmıyorlar. Ben birlikte oturup yüzü gülen gelin görmedim. Gören varsa söylesin. Evet adam haklı değil. Evet, konu sahibinin de mazlumluğu kendinden ötürü. Adam şokta, başta her şeyi kabul eden kadının şimdi istekleri bitmiyor (ona göre). Pişman olur mu diye soruyor bize, olsa ne olmasa ne? En başta her şeyin en azına kanaat getiren kadına, şu saatten sonra çöp kaldırsa lütuf saydırır o adam.

Cevap veriyorum, hizmetçilik+düzenli seks.

Adam ailesi ile yasamak istiyor sende herseye evet dedin. Sorun birseyi istememen degil. Ille altin su bu istemene gerek yok. Sorun, ortaya kendi karakterini koyamaman. Bagimsiz olamaman. Adam ne derse hiç ikiletmeden herseye evet demissin. Cünkü sen kendini asil degerli olarak görmüyorsun.

O kadar çok sey yasadin, halen adamin pisman olmasini bekliyorsun. Eminim yarin kapina gelse ben pismanim dese, yine yanina gidersin. Acilen özgüvenini yükselt. Hayallerin, isteklerin olsun bu hayattan, ve bu istekler bir erkege bagli olmasin.

X