• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile tanışması ve bu süreçle ilgili fikirlerinize ihtiyacım var ?

kedimeri29

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Kızlar fikirlerinize ihtiyacım var 4 yıllık erkek arkadaşımla bir adım atmak istiyoruz kısmetse ve bu aile tanışması, isteme, söz olayları konusunda kafam karıştı. Biraz kalabalıklar ve aile tanışması ile isteme olayını aynı anda bi mekanda aile yemeği tarzı yapmayı düşünüyorum. Daha sonra söz nişan bir. Mekanda yapsak aileler nasıl karşılar veya abes durur mu sizce?

Kızlar fikirlerinize ihtiyacım var 4 yıllık erkek arkadaşımla bir adım atmak istiyoruz kısmetse ve bu aile tanışması, isteme, söz olayları konusunda kafam karıştı. Biraz kalabalıklar ve aile tanışması ile isteme olayını aynı anda bi mekanda aile yemeği tarzı yapmayı düşünüyorum. Daha sonra söz nişan bir. Mekanda yapsak aileler nasıl karşılar veya abes durur mu sizce?
Direkt tanışma ve isteme olması dünden hazır imajı oluşturur bence. Tamam sonuçta siz anlaşmışsınız ama ailem için hoş bi durum olmaz. Önce sadece çekirdek ailesi tanışmaya gelsin sonra istene için mekan ayarlayın. Hayırlı olsun şimdiden.

Sürekli masraf yapmayın.soz isteme bir olsun insan tanımadığı adamla istemeye mi oturacak. Önce çekirdek aileyle çaya gelsinler aileler tanışsin, erkek tarafı usulen oglumuzla kızınız bir yola çıkmak istiyorlar musadeniz varsa gelmek istiyoruz desin senin baban da usulen bir kaç kişiye sordursun sonra isteme için tarih verilir ..

Söz ve nişan arasinda ne fark var ki bir yapacaksiniz? Yuzukleri cikarip tekrar mi takacaksiniz? 😃 Hiç söz ayri nişan ayri yapan görmedim adı öyle kalmiş herhalde.
Kalabalik aileye ev yerine mekan olmasi daha iyi bence de ama daha hic tanimadan direk kalabalik gelip isteme de garip degil mi? 😄
Bir anne ve babalar önden konuşsaydi bari.

Söz ve nişan arasinda ne fark var ki bir yapacaksiniz? Yuzukleri cikarip tekrar mi takacaksiniz? 😃 Hiç söz ayri nişan ayri yapan görmedim adı öyle kalmiş herhalde.
Kalabalik aileye ev yerine mekan olmasi daha iyi bence de ama daha hic tanimadan direk kalabalik gelip isteme de garip degil mi? 😄

Söz nışan ayni gun olacak zaten tanisma olayini restoranda yapmaktan bahsediyorum aslinda 😂

Sürekli masraf yapmayın.soz isteme bir olsun insan tanımadığı adamla istemeye mi oturacak. Önce çekirdek aileyle çaya gelsinler aileler tanışsin, erkek tarafı usulen oglumuzla kızınız bir yola çıkmak istiyorlar musadeniz varsa gelmek istiyoruz desin senin baban da usulen bir kaç kişiye sordursun sonra isteme için tarih verilir .

aile tanismasini restaurantta yemek seklinde yapmaktan bahsediyorum kalabaliklar diye. İlk goruste istenip yuzuk takilmayacak zaten

aile tanismasini restaurantta yemek seklinde yapmaktan bahsediyorum kalabaliklar diye. İlk goruste istenip yuzuk takilmayacak zaten
Sülale tanışması değil aile tanışması olmalı. Anne baba ve kardeşler dışındakiler niye geliyor? İsteme söz nişan tamam kalabalık olunur ama restaurantta sülale boyutunda tanışma düşünceniz çok saçma. Anne babanız misafir mi ağırlayacak damat adayı ve ailesini mi değerlendirecek? Yine gidin restauranta ama sadece çekirdek aileler olun. Yok ben öyle istiyorum derseniz hata edersiniz.

Önce tanışma olsun bir arkadaşım tanışma ertesi gün söz yapacaktı her şeyi de ayarlamıştı ama tanışmada aileler anlaşamadı her ihtimali göz önüne almak gerekir

Çekirdek ailesi ile evinizde tanışmanız daha uygun olur biz gelinimizin ailesi ile mekanda tanıştık pardon tanışamadık biraz müzik vardı teyzesi dayısı amcası gelmişler zaten iki üç saat sürdü kim kimdir ne nedir anlamadık gençleri kırmamak için öyle yaptık ama hiç uygun olmadı siz de kv ve kp adayınızı şöyle bir anlamak ne düşünür ne bekler sakince değerlendirmek istemez misiniz gençler anlaşsın önemli olan o diyoruz da bizim ülkemizde kök aile de önemli dikkat edin mutluluklar dilerim

Çekirdek ailesi ile evinizde tanışmanız daha uygun olur biz gelinimizin ailesi ile mekanda tanıştık pardon tanışamadık biraz müzik vardı teyzesi dayısı amcası gelmişler zaten iki üç saat sürdü kim kimdir ne nedir anlamadık gençleri kırmamak için öyle yaptık ama hiç uygun olmadı siz de kv ve kp adayınızı şöyle bir anlamak ne düşünür ne bekler sakince değerlendirmek istemez misiniz gençler anlaşsın önemli olan o diyoruz da bizim ülkemizde kök aile de önemli dikkat edin mutluluklar dilerim
dogru evde yapmak daha uygun olur erkek arkadasimin babasi vefat ettigi icin zaten dayisi teyzesi esi kardesleri gelecek ama suan evimiz yapim asamasinda ve kirada cati katinda oturuyoruz evimiz baya kucuk daha iyi agirlamak istedigim icin aslinda restoranda olsa nasil olur diye dusundum keyfi bi durum degil

Önce aileler evde tanışır sonrası düşünülür ne olacağı.

Tanışmaya tüm sülalenin gelmesine gerek yok. Bizde mesela eşimin annesi babası ve kardeşi gelmişti sadece. İsteme,söz,nişan aynı gün olmuştu çünkü bu tantanaları hiç ama hiç sevmiyorum, karşı taraf meraklıydı biraz. Evde yine birkaç aile büyüğü vardı istemede, kalanı nişana gelmişti sadece. Yemekli,eğlenceli az kişiyle samimi bir ortam olmuştu.

Back
X