Aile Sağlığı Merkezi Doktor İnatla Kan Testi Yapmıyor

Monephe

Guru
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2012
415
293
303
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Mayıs ayında mahalle asm dolu olduğu için yakındaki bir asm kayıt yaptırabildim. Kayıt yaptırdıktan sonra rutin kontrol olmak için doktoruma gittim kendisi yoktu başka bir doktor hanım vardı. Neyse dedim ben 8 ayda 25 kilo verdim 1 senedir de kan testi yaptırmadım çocuk da düşünüyorum bir bakılmasını istiyorum dedim.Tamam dedi kanımı verdim.2 gün sonra sonucu aldım kendi doktoruma gösterdim. Tavrından o kadar rahatsız oldum ki anlatamam. Her isteyene kan testi yapmayacağını söyledi.Ben o gün yerimde olsam kan testi yaptırmazdım size dedi.. B12'in 117 olduğu halde bana normal dedi ne takviye ne iğne verdi.

Nitekim aradan uzun zaman geçti. Bebek düşündüğümüz için özel muayne olarak bir kadın doğumcuya gittim. O zaman yaptırdığım testte TSH'ım 2.8 olduğu için biraz yüksek gebelik için dedi ve tekrar test yaptırmamı önerdi.Bir de vitaminlerime baktırmamı istedi. Eşimle bu sabah asm doktoruna gittik.Durumu anlattım kadın köpürdü yok kadın doğumcu ne anlarmış TSH'tan bilmem ne.Değerim normalmiş. Dedim vitamin vs de bakılmasını istedi doktorum.Yok kendi karar verirmiş ona da . Çok biliyorsa kadın doğumcu yapsın testleri diyor..Ve sonuç olarak kan testi yaptırmadı bana endokrine yönlendirdi. Tavrını görmeniz lazım aşırı sinirlendim.

Ben sürekli kan verme meraklısı biri değilim.1 sene de 2 kere kan değerlerime bakılmasını istedim ki birini kadın doğumcum istedi zaten.Bu tavır beni çok sinirlendirdi. Asm doktoru istemediği sürece kan değerlerime baktırmak için illa özele mi gitmem lazım.Hasta hakkı yok mu hiç ? Bilgisi olan bu konuda yardımcı olabilirse seviririm.

Merhaba arkadaşlar,

Mayıs ayında mahalle asm dolu olduğu için yakındaki bir asm kayıt yaptırabildim. Kayıt yaptırdıktan sonra rutin kontrol olmak için doktoruma gittim kendisi yoktu başka bir doktor hanım vardı. Neyse dedim ben 8 ayda 25 kilo verdim 1 senedir de kan testi yaptırmadım çocuk da düşünüyorum bir bakılmasını istiyorum dedim.Tamam dedi kanımı verdim.2 gün sonra sonucu aldım kendi doktoruma gösterdim. Tavrından o kadar rahatsız oldum ki anlatamam. Her isteyene kan testi yapmayacağını söyledi.Ben o gün yerimde olsam kan testi yaptırmazdım size dedi.. B12'in 117 olduğu halde bana normal dedi ne takviye ne iğne verdi.

Nitekim aradan uzun zaman geçti. Bebek düşündüğümüz için özel muayne olarak bir kadın doğumcuya gittim. O zaman yaptırdığım testte TSH'ım 2.8 olduğu için biraz yüksek gebelik için dedi ve tekrar test yaptırmamı önerdi.Bir de vitaminlerime baktırmamı istedi. Eşimle bu sabah asm doktoruna gittik.Durumu anlattım kadın köpürdü yok kadın doğumcu ne anlarmış TSH'tan bilmem ne.Değerim normalmiş. Dedim vitamin vs de bakılmasını istedi doktorum.Yok kendi karar verirmiş ona da . Çok biliyorsa kadın doğumcu yapsın testleri diyor..Ve sonuç olarak kan testi yaptırmadı bana endokrine yönlendirdi. Tavrını görmeniz lazım aşırı sinirlendim.

Ben sürekli kan verme meraklısı biri değilim.1 sene de 2 kere kan değerlerime bakılmasını istedim ki birini kadın doğumcum istedi zaten.Bu tavır beni çok sinirlendirdi. Asm doktoru istemediği sürece kan değerlerime baktırmak için illa özele mi gitmem lazım.Hasta hakkı yok mu hiç ? Bilgisi olan bu konuda yardımcı olabilirse seviririm.

Yok yok, malesef yok.
İki gün önce aile hekimiyle bir sorun yaşadım konu açtım linç edilecektim neredeyse.

Doktorun insiyatifindeymiş tahlil mevzusu, isterse yaparmış.
Benim konum daha farklı olduğu için şikayet ettim, sizin şikayet işe yarar mı bilmiyorum ama siz de edin.

Bu arada değiştirin hekiminizi, şikayet ettikten sonra daha çok sorun çıkıyor çünkü, tecrübeyle sabit.

"Kadın doğumcu ne anlarmış TSH den mi" dedi, deli sanırım:) Kadın doğumcu da kendisi gibi altı yıl tıp fakültesi okudu, üstüne de dört sene daha ekledi:))

Bu aile hekimliği işini Türkiye cozuttu. Yıllar yıllar önce ilk trye geldiğinde bu iş, dört senelik uzmanlık okuyup aile hekimi oluyordun, hem en yüksek puanlardan biri ile giriliyordu hem de uzman doktor oluyordun. Sonra " ya ne gerek uzmanlık okumaya, zaten TUSu kazanamayan çok hekim var, bunların hepsini biz aile hekimi yapalım" dediler ve bugünlere geldik. Uzmanlık okuttuklsrından biri kuzenin eşiydi, yazık oldu kadının emeğine.

Nasil kan testi yaptirmaz anlamiyorum bizim aile hekimimiz her ay istiyorum yapiyor sagolsun hatta b12 falan dusuktu igne yazdi korkumdan yaptirmadim diger kan testinde yine dusuk cikinca gayet iyi niyetle kizdi bile kesinlikle vurulmam gerektigini falan soyledi hatta ben biraz pimpirikli ve nazliyim surekli gidince bi kan tahlili yapsakmi diyorum ve hemen yaptiriyor seninki ne ayak anlamadim mecbur yapacak sanki parasi cebinden cikiyor.

Her ay bile isteseniz yapmak zorunda, rutin bakılmasını istiyorum kan değerlerime belki ? Devletin bana sağladığı hak bu, doktorun insiyatifinde değil.

Ben de 3 gün önce bir sorun yaşadım çocuğumu götürdüm öksürüğü var diye muayene etti hiçbişeyi yok dedi bademciklere baktı ciğere baktı kulaklara baktı.. temiz dedi öksürük için geçer dedi..

aynı günün gecesi acillik oldu oğlum. Bademcik iltihabı ve çok ilerlemiş, nefes bile alamıyor şuan antibiyotik kullanıyoruz..

Yani canımızı kimlere emanet ediyoruz , ben aile hekimini değiştirsem ne olacak ki ? Çok birşey değişeceğini sanmıyorum

Benim aile hekimim gerçekten muayene dahi etmeden korlemesine ilaç yazdı hem de antibiyotik. Üstüne odasında öksurdum diye dışarı çıkar mısın bana da bulaşıyor bu şekilde dedi..
Şaka gibi güleyim mi kizayim mi bilemedim..

değiştirin deniyor tamam siz değiştirinde doktorun tavrı çok mu normal? bunu sadece size mi yapıyor? diğer hastaların suçu ne? doktor insiyatifi tabi olur. ama ameliyat et demiyorsunuz yani, bir tahlil yazmanın bir doktoru bu kadar kızdırması çok saçma geliyor bana.
hatırlıyorum ben küçükken sürekli yanlış tehşis koyup bir sürü çocuğu yıpratan bir doktor vardı hastanede. banada neler demiş, neler yapmış. birsürü kişi şikayet edince doğuya sürmüşlerdi 'ceza olarak'. ne üzülmüştük oradakiler çocuk değil mi? asıl ceza oradaki çocuklara verildi diye.
bir tarafta egolarından hastalara bağıraran doktorlar, diğer tarafta canını dişine takıp uğraştığı halde şiddet gören doktorlar. şimdi biz mesleğe mi yoksa mesleğini hakkıyla yapana mı saygı duymalıyız?

aynı seyı bende yasadım .. aıle hekımıne gebelık suphesıyle gıttım. ısrarla tahlıl yapmak ıstemedı.bana menopoza gırmıssındır dedı..uzatmadım konuyu..gebelık testı aldım. pozıtıf cıkınca yuzune vurdum.. uzatmadım anlıycagın. fakat bu sert kaba tavırlarını anlamıyorum.. sanırım nerede arızalılar var aıle hekımlıgıne yolluyorlar :))

Merhaba arkadaşlar,

Herhangi bir devlet Hastanesi'ne gidip bu tahlilleri yaptırabilirsiniz aile hekiminiz neden bu tavırda anlamadım ama hiç uğraşmaya gerek yok .

Yok yok, malesef yok.
İki gün önce aile hekimiyle bir sorun yaşadım konu açtım linç edilecektim neredeyse.

Doktorun insiyatifindeymiş tahlil mevzusu, isterse yaparmış.
Benim konum daha farklı olduğu için şikayet ettim, sizin şikayet işe yarar mı bilmiyorum ama siz de edin.

Bu arada değiştirin hekiminizi, şikayet ettikten sonra daha çok sorun çıkıyor çünkü, tecrübeyle sabit.

Ama sizin konunuz bu konudan çok farklı ve siz durumunuzu net izah edemediğiniz için doğru yorumlar gelmedi haliyle :)

Bazı kan tahlilleri asm de ayda birden fazla yapılmıyor demişti Dr.
Sizinki öyle değilmiş
Sağlık mevzuatıyla ilgili bir hat vardı,
Oradan hasta hakları öğrenilebiliyordu

Madem tsh inizda yukseklik var siz de keske endokrine gitseydiniz.Bu kadar onemli bir konuda asm 'ye gitmek biraz kolaya kacmak gibi geldi bana.Bir bakima hakli buldum doktoru.Bir de her degere bakilmiyor asm'lerde.Illa ozelde de olmasina gerek yok devlet hastanesine neden gitmediniz ?

Doktor test yapmak zorunda değil diyen sizdiniz öyle değil mi? Yanlış hatırlamıyorum. Ben de bu arkadaşa doktor test yapmak zorunda değil diyorum.

Sizin böyle bir konu açtım linç edilecektim diye yazmanıza istinaden yorum yaptım :) konularınız farklı :) ben hala aynı fikirdeyim tahlil konusunda :)

Madem tsh inizda yukseklik var siz de keske endokrine gitseydiniz.Bu kadar onemli bir konuda asm 'ye gitmek biraz kolaya kacmak gibi geldi bana.Bir bakima hakli buldum doktoru.Bir de her degere bakilmiyor asm'lerde.Illa ozelde de olmasina gerek yok devlet hastanesine neden gitmediniz ?

Bu ay içinde tüm tetkikleri yaptırmamı istedi doktorum hsg ve eşimin tahlilleri de dahil.İstanbul’da yaşıyorum ve en erken 24’üne gün veriyor devlet hastaneleri o nedenle tahlillerimi asmde yaptırmak istedim.

kan benden çıkarken bu kadar tantana neden? isteyen de bir doktor sonuçta iyi o zaman yaptırmadan bekleyelim. bazı insanlar sıkıntı anlamıyorum gerçekten...

Back
X