- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.804
-
- Konu Sahibi Annesibebisleri
Valla hamilelikte bir cesit saglam hastalik...kimse bana baksin diye cocuk yapmamali ama ilerde kendileri beklerler diyorum...o zaman umarim bu zmnda yaptiklarini pardon yapmadiklari seyleri hatirlarlar umarim.. Ayrica anne baba kardes gelmiyor gitmiyor diye gayette laf edilir... Bunlara nazimiz lafimiz gecmeyecekse olek daha iyi..Ama siz o çocuğu kendiniz istediniz diye yapıyorsunuz.
O zaman size göre anneler babalar yaşlanınca kendine baksın diye mi çocuk yapıyor? Bunun garantisi yok ki zaten.
Bencillikse eğer, ben halsizim her şeyi bırakıp yol tepip bana gelsinler, benimle ilgilensinler demek de bencilce.
Durum izah edilir, rica da edilir, ama kimseye gelmiyor, gitmiyor, yardım etmiyor diye laf söylenmez.
Benim düşüncem bu, siz farklı bakıyor olabilirsiniz olaya.
Fedakarlık zorunlu durumda yapılır; bknz: annemin ameliyat günü ile final günüm çakıştı, final sınavlarına girmedim, bütünleme de yoktu; 1 sene okulum uzadı.
O zaman iyi ki kan bağımız yok, olsa da zaten kanlı bıçaklı olurmuşuz galiba.Valla hamilelikte bir cesit saglam hastalik...kimse bana baksin diye cocuk yapmamali ama ilerde kendileri beklerler diyorum...o zaman umarim bu zmnda yaptiklarini pardon yapmadiklari seyleri hatirlarlar umarim.. Ayrica anne baba kardes gelmiyor gitmiyor diye gayette laf edilir... Bunlara nazimiz lafimiz gecmeyecekse olek daha iyi..
Gerek gerçek hayatta gördüklerim gerek burda okuduklarimdan anladigim bir şey varsa o da evladın bencilligi..
Çocuk yaparlar annem bakmadı.
Hastaydım kimse yardıma gelmedi.
Borç icindeydim umurlarında olmadı. Gibi gibi..
Ama bakınız konulara.
Babam daha ise girmeden maasima göz dikti. ( okuturken iyi oluyor ana evladının maaşı ile biraz sefa sürmek hakkı değil. )
Evleniyorum şunu almadılar.
Ev almak istiyoruz peşinat vereceklerdi ama vermediler.
Annem şunu sunu sunu istiyor!
Kardeşimin sinavi var iki hafta bende kalacakmis istemiyorum!
Nedense herkes idare edilmek istiyor. Ama idare etmek istemiyor.
Herkes yardım bekliyor ama yardım goremediginde kırılıyor.
Bence kimse ailesine güvenerek bir şey yapmamalı. Bu hayatta yalnız başımizın çaresine bakabilmeliyiz.
Kendine güvenen borç altına girsin.
Kendine güvenen Evlensin.
Kendine güvenen bebek düşünüp hamile kalsın..
Herkesin bir yaşantısı var çünkü.
Feda edebileceğin zaman olur edemeyeceğin zamanlar olur.
Beklentileri en aza indirgemek lazım.
muğlaya uzak değilsen ben yardımcı olurum...kizlar merhaba.
Hemen konuya girmek istiyorum.
Hamileyim 4 yasinda cok aktif bir evladim var cok Sukur. Bu gunlerde okadar halsiz ve hastayimki annemler 1 saat 15 dakka mesafedeler ve arabalari var yurtdisindayiz.
Esim gece calisiyor ve birbucuk hafta sonra yillik izni oldugu icin izin alamiyor.
Kizkardesime yanima gelirmisin diye sordum kendisi bekar ve arabasi var bintane bahane uydurdu. Annem ise hic orali olmadi. Bize gel ben sana bakarim falanda yok.
Ben gercekten sok oldum resmen yanliz kaldim. Hamilelikten olsa gerek kendimi okadar kotu halsiz hasta ve yorgun hissediyorumki anlatamam size.
Resmen ailemden sogdum ve cok sinirlendim. Tek torun/yegenleri boyle davranmalarini anliyamadim.
Cnm cookk tskler zaten dun aksam cok hastaydim suan iyim sukur. Ben malesef turkiyede yasamiorummuğlaya uzak değilsen ben yardımcı olurum...
o zaman sadece dua edebilirim..benimkilerde aynı sizin ailenize benziyor...anlıyorum hislerinizi ama üzülmek çözüm değil ...tek başınıza başarmak zorundasınız...güçlü olunCnm cookk tskler zaten dun aksam cok hastaydim suan iyim sukur. Ben malesef turkiyede yasamiorum(
hahaha yani bekleriz dediysek nazimizin gececegi kimselere dedik...neyseki cevremde cok sukur duyarli insanlar var yeterinceO zaman iyi ki kan bağımız yok, olsa da zaten kanlı bıçaklı olurmuşuz galiba.
Gerek gerçek hayatta gördüklerim gerek burda okuduklarimdan anladigim bir şey varsa o da evladın bencilligi..
Çocuk yaparlar annem bakmadı.
Hastaydım kimse yardıma gelmedi.
Borç icindeydim umurlarında olmadı. Gibi gibi..
Ama bakınız konulara.
Babam daha ise girmeden maasima göz dikti. ( okuturken iyi oluyor ana evladının maaşı ile biraz sefa sürmek hakkı değil. )
Evleniyorum şunu almadılar.
Ev almak istiyoruz peşinat vereceklerdi ama vermediler.
Annem şunu sunu sunu istiyor!
Kardeşimin sinavi var iki hafta bende kalacakmis istemiyorum!
Nedense herkes idare edilmek istiyor. Ama idare etmek istemiyor.
Herkes yardım bekliyor ama yardım goremediginde kırılıyor.
Bence kimse ailesine güvenerek bir şey yapmamalı. Bu hayatta yalnız başımizın çaresine bakabilmeliyiz.
Kendine güvenen borç altına girsin.
Kendine güvenen Evlensin.
Kendine güvenen bebek düşünüp hamile kalsın..
Herkesin bir yaşantısı var çünkü.
Feda edebileceğin zaman olur edemeyeceğin zamanlar olur.
Beklentileri en aza indirgemek lazım.