Aile olmak bumu?

sanırım hamilelikte hormonel değişiklerden ötürü bayaa duygullaşıyoruz aynı durumda bende kalsam çook alınırdım bence bunu belli et ailene hatta annene açık açık de yanii -- hamileliğim zor geçiyo bana yardımcı ol diyorum, sen bana ne gel diyosun nede ben geliyim diyosuun... gerçi bu saaatten sonra gelse bende istemezdiim ama ne diyim Allah yardımcın olsuun

canım benim kıyamam sana hamile halinle.
insanın ailesi elbette böyle olmamalı. benimde böyle ama merak etme.
üzme kendini sakın bebişin etkilenmesin. başka arkadaşın falan varsa onu çağır ya da eşinin tarafından biri

ya bu forumda en nefret ettigim cumle oldu zorunda degiller...ne demek degiller???

ilerde yaslaninca kizim oglum bakmiyor derler ama...beklerler ama...bazende ne ekersen onu bicersin..

beklenti icinde olsa ne farkeder ayrica? kardesinden annesinden beklemeyecekte kimden bekleyecek? anlayamiyorum ne kadar bencil bir toplum olduk bizler ya Rabbi. o buna zorunda degil bu suna zorunda degil...olay burda zaten zorunda olmayla olmaz bu isler icten gelmesi gerekir...cok iyi biliyorum..hamileyken elin ayagin kalkmaz bazen ve ilk cocuk ilgi ister yemek ister gezmek ister..ilk bir kac aydan sonra idare ediyorsunda uykulu bulantili haller cok zor...ben ikinci hamileligimde yemek yaptigim icin hala tavuktan tiksinirim mesela...sonraki bir kac ay idare edersin son aylarda agirlasirsin artik hic birsey yapamaz hale gelirsin...zor cok zor o zamanlar..

Evet cok alindim zaten, yani esim izin alabilseydi zaten sormazdim ama oda mecbur kaldi. Suan Allaha sukur iyim gelselerdi yukda olmazdim. Ben hem birsey demek istiyorum hem istemiyorum cunku zaten anlasalardi gelirlerdi diye dusunuyorum. Ama cok ama cok sogdum gercekten.

Aynen oyle canim insan ister istemez boyle gunlerde yardim bekliyor en yakinlarindan ama malesef. Bidakine onlardan birino cagiricam daha kendi ailemden kimseyi cagirmam.

valla alınmakta haklı gördüm ben sizi. yaşadığınız ekstra bi durum ve yardım beklemeniz çok doğal. eminim ailenizinde kendine göre planları vardır ve belki sizin durumunuzun şu an ne kadar ciddi olduunun farkında değillerdir o yüzden bu kadar tepkisiz kalmışlardır. belki bi kez daha durumunuzu anlatmaya çalışabilirsiniz kardeşinize değil ama annenize ne kadar yorgun olduğunuzu söyleyebilirsiniz belki bu sefer farkederler?

Valla bilmiyorumki canim dun anneme anlattim dedigi sey aynen boyle : ayy.
Daha az once nasil oldun diye sordu. Dun aksam 8 den beri..

Ahhh bacim ahhh sen birde dogumunu yaptiktan sonra gor onlari...
Bekledigi degeri ilgiyi goremeyince de insan cok ama cok uzuluyor haklisin...
Rabb'im kimseye muhtac etmesin sizi ...
Saglikli bir sekilde kucaginiza almaniz dilegiyle ♥
işte bu yüzden derimki,mutluluğun sırrı:kımseden bekletıye girmemek...

O aileden bende de var. Lafta dusunur severler. Zor gununde yaninda yoklar.

Ben de baskalarinin ana babalarina bakip bakip ahhhh diyorum.
Kv kb evlatlarini sevisleri bile hosuma gidiyor. Keske diyorum hep keske.

Ama secemiyorsun. Iyi anne baba olmaya calisiyorum.

Beni buyuttuler eziyetimi cektiler bu da yeter diyip teselli oluyorum. Allah sana da sifa versin.

Aynen oyle canim benim gorumcem annesine gittigi zaman kardesi bi cocugunu annesi diger cocugunu aliyor gorumcem yanliz bir odada sabaha kadar deliksiz uyuyor ve onu uyandiran yok. Geziyor dinleniyor annesi gidiyoe kardesi gidiyor hep yardim ediyorlar. Ben bukadarini bile beklemiyorum. Ama malesef 1 gece kalmak bile zor geldi..

Hayir annemde kardesimde calismiyor. Hatta kardesim demin evde oturup film izliyordu annem beni aradigimda soyledi.
ya hakkaten kıyamam yaaa. canım demekki zor biliorm ama bundan sonraki tüm zorluklara kimseye muhtaç olmaksızın kendin göğüs germek zorundasın. bazen zor tecrübeler oluyo böyle ama inşalla bebişini de sağlıkla kucağına alırsın ocukların ve eşin yoldaşın olur ona göre sınırlarını çizersin.

benim ailemde bahane uydurur sonuçta annemi çagirdim gel bize yok bahane ariyor kadin evde camaşirlarim var diyoo bide hamileyim benim anneme ihtiyacim vardi
gelir kızının yani beni götüren yok diyo atla gelse..
evlennice ailemden dişlanmiş gibi hissediyorum bana uzak davraniyor.
onlar için sen evlendin bitti demekmiş...
ilk torun vericez onlara...
eşimin ailesi çok yakınlar.. kendi ailemmiş gib hissediyorum bölelikle..
bazen diyorum benim ailem niye soğukk....
çok zor ya.

Canim cok tskler oyle yapmak istiyorum bundan sonra. Artik eskisi kadar yakinda davranmicam onlara. InsAllahh cnm cok tskler

Canim ya ben gercekten anliyamiyorum. Yani etrafimda ki ailelere bakinca imreniyorum. En iyisi hic kimseden bisey beklememek malesef kendi ailemiz bile olsa.

çok iyi anlıyorum çünkü, ben de yeter ki gelsinler diye yollarını gözlüyorum. hatta, gelip yardım etmelerini beklemiyorum. gerçi geldiklerinde hep bi işin ucundan tutmuşlardır zaten ama.. onlar gelecek diye, kek börek falan yapıyorum. daha canlı daha pozitif oluyorum çünkü ailemle. ama onların da işi gücü oluyo, her zaman gelemiyorlar. bazen duygu sömürüsü yaptığımı kabul ediyorum :)

Ama siz o çocuğu kendiniz istediniz diye yapıyorsunuz.
O zaman size göre anneler babalar yaşlanınca kendine baksın diye mi çocuk yapıyor? Bunun garantisi yok ki zaten.
Bencillikse eğer, ben halsizim her şeyi bırakıp yol tepip bana gelsinler, benimle ilgilensinler demek de bencilce.
Durum izah edilir, rica da edilir, ama kimseye gelmiyor, gitmiyor, yardım etmiyor diye laf söylenmez.
Benim düşüncem bu, siz farklı bakıyor olabilirsiniz olaya.
Fedakarlık zorunlu durumda yapılır; bknz: annemin ameliyat günü ile final günüm çakıştı, final sınavlarına girmedim, bütünleme de yoktu; 1 sene okulum uzadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…