- 20 Temmuz 2015
- 143
- 49
-
- Konu Sahibi Annesibebisleri
ya bu forumda en nefret ettigim cumle olduGelmek zorunda değiller bence. Herkesin hayatı var, kardeşinizin planları olabilir, sevgilisi olabilir. Çok ters bir zaman olabilir.
Kendinizce kırılabilirsiniz, belki de ben her şeyi yalnız yapmaya alışkın olduğum için sorun gibi gelmedi bana.
Son olarak kırılmayın ama zaten tek torun, yeğen diyerek beklenti içinde olduğunuzu belli etmişsiniz.
sanırım hamilelikte hormonel değişiklerden ötürü bayaa duygullaşıyoruz aynı durumda bende kalsam çook alınırdım bence bunu belli et ailene hatta annene açık açık de yanii -- hamileliğim zor geçiyo bana yardımcı ol diyorum, sen bana ne gel diyosun nede ben geliyim diyosuun... gerçi bu saaatten sonra gelse bende istemezdiim ama ne diyim Allah yardımcın olsuun
canım benim kıyamam sana hamile halinle.
insanın ailesi elbette böyle olmamalı. benimde böyle ama merak etme.
üzme kendini sakın bebişin etkilenmesin. başka arkadaşın falan varsa onu çağır ya da eşinin tarafından biri
valla alınmakta haklı gördüm ben sizi. yaşadığınız ekstra bi durum ve yardım beklemeniz çok doğal. eminim ailenizinde kendine göre planları vardır ve belki sizin durumunuzun şu an ne kadar ciddi olduunun farkında değillerdir o yüzden bu kadar tepkisiz kalmışlardır. belki bi kez daha durumunuzu anlatmaya çalışabilirsiniz kardeşinize değil ama annenize ne kadar yorgun olduğunuzu söyleyebilirsiniz belki bu sefer farkederler?kizlar merhaba.
Hemen konuya girmek istiyorum.
Hamileyim 4 yasinda cok aktif bir evladim var cok Sukur. Bu gunlerde okadar halsiz ve hastayimki annemler 1 saat 15 dakka mesafedeler ve arabalari var yurtdisindayiz.
Esim gece calisiyor ve birbucuk hafta sonra yillik izni oldugu icin izin alamiyor.
Kizkardesime yanima gelirmisin diye sordum kendisi bekar ve arabasi var bintane bahane uydurdu. Annem ise hic orali olmadi. Bize gel ben sana bakarim falanda yok.
Ben gercekten sok oldum resmen yanliz kaldim. Hamilelikten olsa gerek kendimi okadar kotu halsiz hasta ve yorgun hissediyorumki anlatamam size.
Resmen ailemden sogdum ve cok sinirlendim. Tek torun/yegenleri boyle davranmalarini anliyamadim.
valla alınmakta haklı gördüm ben sizi. yaşadığınız ekstra bi durum ve yardım beklemeniz çok doğal. eminim ailenizinde kendine göre planları vardır ve belki sizin durumunuzun şu an ne kadar ciddi olduunun farkında değillerdir o yüzden bu kadar tepkisiz kalmışlardır. belki bi kez daha durumunuzu anlatmaya çalışabilirsiniz kardeşinize değil ama annenize ne kadar yorgun olduğunuzu söyleyebilirsiniz belki bu sefer farkederler?
anneniz çalışıo mu peki hani yoğun bi insan mı?Valla bilmiyorumki canim dun anneme anlattim dedigi sey aynen boyle : ayy.
Daha az once nasil oldun diye sordu. Dun aksam 8 den beri..
anneniz çalışıo mu peki hani yoğun bi insan mı?
işte bu yüzden derimki,mutluluğun sırrı:kımseden bekletıye girmemek...Ahhh bacim ahhh sen birde dogumunu yaptiktan sonra gor onlari...
Bekledigi degeri ilgiyi goremeyince de insan cok ama cok uzuluyor haklisin...
Rabb'im kimseye muhtac etmesin sizi ...
Saglikli bir sekilde kucaginiza almaniz dilegiyle ♥
O aileden bende de var. Lafta dusunur severler. Zor gununde yaninda yoklar.
Ben de baskalarinin ana babalarina bakip bakip ahhhh diyorum.
Kv kb evlatlarini sevisleri bile hosuma gidiyor. Keske diyorum hep keske.
Ama secemiyorsun. Iyi anne baba olmaya calisiyorum.
Beni buyuttuler eziyetimi cektiler bu da yeter diyip teselli oluyorum. Allah sana da sifa versin.
ya hakkaten kıyamam yaaa. canım demekki zor biliorm ama bundan sonraki tüm zorluklara kimseye muhtaç olmaksızın kendin göğüs germek zorundasın. bazen zor tecrübeler oluyo böyle ama inşalla bebişini de sağlıkla kucağına alırsın ocukların ve eşin yoldaşın olur ona göre sınırlarını çizersin.Hayir annemde kardesimde calismiyor. Hatta kardesim demin evde oturup film izliyordu annem beni aradigimda soyledi.
Aynen oyle yapicam bundan sonra.Iyi başa düşerse dağları deviriyor insan hem de tek başına kimseye eyvallah etme şok olup kendileri gelmek istesin
Canim cok tskler oyle yapmak istiyorum bundan sonra. Artik eskisi kadar yakinda davranmicam onlara. InsAllahh cnm cok tsklerya hakkaten kıyamam yaaa. canım demekki zor biliorm ama bundan sonraki tüm zorluklara kimseye muhtaç olmaksızın kendin göğüs germek zorundasın. bazen zor tecrübeler oluyo böyle ama inşalla bebişini de sağlıkla kucağına alırsın ocukların ve eşin yoldaşın olur ona göre sınırlarını çizersin.
benim ailemde bahane uydurur sonuçta annemi çagirdim gel bize yok bahane ariyor kadin evde camaşirlarim var diyoo bide hamileyim benim anneme ihtiyacim vardi
gelir kızının yani beni götüren yok diyo atla gelse..
evlennice ailemden dişlanmiş gibi hissediyorum bana uzak davraniyor.
onlar için sen evlendin bitti demekmiş...
ilk torun vericez onlara...
eşimin ailesi çok yakınlar.. kendi ailemmiş gib hissediyorum bölelikle..
bazen diyorum benim ailem niye soğukk....
çok zor ya.
Ama siz o çocuğu kendiniz istediniz diye yapıyorsunuz.ya bu forumda en nefret ettigim cumle olduzorunda degiller...ne demek degiller???
ilerde yaslaninca kizim oglum bakmiyor derler ama...beklerler ama...bazende ne ekersen onu bicersin..
beklenti icinde olsa ne farkeder ayrica? kardesinden annesinden beklemeyecekte kimden bekleyecek? anlayamiyorum ne kadar bencil bir toplum olduk bizler ya Rabbi. o buna zorunda degil bu suna zorunda degil...olay burda zaten zorunda olmayla olmaz bu isler icten gelmesi gerekir...cok iyi biliyorum..hamileyken elin ayagin kalkmaz bazen ve ilk cocuk ilgi ister yemek ister gezmek ister..ilk bir kac aydan sonra idare ediyorsunda uykulu bulantili haller cok zor...ben ikinci hamileligimde yemek yaptigim icin hala tavuktan tiksinirim mesela...sonraki bir kac ay idare edersin son aylarda agirlasirsin artik hic birsey yapamaz hale gelirsin...zor cok zor o zamanlar..