• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile İçi Şiddete Son

valla dün açmayı düşündüm daha...
artı tüm bilgiler saklı kalıyor falan..
ama 0212. yani diğer şehirler için arayanlar nolacak?

sardunyam yine güzel bir konu açmışsın.ben ne çocukken nede evliyken eşimden şiddet gördüm.ama ben kadar herkez şanslı değil.bir komşum hem kendi hem de eşi çok eğitimli ve yüksek tahsilli olmasına rağmen şiddet görüyor ve üzülüyorum..işin ilnginci kadının buna katlanması geliyor.:çok üzgünüm:

Bunun gibi daha bir konu yada konular var aslında buna benzer bununla alakalı buna eşdeğer ...eğer izin verirsen katlılmlarımla sana destek verir ve bu şekilde anlamlı bişiler yapmış olmanın gururnu ikimizde aynı anda yaşamış oluruz cnmbnm

tabiki, ne demek canım benim hiç sorulur mu çok memnun oluruma.s.

çok yararlı bir konu olmuşa.s.
bundan sonra şiddet gören bütün bayanlar,
bu noyu arayarak dertlerine derman bulabilirler inşallahhh:1hug:

valla dün açmayı düşündüm daha...
artı tüm bilgiler saklı kalıyor falan..
ama 0212. yani diğer şehirler için arayanlar nolacak?

Alo 183’ hattını geçtiğimiz yıl 4 bin 257 kadın aradı. Siirt’ten ise sadece 1 müraacat olması dikkat çekti.

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu"nun kadın ve çocuklara karşı istismarın önlenmesi amacıyla oluşturduğu

"Alo 183" hattını geçtiğimiz yıl 4 bin 257 kadın aradı. Siirt"ten ise sadece 1 müraacat olması dikkat çekti.

Genel müracaatların bin 362"si kadın konukevleri hakkında bilgi aldı. Başvuranların yüzde 33"ünü engelliler oluşturdu. Hattı arayan erkek sayısı ise 220 oldu. Müracaatların çoğunluğunun büyük illerden oluştuğu gözlenirken başvuruların yarısına yakını İstanbul"dan yapıldı. En çarpıcı sonuç Siirt, Hatay ve Diyarbakır"dan geldi. Bir yıl içinde Diyarbakır"dan 7, Hatay"dan 2 ve Siirt"ten sadece 1 kişi "Alo 183" hattını aradı.

Sosyal Hizmetler Diyarbakır İl Müdür Zülfü Toman yaptığı açıklamada vatandaşların "Alo 183" hattını bilmediğini ve şikâyetlerini 155 hattına yaptığını söyledi. Toman, zamanla hattın daha sık kullanılacağını belirtti.

Kaynak: Akşam Gazetesi

Sardunyacım güzel bir konu açmışsın
bizlerde ailemizde hiç göremdigimizdenmi dayak yiyipte eşini halen seviyor olnlara ben asla inanmıyorum gerçek duyguları olduğuna sanmıyorum
çaresizlikten sevmeye çalışıyorlar bence düşünüyorum dayagı bırakın kırıcı bir söz bir bakış dahi araya soğukluk getirir kaldıki dayaktan sonra sevmek

şunu anlıyorum k i sabretmeyceksin..
birilerine güvenmeyi öğreneceksin..
susmayacaksın
pusmayacaksın
korkmayacaksın..
ama çok geç kaldım..

Önceden kocandır, aile içinde olur böyle şeyler, hadi barışın bakalım gibi laflarla şiddete hep çanak tutulurdu.
Şimdi kadınlarımızın, çocuklarımızın böyle bir kampanyayla destek görmesi ne güzel.
Susmamalıyız, ezilmemeliyiz.
Umarım birçok kişi bu konuda bilinçlenir. Ve umarım artık cesaretleniriz.

konuda güzel,girişimde.ellerine sağlık canım.
umarım,yine akıllarına binbir korku gelipde yine şiddeti cekmezler.allah tüm ezilen,hırpalanan kadın olsun çocuk olsun insanları yüreklendirsin.umarım işe yarar canım.emeğine sağlık

malesef bu bizim bi gerçeğimiz kadın ve çocuk üzeri şiddet kendini ispatlayamayan ezik insanların başvurduğu yol....insanlar biraz daha bilinçlendi aslında ama yinede böyle durumlarda ne yapması gerektiğini bilmeyen ve korkan öyle çok insanımız varki....unutmayın susmak kabullenmektir.... bu arada paylaşımın için sağol...

şiddete%20son%20(Small).jpg

yeni yılda çocuklarımız için daha çok gayret sarf etmemiz ve onları mutlu etmemiz dileği ile

dilerim 2009 da aile içe şiddete ve çocuk istismari ve ihmaline karşı kalıcı ve çocuklarımıza iyi bir gelecek verecek önlemler alırız, onların gülen yüzlerini soldurmaz geleceklerini karartmayız...

Şeniza.s.

YeniYil011.jpg

http://www.burnaz.net/e-kart/ozelgunler/yeniyil/YeniYil011.jpg

Son düzenleme:
Aile içi şiddetin çok yaşandığı
maalesef ülkemizde böyle kampanyaların olması
çok güzel...
inşallah insanlarımız korkmadan destek olurlar...
ve inşallah her kötü şey yerini sevgiye,iyiliğe
bırakır demek istiyor size teşekkür ediyorum...

aile içi psikolojik şiddete maruz kalarak büyümüş bir yetişkin olarak konu için teşekkkür ederim sevgili kardeşim.

Back
X