Aile Hekimi Kontrol Baskısı

herseygizlisakli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
67
21
37
Herkese selamlar,
Umarım güzel bir gün geçirmişsinizdir. Şu an 21 haftalık gebeyim, aile hekimliğinden taciz boyutuna varacak düzeyde çağırıyorlar. Ben zaten özelde kendi doktorumla gerekli muayene ve tetkikleri yapıyorum. Aile hkimine gitmek zorunda mıyız? Yoksa sırf hasta almak için mi çağırıyorlar acaba

Herkese selamlar,
Umarım güzel bir gün geçirmişsinizdir. Şu an 21 haftalık gebeyim, aile hekimliğinden taciz boyutuna varacak düzeyde çağırıyorlar. Ben zaten özelde kendi doktorumla gerekli muayene ve tetkikleri yapıyorum. Aile hkimine gitmek zorunda mıyız? Yoksa sırf hasta almak için mi çağırıyorlar acaba
selamm
sağlık ocağındada eş zamanlı takip oluyor. ondan çağırıyorlardır ki zaten gebelik teşhisi koyulunca onlara da düşüyor sağlık bakanlığından. hemen arıyorlar gel diye
orada da aşılar, kg takipleri yapılıyor gidilmesi gerekiyor

selamm
sağlık ocağındada eş zamanlı takip oluyor. ondan çağırıyorlardır ki zaten gebelik teşhisi koyulunca onlara da düşüyor sağlık bakanlığından. hemen arıyorlar gel diye
orada da aşılar, kg takipleri yapılıyor gidilmesi gerekiyor
Hayatım gidiliyor da ısrarla çağıran hiç olmadı beni hem kaç kere gidiliyor ki bir elin parmağını geçmez

Çok garip gel kan mı ver diyorlar ne diyorlar
evet, gel kan ver tahlil yapalım diyorlar. ben zaten kendi doktorumla bu süreçleri devam ettirdiğimi söyledim, hayır biz de alalım dediler. hususi izin almam gerekiyor. bir yandan da aile hekimlerinin ücretinin hasta başı belirlendiğine dair bir haber görmüştüm. ısrarı ona bağlıyorum

evet, gel kan ver tahlil yapalım diyorlar. ben zaten kendi doktorumla bu süreçleri devam ettirdiğimi söyledim, hayır biz de alalım dediler. hususi izin almam gerekiyor. bir yandan da aile hekimlerinin ücretinin hasta başı belirlendiğine dair bir haber görmüştüm. ısrarı ona bağlıyorum
Gebe bilgilerini sisteme kaydediyorlar. Ben de gidemiyordum ama kendi doktorumun ölçümlerini arayıp onlara bildiriyordum.

Hayatım gidiliyor da ısrarla çağıran hiç olmadı beni hem kaç kere gidiliyor ki bir elin parmağını geçmez
hasta başı ücreti duymadım ama tahminimce bebek ölümlerini takip etmek için olabilir. neleri var malum
beni aramamışları , belki aramadan gitmişimdir ondandır.

Herkese selamlar,
Onlar da takip etmek zorunda size bayilmiyorlar. Hesap soruyorlar onlara da mahallenizde gebe var neden hiç izlem yapmadınız.

Aile doktorlarını da yoldan müşteri toplamaya çalışan tatil yeri lokanta çalışanına çevirdiler bravo. Doktorluk mu yapsınlar, hasta mı toplasınlar yaşayıp orayı döndürebilmek için gerçekten şaka gibi

Ben ayda 1 tahlil veriyorum sağlık ocağına çünkü bildiğim kadarıyla hiçbir doktor o kadar sık tahlil almıyor ama 1 ayda çok şey değişip düşebiliyor. Sonucunu doktoruma atıyorum, sağlık ocağından aradıklarında da kullandığım ilaçları falan söylüyorum, böyle bi yol bulduk. Ama keyfen sizi çağırmaları mantıksız, sokakta "abi içeri bi gir selam ver ben komisyonumu alcam" diyen lazer epilasyon satıcılarından değil ki bu insanlar

X