Üniversiteden mezun oldum aile evine döndüm. Ama ben oldum olası hep burdan uzaklaşmak istedim. Yaz tatillerinden nefret ediyorum. Ailemin yanında hep ezik gibiyim. Uzaktayken iyiyiz. Ama buraya gelince üni okuduğum şehri özlüyorum. Ailem bana eczane açmak istiyor. Ben asla istemiyorum. Sevgilimle evleneceğiz inşallah onunla birlikte uzaklaşmak istiyorum burdan. Babam çok katı bir insan. Bana eczane bakıyor şimdiden. Üstelik o eczane benim bile olmayacak. Babam açtığı için. Ne yapacağım ben? Eczane açmadam bile iş bulabilecek miyim?
Senin ezikliğini koca mı giderecek ben anlamadım?
Adam daha ne yapsın eczane açacakmış sana? Niye üstüme değil diyorsun peki batırırsan ne olacak acemi biri olarak? Adam taşın altına elini senin için koyup malı ile dükkan açıyor. Kaldı ki babanın bunu yapma zorunluluğu yok kendin açmalısın. Adam sana milletin yanında perişan olmadan işinin patronu olma ihtimali imkanını sunuyor.
Para kazanınca babandan parasını ödeyip devir al madem açacaksa
Koca adayın sevgilin belki ailen bile bilmiyor sana ne vaat etti?
Ne birikiminiz var
Eviniz var mı?
İş var mı
Düğün yapacak paranız var mı
Altın takı toka gelinlik alacak mı
Askere gitti mi, gitmedi ise bedelli bile 200 binlere geldi
Sevgilinin işi var mı?
Ailenle anlaşamıyorsun , kayın ailenin seni seveceğini nereden biliyorsun burası kaynana terörü kaynıyor
Babanla aklı başında olgun insan gibi konuş madem dürüst ol. Sevgilim var evlenmeyi düşünüyoruz şu şehirde hayat kuracağım de .. Adam yok mu diyecek bir bak.
Senin sevgilinin ayrılmayacağının garantisi mi var? El gider, komşu gider, arkadaş gider, koca gider sevgili gider akraba gider.. Ana baba kalır
Aklını başına topla küçük kız çocuğu gibi mızmızlanmanın alemi yok. El kapısından da medet umma...
Sen bu yazıyı kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum ben kazanıp açmak istiyorum dükkanımı deseydin helal olsun sana derdim ama şu an ne diyim bilemedim
Baban Anadolu insanıdır tipik kötü niyetli olduğunu sanmam