- 12 Temmuz 2023
- 72
- 57
- 3
- 24
- Konu Sahibi birazdaboyle
-
Merhaba hanımlar, üç senelik bir ilişkim var. Anne-babam ayrı ben hala annemle yaşıyorum annemin ve abimin ilişkimden haberi var, erkek arkadaşımı da tanıyorlarlar ve seviyorlar. Erkek arkadaşımın ailesi de beni tanıyor bazen evlerine gider gelirim. Annesi bana hep çok iyi davranır.
Artık ciddi bir yola girmek istiyoruz. En azından nişanlanmak istiyoruz.
Benim baba tarafım çok tutucu ve muhafazakar. Anne tarafım da inançlıdır tabiki ama dinlerini daha kendi içlerinde yaşarlar. Ananem orucuna,namazına dikkat eder ama açıktır mesela. Baba tarafımın önünde ise askılı filan giymem söz konusu bile değil. Abim de ben de inançlı insanlarız fakat pek rahat edemiyoruz baba tarafının yanında bu tarz konulardan ötürü. Abimin bile dışarı çıkmasına,girmesine laf ederler. Abim 28 yaşında.
Anne tarafı ve abim erkek arkadaşım olduğunu biliyor. Annem kendi tanışmak, nasıl biriyle görüştüğümü görmek,tanımak istedi. Fakat kalkıp babama veya babaneme veya baba tarafından herhangi birine ilişkimden bahsetmem mümkün değil çünkü tepkilerinden korkuyorum ve laf söz oluyor hemen komşudur,akrabadır. Bir kere babanemler misafirlikteydi,abim de beni arabayla babanemin evine bırakmıştı. Bir komşu arayıp hemen sizin kızı bı adam eve bırakıyor demiş...Bir adam diye bahsettiği de abim yani..
Erkek arkadaşımın ailesi,sahip oldukları evi sevgilimin üstüne geçirip içini tadilat ettirmeye başladılar. Annesi filan bana badanayı veya parkeyi filan sen seç,senin gönlün olsun kızım dedi anlayacağınız bizim için hazırlıyorlar. Hoşuma gidiyor bu şekilde yaklaşılması tabiki fakat yavaş yavaş işler ciddileşince çok stresleniyorum. Evin tadilatı bitince nişan takmak isteyecekler. Sevgilim de evin tadilatı bitsin ,nişanlanırız, eşya seçeriz filan diyor.
Benim anne-baba tarafım kanlı bıçaklı neredeyse 15 senedir yan yana gelmediler. Baba tarafına nasıl söyleyebilirim beni istemeye gelicekler,biri var ciddi düşünüyorum filan diye veya söyleyebilsem bile geri kalan süreç nasıl olucak? Gün geçtikçe bu konuda daha çok stres oluyorum ve fark ediyorum ki onları düşünmekten ne nişanım olsa keyif alırım ne düğünüm olsa. Bu durum beni çok üzüyor. Erkek arkadaşımı çok seviyorum. Keşke ikimiz gidip kuru imza atıp evlenebilsek ama erkek arkadaşım düğün için çok hevesli,bir kere evlenilir sonuçta diyor. Ona da hak veriyorum ama anne ve baba tarafımın yan yana olucağını bilmek bile benim stresten midemi bulandırıyor. Birbirlerine laf söz ederler mi? Anne tarafım sevgilimi seviyor,onay da veriyor ama sevgilimin ailesi de muhafazakar değil mesela sevgilimin babası filan dövmelidir baba tarafımın pek hoş bakmayacağı bir detay mesela bu ya olumsuz tepki verirlerse?
Biliyorum aileler değil biz evleniyoruz ama aileler onay vermeden de olmuyor malesef. Nasıl yaklaşabilirim baba tarafına, nasıl biriyle ciddi görüştüğümü dile getirebilirim? Veya kız isteme, kız alma adetleri filan nasıl oluyor boşanmış ailelerde?
Abim de erkek arkadaşımı sever belki o ikna edebilir ama abim bile çekiniyor baba tarafımdanAbinden rica et o konuşsun bu konuyu babanla. Ama işler gerçekten ciddileştiğinde istemeye gelip, yüzük takılacağı zaman haber ver. Sana problem çıkarmasınlar.
Sanırım abimin söylemesi dediğiniz gibi daha uygun olur. Peki kız istemede filan kimin evine gidilmişti arkadaşınızda hatırlıyor musunuz? Biz de adetten kızın babası verir ama ben annemle yaşıyorum küçüklüğümden beri baba evine gidilse bir tuhaf olur gibi...Yukardaki yanıtta da dediği gibi babanıza abiniz açsın bu konuyu.
Baba tarafıyla aranız çok iyi değilse hepsinin onayını almak zorunda hissetme kendini. Benim arkadaşımda annesiyle kalmıştı anne tarafı büyütmüştü babasına mesafeli bir şekilde söyledi. Onun onayını beklemedi, yorum yaptırmadı sadece haber verdi gelirsin diye.
Abim de erkek arkadaşımı sever belki o ikna edebilir ama abim bile çekiniyor baba tarafımdan
Haklısınız ama öyle çok ayıp olur gibi babam sonuçta saygısızlık etmek de istemem. Bu yüzden biraz orta yolu bulmaya çalışıyorumMadem bu kadar sorun olacak istemeye babanızı çağırmayın. sadece nişanım var düğünüm var diye davetiye gönderin yeterli.
Haklısınız aslında ben düşündükçe ayrıntıya girip stres oluyorum sanırım. Olumsuz tepki verirler filan diyeİkna edilecek bir şey yokki.
"Kittycatty için uygun bir aile istemeye gelmek istiyorlar, annemle annesi tanıştı, düzgün bir aile, evlilik için evde hazırlamışlar, gelip yüzük takmak istiyorlar, beklemek istemiyorlar" diyecek abin. Ötle biriyle tanışmış sevgili olmuş şu kadar zamandır görüşüyor demeye hesap vermeye gerek yok. Öyle ayrıntıya girme. Gerekirse bir gün dışarıda abin, erkek arkadaşın baban ve erkek arkadaşının babası bir kahve içerler yeter bu kadarı.
Elbette çağırın ama izin ister gibi davranmayın yoksa canınızı sıkabilir. Babacığım filanca gün beni istemeye gelecekler. Seni de bekliyorum mutlaka deyin geçin. Normal baba kız ilişkiniz olsa elbette önce sevgilinizle tanıştırın, görüştürün ama belli ki öyle bir şey yok.Haklısınız ama öyle çok ayıp olur gibi babam sonuçta saygısızlık etmek de istemem. Bu yüzden biraz orta yolu bulmaya çalışıyorum
Anneniz ve babanız ayrı mı isteme için sadece babanizi ve babaanneyi çağırın tüm sülalesini çağırmak zorunda değilsiniz ki baba tarafim dediginiz için öyle yazdım .Haklısınız ama öyle çok ayıp olur gibi babam sonuçta saygısızlık etmek de istemem. Bu yüzden biraz orta yolu bulmaya çalışıyorum
Kızın yetiştiği eve yani annesinin evine. Baba konu mankeni gibiydi hak ettiğide oydu çünkü. Dayının çok emeği geçtiği için dayıdan istediler dediğim gibi aile dinamiği çok önemli bu konularda.Sanırım abimin söylemesi dediğiniz gibi daha uygun olur. Peki kız istemede filan kimin evine gidilmişti arkadaşınızda hatırlıyor musunuz? Biz de adetten kızın babası verir ama ben annemle yaşıyorum küçüklüğümden beri baba evine gidilse bir tuhaf olur gibi...
anne baba boyle günler icin var, annene danistin mi? onun idare edebilmesi gerekir. sana yol göstersin. bir yöntem de anne babanın ikisinin saygı göstereceğiz bir aile büyüğünün ya da dostunu da götürmek olabilir isteme vs sırasındaMerhaba hanımlar, üç senelik bir ilişkim var. Anne-babam ayrı ben hala annemle yaşıyorum annemin ve abimin ilişkimden haberi var, erkek arkadaşımı da tanıyorlarlar ve seviyorlar. Erkek arkadaşımın ailesi de beni tanıyor bazen evlerine gider gelirim. Annesi bana hep çok iyi davranır.
Artık ciddi bir yola girmek istiyoruz. En azından nişanlanmak istiyoruz.
Benim baba tarafım çok tutucu ve muhafazakar. Anne tarafım da inançlıdır tabiki ama dinlerini daha kendi içlerinde yaşarlar. Ananem orucuna,namazına dikkat eder ama açıktır mesela. Baba tarafımın önünde ise askılı filan giymem söz konusu bile değil. Abim de ben de inançlı insanlarız fakat pek rahat edemiyoruz baba tarafının yanında bu tarz konulardan ötürü. Abimin bile dışarı çıkmasına,girmesine laf ederler. Abim 28 yaşında.
Anne tarafı ve abim erkek arkadaşım olduğunu biliyor. Annem kendi tanışmak, nasıl biriyle görüştüğümü görmek,tanımak istedi. Fakat kalkıp babama veya babaneme veya baba tarafından herhangi birine ilişkimden bahsetmem mümkün değil çünkü tepkilerinden korkuyorum ve laf söz oluyor hemen komşudur,akrabadır. Bir kere babanemler misafirlikteydi,abim de beni arabayla babanemin evine bırakmıştı. Bir komşu arayıp hemen sizin kızı bı adam eve bırakıyor demiş...Bir adam diye bahsettiği de abim yani..
Erkek arkadaşımın ailesi,sahip oldukları evi sevgilimin üstüne geçirip içini tadilat ettirmeye başladılar. Annesi filan bana badanayı veya parkeyi filan sen seç,senin gönlün olsun kızım dedi anlayacağınız bizim için hazırlıyorlar. Hoşuma gidiyor bu şekilde yaklaşılması tabiki fakat yavaş yavaş işler ciddileşince çok stresleniyorum. Evin tadilatı bitince nişan takmak isteyecekler. Sevgilim de evin tadilatı bitsin ,nişanlanırız, eşya seçeriz filan diyor.
Benim anne-baba tarafım kanlı bıçaklı neredeyse 15 senedir yan yana gelmediler. Baba tarafına nasıl söyleyebilirim beni istemeye gelicekler,biri var ciddi düşünüyorum filan diye veya söyleyebilsem bile geri kalan süreç nasıl olucak? Gün geçtikçe bu konuda daha çok stres oluyorum ve fark ediyorum ki onları düşünmekten ne nişanım olsa keyif alırım ne düğünüm olsa. Bu durum beni çok üzüyor. Erkek arkadaşımı çok seviyorum. Keşke ikimiz gidip kuru imza atıp evlenebilsek ama erkek arkadaşım düğün için çok hevesli,bir kere evlenilir sonuçta diyor. Ona da hak veriyorum ama anne ve baba tarafımın yan yana olucağını bilmek bile benim stresten midemi bulandırıyor. Birbirlerine laf söz ederler mi? Anne tarafım sevgilimi seviyor,onay da veriyor ama sevgilimin ailesi de muhafazakar değil mesela sevgilimin babası filan dövmelidir baba tarafımın pek hoş bakmayacağı bir detay mesela bu ya olumsuz tepki verirlerse?
Biliyorum aileler değil biz evleniyoruz ama aileler onay vermeden de olmuyor malesef. Nasıl yaklaşabilirim baba tarafına, nasıl biriyle ciddi görüştüğümü dile getirebilirim? Veya kız isteme, kız alma adetleri filan nasıl oluyor boşanmış ailelerde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?