Açıkçası "muhafazakarların ne kadarı kadının çalışmasını yanlış buluyor ? İnançsız ya da fazla dindar olmayanlar arasında da böyle düşünen var mıdır ? Kadının çalışmasına ket vuran unsurlar ne oranda dini sebeplerdir ? Genel olarak kadının çalışması günah mı görülüyor veya byle düşünenlerin oranı ne ?" Bence bunlar bilinmelidir diye düşünüyorum ben. Hükümet neden yapmıştır orası ayrı ama bence böyle anletler yapılmalı.Bilimsel çalışmalar yapılıyor dine karşı tutumu, kadına karşı tutumu ölçmek için vs. Sorular da aşağı yukarı böyle oluyor. Ama din ve kadınların çalışmasına karşı tutumu neden ölçmek istediler acaba? "dindar" gençlik buna karşı negatif tutumdaysa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da bu gerekçeyi gösterip "kadınlar artık evine dönmeli" mi diye argüman mı sunacak ne yapacak acaba. Hangi gereksinimden doğdu yani bu iki tutumu karşılaştırma isteği?
Açıkçası "muhafazakarların ne kadarı kadının çalışmasını yanlış buluyor ? İnançsız ya da fazla dindar olmayanlar arasında da böyle düşünen var mıdır ? Kadının çalışmasına ket vuran unsurlar ne oranda dini sebeplerdir ? Genel olarak kadının çalışması günah mı görülüyor veya byle düşünenlerin oranı ne ?" Bence bunlar bilinmelidir diye düşünüyorum ben. Hükümet neden yapmıştır orası ayrı ama bence böyle anletler yapılmalı.
Fişlenme korkusunun bu kadar yoğun olduğu bi dönemde kim bu anketleri doğru cevaplar ki, hatta fişlenme korkusu o kadar yoğunki millet kendinide boşverip bu fişlenme çocuğuma kadar sirayet eder mi diye korkuyor ki edebilir, bu ortamda bi kesim korkusundan akp nin isteyeceği şekilde cevaplar bi kesim gıcıklığına öyle düşünmediği halde akp ye en zıt şekilde cevaplar
mesela çocuk oraya bi kere esrar kullandımı işartelese keş falan ilan edilir neme lazım
Bu tür tutum ölçeklerinde adını filan yazmıyorsun chess, istenmiyor. Sadece yaş, cinsiyet gibi demografik sorular var. Bu yüzden fişleme olmuyor aslında.
Zaten en önemli sorunumuz da bu ülkece.
Avrupanın uğraştıkları ve bizim aramızdaki farka bakın.
Çocuklar şeker bile yiyemezken ülkemde, bir takım ne idüğü belirsiz kurumlarda tecavüze uğrarken, o çocuklar bir kereden birşey olmadığını düşünenlerin dünyasında büyüme savaşı verirken, ülkenin doğusunda ise insanlar yarı aç yarı tokken ve savaş halindeyken en önemli şey kimin neye inandığı değil mi?
Mesela ben bu din tüccarlarının samimiyetsizliğine inanıyorum. Bu yeterli bir cevap mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?