hem diğer şahsın aids olması çok düşük bir ihtimal.kaldı ki aids bile olsa o adam konu sahibinin anlattığı şekilde bulaşmaz.Eğer çok kafana takarsan test yaptırıp içinin rahatlamasını sağlayabilirsiniama AIDS değilsindir bunu da ekleyeyim yanı. Cinsel yolla veya kanla bulasiyor. Sende açık yara olmalı diğer şahsın kanı bulaşmalı tırnakla olacak iş değil yanı.
Sizin bu korkunuz OKB'yi tanımayanlara garip geliyor tabii. Kusura bakmayın. Sorunuza gelince, AIDS'in bulaşması için öncelikle o kişinin taşıyıcı olması, tırnağının o sırada kanıyor olması, sizin derinizi kanatacak kadar derin çizmiş olması ve onun kanının sizin kanınıza karışması gerekiyor. Bütün bunlar gerçekleşmiş olsa bile yine de sizin bu yolla AIDS kapma ihtimaliniz çok düşük. Bu konuda içinizi ferah tutun. Eğer günlük yaşamınızı etkilyeecek kadar sizi endişelendiriyorsa o zaman bir AIDS testi yaptırın.Kızlar okb hastasıyım.Otobüste işe gelirken adamın tırnağı Yanlışlıkla elime geldi küçük bi çizik oluşmuş sanırım o Yüzden. Ama kan falan yok. Ya o adamda aids varsa bana bulaşır mı çok korkuyorum
Sizin bu korkunuz OKB'yi tanımayanlara garip geliyor tabii. Kusura bakmayın. Sorunuza gelince, AIDS'in bulaşması için öncelikle o kişinin taşıyıcı olması, tırnağının o sırada kanıyor olması, sizin derinizi kanatacak kadar derin çizmiş olması ve onun kanının sizin kanınıza karışması gerekiyor. Bütün bunlar gerçekleşmiş olsa bile yine de sizin bu yolla AIDS kapma ihtimaliniz çok düşük. Bu konuda içinizi ferah tutun. Eğer günlük yaşamınızı etkilyeecek kadar sizi endişelendiriyorsa o zaman bir AIDS testi yaptırın.
Ahh o iş öyle yürüse keşke. Her türlü bilimsel ispata karşı, beyindeki minicik bir düşünce yeterli gelir. Kemirir adamı hiç sorma. Takıntı olduğunu bilirsin aslında ama ya değilse dersin, iç içe geçer her şey matruşka bebekleri mi ne işte onun gibi, açtıkça bir şeyler çıkar.okb hastasıyım dıye en basta bunu belırtıyorsun
yanı fazlasıyla gereksız takıntıların oldugunu bılıyor ve bunu kabul edıyorsun :)
bıle bıle ...
hıc bısey olmaz korkma
hayatı kendı kendıne bu kadar zorlastırınca elıne bırsey gecmez
sokakta yalınayak copten beslenen ınsanlar var
kendını sosyal sorumluluk projelerıne ada
ozaman daha ıyı olursun bazı seylerı atlatırsın
adamın degen tırnagı aklına bıle gelmez
oyle dusun
bun dediklerini yaparsak takıntılı düşünceler uzaklaşır mı bizdentest falan yaptırmanı önermem, endişeni bu şekilde yenemezsin.. biz burada sana aids değilsin desek bile sen düşünmeye devam edeceksin ta ki gelecek sefere yaşayacağın en küçük olaya kadar.. biliyorum çünkü aynısını yaşadım :) sinema da ya koltukta iğne varsa, ya batmışsa diye diye düşünmekten kilo verdiğim olmuştur :) mutlaka bir uzmana görün ve sürekli kendine öyle bir şey olmadığını telkin et.. kafan ne zaman takılsa müzik dinle o düşünmeni önler.. aklına geldikçe kendine oyalanacak bir şeyler bul..
bun dediklerini yaparsak takıntılı düşünceler uzaklaşır mı bizden
ben de okb hastasıyım.çok zor bişey.saçma olduğunu biliyorsun ama takmadan duramıyuorsun.ve dediğin gibi başka bir olay olunca önceki takıntıyı unutuyor insan başka takıntı başlıyor bu kez ooffff.çok kötü...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?