- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi Denizfeneri20
-
Niye elinde olmuyor? Sadece senin elinde. Sağlığından sen sorumlusun. Korkutmak istemem ama mesela hepatit c de kapabilirsin veya hpv. Ve bir sürü başka hastalık. 100 de 100 güvenmen lazım evlendiğin kişiye. Nikahtan önce boşuna sağlık raporu istemiyor devlet. Devlet seni düşünüyor sen düşünmüyorsun.
Eczanede hiv Testi diye bir şey olmaz.
Hiv kanda tespit edilebilir.
Özel hastanelerde de yaptırılabilir ama tabi ki kimlik vermeniz lazım bişey yapılması için. Enfeksiyon dahiliye ya da kadın doğum filan olabilir. En doğrusu enfeksiyon hastalıklarına gitmek.
Pozitif çıkarsa 2 kere daha farklı yöntemlerle kan tahlili yapılıyor doğrulamak için.
Gerçekten pozitif çıkarsa da bildiriliyor bakanlığa çünkü bildirimi zorunlu ama hasta harici hasta yakınları vs bildirilmez.
9 sene önce şüpheli ilişki olduysa çoktan ağır enfeksiyon bulgusu olurdu.
Kesin yok demek için kan testi yaptırın.
Kart test deniyor onlara ama guvenilir degil. Yani negatifken pozitif diyebiliyor ya da tam tersi. Allah korusun hiv+ oldugun kesinlesirse saglik bakanligina bildiriliyor kaydin evet ama hic ogrenmemekten daha mi kotu? Aids'e cevirirse cok kotu acilari cekerek olme ihtimali var. Simdi gunumuzde hiv+ kronik hastaliklar listesine alindi. Tedavi ile normal bir insan sagliginda ve omrunde yasiyorlar. Hatta kanda RNA yi negatife dusuruyor ilaclar. Yani bulasi riskin en aza iniyo, kanda virus sayin cok azaliyor ve virus vucudunda tahribata neden olmuyor. Bu kadar korkmamalisin ogrenmekten. Boyle psikolojin de bozulur ayrica. Surekli suphe icinde yasama bence. Turkiyede su an 12.000 civarinda kayitli hiv+ hastasi var ve hepsi normal sekilde yasiyorlar.Canım eczanelerde elisa testi diye bişey var mış? enfeksiyona gidebilirim o zmn hastane olarak da . çekiniyorum yaptırmaya da .. ilişkim olan kişinin de olabilecegini düşünmüyorum ama her ihtimale karsı merak ettim
Tum bunlari nereden biliyorsun dersen ben bir toplum gonullusuyum ve bazi kurum ve kuruluslari destekliyorum. Hiv+ olmasi nedeniyle is hayatinda sorun yasayan insanlara hukuki destek veriyorum. Hiv+ tandigim insanlar var ve hepsi sen ben gibi insanlar.Canım eczanelerde elisa testi diye bişey var mış? enfeksiyona gidebilirim o zmn hastane olarak da . çekiniyorum yaptırmaya da .. ilişkim olan kişinin de olabilecegini düşünmüyorum ama her ihtimale karsı merak ettim
Ameliyat oncesinde mutlaka eliza testi yapiliyor. Sadece eliza yani hiv degil her turlu kan ile bulasi riski olan hastaliklari testi yapiliyor. Ona gore ameliyat ekibi bilgilendiriliyor ve onlemler aliniyor. Kalp ameliyati olduysan korkmana gerek yok. Supheli iliskiden sonra devlet hastanelerinde takilan eliza testi 90. Gunde sonra kesin sonuc verir. Yani supheli iliskinin uzerinden 90 gun sonra ameliyat olduysan hiv+ degilsin.öncelikle cevabın için cok teşekkür ederim cnm,bi 9 yıl önce ilşkm oldu. 9 yıldır çogu kez doktora gittim.bir sürü kan testi yaptırdım.ilişkiden sonra kalp ameliyatı bile oldum anjuo.bu testleri hiç bi yerde yapmamşlarmıdır? belirgin bi belirtsi yok gebelik testi gibi düşünüp almayı düşünüyrm o testlerden.
evlilik amaclı yapılan testlerde bu kadar detaylı mı oluyo?
Evlilik icin hiv, hepatitler, akdeniz anemisi testleri yapiliyor sadece.öncelikle cevabın için cok teşekkür ederim cnm,bi 9 yıl önce ilşkm oldu. 9 yıldır çogu kez doktora gittim.bir sürü kan testi yaptırdım.ilişkiden sonra kalp ameliyatı bile oldum anjuo.bu testleri hiç bi yerde yapmamşlarmıdır? belirgin bi belirtsi yok gebelik testi gibi düşünüp almayı düşünüyrm o testlerden.
evlilik amaclı yapılan testlerde bu kadar detaylı mı oluyo?
hiv ve hepatit b c frengi bunlara bakılıyor..ben yaptırdıgımda ilce saglık ocagına yonlendirdiler evlilik icin onlar test yapıyorlardı ozele gittiniz siz heraldeNikah için alınan kan ile aidsten hepatitlere kadar test yapılıyor mu? Sadece kan uyumu gibi birşey mi yoksa? Bizden kan alırken az bir miktar para aldılar, detaylı test isterseniz 600lira dediler gerek yok dedik. Şimdi benim de içime kurt düştü yıllar sonra birşey çıkar mı eski ilişkilerimiz yüzünden diye
Aids zaten hiv demek. Aids hivin ileri evresi:) Gerekli tedaviyi almazsan hivli iken aids evresine ceviriyor yani bagisikligin çöküyor.aids testi yapılmıyor mu peki?
Anti hbs nin pozitif olması hasta olduğunuzu göstermez. Siz ya hepatit b aşısı olmuşunuz veya hepatit b virüsüyle birşekilde karşılaşmışsınız ve vücudunuz yenmiş. Hepatit B hastası olduğunuzu gösteren değer HbsAg dirHepatit b sanirim o onun yuksek cikmasi bazi internet siteleri normal diyor benimda o konuda kafam karisti
M Mutlak Butlan bu test sağlık ocaklarinda yapılıyor mu..kimliğimizi alıyorlar değil mi..ben kimsenin duymamasini istiyorum..benim 2 sene oldu nisanlimdan ayrılalı hic bir belirti çıkmadı vücudumda onla ne yazık ki birliktelik yaşadım uzun bi sure. fakat arkadaş gibi bende korkuyorum başka birisiyle nisanlanicam sağlık raporunda çıkarsa diye..acaba kan aldım ve temiz olduğundan supheleniyorum diye sağlık ocagina başvurup yaptirsam mi..Tum bunlari nereden biliyorsun dersen ben bir toplum gonullusuyum ve bazi kurum ve kuruluslari destekliyorum. Hiv+ olmasi nedeniyle is hayatinda sorun yasayan insanlara hukuki destek veriyorum. Hiv+ tandigim insanlar var ve hepsi sen ben gibi insanlar.
Biz Türkiye'de yaşamıyoruzhiv ve hepatit b c frengi bunlara bakılıyor..ben yaptırdıgımda ilce saglık ocagına yonlendirdiler evlilik icin onlar test yapıyorlardı ozele gittiniz siz heralde
Saglik ocaklari yapar evet bu testi. Icin rahat etsin istiyorsan eger evlilik icin basvurmadan once yaptir bu testi. Aids fobi olmus durumda cogu kiside senelerce defalarca test yaptiran ama bir turlu negatif olduguna inanmayan insanlar var ne yazikki. Takintiya donusturmeden sonucu ogrenmekte fayda var.M Mutlak Butlan bu test sağlık ocaklarinda yapılıyor mu..kimliğimizi alıyorlar değil mi..ben kimsenin duymamasini istiyorum..benim 2 sene oldu nisanlimdan ayrılalı hic bir belirti çıkmadı vücudumda onla ne yazık ki birliktelik yaşadım uzun bi sure. fakat arkadaş gibi bende korkuyorum başka birisiyle nisanlanicam sağlık raporunda çıkarsa diye..acaba kan aldım ve temiz olduğundan supheleniyorum diye sağlık ocagina başvurup yaptirsam mi..
Bn bi mantar turu diye biliyorum suruntu alip yapiyolar devlette yapiyo.. Basit bisey.Konuyla alakasız belki ama bir şey soracağım
Klamidya denen çok yaygın bir hastalık var, bunun kadınlarda çok yaygın olduğunu hatta çoğunun farkında olmadığını okudum ben
Çünkü belirti vermiyormuş kadında da erkekte de
Ve kısırlığa kadar gidiyormuş
Acaba bu tip testleri nerede yaptırabiliyoruz?
Devlet hastanesinde hiç görmedim ya da yolum düşmediği için bilmiyorum
Ben şahsen tırstım öyle renkli bi fofenk hayatım yok ama olmaz mı olur
Nikah için sağlık raporu alırken hpv testi mi yapıyorlar sanıyorsunuz?
Dandik bir iki test bir de kan uyusmazligina bakılıyor sadece. Gören de norveçte falan yaşıyoruz sanacak.
Bize hiv ve hepatit testleri yapmışlardı ve 50 tl vermiştim sadece. Eğer sağlık ocağına gitseydik para da vermeyecekmisiz. Raporu almıştım net bir şekilde yazıyordu
Biz sağlık ocağında yaptırdık. Hiv, hepatit ve talasemi bakıldı diye hatırlıyorum sadece. Kan alırken eşim bayıldı diye alamamışlardı doğru düzgün hatta. Onun bikaç testi eksikti. Eksik olanlar bile sorun olmamıştı.
Arkadaş hpv taraması yapılıyor gibi yazmış evlenmeden önce. Hpv dahil cinsel yolla bulaşan çoğu hastalık için test yapılmıyor evlilik öncesi.
Hpv ye de kan testi ile mi bakıyorlar yoksa smear benzeri bişey mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?