Aids veya hiv ihtimalim??

Denizfeneri20

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016
49
16
8
30
Gunlerdir kafami kurcalayan soru var ve lutfen yargilamadan cevap verin kizlar. 7,8 ay oncesine kadar erkek arkadasimdan ayrildim iki kere cinsel birlikteligimiz oldu zaten bekaretimi onda kaybettim ama kaybetmeden oncede arada bir makattan iliskiye girdik. Neyse bu erkek arkadasimla uc yil birlikteligimiz vardi bi ara biz ayriyken kibrisa gitmisti orada hayat kadiniyla beraber olmustu zaten bu doneme kadar bizim birlesmemiz olmamisti hic daha sonra gelince birlikte olduk. Zorla anlattirdim bana onlarin haftalik aids kontrolleri oldugunu soylemisti bende inanmistim bilmiyorum tabi korunup korunmadigini neyse alti yedi al gecti biz birlikte olduk bir alti yedi ay daha devam ettik o sure zarfinda terlemesi ayak yanmalari dudaklarda yara asiri yorgunluk hisleri hep oluyordu ve devamda etti ama bunu aksiyete hastaligina bagliyorduk hep neyse daha fazla uzatmicam icimi kemirdigi icin bir kac gun sonrasina rendevu aldim elisa testi icin hic konusmadigim halde cunku hayatimda duzgun giden bir iliskim var dayanamayip kadinla korunup korunmadigini sordum sizce aids veya hiv vurusu eski erkek arkadasima gectiyse banada gecme ihtimali var midir lutfen yardim edin.

Sakin ol
Şüpheli ilişkiden ya da olaydan sonra 3 ay geçmesi gerekiyor test için.
Ben de yaptırmıştım.
Şimdi yine yaptırırım büyük ihtimal.
Anksiyetem tetikledi yine.

Bunun dışında her hiv aids yapmaz
Hastalık 10 yıl sonra bile kendini gösterebilir. Bu yazdıkların sadece stresten bile olabilir.

Korunmuş mu erkek arkadaşın peki?

Simdiki sevgilimle iliskiye girmedim zaten cunku ilk iliskimde isteyerek olmamisti cok asiri kan geldi acikcasi cok korktum oyle bir istedigide olmadi simdiye kadar ama illaki olur ve onu asla tehlikeye atmak istemiyorum benden once kimseyle olmadi cunku ayin 5i rendevum nasil bekleyecem bilmiyorum acaba saglik ocaklari bu testi yapiyor mudur?

Testi nerede yaptirdin uc aydan uzun bir sure gecti biz ayrilali yani bana bulasmis ise bunun cikacagini dusunuyorum ortaya bu teste sen testini nerede yaptirdin peki birde seninde anksiyeten varsa birbirine benzeyen hastalik sonuclari var mi yani gece terlemesi surekli koltuk altlarinin genellikle stresten terlemesi asiri zayiflama ama hep zayifti zaten istahsizligi pek yoktu surekli yiyebilirdi

Korunup korunmadigini soylemisse bile unuttum ama konusmadigim halde dayanamayip bu gece sordum

Hiv virüsü kendini yaklaşık 6 aya ortaya çıkarır ve belirtileri erkek arkadaşında varmış en belirgin özelliği erkeklerde yaralardır umarım sadece bir rastlantıdır. Ve testinin sonucu negatif çıkar

Hic boyle bir dusuncem yoktu birden temizlik yaparken aklima geldi kibrista kapmis olabilecegi ama ben aidsli midir acaba diye sordugumda kontrolleri yapiliyor onlarin demisti tabiki ne kadar guvenebilirsin kadin zaten rustu ayrica gozumuzle gormedik kontrollerini hemen kontrol gunum gelsede gitsem acaba sonuc hemen cikar mi

Konuyla alakasız belki ama bir şey soracağım

Klamidya denen çok yaygın bir hastalık var, bunun kadınlarda çok yaygın olduğunu hatta çoğunun farkında olmadığını okudum ben
Çünkü belirti vermiyormuş kadında da erkekte de
Ve kısırlığa kadar gidiyormuş

Acaba bu tip testleri nerede yaptırabiliyoruz?
Devlet hastanesinde hiç görmedim ya da yolum düşmediği için bilmiyorum
Ben şahsen tırstım öyle renkli bi fofenk hayatım yok ama olmaz mı olur

Neymis bu hastalik cinsel yolla mi bulasiyormus hic duymadim

Neymis bu hastalik cinsel yolla mi bulasiyormus hic duymadim

Aynen, erkekte varsa sana da geçiyor
Ben de hastalığı biliyordum ama belirti vermediğini bilmiyordum
Hele son araştırmayı okuyunca acaba dedim
Çünkü araştırmada kadınların çoğunda olduğu ama farkında olmadıkları yazıyordu

edit: nerede yaptırılıyor tekrar soruyorum

Kamu laborotuvarlarinda ya da arastirma hastanelerinde bence kesinlikle yaptiriliyordur

Hayir yanlis anladiniz 3 yil boyunca onunlayken hayatima birini almadim o aldiysa bilemem tabi ilgilenmiyorumda biz tamamen bitirdikten sonra ki nisandan donduk hayatima biri girdi ve cokta duzgun biri bunun icin karar vermek erken belkide ama neden onu ve bana yaptiklarini dusunerek zamanimi harcayimki?

Aids ki olmasına gerek yok ki hiv pozitif olması bile yeter aslında ve ne kadar güvenebilirsin kadının lafına yaptırmıyorum demez ki erkek arkadaşında korunmadım demez belki de test sonuçları biraz sürüyor ama kesinlikle ihmal etme yaptır mutlaka

Simdi demek istediginizi anladim cidden yasim kucuktu ve bana dedigi bu bir ihtiyac ve sen karsilamiyorsun uzucuydu

Simdi demek istediginizi anladim cidden yasim kucuktu ve bana dedigi bu bir ihtiyac ve sen karsilamiyorsun uzucuydu
İşte sıkıntı da burda. Bunu bi kenara bırakıp çok düzgün bi insan niye geçmişi düşünüp kendimi üzeyim dememek gerek bence. Düzgün insan tanımınız bana uygun değil sanırım.

Tesekkur ederim allahtan bu aralar oyalanicak islerim varki oyalaniyorum yoksa kontrol gunune kadar delirirdim yarin yinede saglik ocagini aile hekimini arayip testi yapip yapmadiklarini sorucam

İşte sıkıntı da burda. Bunu bi kenara bırakıp çok düzgün bi insan niye geçmişi düşünüp kendimi üzeyim dememek gerek bence. Düzgün insan tanımınız bana uygun değil sanırım.
Simdiki erkek arkadasim icin duzgun dedim yoksa cok cektim bana bunu yasatandan ailemle ilgili tehtitler psikolojik baskilar kurtulmaya calismak gibi affettigim icin bin pisman oldum yani emin olabilirsiniz simdi tek korkum umarim bana bu hastaligi birakmamistir.

Canim aids olamazsiniz, ancak hiv-pozitif olabilirsiniz.

Hiv' in bagisiklik sistemini tamamen cökertmesi kimi zaman 8 sene sürebiliyor (ilac kullanilmaz ise eger) - ondan sonra aids deniliyor ve beraberinde bir sürü hastalik getiriyor vücudun direncsizliginden dolayi, mesela ciltte yaralar, kanser v.s.

Hiv, aidse dönüsmeden önceki devresinde, senelerce hic bir belirti göstermiyor, ve bu yüzden cok tehlikeli, cünkü tasiyicilar farkinda bile degil.

Hiv virüsü genelde vücuda bulastiktan yaklasik 4 hafta sonra, soguk alginligi seklinde kendini gösterir, yaz mevsimi olsa bile.
Bunun disinda, bagisiklik sistemi tamamen cökünceye kadar, yani aids tesisi konulana kadar, baska hic bir belirti göstermez.

Vaaz vermek icin sōylemiyorum beni yanlis anlamayin lütfen, ama sizdeki de ne cesaret böyle? Bu zamanda üstelik.
Bosandiktan sonra ben bu testi oldum, evlendigim insandan bile süphe ettim, sevgilimle asla iliskiye giremem korkarim.
Bir an evvel testinizi olun derim, inshallah tertemiz cikar kaniniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…